Genre: Misdaad / Drama
Releasedatum: 19 augustus 2021
Vanaf 15 februari op Netflix
Plot Stillwater
"Secrets run deep."
De van Oklahoma afkomstige arbeider Bill Baker reist naar Marseille, waar zijn dochter, die van hem vervreemd is, gearresteerd werd voor een moord die ze ontkent gepleegd te hebben. Zonder de taal of cultuur te kennen, probeert Bill in Frankrijk om zijn dochter vrij te krijgen. Tijdens zijn verblijf in het land raakt hij bevriend met een Franse vrouw en haar dochtertje.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Stillwater (MusicMeter)
Leparq
Akim
Nedjma
Bald Man
Vanaf 19 augustus in de bioscoop (WW Entertainment)
Captain Pervert
Zeg maar een soort Taken maar dan zonder Liam Neeson's "very particular set of skills".
Amanda Knox: 'My Identity Continues to Be Exploited' - The Atlantic - theatlantic.com
Uitgebuit
Hoe is het als een Hollywoodfilm met Matt Damon ‘losjes’ wordt gebaseerd op een traumatische episode uit jouw leven? De ten onrechte voor moord veroordeelde Amanda Knox beschrijft hoe gebruikt en beschadigd ze zich voelt door Stillwater.
John Milton
Mooi portret, maar niet enorm memorabel. Damon speelt wel een fijne rol, en het kabbelt plezierig door ondanks het gezinsdrama waar Damon en Breslin mee kampen.
Amanda Knox (2016) heb ik een paar weken geleden gezien, maar ik heb er tijdens Stillwater niet aan gedacht, moet ik zeggen. Wellicht omdat de film vanuit de vader gezien is.
We waren erg gek op dat dochtertje Maya trouwens, wat een liefkie.
Shinobi
"Life is brutal."
Niet helemaal wat ik ervan verwacht had, maar zeker interessant te noemen.
Met Amanda Knox ben ik niet al te bekend, maar ik begrijp dat deze film losjes gebaseerd is op haar zaak. Matt Damon speelt hier als de vader die alles op alles zet om de onschuld van zijn dochter te bewijzen. Echter is hij geen Jason Bourne, maar een lompe Amerikaan die erg onwetend is. Gelukkig voor hem raakt hij bevriend met een lieftallige Française en haar dochtertje. Zij maken hem wegwijs in Marseille.
In eerste instantie dacht ik dat 'Stillwater' zou draaien om het vrij krijgen van Bill's dochter, maar in plaats daarvan verschuift de focus naar het alternatieve gezin dat Bill met Virginie en dochtertje Maya (leuke rol van Lilou Siauvaud) vormt. Het laat de culturele verschillen zien tussen beide werelden, waarbij zelfs een snufje humor en romantiek komt kijken. Als kijker zou je bijna vergeten dat er nog iemand in de gevangenis vastzit.
Damon zet - zoals gebruikelijk - een sterke rol neer. Het is mooi om te zien hoe zijn personage groeit en hoe hij omgaat met de situatie waarin hij is beland. Enkele scènes die hieruit voortvloeien hebben een bepaalde sereniteit over zich; van de tragiek tot aan de acceptatie. 'Stillwater' is onconventioneel, maar desalniettemin intrigerend.
Al met al een degelijk drama dat opvalt door het onconventionele verloop.
3,0 Sterren.
mcmaurice
Matt Damon die als redneck in blokjeshemd en met petje twee uuur de de achterbuurten van Marseille loopt, dat is wel zo’n beetje de hele film. Ze hebben er nog wel een romantisch verhaal ingestopt, om het gebrek aan actie en spanning op te vullen.
mrklm
Damons emotieloze vertolking past wellicht bij zijn stoïcijnse personage, maar het maakt het lastig om je met hem te identificeren tijdens zijn pogingen om de onschuld te bewijzen van zijn dochter [Abigail Breslin] die in Marseille is veroordeeld voor een delict waarvan de aard pas in de loop van de film duidelijk wordt. Een onevenwichtige combinatie van familiedrama en misdaadthriller dat in ieder geval nog kan leunen op het goede spel van Breslin, maar fans van Damon kunnen dit met een gerust hart links laten liggen.
Walter S.
Doodvermoeiend politiek correct gejammer.
Doodvermoeiend, jouw gezeur over politiek correct gejammer.
Thampon
Mooie film maar zeker geen "Taken" te noemen, alsook op een bepaald punt langdradig.
Deze film had easy op 90min uit kunnen zijn.
Doodvermoeiend politiek correct gejammer.
Wat is hier in hemelsnaam politiek corect aan?
Rare vergelijkingen met Taken trouwens, deze film heeft werkelijk geen drol met een actiefilm te maken.
kos, gejammer van Virginie, gejammer van die vriendin van Virginie, islamitische acceptatie-kul, etc.
Niks van meegekregen, lijkt me zoeken. Dat laatste al helemaal bizar.
UmbraVitae
Best onderhoudend drama en die klein was wel zalig. Da Frans vs Amerikaans had nog wel iets.
aSMoDeuS
kos om maar even wat te noemen: die vriendin van Virginie die wel zeker wilt weten dat Bill niet op Trump heeft gestemd en dochterlief die van een islamitische zuster leert over het begrip 'maktub'. Het lag er allemaal extreem dik bovenop. En niet alleen voor mij, want ik ben inderdaad hyper-allergisch voor deze ranzige bagger.
mcdaktari
Ik denk dat ik één van de weinige ben die het wel een goeie film vond. Er zit dan misschien wel geen actie in, maar toch vond ik de film helemaal niet saai worden, integendeel ik vond het juist heel lekker wegkijken en ook zeker goed geacteerd. Zelf dat kleine meisje wat Maya speelde. Wel een rol die ik niet vaak bij Matt Damon zag. Ja ik vind het wel oke om zo nu en dan een dergelijke film te kijken
weerwolf79
Op zich geen onaardige film, hij duurt alleen te lang.
Politiek geneuzel ben ik niet tegengekomen, de vergelijking met Taken snap ik ook niet.
Dat zijn toch gewoon dingen die volop gebeuren? Al helemaal in dergelijke wijken. Dat is niet politiek correct maar realistisch.
De wind
Erg verrast door deze film, die wat mij betreft meerdere genres aanvinkt.
Hoewel het een ingetogen rol is, vind ik Damon erg indrukwekkend spelen. Houding, stem, doen en laten totaal aangepast aan de rol die hij speelt. De kleine Franse dreumes speelt ook erg sterk.
Hoewel je het verloop op een gegeven moment wel aan ziet komen is dit totaal niet storend, wat de boodschap die de film meedraagt. Alleen maar verstrekt.
schnoetsz
Prettige maagzweer, dude.
wantrouwendburger
Wat mij betreft zeker een aanrader. Heb hem zojuist in de bioscoop gezien en dat helpt sowieso een film beter te waarderen. Prima verhaal, sfeertje hier en daar wat rauw wat ik wel weet te waarderen. Het is een wat lange zit, het had ook met 30 minuten minder gekund maar goed. Zaten nog wat verassende wendingen in die ik niet zag aankomen. En Matt Damon is altijd een fijne speler.
coendpl
Absoluut niet wat ik er van verwachtte gisteravond in de bios, maar gelukkig ben ik positief verrast.
Niet mijn cup of tea, zou ik normaal zeggen. Gelukkig pakte de film me snel en liet me niet meer los! Mooie elementen in de film die de gehele speelduur interessant bleven!
Topper, mijns inziens!
Matt Damon is geweldig als de uit Oklahoma afkomstige arbeider Bill Baker, die naar Marseille afreist om zijn dochter te helpen die is gearresteerd voor moord. Zelfverzekerd en rustig verteld, met veel aandacht voor de meer subtiele onderdelen van de plot, iets dat wellicht de spanningsboog van de film in de weg staat maar wel zorgt voor meer binding met de personages. Uiteindelijk iets te lang, maar de film is nergens overdreven sentimenteel en alles wordt geloofwaardig uitgewerkt. Mooi passend einde ook.
macrobody
Helemaal eens, maarrrr de maker van de film toont meer hoe zo'n woke vrouw denkt en in het leven staat. Er wordt niet echt een waarde oordeel aangegeven, het is meer hoe de stand van zaken is op het moment. Die vriendin van Virginie is duidelijk gebrainwasht door de mediapropaganda dat Trump een slechte keuze zou zijn geweest en hoe Virginie iedereen die het niet met haar denken eens is gelijk bestempeld als racist, terwijl die man statistisch gewoon gelijk heeft. Mede door het stukje van Bill Baker als reactie dat ze misschien eens uit het theater wereldje moet stappen en een kijkje moet nemen in de echte wereld kom ik tot de conclusie dat het meer een weergave is dan een opdringerige boodschap. Ook het uitblijven van een LBGTQABCKDEFYZ vrijpartij en zodoende het opzettelijk frustreren van de overige 95% van de bevolking die niet tot deze groep behoort zegt ook wel wat.
Mede door de acteerprestaties van Matt Damon die een stugge 'redneck' neerzet en het realistische verhaal vond ik het een ruime voldoende.
Tranen!
macrobody
Perfect voorbeeld van de mentaliteit van personen die niet op inhoud reageren maar op emotie. Het meest bizarre is nog wel dat een moderator zo'n nutteloze opmerking om een reactie uit te lokken niet wil verwijderen, maar deze post natuurlijk wel. Daarom is het einde van de film zo passend.

Misdaadfilm 'Stillwater' met Matt Damon verdwijnt aankomende vrijdag uit het Netflix-aanbod

Nieuwe Matt Damon-film krijgt snoeiharde kritiek van vrouw op wie het verhaal gebaseerd is

Nieuwe Matt Damon-film krijgt enorm wisselende kritieken

Retfærdighedens Ryttere
Misdaad / Komedie, 2020

The Gunfighter
Western, 1950
marseille, francevis op het drogevader dochter relatieal cinema