- Home
- Films
- Venom: Let There Be Carnage
- Filtered
Venom: Let There Be Carnage (2021)
Genre: Actie / Sciencefiction
Geregisseerd door: Andy Serkis
Met onder meer: Tom Hardy, Woody Harrelson en Michelle Williams
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 21 oktober 2021
Bekijk via HBO Max
Plot Venom: Let There Be Carnage
Eddie Brock probeert zijn dagelijkse leven en carrière als journalist weer op te pakken. De symbiont daarentegen wil alleen maar de rol van dodelijke beschermer spelen; bad guys in elkaar slaan en zijn bodemloze honger stillen. Daarnaast heeft een sadistische moordenaar, Carnage genaamd, het op Eddie gemunt en lijkt een confrontatie onvermijdelijk.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Kijk op meJane
Mrs. Chen
Dr. Pazzo
Mugging Victim
Beaten Mugger
De eerste Venom was een vrij gemiddelde film. Niets bijzonders en eigenlijk wat recyclage van wat we eerder al hadden gezien in het genre. Maar nog wel met genoeg entertainment om er van te kunnen genieten. Ook in deze sequel heb je enkel nog Tom Hardy als goeie acteur, ook al draait hij wat op automatische piloot. De rest is een pak minder. Zeer voorspelbare film waar niet echt veel te beleven valt. De humor werkt niet, de actie is ondergemiddeld.
wwelover
Net als deel 1 niet hoogstaand maar nog steeds zeer vermakelijk. Tom Hardy heeft er plezier in en dat is duidelijk. Leuke grapjes, ook voor de verandering eens een vlotte film van 90 minuten.
Een achtbaanrit!
Laat ik vooropstellen dat de film niet bijzonder is. Let there be Carnage heeft een veel te hoog tempo en daardoor kunnen de gebeurtenissen in de film niet echt lekker marineren. Dat wil zeggen dat niks echt kan landen, want het volgende staat alweer klaar om te gebeuren. Serkis neemt weinig de tijd om de kijker op adem te laten komen door het inbouwen van rustmomenten. Hij zegt met deze film eigenlijk "Je hebt deel 1 gezien, daar zit de introductie. Meer heb je niet nodig. Ik knal hier een film erdoorheen". Het gevolg is dat de personages wat oppervlakkig voelen en de rol van Michelle Williams wat onwennig aanvoelt. Maar misschien is dit wel beter, want een nieuwe love interest in deze sneltreinvaart zou ook absoluut geen succes zijn geweest.
En dat is nou precies waarom ik deze film ook niet kan haten. Ja, het bovenstaande zorgt ervoor dat de film echt als een vlot tussendoortje aanvoelt, maar het is best een fijne om te kijken. Ik ben het niet eens met Film Pegasus dat Tom Hardy op de automatische piloot draait. Hoewel ik iemand met zo'n stemgebruik nog steeds ongeloofwaardig vind als journalist, vind ik die wisselwerking met de symbioot Venom echt fantastisch. Je zou mij een sitcomserie van 10 afleveringen kunnen voorschotelen waarin Venom en Eddie Brock constant met elkaar lopen te kibbelen en ik geniet er nog steeds van. De dynamiek tussen de twee is dan ook veruit het sterkste punt van de twee films. Daarom ben ik het niet eens dat dit op de automatische piloot geacteerd wordt. Er zit een bepaalde mate van energie in deze dynamiek die ook een hoge intensiteit van de acteur vraagt. Vooral omdat hij voornamelijk tegen een CGI monster praat. Ga er maar aan staan.
Harrelson als Carnage en het verhaal eromheen is wel prima, maar doordat alles zo vluchtig moet mis ik ook hier een beetje de (emotionele) impact en balanceert het verhaal rondom Shriek op het randje van nutteloos. Het helpt dan ook niet dat dit een PG-13 rating krijgt, want alles in deze film smeekt om wat bloederige momenten die nu continu offscreen gebeuren. Erg jammer. Maar ook hier geldt weer dat alles zo vlot gaat en je amper de tijd krijgt om het echt slecht te gaan vinden en je te ergeren.
Het is makkelijk om op de film te haten en ik snap ook best dat mensen dit geen fantastische film vinden. Ik had zelf ook weinig zin in de film naar aanleiding van de matige reviews vanuit de VS. Maar toch heeft Venom zo zijn charmes en kan ik onmogelijk haten op dit product.
Let There Be Carnage weet wat het is en het pretendeert niet meer te zijn. Onnodige bullshit is eruit gesneden en dat draagt zijn consequenties. Zowel in positieve als negatieve zin. Het voordeel is in ieder geval wel dat ik nooit het gevoel heb gehad dat ik naar dingen heb zitten kijken die niet in de film had moeten zitten. En dat is een groot euvel dat je teveel in Hollywood ziet tegenwoordig. Het enige is dat je wil dat er misschien iets meer in de film had moeten zitten om het meer diepgang en lading mee te geven.
Shinobi
"All I've ever wanted in this world is carnage."
Het voorgaande deel was ondanks de PG-13 rating nog best aardig te noemen, maar dit vervolg kan daar helaas niet aan tippen.
In 'Venom' werd er al gehint naar een clash tussen Eddie Brock en Cletus Kasady & diens symbioten. In deze film wordt daarop voortgeborduurd door de achtergrond van Kasady te belichten. Ondertussen blijven Brock en Venom vrolijk kibbelen.
Tom Hardy steelt wederom de show en het is duidelijk te merken dat hij beter in zijn dubbelrol zit. Het levert wat leuke, flauwe humor op. Daarentegen weet het gebeuren waarin Woody Harrelson zit nauwelijks te boeien, met name omdat er een scherp Rated R randje ontbreekt. Hierdoor is het erg tam. De overbodige plotlijntjes maken het er niet beter op.
Door al het ongein zou je als kijker bijna vergeten dat er nog een clash tussen Venom en Carnage aan zit te komen. Deze is best oké, maar het is overduidelijk dat men op de rem trapt waar je eigenlijk plankgas zou moeten gaan; waar is het duistere en de gore?! Het resulteert zich in bloedeloze actie waar je fans van het bronmateriaal geen plezier mee doet.
Al met al is 'Venom: Let There Be Carnage' een uiterst gefaalde poging om een clash tussen deze twee gruwelijke symbioten te tonen. Een pleister op de wonde is de extra scène die na de eindcredits volgt.
2,5 Sterren.
Brendanh29
Deze venom films doen me terug denken aan de batman films en de schurken van de jaren 90, hoewel donker en vol actie/geweld gecombineerd met boordevol humor maakt voor een geslaagde film. En dat ''Noamie harris'' van potc erin zit maakt het ook wat specialer, hoewel haar rol toch wat groter had mogen zijn ieder geval ideaal naast ‘’Woody harrelson’’ rol hier in.
Beetje jammer dat het nogal snel vaart maakt en de film is al niet lang, geweld is er ten over maar blijft toch terughoudend nog steeds kwa bloed.
Venom 2 is echt enorm belabberd geschreven en ik reken het de film keihard aan dat dit geen r-rating heeft, maar stiekem heb ik me nog wel aardig vermaakt. Het gekibbel tussen Tom Hardy en zijn innerlijke Venom was toch nog wel lollig, zonder dat ik dubbel van het lachen heb gelegen. Zeker dat eerste half uur van de film was het allemaal nog best oké gedaan, maar zodra het hoofdplot begon kakt de film hard in doordat ze alles in hele korte tijd moeten stoppen. Het zorgt ervoor dat geen karakter interessant is en de 2 bad guys zelfs behoorlijk nietszeggend en bij vlagen irritant zijn samen. En zonder Venom in zich is Eddie Brock ook flink minder leuk. Dat alles komt allemaal wel weer samen in een actievol slot, maar de actie is vrij generiek.
Ik wil nogmaals terugkomen op die ontbrekende r-rating: echt een fucking schande, aangezien ''carnage'' in de titel zelfs bloedbad betekent. Je maakt twee films over een moordend kop-bijtend monster en je ziet geen druppel bloed of rondvliegende arm of been. Echt lachwekkend. Je maakt Deadpool ook niet PG13, dan vind niemand er een kloot aan. Deze film had echt van die momenten waar dat geweld gewoon bruut in beeld had moeten komen. De mislukte executie, de bevrijding van de krijsende Naomie Harris, de huwelijksvoltrekking etc. Zo jammer, want op deze manier blijven dit hele middelmatige films. Het positieve is dat het met 90 minuten lekker vlot gaat, waardoor dit wel goed te kijken valt.'
PS: Kijjk de after-credits! Zit een belangrijke mededeling in naar de toekomst van Venom.
mjk87 (moderator films)
Enorm matig. Ook heel flauw qua bloed en geweld en mak qua toon. Alleen luidruchtig met sommige actie, maar dat is het dan ook alleen: luidruchtig. Niks geweldigs of bijzonders. De leukste scènes zijn die dan nog tussen Hardy en Venom, vooral Venom wordt dan wel tot leven gewekt. Gelukkig duurt de film niet al te lang, maar zelfs dit korte beestje begon aan het eind al te vervelen. 2,0*.
Mr Light
Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien. Kort, inspiratieloos, saaie locaties, slechts één gevecht die niet spannend is. Ik was na de film lichtelijk in shock dat Marvel anno 2021 zoiets slechts kan produceren.
Wat was het budget voor deze film, 5 miljoen?
FlorisV
Iet minder dan deel 1. Wederom een vermakelijk tussendoortje met vooral veel humor. Vooral de capriolen van Venom en het stemmetje ervan blijken leuk. Toch begint het hier al wat sleets te worden.
De film ziet er wel goed uit en is een geslaagde proeve van bekwaamheid voor regisserende "Gollum" Andy Serkis.
Woody Harrelson is zo karikaturaal dom en slecht dat hij te weinig toevoegt als villain. Zowel hij als Shriek wekken nul sympathie op en dat is eigenlijk niet goed als je een goede villain wilt neerzetten, die moet toch een klein beetje ergens gelijk in hebben of zo.
De finale was niet heel spetterend. Misschien door de locatie.
UmbraVitae
Hier lang naar uitgekeken, de Venom uit 2018 vond ik echt wel vet, zelfs Venom fan, Venom stuff gekocht. Goh dan stelde deze mij toch echt teleur hoor, er zat doorheen de film iets raar, apart in, maar ervaarde dit eerder als 0 meerwaarde. Is dit nu een slechte film, nee zeker niet, maar komt nergens in de buurt van deze uit 2018, die een dikke 8/10 kreeg, deze max 6/10.
Matig, druk vervolg met een overdaad aan opzichtige en vaak erg lelijke cgi. De aanwezigheid van Woody Harrelson als slechterik is een pluspunt, maar zijn rol is uiteindelijk helaas nogal slecht uitgewerkt, net als de rest van het script. Het doet allemaal wat kleinschalig en onbetekenend aan en nergens wil het spannend of echt spectaculair worden. Tom Hardy oogt ook ditmaal een beetje onwennig in de hoofdrol. Hij is gewoonweg niet de geschikte akteur voor dit soort films.
clubsport
Mischien moeten Eddie en Venom maar in relatie therapie want dat is ongeveer het niveau van de interactie tussen de 2 karakters .
Het is dus in de basis een relatiefilm verpakt in een sf sausje zonder enige spanning of engheid terwijl een karakter als Venom toch geknipt zou zijn voor een enge meer serieuze duisterdere film .
Maar nee we gaan de bijna slapstick kant op met ook nog eens hele snelle luie CGI actie inspiratieloos en niet spannend ( zelfs niet op de meer serieuze scenes ) .
Neder0001
Doorsnee verhaaltje met de acteurs op auto pilot. Weinig verrassend verhaal en de humor was ook ver te zoeken. Helaas...
filmkul
Weinig verrassend vervolg. Het verhaal is simpel en kent ook geen verrassingen. De uitwerking kan er net mee door. De film begint wat traag en is ook niet heel boeiend. De strubbelingen tussen de hoofdrolspelers Hardy en Venom beginnen op een gegeven moment ook wat storend te worden. Gelukkig is het tweede deel beter. Er is meer actie en dreiging. Helaas is het einde te veel van het goede. De actie is gewoonweg over the top wat ten koste gaat van de spanning. Het acteerwerk is verder in orde en ook de special effects zijn voldoende. 3.0
MovieMeister
Ik heb erg genoten van deze film, toch vind ik deel 1 beter. Maar deze is zeker vermakelijk.
Kondoro
“Every decision we ever make, who do we leave behind? And how do we leave them? Waiting in the darkness, but the rescuer never comes.”
Gezien mijn cijfer en mening op de vorige film was ik al niet zo’n erg grote fan van het concept ‘Venom’ en alles er om heen, een side-project om wellicht een nieuwe monster voor het ‘Marvel Universe’ te creëren maar het slaagt niet tot een succes. En ik was daar best treurig om aangezien ik een onwijs grote fan van ‘Tom Hardy’ ben en ik het concept van ‘Venom’ zeker wel zag zitten, helaas was de uitwerking niet zo goed. Dan hoop je stiekem toch dat het tweede deel wat meer gaat slagen, alleen wordt het als maar erger. ‘Venom 2’ is een simpele tienerfilm, later we bijna zeggen kinderfilm (helaas zouden de monsters daar net iets te eng voor zijn) die bordenvol slechte niet interessant en vooral humoristische scenes zit. De hele film irriteer ik me aan de dialogen die nergens aanslaan of ook maar iets van belang zullen hebben.
Eigenlijk gaat er een hele boel fout in deze film. Toch wel het script dat erg veel gaten kent en nergens ook maar een beetje boeiend wist te worden. Best zonde want het concept ‘Venom’ vind ik op zichzelf best wel een vermakelijk iets, en ik kan door normaal gesproken wel meer van genieten dan nu. Het acteerwerk is overigens ook niet goed, laten we zeggen bagger. De enige in deze hele film ik nog iets interessant vond was ‘Woody Harrelson’ met zijn personage als ‘Cletus Kasady’. De enige die nog wat van deze film probeerde te maken en zelfs DAT was geen succes en voelde niet vermakelijke genoeg aan. Normaal gesproken ben ik ook van hem altijd wel te spreken maar dit was wederom zo’n standaard filmpje waar hij even zijn gezicht liet zien maar, weinig input verder had, zoals al zei: hij probeerde het wel maar, slaagde niet. Ook dat gewoon simpel weg door matig acteerwerk. Ook ‘Tom Hardy’ die ik normaal veel hoger heb zitten doet het hier gewoon niet goed genoeg, en zeker het begin voelde het erg onrealistisch aan en acteerde hij best stijf.
Het verhaal was ook erg boring. We volgen ‘Eddie Brock’ en ‘Venom’ (uiteraard) tijdens het normale leven. ‘Venom’ wil doorgaan met waar ze mee waren begonnen en ‘Eddie’ wil liever in het anonieme leven, en wil dat superhelden leventje niet. De twee komen hier door in een steeds bitcherige ruzie terecht die steeds irritanter begon te worden. ‘Eddie Brock’ heeft overigens ook ‘Cletus Kasady’ voor zich staan. Deze man, seriemoordenaar, wordt ten dode veroordeeld en gaat richting strafkamer waar hij ten dood wordt gebracht. Hij wil constant met ‘Eddie’ praten omdat hij het gevoel heeft dat ze ‘vrienden’ konden worden. Wanneer ‘Eddie’ hem voor het laatst bezoekt als hij zijn laatste avondmaal heeft wordt ‘Eddie’ in zijn vinger gebeten door ‘Cletus’ (omdat ze begonnen te vechten) en daardoor heeft ‘Cletus’ nog bloed van ‘Eddie’ binnengekregen met het virus van ‘Venom’ waardoor er een nieuw soort ontstaat. Nu moeten ze alles op alles zetten om zowel ‘Cletus’ als ‘Carnage’ te verslaan.
Het had zoveel beter gekund als het beter werd uitgewerkt. Nu voelt de film in het algemeen gewoon aan als halve werk en wist het allemaal nergens te vermaken. Saaie prent die gelukkig niet al te lang duurt waardoor de zit snel afgelopen is. Als ook al de actiescenes nergens wisten te vermaken en de CGI echt om te janken is (wanneer ‘Hardy’ op de motor zit bijvoorbeeld), valt de film eigenlijk nergens meer te redden.
KritischVentje
Nee, dit is niet wat ik wil zien van Venom. Gehaast en te oppervlakkig.
Ik blijf bij mijn mening dat Tom Hardy verkeerd gecast is voor de rol. Het is natuurlijk een geweldige acteur, maar dit is niet de Eddie Brock die ik als referentiekader heb (Animated Spider-Man). Topher Grace was natuurlijk al helemaal een mis cast, maar Tom Hardy is maar een lichte verbetering. Ik verwacht een echte Amerikaanse 'jock' i.p.v. zo'n beta push over als deze Eddy. Aaron Taylor-Johnson zou voor mij de best fit zijn. Maar hey.. wie ben ik.
Visueel gezien vond ik het ook wel zwaar tegenvallen met de scene waarbij Venom op de bank zit als pijnlijk voorbeeld. Ik denk als je deze in 2005 had uitgebracht hij ook niet zou opvallen tussen de andere films.
Voordat je het wist was de film alweer voorbij en zit je al in de end battle. Ging mij net iets te snel en de film had wel 40-50 minuten langer mogen duren voor wat meer diepgang in de karakters. Alles voelde nu heel oppervlakkig en leeg aan. Carnage heeft nou niet echt bepaald Carnage aangericht.
En wat een gemiste kans om dit weer PG13 te maken. De redenen zijn wel allemaal duidelijk, maar je ziet wat het schrappen van restricties heeft gedaan bij Deadpool. Ik hoop dat Venom een soortgelijke reboot in de toekomst krijgt want dat verdient deze personage!
Pff.... "Let there be carnage... withing a PG13 world, though"
joolstein
Deze film is een direct vervolg op Venom, uit 2018 en dus mag Tom Hardy weer in de huid van Eddie Brock en zijn buitenaardse parasiet Venom kruipen. In die eerste Venom probeerde men heel hard om een goede superheldenfilm te zijn maar werd he niet meer dan voorspelbare studiofilm. Deze is nu niet veel beter dan zijn voorganger, maar de uitvoering bevat net iets meer absurditeit waardoor het eindresultaat ook iets leuker uitpakt. De dialoogwisseling tussen Eddie Brock en Venom zijn het beste deel van de film. Woody Harrelson heeft plezier met zijn rol als Cletus Kasady/Carnage maar een echt nietsontziende psychopaat was hij dan weer niet! Nu komt dat ook doordat de film niet kiest voor de bloederige aanpak. Het geweld is eigenlijk gewoon te braaf! Maar her verveelt nergens! Ook een ingewikkelde geschiedenis zoals in de comics hoef je hier niet te verwachten maar als verstand-op-nul-entertainment had ik het toch best naar mijn zin bij deze film.
john mcclane 2
Het zal wel wel aan mij liggen , maar ik vond de humor best aanstekelijk .dat gekibbel . Beetje een bromance film .
De bad guy was ook wel redelijk ( geen klassieker als bijvoorbeeld doctor octopus
En ik ben eerlijk gezegd wel beetje Woody Harrelson moe , kan Hollywood hij grote blockbusters niet verder kijken , pfff . Laat andere talenten ook even shinen .
Toch wel 3* van deze kant . Zelfs beter als deel een maar de lat lag dan ook niet bepaald hoog .
blackwolves
waw ik dacht dat hij even goed zou zijn als de eerste maar neen behalve de twee venom,s die tegen elkander vechten vond ik hem weinig interessant de eerste vond ik goed maar deze lijk om hij wegelopen uit een komische film dwaze grappen en dan zetten ze er nog een vrouw bij als iemand uit the x men films neen gewoon een flauwe slechte film
Matige film over een journalist die zijn leven probeert op te pakken nu hij gewend is geraakt aan het monster dat hij bij draagt. Een mager verhaaltje wat soms ook wat rommelig gebracht wordt. De interne dialogen en de stem van het monster worden al vrij snel irritant. De humor voert hier ook meer de boventoon vergeleken met het betere eerste deel.
Shadowed
Stap achteruit.
De eerste Venom zag ik in de bioscoop en vond het wel een vermakelijke film. Wellicht een beetje onstabiel qua uitvoering, maar nog wel met een hart in elkaar gestoken. Het helpt dan ook dat Fleischer erg goed lijkt te weten wat leuk vermaak inhoudt, maar daar heeft Andy Serkis met dit tweede deel meer moeite mee.
Sowieso is dit vervolg maar met weinig ambitie of visie gemaakt, want het is inhoudelijk een heel stuk slapper geworden. Waar het eerste deel nog als excuus had dat het een oorsprongsverhaal was heeft deze film weinig steun om z'n eigen bestaan mee te rechtvaardigen. Het gaat er namelijk maar makkelijk aan toe in dit vervolgdeel.
Qua uitvoering een stapje achteruit. Locaties worden nauwelijks benut en de effecten ogen wat minder spectaculair, maar Serkis weet er verder ook niet zoveel mee aan te vangen. De finale mag er nog wel wezen, maar alle actie tussendoor komt nogal ongeïnspireerd en simplistisch over. Daarnaast vond ik de komische interacties tussen Venom en Hardy maar aan de saaie en luie kant.
Er hangt nog wel een aardig tempo gelukkig en Harrelson zet een leuke schurk neer. Lijkt ook met elke rol die hij speelt wat aan te kunnen vangen en dat is met deze film niet anders. Verder oogt de film professioneel en gedetailleerd. Qua cinematografie is er niet veel mis. Meerdere leuke beelden te vinden hier die moeiteloos de aandacht kunnen vangen en aanhouden.
Wel jammer dat het allemaal gewoon te simpel is. Het verhaal wordt nauwelijks voortgezet en de ontwikkeling tussen Venom en Hardy voelt aan als een herhaling van het eerste deel maar dan zonder de oorsprong. De introductie van personages zoals Harris is bovendien onnodig en Hardys personage lijkt nooit echt te vinden wat het precies wil zijn. Een grapjas of een stoere actieheld? Het zit er te veel tussenin. Aardige, maar rommelige voortzetting van de reeks.
mrklm
Veel flauwe grappen en grollen maar weinig vermaak in dit zwakke vervolg op het toch al vrij lauw ontvangen Venom waarin Eddie Brock [Tom Hardy] moet afrekenen met Cletus Kasady [Woody Harrelson] die op zoek is naar zijn geliefde van weleer [Naomie Harris] en die over soortgelijke krachten beschikt als Eddie. Michelle Williams komt opdraven als Eddies ex en Stephen Graham verleent wat gravitas aan deze weinig intrigerende SF-actiefilm als de detective die tevergeefs probeert Cletus op zijn eigen manier op te sporen en te overmeesteren. Flauwe kost.
Donkerwoud
Het is 't allemaal net niet. Teveel flauwe grappen om het schaduwrijke noir-sfeertje werkelijk recht te doen. Te veilig binnen de mal van Marvel-films om de tragische liefdesaffaire tussen Cletus (Woody Harrelson) en Shriek (Naomie Harris) enig gewicht te geven. Te opzichtig hengelend naar poep- en piesgrappen door Eddy Brock (Tom Hardy) steeds met zijn buitenaardse omhulsel te laten communiceren. Films worden zelden beter wanneer er een stem op de voice-over hinderlijk aanwezig is, maar 'Venom: Let There Be Carnage' (2021) maakt het wel erg bont met Hardy's tekenfilmgegrom. De komische onzin vormt ook zo'n raar contrast met een 'duister' verhaal rond de transformatie van een seriemoordenaar tot een superschurk. Sterke acteurs als Hardy of Harrelson worden kapot getypecast op een manier dat je ze nauwelijks meer serieus kunt nemen. Zelfs visueel vond ik 't eigenlijk een weinig inspiratievolle bedoening met hinderlijk aanwezige CGI om een inwisselbare achtbaanrit van hol spektakel mee vorm te geven.
Captain Pervert
Venom: Let There Be Carnage is niet beter of slechter dan het eerste deel. Het is meer van hetzelfde en alweer dat gevoel dat er een heel leuk uitgangspunt is, dat maar matig uitgewerkt wordt.
Namelijk van de schizofrenie van Eddie Brock, wiens 'andere ik' daadwerkelijk een ander persoon is (een alien). Eentje met een grappige stem, lekker grof en bot, maar toch... Het is gewoon niet echt grappig. Met een paar andere schrijvers zouden de dialogen veel geestiger zijn en dan heb je mij al snel om.
Want voor het plot hoef je het niet te doen natuurlijk. Want hoe leuk je het ook aankleedt, het blijven eendimensionale stripfiguren. Meer dan een simpel wraak-verhaaltje is het niet.
Misschien dat een buddy-movie met Spider-Man (daar wordt op gehint) er meer uit kan halen.
2,5 sterren
Sergio Leone
Tussendoor.
Nog geeneens een echt leuke tussendoor, maar ik heb ook niet echt het idee dat Venom ook goed probeert te zijn. Als vreemde eend in de bijt lift het een beetje mee op het succes van bv. Deadpool: de groffe antiheld is ook hier hoofdrolspeler. Veel zinnigs kan er verder niet over zeggen: Venom is Venom; een hoop actie, gemakkelijke plotlijntjes die gelukkig geen grote proporties aannemen. Er lopen ook in dit tweede gedeelte bekende gezichten rond, maar veel om handen hebben die niet. Soms is het vermakelijk en daar is alles mee gezegd.
2,5
cantforgetyou
- 1954 berichten
Een leuke film, die makkelijk weg kijkt.
Meer is het ook niet.
Gewoon verstand op 'nul' en genieten van de (CGI) special effecten.
Die blijven soms duidelijk uit de computer komen en soms zijn ze echt mooi.
Tom Hardy is heerlijk om naar te kijken. Stoere vent, maar toch ook wel een sulletje.
Roger Thornhill
Redelijk vervolg met weinig plot en het gebruikelijke grote CGI-eindgevecht. Dat het geheel überhaupt overeind blijft ligt aan de lekker vette rol van Woody Harrelson en vooral aan Tom Hardy, die niet alleen mooi de weerzin van Eddie tegen zijn ongenode gast uitbeeldt maar die ook nog eens van Venoms stem een even stekelig als geestig wapen maakt. Aardige film die me niet meteen reikhalzend naar een eventueel volgend deel doet uitkijken, maar niet slecht of saai.
Rare scène wanneer Cletus de medewerker van een nachtwinkel niet alleen neerslaat maar ook nog eens extra aftuigt (zij het buiten beeld want achter de toonbank). Zulk gemeen geweld past eigenlijk niet bij de comic-book-toon van deze verder zeer comic-achtige comic-verfilming.
Wogipogi
Ik vond deel 1 onverwacht erg vermakelijk. Maar dit slaat echt nergens op. Is niet grappig. Is buitengewoon irritant.
Lovelyboy
Nog even wat luchtig Comic vertier als weekend afsluiter, en ook al is de eerste Venom niet al te best, mijn nieuwsgierigheid kon ik niet bedwingen. En ja, ik verwachtte eerlijk gezegd niet veel en ik kreeg ook niet veel.
Het is vooral humor dat de klok slaat in de samenwerking van Eddie en de symbioot, en kan er rustig gesteld worden dat deel 2 verder gaat waar de 1ste eindigde zowel in goede als slechte punten. Cool is het Detroit Lions jasje, Hardy maakt er het beste van, is de cast best oké met Harrelson en Williams, mag de wording van Carnage er ook zijn op de executietafel en zijn bepaalde kleine details leuk zoals Venom die de post heeft gepakt en met een andere tentakel Eddie's gezicht naar de post richt.
Het zijn aardige dingetjes binnen een film die toch vaker te flauw en over the top is dan leuk of goed. Want net als in het eerste deel is het veel chaos en spektakel maar weinig verhaal en geldt voor dit deel ook weer het gevoel dat men best een leuk uitgangspunt heeft met beide films maar er ontzettend weinig mee doet. Dan is er nog het aparte gegeven dat Venom in de Amazing Spiderman tekenfilms naar voren kwam als bad guy en een lastige tegenstander was voor Spiderman. Maar nu wordt hij opeens gepresenteerd als good guy crimefighter, en waar is Spiderman of andere aansprekende good en bad guys?
Afijn, afgestreept en klaar, met een paar keer een leuk grapje en lichtelijk vermakelijk spektakel. Zoals gezegd proberen Hardy en Harrelson er het best van maar het is eenvoudig weg te min.
K. V.
Dit tweede deel eens bekeken en vond het wel een vermakelijke film. Een leuke interactie tussen Venom en Eddie. De film zag er goed uit, het verhaal was niet slecht. Verder was de cast goed op dreef. Een leuk deel.
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken op blu-ray aangezien ik het 3e deel graag wil zien eerst een herziening van de 1e 2 delen.
Ik heb mij wel vermaakt met dit 2e deel, voldoende actie ook, wel is de nieuwigheid er een beetje af, maar al met al vond ik het wel een vermakelijke film!
Op naar het 3e deel.

Venom: The Last Dance
2024

Venom
2018

Sony deelt spectaculaire eerste trailer voor 'Venom: The Last Dance' met Tom Hardy

'Venom: Let There Be Carnage' vanaf vandaag te zien op Pathé Thuis

The Bucket List
Drama / Komedie, 2007

Old Henry
Western, 2021
heldanti herovillainpsychopaatvervolgsuperheldgebaseerd op stripschepselangstpost-credits scenemarvel cinematic universe (mcu)symbioteantiherocarnagesony's marvel universe marvel comicssony's spider-man universe (ssu)venom character