Genre: Actie / Horror
Geregisseerd door: Johannes Roberts
Met onder meer: Kaya Scodelario, Hannah John-Kamen en Robbie Amell
Gesproken taal: Engels en Duits
Plot Resident Evil: Welcome to Raccoon City
"Witness the beginning of evil."
'Resident Evil: Welcome to Raccoon City' volgt de gebeurtenissen tijdens een nacht in 1998. Tijdens deze nacht breekt er een dodelijk virus uit die mensen verandert in zombies, en al snel raakt de stad Raccoon City overspoelt. Een groep overlevenden probeert vervolgens te achterhalen hoe het virus tot stand is gekomen.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Resident Evil: Welcome to Raccoon City (MusicMeter)
- Kijk op meJane
William Birkin
Ada Wong
Richard Aiken
Lisa Trevor
Vanaf 2 december in de bioscoop (Sony Pictures Releasing, via Universal)
Gave trailer zeg. Ik zie ook de nodige verwijzingen naar Resident Evil 1 en 2 (de games dus) en dit lijkt qua sfeer veel meer op RE dan die troep van Anderson/Jovovich. Daar was alleen de eerste film wel oke van. En dit is r-rated zie ik, dus lekker goor. Ik zit eind november in de bios.
Kondoro
Zonder Jovovich moet ik toch wel wennen onder de noemer 'Resident Evil'. Echter laat de trailer toch wel puik werk zien, en ben ik erg benieuwd.
TimF
Wow deze lijkt veel meer geïnspireerd op de game. Hopelijk genoeg budget voor toffe effecten. Ik ben er hoe dan ook bij eind november!
mcdaktari
Ik ben niet echt gecharmeerd van de regisseur zijn vorige werken, maar deze Resident Evil film lijkt me toch één van de betere uit de reeks te worden. Ik kan me natuurlijk vergissen maar daarom zeg ik ook "lijkt". Wat de trailer laat zien ziet er iig veelbelovend uit. Ben benieuwd hoe deze film zonder Milla Jovovich zal zijn, want zij was toch het gezicht van de Resident Evil films.
GameMovieFreak
Ik heb de games zelf gespeeld & ben ook grote fan van de games.
Nu over de film:
Herkenbare scenes uit de eerste 2 games, wel nog goed gedaan.
De acteurs lijken toch niet echt op de personages uit de games, sommige ook wel matig geacteerd.
De film heeft wel de sfeer van een horror film uit de jaren 90, een goede horror sfeer.
Zombies & monsters zagen er eigenlijk wel heel goed uit vond ik.
Al bij al een deftige reboot (je merkt wel dat er is gewerkt met een laag budget) & ik verlang al naar het vervolg
Dus 2,5/5 of 3/5 lijkt me een goede score voor deze eerste reboot, moeilijke film om een score te geven.
Dutchmeister
Vandaag gezien in België. Niet super, maar wel een vermakelijke film!
HorrorFan007
Ken de games niet.
Het was wel echt vermakelijk
niet meer niet minder
3,5
mcdaktari
De film vind ik meteen heel goed beginnen. Tenminste ik werd vanaf het begin meteen nieuwsgierig gemaakt en wou door blijven kijken. Ik wou de film eigenlijk voor vanavond bewaren, maar moest me echt dwingen om te stoppen. Het begin belooft in ieder geval veel goeds. Het kan ook goed zijn dat er mensen zijn die het helemaal niks vinden een zoveelste RE film, maar ik heb hier heel veel zin in.
killyou007
Na 45 min uitgezet.Het is een film voor kids tot 17 jaar die vinden het spannend denk ik ...Ik zat zelfs op google nieuws te kijken op telefoon toen film bezig was dus dat zegt wat over de film ...verder typ ik niks over deze b film .kijk zelf maar .ps val niet in slaap .
Shadowed
Zonder twijfel de beste film die de reeks heeft geleverd. De verwijdering van W.S. Anderson (hoe leuk hij zijn werk ook vond) en de plaatsing van Johannes Roberts als regisseur bewijst zich voordelig. Deze reboot voelt aan als een echte verwijzing naar de games. Cinematografisch ver bovengemiddeld en daarnaast zijn de personages dit keer niet strontvervelend. Scodelario was een zeer goede beslissing. Ik ben blij dat Roberts zich heeft verlost van de goedkope junk en zich kan storten op projecten die hij echt leuk vind.
Beetje jammer van het snelle tempo in het begin om in de tweede helft veel gas terug te nemen, verder meer dan aardig. Recensie volgt ooit.
Glacius
Best een aardige film die met veel liefde voor de gamereeks is gemaakt. Het voelt mede daardoor soms ook enigszins als een fanfilm... het heeft bijna alle cruciale elementen van RE, maar het is wel een B-film met redelijk matige cgi. Daarnaast wilden ze helaas teveel. Resi 0, 1 en 2 hadden ze beter als afzonderlijke films kunnen verfilmen ipv alles in een enkele film te proppen. In het begin ontwikkelt het verhaal zich met een goed tempo. De laatste 20 minuten zijn echter wat afgeraffeld en dat is jammer.
Glacius
Ik heb de games zelf gespeeld & ben ook grote fan van de games.
Nu over de film:
Herkenbare scenes uit de eerste 2 games, wel nog goed gedaan.
Zombies & monsters zagen er eigenlijk wel heel goed uit vond ik.
Vooral Leon was toch wel een tegenvaller. Claire kwam het best uit de verf, met daarna Chris.
DiDa
Resident Evil: Welcome to Raccoon City is de enige film (tot nu toe) die het dichtste bij de games komt. Dat is echt een pluspunt. De cameravoering, sets, belichting en karakters doen je echt denken aan de games. En dan Resident Evil 1 en 2 wel te verstaan.
De film is dus gebaseerd op de eerste 2 games en daar ligt aan de ene kant dan ook het probleem. De makers weten geen keuze te maken tussen de verhaallijnen van 1 en 2. Daarom is e.e.a. ietwat afgeraffeld. De film begint goed, maar het laatste half uur lijkt het of de film in tijd (en geld) nood kwam en is alles wat te snel afgeraffeld. Er zijn scenes gekozen uit de eerst game (Spencer Mansion bv) en uit de 2e game (RPD), maar toch miste ik wat memorabele scenes uit de game (bv de geheime ingang onder het standbeeld, de setting in het riool en uiteindelijk het afreizen via de trein naar het grote ondergrondse laboratorium van Umbrella). En natuurlijk miste ik Mr X!!
Misschien had een miniserie wel beter op zijn plaats geweest, want er zijn in principe zoveel karakters waar je meer over kunt vertellen en zoveel locaties dat je dat nooit in 1 film van 100 minuten kunt stoppen.
Maar goed, ik vond de film vermakelijk en herkenbaar. Ook was de CGI hier en daar niet goed.
Kan iemand mij trouwens de aftercredit scene uitleggen?
robke
Ben altijd superfan geweest van de games.
Zo spijtig er waren wel enkele herkenbare stuken uit de game maar de acteer prestaties waren echt ondermaats vond ik ,ze hebben geprobeerd de 2 eerste games snel in één film te proppen daardoor komt de film héél rommelig over.
Trailer is 100x beter dan de film zelf van een tegenvaller gesproken
Sorry voor mij niet meer dan 2sterretjes
Moviegooner
Zouden ze het eindelijk kunnen doen: 'een goede game verfilming' maar voor mij belangrijker als Resident Evil fan; een geslaagde Resident Evil film die de games trouw blijft De Paul Anderson films hadden niet de sfeer van de games (Deel 1 en 2 kwamen dichtbij). Mad max achtige sci-fi met zombies met Milla Jovovich die een avenger speelde en meer screentime had dan Jill en Claire. The final chapter was het dieptepunt, in de reeks, met montage waar je misselijk van werd en niet te vergeten de stunt-vrouw die haar arm verloor en een rechtszaak aanspanden en met success won! Resident Evil: Welcome to Raccoon City viel ontzettend tegen.Om te beginnen [[[[[spoilers]]]]] waarom verhalen van de games deel 1 en deel twee (resident evil 2 remake) combineren. Omdat de twee remake zo populier was dachten ze vast de ze meer mensen zouden trekken dan alleen het verhaal van het spencer `mansion. [[[spoilers]]]] Grote fout want je had echt goede Resi film kunnen maken en uitgebreid de tijd kunnen nemen om het verhaal te vertellen. Het was veel te afgeraffeld met weinig tot geen personage ontwikkeling. Casting was buiten Chris en Claire Redfield vreselijk. Uiterlijk van de acteur die Leon speelde was totaal niet Leon die we kennen van de games (meer Carlos van deel drie Resi Nemesis) en kwam over als een iemand die struikelt over zijn eigen veters. Chief Irons uiterlijk klopte maar kwam te weinig in beeld om echt zijn personage te leren kennen, wat zo jammer is want in de game (Resident Evil twee) is uiterst fascinerend en ik miste in zijn kantoor zijn opgezette dieren.. En dan Wesker, in de games is hij mysterieus en zegt weinig. In de film komt hij hij over als een alfamale die snel geld wil verdienen. Jill zelfde als Leon; uiterlijk en personage komen totaal niet over zoals in de games. Maar het was zeker niet allemaal slecht. Er zitten genoeg verwijzingen/easter eggs die ik herkende, vooral de kleine dingetjes die ik echt leuk vond zoals de titel logo als de film begint: bloed rood zoals in het origineel en als ze de spencer mansion in lopen, dat was erg cool en gaf mij kippenvel als fan. Camerawerk is vaak best goed met een paar goede opgebouwde suspense die erg goed geregisseerd waren. Zoals de licker scene (wel de verkeerde locatie had in de politiebureau moeten afspelen) je ziet de lampen 1 voor 1 van achter naar voren bewegen maar je ziet de licker zelf niet.En de aansteker scene met Chris. Zijn zippo valt steeds uit en de zombie kan hij alleen maar horen. Welcome to Raccoon City is zeker kijkbaar als je Resident evil fan bent, ken je de games niet dan kan je deze beter links laten liggen.
Shinobi
"Live in Raccoon?"
Na zes films geregisseerd door Paul W. S. Anderson en met Milla Jovovich in de hoofdrol vond men het blijkbaar tijd voor een reboot.
Met 'Welcome to Raccoon City' tracht Johannes Roberts dichter bij het bronmateriaal te blijven. Op deze wijze zie je hoe de eerste twee games in deze film worden verwerkt. Het is ambitieus te noemen, maar de uitwerking valt best tegen.
Door zoveel verhaal in één film te proppen komt het nogal overhaast over. Als fan is het weliswaar fijn om Spencer Mansion en het RPD politiebureau te zien, maar dan moeten ze ook ten volste gebruikt worden. En dat is het grootste probleem van deze film; er worden lukraak allerlei elementen uit de games gebruikt zonder dat er een bepaalde gedachte achter zit. Dit is met name te merken in de rommelige derde akte.
De personages worden nauwelijks uitgewerkt en je komt als kijker vrijwel niets over ze te weten. Hierdoor lijkt het alsof de makers ervan uitgaan dat het merendeel van hun publiek deze kennis al heeft vergaard uit de games. Waarom Leon S. Kennedy, één van de tofste karakters uit de games, hier als een idioot wordt geportretteerd ontgaat mij eveneens. Wat resteert, zijn een aantal bloederige scènes die aardig in beeld worden gebracht.
Al met al een redelijke reboot voor de fans. Ik denk alleen niet dat de gemiddelde kijker hier veel mee kan.
Kleine 2,5 sterren.
Net als die hele middelmatige reeks Resident Evil films van deze eeuw is ook deze nieuwe reboot geen hele beste verfilming van de bekende horror-gamereeks. Wat deze film wel goed doet is een hoop verwijzingen maken naar RE 1 en 2 met kleine details en uiteraard ook de locaties en personages, maar schijnbaar blijft het moeilijk om er een pakkende film van te maken. Welcome to Raccoon City is rommelig, veel te donker gefilmd en mist die spanning die de games wel hadden. Uitdieping van karakters of plot is er niet en dan blijft er weinig over dan wat standaard knalvermaak dat ook al in de vorige films zat. Ik zocht juist meer horror en gore shit, maar helaas. Alsnog is dit geen rommel en kan je er prima naar kijken, maar het is weinig memorabel, zelfs niet voor de gamefans.
schumacher
Ik zie graag films van gaming omdatk zelf een gamer ben maar deze film vond ik niet goed.
Tzit gewoon maar dwaas in elkaar en de acteurs of toch sommigen waren echt slecht en trekken de film nog meer naar beneden.
thundermarc
De casting is zo ongelovelijk slecht geen enkel personage lijkt op hoe ze erin de games uitzien.
Duidelijke casting gebasseerd op Tokenisme diversiteit is prima maar laat personages in hun waarde cast dan gewoon wat extra rollen jammer had best een goede film kunnen zijn.
cinematic81
Ben een fan van de games, vooral de hoofdserie en de recente remakes. En deze film is redelijk trouw aan het bronmateriaal. De settings zijn behoorlijk goed gelukt. Dat klopt allemaal wel en hierdoor vind ik deze de beste live action RE film. Maar een hoge standaard is dit niet.
Waar het misgaat echter, zijn de personages. Claire en Chris die door Birkin worden opgevoed in de Orphanage is best wel wtf. Wesker is ook heel erg wtf en ronduit slap. Claire vond nog de beste eigenlijk. Maar zij heeft kennelijk de lockpick skills van Jill gekregen (die op haar beurt ook heel slecht is). Leon zou ik bijna vergeten, die is gewoon hilarisch slecht. De film bouwt eigenlijk iets te traag op, en verloopt hierdoor in het laatste stuk heel rommelig.
Maar de zombies zijn wel cool, en sommige actie en gore is dat ook wel. Welcome to Raccoon city is super campy, dat zijn de games ook. Gewoon verstand op 0, accepteren dat het slechte pulp is en dan is het best een geinige zit.
Doom4
Deze film lijkt inderdaad heel veel op de game...saai. Dus dat is inderdaad goed gedaan. Lijkt bijna een aflevering van de walking dead...
Ik vond de vorige reeks veel leuker... een 5,5.
Left4Dead
De meesten die bekend zijn met de reeks zeggen in één ademteug Resident Evil en Jovovich. Ben zelf nooit geheel onder de indruk van de reeks en van de games geweest, niet mijn ding. Vooral die constante aanvallen van zombies, niet mijn genre. Dus iemand anders in de hoofdrol vond ik echt helemaal geen straf,
De film begint echt mooi, zeer uitnodigend voor een stukje spanning in de vorm van een uitbraak en daarbij de opruimklus. En gedurende de prent heb ik mijzelf niet in een moment van verveling kunnen vangen, en dat is al heel wat tegenwoordig. Setting waren mooi, heb geen klachten over het acteerwerk. Helaas vond ik die aftandse nummers uit de 80 en 90-er jaren minder, niet mijn stijl uit die jaren.
De regie was aardig, soundtrack rondom die afgedraaide meuk aan vroeger hits zeker wel te doen. Waar het (financieel) tekort schoot waren de scenes waarbij de hulp van de computer is ingeroepen. Dat kan zeker beter.
Al met al best tevreden over dit deel, maar wat nu als beloning te gaan geven? Het zit tussen de 3 en 3,5** in. Ik kom dan toch maar uit op 3**, een 6,5/10. Niet slecht maar niet alles was even sterk en die computeranimaties doen mij voor 3** kiezen.
Binnen deze reeks ben ik nog nooit boven de 3** uitgekomen en vaak ook nog 2,5** uitgedeeld. Dus als eindconclusie, deze is zeker de slechtste niet binnen de RE-reeks.
Shadowed
Erg leuk.
Paul W.S. Anderson mag dan wel een begin hebben gemaakt aan de reeks, maar Johannes Roberts zet hem mooi voort. Het jammerlijke is dat de film niet veel omzet heeft gemaakt waardoor de kans dat Roberts terug mag keren klein is. Ik vind dat persoonlijk zonde, want deze reboot (ondanks niet perfect) is een lekker doordenderende zombiefilm.
Om te beginnen is de toon van de film verfrissend, vooral omdat het zo anders is van de originele reeks. Uiteraard zit het dichter tegen de games aan, maar die heb ik nooit gespeeld. Ik merkte in ieder geval een erg gecontroleerde sfeerzetting door Roberts, die zich met deze film ultiem heeft losgemaakt van zijn goedkope B-films en het grote doek wil betreden met duurdere en grotere horrorfilms.
Fijn dat ze (eindelijk) Jovovich achterwege hebben gelaten. Was al jaren ongeschikt voor de Resident Evil-films, en Scodelario is een geweldige opvolger. Roberts doet pogingen om de personages iets meer gezicht te geven, en boven de personages van de originele reeks uitkomen is ook totaal geen opgave. Je merkt direct wat betrokkenheid, en daarnaast slaagt Scodelario erin om naturel stoer over te komen zonder dat er een te grote concentratie is op het zo cool mogelijk maken van haar personage.
Cinematografisch erg sterk. Veel sfeer en meer nadruk op de spanning, waar de originele reeks meer voor grootsheid en actie ging. Tweede helft wordt echter wat explosiever en haalt het niet bij de sfeerzetting die de eerste helft neerzette. Het is inderdaad wat donker geschoten maar de fantasierijke beelden compenseren dit gedeeltelijk. Het is echter wel jammer dat het wat gas terugneemt en de spanning uit het oog verliest, want die had de eerste helft beter onder de controle.
Resident Evil: Welcome to Racoon City is een meer dan waardige reboot op de originele reeks. Sterker nog, ik vind deze film stukken beter dan die films. Een lekkere mix van vermaak, stilisme, spanning en actie. Jammer dat de tweede helft alleen niet zo intens naar buiten komt als dat Roberts het waarschijnlijk had willen hebben, en de personages verdwijnen uiteindelijk ook een beetje in de duisternis. Hier en daar wat matige effecten, maar verder een leuke en vermakelijke horror.
amenmalek
Ik ben opgegroeid met Anderson en Jovovich. En ja, die films liggen niet dicht bij het bronmateriaal, maar zeker de eerste twee zijn stukken spannender. Je merkt ook het kleinere budget en het matigere acteerwerk. Kaya is een schatje, maar ze mist de actie-punch.
Ja, deze film blijft idd goed in de buurt van RE1 & 2, maar al met al kon ik nergens écht spannning bespeuren. Juist de aanwezigheid van de muziek en het weeshuis-verhaal.... tja. De mansion, het politiebureau.. het voelt allemaal wat hapnap, Walibi-frightnight aan. Pas vanaf de eerste échte zombie-actie in het mansion ging ik rechtop zitten. Heb de tijd gecheckt, dat was echt pas na 45 minuten. Ervoor was het niveau gewoon 1.5*. Erna werd het iets beter. Toch nog 2.5* van kunnen maken
Geen hoogvlieger. Kijk, begrijp me niet verkeerd: de filmreeks van het vorige decennium was misschien niet alles en draafde nogal door en ver van het bronmateriaal af, maar die films waren qua horror en actie stukken beter en kon (en kan) ik nog steeds blijven kijken... Dat gevoel heb ik bij deze een stuk minder. Desalniettemin, mag ie van mij wel een vervolg krijgen. Ben benieuwd.
Ik ben doorgaans geen fans van reboots, maar in het geval van de Resident Evil-reeks is dit helemaal geen slecht idee. De laatste paar delen gingen tenslotte ten onder aan adhd-montage en lelijke cgi. Hier heeft men wijselijk gekozen voor een meer horror-gerichte en minder digitale aanpak, iets dat overwegend goed uitpakt. Vooral het begin is sterk, met een John Carpenter-achtig sfeertje (check die openingscredits!) en een coole soundtrack. Tegen het einde gaat één en ander een beetje de mist in, maar tot die tijd is dit een verrassend onderhoudend werkje, sfeervol gefilmd en voorzien van niet al te irritante personages.
Duke Nukem
- 1988 stemmen
Er is bijzonder weinig uitdieping van de karakters, die trouwens niet gelijken op hun karakters in de games. Wesker heeft geen zonnebril op, Leon is een Indiër en ook een heel onbekwame rookie cop die steeds zegt "Um, what's going on? Sir, who's in charge?", Jill is een halfzwartje en onaantrekkelijk. Claire heeft geen rood haar, korte broek en paardenstaart.
De achtergrond die wordt geschetst van Claire en Chris Redfield in het weeshuis heeft weinig toegevoegde waarde. Er wordt blijkbaar op de kinderen geëxperimenteerd, maar daar krijgen we erg weinig van te zien. De sheriff chief Irons, gespeeld door Donal Logue, vind ik het beste gecast en ook de enige waarmee ik enigszins kon meeleven. De rest van de cast brengt er echt niets van terecht, ze konden zomaar door om het even welke acteur vervangen worden.
De film lijkt meer op de games dan de films met Mila Jovovich, we zien zelfs even een goede weergave van de Spencer mansion waarin vooral de zombie in doktersjas die even omkijkt tijdens zijn 'maaltijd' bekend voorkomt. Er zijn echter weinig traps of puzzels om op te lossen. Alleen Wesker die even op de piano een deuntje van Beethoven speelt om een geheime deur te openen.
De CGI ziet er wel oké uit voor de zombies, maar niet voor de monsters. Terwijl in de RE films met Jovovich nog gewoon een paar schellen bacon op echte dobermanns werd geplakt, worden ze hier blijkbaar helemaal uit de computer getoverd. De licker ziet er totaal niet realistisch uit, en hij wordt door een klein mismaakt spookmeisje zomaar met de blote handen vermoord.
De sfeer in Racoon City wordt in deze reboot mooi weergegeven. Het is een verlaten spookstadje en ziet er soms best spooky uit. Maar echt spannend of eng wordt de film jammer genoeg nooit, het mocht meer horror en minder actie geweest zijn. Het verhaal wordt nogal snel afgehaspeld en doet een poging om meerder RE games te combineren. Dan had men beter voor elk spel apart een film gemaakt.
In de after credits scene wordt op een vervolg aangestuurd, met een actrice die niet op Ada Wong lijkt en die eindelijk Wesker zijn zonnebril aanreikt. Benieuwd of dat vervolg er ook zal komen. Kan mij niet voorstellen dat deze film zo succesvol zal zijn. Ik zag overigens in de eindaftiteling W.A. Anderson als Executive Producer vermeld staan, ik had geen idee dat hij betrokken was bij dit project!
Gerlof78
Goed gemaakte en vooral erg creepy film, de sfeer van deze film maakt hem ook gewoon en ik vind deze ook vele malen beter dan de films met Milla Jovovich. De cast speelt leuk, maar vooral dus de sfeer en ook de muziek maken het geheel af en wat hier al eerder is gezegd er hangt ook zeker een John Carpenter sfeertje in check bv The Fog maar eens. Wel jammer dat de film door vrijwel iedere filmsite/kenner de grond in word/werd gestampt dit terwijl hij zeker de moeite waard is en ik kijk uit naar het vervolg als die er ooit komt.

Resident Evil: The Final Chapter

Resident Evil: Apocalypse
2004

Resident Evil
2002

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video