• 9.373.940 stemmen

Geregisseerd door: Martin Owen

Met onder meer: Raff Law, Michael Caine en Rita Ora

Releasedatum: 17 juni 2021

Plot Twist

"London's favorite thief is all grown up."

Ze noemen hem niet meer Oliver Twist, maar alleen Twist. Hij wordt gelokt door een straatbende en voelt zich aangetrokken tot de levensstijl. Als een kunstdiefstal misgaat wordt Twists morele code op de proef gesteld.

avatar van schumacher

schumacher

Nog een vermakelijke film. Zat wel iets in.

Mooie meid ook.

Acteurs deden het nog goed, niet te serieus nemen de film zelf.

Geen hoogvlieger, toch eens leuk om gezien te hebben.

avatar van stinissen

schumacher schreef:

Nog een vermakelijke film. Zat wel iets in.

Mooie meid ook.

Acteurs deden het nog goed, niet te serieus nemen de film zelf.

Geen hoogvlieger, toch eens leuk om gezien te hebben.

Een keer niet eens met jou en dat gebeurt niet vaak. Juist dat luchtige daar heb ik niks mee het was geen vlees of vis. En Rita Ora vind ik helemaal niks, niet zangeres of jury lid en laat staan als actrice ook mijn smaak niet als vrouw.

avatar van schumacher

schumacher

stinissen schreef:

Ik heb een 3 gegeven , dat wil zeggen heel nipt over de middelmaat. Soms ben ik al content dat ik me niet zitten vervelen heb, dan geef ik soms ietske meer in mijn score.

Ik zie vrij veel films en der zit veel bucht tussen dat je als je deze ziet nog een beetje oef kan zeggen, dit was nog de slechtste niet vd 3-4 die ik toen heb gezien.

Over de mooie dame heb ik het alleen maar over Sophie Simnett , ik vindt dat een mooie vrouw. Ik had er moeten bij zetten welke 1 het was haha. Die Rita is mijne type al helemaal niet.

Sophie Simnett it is.

avatar van stinissen

schumacher schreef:

Sophie Simnett it is.

Ik kijk ook veel films en ja klopt na een dozijn mislukte films ben ik soms ook wat toleranter. En Sophie Simnett is zeker te doen.

Zucht. In het eerste uur hoop je nog op een ‘twist’ dat het goed komt. Maar steeds meer gaat het met dit ongelofelijk slechte verhaal met veel te duidelijke verwijzingen naar Dickens bergafwaarts richting afgrond. Het laatste stuk is hemeltergend. Wat een verspilling…..echt, een van de allerslechtste films die ik dit jaar gezien heb.

Misschien is het eerste half uur nog leuk voor graffiti-kunstenaars in de dop. Maar ook voor hen een tip: daarna uitzetten.

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig.

Twist is een moderne bewerking van een verhaal waar ik in alle eerlijkheid niet zo bekend mee ben, ondanks de enorme status die het over de jaren heeft verkregen. Voor mij is het dus moeilijk om de film te vergelijken met het bronmateriaal, maar dat had ik hoe dan ook niet gedaan. Het is namelijk wel duidelijk dat deze film z'n eigen ding doet (of wil doen).

Het begin is lekker vlot en door middel van wat tollende camera's en snelle montages worden we meteen in het verhaal gelanceerd. Op dat punt was mijn interesse nog maximaal, want moderne en lekker energieke cinema spreekt me ten zeerste aan. Het is dan ook nooit echt een groot probleem om Twist tot op het einde af te kijken, aangezien vermaak ook de prioriteit lijkt te hebben.

Wat nog een leuk begin kenmerkt zakt uiteindelijk alleen wel af wanneer de film echt begint met het verhaal zelf. Dat is namelijk een best matig gebeuren dat totaal niet imponerend of leuk wordt verteld. Ook begint de stijl zichzelf wat in te houden, waardoor je minder kan genieten van de presentatie. Dat houdt helaas de hele film lang aan, waardoor de concentratie uiteindelijk verslapt.

Het is jammer, want Twist was goed op weg om als lekker vermaak te dienen, maar uiteindelijk maakt het zichzelf te moeilijk door aan een erg basic verhaal te beginnen waar het zijn moderne stijl wat moeilijker mee kan vermengen. De mooie presentatie in de eerste 20 minuten ten spijt, maar zo slecht als de meeste mensen beweren dat het is vond ik het bij lange na niet.

avatar van AngelicV

AngelicV

Stel je bent adolescent of oudere puber, dan zou deze film wellicht wat raakvlak kunnen hebben m.b.t de intimiteit tussen 2 jonge mensen in een harde wereld van overleven. Het geheel hinkt een beetje van die survival en vrijheid naar freerun en art loving. Dit geheel completeert de plot, waarbij de rol van Caine, met zijn geweldige English accent, uiteindelijk bepalend is voor het totale plaatje... Schilderkunst. De link naar de moeder van Twist, waarbij hij zijn moeder laat voortleven in zijn zijn en met haar kunst is goed gebracht. Red, zijn vriendin, is hierin een mooie aanvulling. Want uiteindelijk gaat het om 1 ding. Er gewoon mogen zijn in wie je bent en gezien worden.Verder zitten er wat haken en ogen aan deze film...De bad Lady overtuigt matig. Iets teveel clichés, verleiding, pick pocket etc. 't is t allemaal net niet. Mooiste scene.. Artwork op een leegstaand pand van mega omvang, gemaakt door aan een touwconstructie te hangen.