Venom: Let There Be Carnage (2021)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Andy Serkis
Met onder meer: Tom Hardy, Woody Harrelson en Michelle Williams
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 21 oktober 2021
Bekijk via HBO Max
Plot Venom: Let There Be Carnage
Eddie Brock probeert zijn dagelijkse leven en carrière als journalist weer op te pakken. De symbiont daarentegen wil alleen maar de rol van dodelijke beschermer spelen; bad guys in elkaar slaan en zijn bodemloze honger stillen. Daarnaast heeft een sadistische moordenaar, Carnage genaamd, het op Eddie gemunt en lijkt een confrontatie onvermijdelijk.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Dr. Pazzo
Mugging Victim
Beaten Mugger
macrobody
Ik kon me van deel 1 niets meer herinneren en dit tweede deel zal ik ook weer snel vergeten zijn. De grappen maken het net een voldoende voor mij.
cinematic81
Ik vind Carnage een geweldige Marvel Villain. Maar ik was er al bang voor dat het niet goed zou komen met deze film. Ik vond de eerste namelijk ook al slecht.
En deze is eigenlijk niet beter. Venom 2 is ten eerste veel te kort. Er is wel eens te lange opbouw, maar je hebt ook de andere kant van het spectrum en een rommeltje. Dat is Venom 2. Wat Shriek te doen had ontging me bijna volledig. Deze film bestaat uit pakweg een enkele passage uit de comic.
Doom4
aardige film maar niet meer dan dat.
Deel 1 was nog verrassend en best grof, dit was meer komedie met een beetje actie aan het eind...
3316mixer
Goed dat deze film in de corona periode word uitgebracht, zodat zo weinig mogelijk mensen hem zien.
Kondoro
“Every decision we ever make, who do we leave behind? And how do we leave them? Waiting in the darkness, but the rescuer never comes.”
Gezien mijn cijfer en mening op de vorige film was ik al niet zo’n erg grote fan van het concept ‘Venom’ en alles er om heen, een side-project om wellicht een nieuwe monster voor het ‘Marvel Universe’ te creëren maar het slaagt niet tot een succes. En ik was daar best treurig om aangezien ik een onwijs grote fan van ‘Tom Hardy’ ben en ik het concept van ‘Venom’ zeker wel zag zitten, helaas was de uitwerking niet zo goed. Dan hoop je stiekem toch dat het tweede deel wat meer gaat slagen, alleen wordt het als maar erger. ‘Venom 2’ is een simpele tienerfilm, later we bijna zeggen kinderfilm (helaas zouden de monsters daar net iets te eng voor zijn) die bordenvol slechte niet interessant en vooral humoristische scenes zit. De hele film irriteer ik me aan de dialogen die nergens aanslaan of ook maar iets van belang zullen hebben.
Eigenlijk gaat er een hele boel fout in deze film. Toch wel het script dat erg veel gaten kent en nergens ook maar een beetje boeiend wist te worden. Best zonde want het concept ‘Venom’ vind ik op zichzelf best wel een vermakelijk iets, en ik kan door normaal gesproken wel meer van genieten dan nu. Het acteerwerk is overigens ook niet goed, laten we zeggen bagger. De enige in deze hele film ik nog iets interessant vond was ‘Woody Harrelson’ met zijn personage als ‘Cletus Kasady’. De enige die nog wat van deze film probeerde te maken en zelfs DAT was geen succes en voelde niet vermakelijke genoeg aan. Normaal gesproken ben ik ook van hem altijd wel te spreken maar dit was wederom zo’n standaard filmpje waar hij even zijn gezicht liet zien maar, weinig input verder had, zoals al zei: hij probeerde het wel maar, slaagde niet. Ook dat gewoon simpel weg door matig acteerwerk. Ook ‘Tom Hardy’ die ik normaal veel hoger heb zitten doet het hier gewoon niet goed genoeg, en zeker het begin voelde het erg onrealistisch aan en acteerde hij best stijf.
Het verhaal was ook erg boring. We volgen ‘Eddie Brock’ en ‘Venom’ (uiteraard) tijdens het normale leven. ‘Venom’ wil doorgaan met waar ze mee waren begonnen en ‘Eddie’ wil liever in het anonieme leven, en wil dat superhelden leventje niet. De twee komen hier door in een steeds bitcherige ruzie terecht die steeds irritanter begon te worden. ‘Eddie Brock’ heeft overigens ook ‘Cletus Kasady’ voor zich staan. Deze man, seriemoordenaar, wordt ten dode veroordeeld en gaat richting strafkamer waar hij ten dood wordt gebracht. Hij wil constant met ‘Eddie’ praten omdat hij het gevoel heeft dat ze ‘vrienden’ konden worden. Wanneer ‘Eddie’ hem voor het laatst bezoekt als hij zijn laatste avondmaal heeft wordt ‘Eddie’ in zijn vinger gebeten door ‘Cletus’ (omdat ze begonnen te vechten) en daardoor heeft ‘Cletus’ nog bloed van ‘Eddie’ binnengekregen met het virus van ‘Venom’ waardoor er een nieuw soort ontstaat. Nu moeten ze alles op alles zetten om zowel ‘Cletus’ als ‘Carnage’ te verslaan.
Het had zoveel beter gekund als het beter werd uitgewerkt. Nu voelt de film in het algemeen gewoon aan als halve werk en wist het allemaal nergens te vermaken. Saaie prent die gelukkig niet al te lang duurt waardoor de zit snel afgelopen is. Als ook al de actiescenes nergens wisten te vermaken en de CGI echt om te janken is (wanneer ‘Hardy’ op de motor zit bijvoorbeeld), valt de film eigenlijk nergens meer te redden.
KritischVentje
Nee, dit is niet wat ik wil zien van Venom. Gehaast en te oppervlakkig.
Ik blijf bij mijn mening dat Tom Hardy verkeerd gecast is voor de rol. Het is natuurlijk een geweldige acteur, maar dit is niet de Eddie Brock die ik als referentiekader heb (Animated Spider-Man). Topher Grace was natuurlijk al helemaal een mis cast, maar Tom Hardy is maar een lichte verbetering. Ik verwacht een echte Amerikaanse 'jock' i.p.v. zo'n beta push over als deze Eddy. Aaron Taylor-Johnson zou voor mij de best fit zijn. Maar hey.. wie ben ik.
Visueel gezien vond ik het ook wel zwaar tegenvallen met de scene waarbij Venom op de bank zit als pijnlijk voorbeeld. Ik denk als je deze in 2005 had uitgebracht hij ook niet zou opvallen tussen de andere films.
Voordat je het wist was de film alweer voorbij en zit je al in de end battle. Ging mij net iets te snel en de film had wel 40-50 minuten langer mogen duren voor wat meer diepgang in de karakters. Alles voelde nu heel oppervlakkig en leeg aan. Carnage heeft nou niet echt bepaald Carnage aangericht.
En wat een gemiste kans om dit weer PG13 te maken. De redenen zijn wel allemaal duidelijk, maar je ziet wat het schrappen van restricties heeft gedaan bij Deadpool. Ik hoop dat Venom een soortgelijke reboot in de toekomst krijgt want dat verdient deze personage!
Pff.... "Let there be carnage... withing a PG13 world, though"
joolstein
Deze film is een direct vervolg op Venom, uit 2018 en dus mag Tom Hardy weer in de huid van Eddie Brock en zijn buitenaardse parasiet Venom kruipen. In die eerste Venom probeerde men heel hard om een goede superheldenfilm te zijn maar werd he niet meer dan voorspelbare studiofilm. Deze is nu niet veel beter dan zijn voorganger, maar de uitvoering bevat net iets meer absurditeit waardoor het eindresultaat ook iets leuker uitpakt. De dialoogwisseling tussen Eddie Brock en Venom zijn het beste deel van de film. Woody Harrelson heeft plezier met zijn rol als Cletus Kasady/Carnage maar een echt nietsontziende psychopaat was hij dan weer niet! Nu komt dat ook doordat de film niet kiest voor de bloederige aanpak. Het geweld is eigenlijk gewoon te braaf! Maar her verveelt nergens! Ook een ingewikkelde geschiedenis zoals in de comics hoef je hier niet te verwachten maar als verstand-op-nul-entertainment had ik het toch best naar mijn zin bij deze film.
xaid
Veel te soft voor zon film ... waar is de gore ? Dit doe je zon film als venom niet aan ondanks toch een 3*
john mcclane 2
Het zal wel wel aan mij liggen , maar ik vond de humor best aanstekelijk .dat gekibbel . Beetje een bromance film .
De bad guy was ook wel redelijk ( geen klassieker als bijvoorbeeld doctor octopus
En ik ben eerlijk gezegd wel beetje Woody Harrelson moe , kan Hollywood hij grote blockbusters niet verder kijken , pfff . Laat andere talenten ook even shinen .
Toch wel 3* van deze kant . Zelfs beter als deel een maar de lat lag dan ook niet bepaald hoog .
Rodger
Zo slecht was deze ook weer niet.. goed vervolg op de eerste film..
Leuke humor .. en prima actie ..
3.0 ***
amenmalek
Jaaaaa, deel 1 is beter. Dit voelt wat gehaast, maar toch nog steeds prima vermakelijk. Misschien moeten we het zien als een rustige opmaat naar deel 3, die van mij zeker mag volgen. Ik vermaak me toch altijd wel met Venom. Hij heeft iets aandoenlijks. Maar dat is het punt in deze film juist, het mag allemaal wat meer 'gas erop' en minder 'geschikt voor alle leeftijden'. De rem bleef er teveel op. Venom is een karakter waar je fenomenaal mee zou kunnen uitpakken. Laat maar zien in deel 3.
Toch zeker een voldoende, want ik heb echt wel gelachen ook weer.
blackwolves
waw ik dacht dat hij even goed zou zijn als de eerste maar neen behalve de twee venom,s die tegen elkander vechten vond ik hem weinig interessant de eerste vond ik goed maar deze lijk om hij wegelopen uit een komische film dwaze grappen en dan zetten ze er nog een vrouw bij als iemand uit the x men films neen gewoon een flauwe slechte film
TronMan
Meer van hetzelfde. Wat echt storend is, is dat het stuk dat Venom alleen verder gaat en dan op dat podium gaat staan.. brrr.
alacer9
Niet heel slecht maar je mist ook niks als je deze niet hebt gezien.
xxERWINxx
Vandaag bekeken en had er toch wel meer van verwacht, na zo'n 70 minuten zat ik al naar het eind gevecht te kijken, terwijl deze film 97 minuten zou duren, had verwacht dat de film nog wel meer in petto had, maar hij was vrij snel afgelopen.
Na de aftiteling gaat hij nog wel een paar minuten door zodat de totale speelduur op zo'n 89 minuten kwam leek het.
Veels te kort voor zo'n productie als deze vond ik.
Het intro duurt te lang en eenmaal dat je denkt dat de film begint is hij ook zo afgelopen.
Verder wel vermakelijk maar toch meer bij voorgesteld.
knusse stoel
Jammer, ik had hier iets van verwacht maar steeds die domme grapjes van Venom en de onnozele ruzie tussen Venom en Eddie vond ik ook storend.
Geen succesvol vervolg. Een 5!
Uier
- 2006 berichten
En dan toch nog een kijkwijzer advies van 16 jaar of ouder krijgen. Wat zijn we toch een ogenschijnlijk braaf landje aan het worden.
Duur
ik de film uitgekeken maar is niet echt een aanrader slecht verhaal totaal geen spanning
deel 1 ging nog
Matige film over een journalist die zijn leven probeert op te pakken nu hij gewend is geraakt aan het monster dat hij bij draagt. Een mager verhaaltje wat soms ook wat rommelig gebracht wordt. De interne dialogen en de stem van het monster worden al vrij snel irritant. De humor voert hier ook meer de boventoon vergeleken met het betere eerste deel.
Ché Cliché
Weet iemand of er besloten is deze niet op blu-ray uit te brengen in Nederland?
Shadowed
Stap achteruit.
De eerste Venom zag ik in de bioscoop en vond het wel een vermakelijke film. Wellicht een beetje onstabiel qua uitvoering, maar nog wel met een hart in elkaar gestoken. Het helpt dan ook dat Fleischer erg goed lijkt te weten wat leuk vermaak inhoudt, maar daar heeft Andy Serkis met dit tweede deel meer moeite mee.
Sowieso is dit vervolg maar met weinig ambitie of visie gemaakt, want het is inhoudelijk een heel stuk slapper geworden. Waar het eerste deel nog als excuus had dat het een oorsprongsverhaal was heeft deze film weinig steun om z'n eigen bestaan mee te rechtvaardigen. Het gaat er namelijk maar makkelijk aan toe in dit vervolgdeel.
Qua uitvoering een stapje achteruit. Locaties worden nauwelijks benut en de effecten ogen wat minder spectaculair, maar Serkis weet er verder ook niet zoveel mee aan te vangen. De finale mag er nog wel wezen, maar alle actie tussendoor komt nogal ongeïnspireerd en simplistisch over. Daarnaast vond ik de komische interacties tussen Venom en Hardy maar aan de saaie en luie kant.
Er hangt nog wel een aardig tempo gelukkig en Harrelson zet een leuke schurk neer. Lijkt ook met elke rol die hij speelt wat aan te kunnen vangen en dat is met deze film niet anders. Verder oogt de film professioneel en gedetailleerd. Qua cinematografie is er niet veel mis. Meerdere leuke beelden te vinden hier die moeiteloos de aandacht kunnen vangen en aanhouden.
Wel jammer dat het allemaal gewoon te simpel is. Het verhaal wordt nauwelijks voortgezet en de ontwikkeling tussen Venom en Hardy voelt aan als een herhaling van het eerste deel maar dan zonder de oorsprong. De introductie van personages zoals Harris is bovendien onnodig en Hardys personage lijkt nooit echt te vinden wat het precies wil zijn. Een grapjas of een stoere actieheld? Het zit er te veel tussenin. Aardige, maar rommelige voortzetting van de reeks.
horizons
Met afstand één van de leukere films in het superheldengenre.
Deadpool kan nog wat leren van Venom wat betreft humor.
Met afstand één van de leukere films in het superheldengenre.
Deadpool kan nog wat leren van Venom wat betreft humor.
Hahahaha. Ongelofelijk dit. Beide regels
horizons
Deadpool is gewoon niet echt grappig. Z'n gimmick was al na vijf minuten uitgewerkt. Wel was Deadpool 2 leuker dan Deadpool 1.
En Venom blijft zu lekker compact met to the point actie.
En Venom blijft zu lekker compact met to the point actie.
Kom nou, Deadpool is enorm scherp en leuk geschreven + lekker brute r-rated actie. Ga dat vergelijken met deze kinderfilm. Uit Venom kan je iets halen wat inderdaad nog leuker dan Deadpool kan zijn, maar niet zoals ze deze 2 films hebben gemaakt. Wat een middelmatige armoede is dit.
Deadpool was best lui geschreven, puberale onderbroeken lol
. R rated viel toch wel enorm mee. Zoals ik zei was daar effect al na vijf minuten uitgewerkt.
Ik vind Deadpool in vergelijking middelmatige armoede.
Maar ieder het zijne, en dat is ook goed zo.
Deadpool was best lui geschreven, puberale onderbroeken lol
Ik vind Deadpool in vergelijking middelmatige armoede.
Maar ieder het zijne, en dat is ook goed zo.
Kijk eens terug op bv MM en IDMb hoe Deadpool en deze film scoren. Je staat echt vrij eenzaam met je mening. Maar het mag hoor.
mrklm
Veel flauwe grappen en grollen maar weinig vermaak in dit zwakke vervolg op het toch al vrij lauw ontvangen Venom waarin Eddie Brock [Tom Hardy] moet afrekenen met Cletus Kasady [Woody Harrelson] die op zoek is naar zijn geliefde van weleer [Naomie Harris] en die over soortgelijke krachten beschikt als Eddie. Michelle Williams komt opdraven als Eddies ex en Stephen Graham verleent wat gravitas aan deze weinig intrigerende SF-actiefilm als de detective die tevergeefs probeert Cletus op zijn eigen manier op te sporen en te overmeesteren. Flauwe kost.
Donkerwoud
Het is 't allemaal net niet. Teveel flauwe grappen om het schaduwrijke noir-sfeertje werkelijk recht te doen. Te veilig binnen de mal van Marvel-films om de tragische liefdesaffaire tussen Cletus (Woody Harrelson) en Shriek (Naomie Harris) enig gewicht te geven. Te opzichtig hengelend naar poep- en piesgrappen door Eddy Brock (Tom Hardy) steeds met zijn buitenaardse omhulsel te laten communiceren. Films worden zelden beter wanneer er een stem op de voice-over hinderlijk aanwezig is, maar 'Venom: Let There Be Carnage' (2021) maakt het wel erg bont met Hardy's tekenfilmgegrom. De komische onzin vormt ook zo'n raar contrast met een 'duister' verhaal rond de transformatie van een seriemoordenaar tot een superschurk. Sterke acteurs als Hardy of Harrelson worden kapot getypecast op een manier dat je ze nauwelijks meer serieus kunt nemen. Zelfs visueel vond ik 't eigenlijk een weinig inspiratievolle bedoening met hinderlijk aanwezige CGI om een inwisselbare achtbaanrit van hol spektakel mee vorm te geven.

Venom: The Last Dance
2024

Venom
2018

Sony deelt spectaculaire eerste trailer voor 'Venom: The Last Dance' met Tom Hardy

'Venom: Let There Be Carnage' vanaf vandaag te zien op Pathé Thuis

The Bucket List
Drama / Komedie, 2007

Old Henry
Western, 2021
heldanti herovillainpsychopaatvervolgsuperheldgebaseerd op stripschepselangstpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)symbioteantiherocarnagesony's marvel universe marvel comicssony's spider-man universe (ssu)venom character