• 9.379.128 stemmen

Gesproken taal: Engels, Hindi, Arabisch, Latijn en Spaans

Releasedatum: 3 november 2021

Plot Eternals

"In the beginning..."

Een onsterfelijk buitenaards ras, gecreëerd door de Celestials, leeft al meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde. Een onverwachte tragedie dwingt hen echter om na al die jaren uit hun schaduw te komen. Ze dienen zich te herenigen om de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.

avatar van andijvie

andijvie

J.T.O schreef:

Beetje krampachtig om vanwege geen witte mensen een slechte cijfer te geven? Dan is de DBZ verfilming wel een -10 van de 10

Ik vind het juist "krampachtig" dat bij het maken van een film er een checklist is waar alle vinkjes "goed" moeten staan.

Straks zijn alle film qua bezetting vooraf in te vullen. Totaal niet wenselijk .... om maar over het nut en effect te zwijgen.

De film is prima BTW .... Lekker lang, wat ik heerlijk vind. Maar helaas in deze tijd gedacht wordt dat het korter en korter moet.

avatar van scorsese

Aardige film waarin buitenaardse wezens de mensheid al een eeuwigheid beschermen. Een superheldenfilm waarbij de superhelden zich afvragen of ze wel aan de goede kant vechten. Ondanks de lange opbouw voelt de film toch wat te vol. Het ziet er allemaal mooi uit, maar de actie-scenes weten zich niet te onderscheiden. Ook de ietwat flauwe humor past niet binnen het geheel.

avatar van Rarara

Rarara

ugh wat een rommeltje. Zelfs de beste schrijvers en tekenaars hebben van de Eternals nooit een succesvol comic kunnen maken.het is 1 grote power trip met weinig substantie. Ook een goede regisseur met de beste acteurs en het grootste budget kan hier iets van bakken. Deze tijdlijn moeten ze maar gauw uitrangeren.

avatar van ofnietdan

ofnietdan

Wat een schijtfilm was dit zeg. Na een halfuurtje afgezet. Ik voelde me totaal buitengesloten als Scandinavische Lesbienne, en me Arabische transgender vriend vond het ook maar niks. Ze hadden echt meer Viking materiaal en wat kamelen erin mogen stoppen.

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Zonder meer weer een prachtige superhelden film van Marvel.

Echter hij wijkt wel enigszins af.

Met wat je eigenlijk verwacht van een echte Marvel film.

Niet het niveau van The Avengers en doctor Strange en Shang Shi and the legend of the ten rings als voorbeeld te nemen, maar absoluut meer dan de moeite waard.

avatar van amenmalek

amenmalek

Visueel erg mooie beelden. Afwijkend verhaal. Geen mega-grote klapper, maar juist daarom misschien juist wel een grote klapper. Dit is een moeilijk verhaal om te vertellen, dus ben benieuwd wat hier uit voort moet komen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

ofnietdan schreef:

Zo zeg, en heb je daar speciaal een account voor aangemaakt?

avatar van belake

belake

Vandaag de film op Disney gekeken. Alhoewel het een lange film is was het niet een tijdrovende zit. Niet echt een film die je bij zal blijven maar vermakelijk als je niet kunt slapen. Door de hoeveelheid personages wordt niet alles goed uitgewerkt. Het woke gehalte is wel aanwezig maar niet echt storend. Ik vind het een van de matige films in de hele Marvel reeks en dat heb ik wel bij de meeste films van de laatste generatie. Er zitten een aantal leuke verwijzingen naar andere films. De actie is wel te pruimen en de muziek is goed gekozen.

Ik vind dat het acteren niet eens zo slecht. Dragen doen de bekendere acteurs de film niet maar dat hoeft ook niet echt. Angelina Jolie niet plichtmatig maar doet haar job goed in een zeg maar bijrol. Voor mij had Harish Patel de leukste bijrol. Nogmaals geen hoogvlieger deze film maar ook niet barslecht. 3 sterren mag hij wel hebben.

avatar van steffv1

steffv1

Yetico schreef:

"Icarus, the man who flew too close to the sun."

De film is rommelig, soms ronduit saai, mist wat humor en is inderdaad toch iets té politiek correct. De film is krampachtig inclusief, de cast bestaat o.a. uit een dove vrouw, een homoseksuele (zwarte) man, twee Chinezen, een Pakistaan en worden geleid door de Latijns-Amerikaanse Ajak. (Hayek) Hierin blijven ze het 'source material' niet trouw, waarin the Eternals vooral witte mannen en vrouwen zijn. Erger je je hier aan? Dan is dit geen film voor jou. Disney doet er namelijk veel aan om zo 'woke' mogelijk te zijn, maar het voelt geforceerd. Scènes die voor enige controverse in grote conservatieve consumentenmarkten kunnen zorgen worden vakkundig buiten het verhaal geplaatst. Gemakkelijk uit de film te knippen door de Russische editors.

In principe niet zoveel mis met deze cast, het is een vrij ruime main cast, waar bij sommigen toch niet op diversiteit is gerecruit denk ik (bij Hayek dan bijv,) natuurlijk is er voor overmatig veel diversiteit gezorgd , maar stoort het ook niet perse, en word het ook niet belachelijk naar voren gebracht mer cringy dialogen erover zoals je tegenwoordig in bij Star trek: discovery ziet.

Ik hoop vooral dat ridloff gecast is vanwege haar talent en niet omdat ze doof is, talent heeft ze namelijk genoeg, alleen is het als dove actrice heel moeilijk om een dergelijke rol in de wacht te slepen.

avatar van Gerlof78

Gerlof78

Op aanraden van een collega heb ik hem gezien, wou dat eerst niet gezien ik die Marvel meuk wel zat ben. Afijn ik dus 2,5 uur hiervoor gezeten, het verhaal vond ik wel goed bedacht alleen duurde hij veelste lang. Ook het gebrek aan actie scenes en dat er ook meer pit in had gemogen, de cast deed/doet zijn best maar kan deze niet redden. Enigste pluspunt was toch wel Gemma Chan, dat vind ik een erg leuke meid om naar te zien maar wat ik al zij dat redt de film niet. Ik hou nu ook echt op met Marvel, dat laat ik wel aan een ander over

avatar van moviefreak#1

moviefreak#1

De tweede keer beviel hij me wel wat beter. Ik blijf erbij dat de film er heel mooi uitziet en dat de casting gewoon prima is, ook al hebben veel mensen problemen met het woke gedeelte. Het punt is, dit is een serie.

Je kunt in de film gewoon de afleveringen uittekenen. Je had de eerste aflevering in Londen met vier karakters kunnen beginnen met als einde dat ze op zoek gaan naar de andere Eternals. Dan heb je 4 of 5 afleveringen waar je de anderen echt introduceert en nog 2 of 3 waarin je het eindgevecht hebt en seizoen 2 opzet. Ze hebben Disney+ toch, gebruik het dan voor zoiets.

avatar van schumacher

schumacher

De film wisselt zeer leuke momenten met teveel mindere af.

Hoogstaand was de film niet, zeker geen topfilm

Soms had ik zoiets van yes, dit is fun en goed gedaan en erna bam, zakt het weer enige tijd in dat het me geen zier kon boeien.

Net over de middelmaat.

avatar van 3316mixer

3316mixer

De Marvel film waar geen enkele Marvel fan op zit te wachten. Voorspelbaar, te lang, geen grappen, oeverloos gezwets over vroeger, en weer een einde van de wereld thema. Daarnaast is de casting ver onder de maat. Geen enkele hoofdrol speler met charisma, of je moet een platte vis charismatische vinden.

avatar van Superboy

Superboy

Ik vond het erg saai. Na anderhalf uur heb ik 'm uitgezet. Ik heb 't écht geprobeerd maar er was niet naar te kijken zó saai.

- Het is een bijmekaargeraapt stelletje ; Er zit geen enkele samenhang of cohesie in.

- Ze beschikken over zéér krachtige superkrachten, maar doen daar zo goed als niks mee

- Het is volstrekt onduidelijk hoe ze zich voortbewegen. Eentje zie je vliegen, maar de rest ?

- Film verzuipt in uitleg. Een LOTR achtig voorfilmpje was beter geweest

- Saaie superkostuums. Geen mooie wapperende capes etc etc. Het ziet er suf uit

- Het verhaal hangt aan elkaar van vergezochte excuses om om het Thanos verhaal uit te komen. Waarom greep men destijds niet in ? En opeens wel ? Film maakt deel uit van het MCU, maar doet tegelijkertijd alles om dit te ontkennen. e.e.a. voelt zeer geforceerd aan

- Actiescenes zijn erg eentonig

- Verhaal is langdradig en gewoon ronduit saai

Ik heb het écht geprobeerd, Maar na 1,5 uur deze martelgang afgezet. Er is écht niet naar te kijken zo saai.

Toen deze film onderweg was werd er gezegd dat alles GROOTSER en Spectaculairder zo zijn dan The Avengers of álles wat we ooit eerder hadden gezien in het MCU. Laat me niet lachen ! Deze film kan nog niet eens in de scháduw van The Avengers staan

Een flop van jewelste wat mij betreft !

avatar van macrobody

macrobody

Dialogen om van te kotsen, een verhaal om van te huilen en een cast om niet voor wakker te blijven.

En dan heb ik het nog niet eens over de goedkope rip-off van Superman. Wie is de Chloé Zhao? Een Marvel made in/by China. En er komt nog een vervolg ook. Laten we hopen dat tegen die tijd men weer voor kwaliteit gaat. Jeetje wat slecht allemaal. Een ster voor de moeite die is gestoken in de CGI.

avatar van horizons

horizons

Opvallende film in het Marvel universum. Wat betreft regie één van de fijnste binnen de serie. Verhaal had misschien nog wat meer standalone mogen zijn.

Origineel bestaat bijna niet meer in het superheldengenre dus daar is het altijd wat lastig maar cinematografisch helemaal top.

En natuurlijk: in het begin met Time van Pink Floyd openen is altijd mooi.

avatar van james_cameron

Het moest er een keer van komen en nu hebben we 'm gekregen: de eerste langdradige, pretentieuze en vervelende Marvel-film. Personages die niet weten te boeien, een wazig plot waar je de aandacht direct bij verliest, anonieme monsters die onduidelijke dingen doen... het gaat maar door. Letterlijk en figuurlijk, ruim 2 1/2 uur lang.

avatar van aspers

aspers

Ik vond het een mooie film. Duurt wel iets lang, maar goed… valt ook aardig wat te introduceren.

Je moet alleen geen Marvel film verwachten zoals je ‘m gewend bent. Dit is echt heel anders en ook niet echt iets om met kinderen te kijken. Daarvoor is hij te serieus en complex.

Kijk alvast uit naar meer!

avatar van Glacius

Glacius

Etnische diversiteit... check.
Beperkingen inclusiviteit... check.
Feminisering personages... check.
LGBTQ aanwezigheid... check.
White male als badguy... check.

Marvel heeft niet stilgezeten als het om diversiteit gaat. 'Taking it to the next level' met the Eternals. Wat hebben ze allemaal aangepast in de naam van diversiteit... Ajak en Makkari veranderd in vrouwen en daarbij Makkari een auditieve (?) beperking gegeven (Jaja, zelfs perfect ontworpen Eternals kunnen gehandicapt zijn). Phastos homoseksueel gemaakt (en dik). Gilgamesh veranderd in een dikke Aziaat (ipv een Griekse/Midden-Oosterse Heracles-achtige verschijning). Kongo veranderd van Japans naar Hindoestaans. Van Ikaris een (semi) badguy gemaakt en van Thena een 'geestelijk verstrooid' persoon. Druig het uiterlijk gegeven van een geeky tiener. En als laatste Sersi een volledig andere persoonlijkheid gegeven. Enige personage die goed uit de verf komt is Dane a.k.a. the Black Knight en die heeft maar een minimale rol.

Waarom vraag ik mij dan af, want de Eternals waren van zichzelf al divers. Ook de 'backstory' is in grote mate veranderd. Dan heb je nog het warrige plot (eigenlijk is het heel simpel, alleen warrig verteld), met allerlei nietszeggende vijanden (wat hadden deze monsters nog met de oorspronkelijke Deviants uit de comics te maken?) en met regelmaat slechte cgi (Ghaur zag er niet uit!). Personages hebben geen chemie (behalve Dane met Sersi), omdat het een bij elkaar geraapt zooitje geforceerde symbolen zijn voor de politieke correctheid.. uhh ik bedoel correcties (als in gecorrigeerd) van nu. Zo jammer.

Eén van de slechtere Marvel films.

avatar van Erikb99

Erikb99

En wat vond ik er nou van:

Het is duidelijk geen standaard Marvel superhelden film geworden. Het tempo wat je gewend bent en de acties die daarin voorkomen zijn dan ook wat minder in deze film. En met 2 uur en 30 minuten is het ook geen korte film. De film neemt qua tempo de tijd om de verschillende karakters uit te lichten. En zie je met flashbacks de verschillende eeuwen waarin zij al aanwezig waren. Door de tijd die het neemt kan de film soms langdradig overkomen. Het verhaal zit goed in elkaar met een goeie twist. Verder omdat het over iets gaat buiten de verhaal lijn die we kennen voelde de film wat afstandelijk en was ik daardoor minder betrokken met de hoofdpersonen. Maakt het dan een slechte film? Is het wel een aanrader? Het is zeker geen slechte film. En zeker het kijken waard. Maar het haalt niet het niveau die we gewend/verwend zijn. Natuurlijk zijn er end-credit filmpjes.

avatar van extremezz

extremezz

Wat een slechte rommel film, die marvel films worden alleen maar slechter ..

avatar van Mickey b

Mickey b

Snap vele negatieve kritiek niet. Vond het een visueel mooie film, verhaal had inhoud en goed doordacht. De film bracht ons ook naar vele historische momenten uit ons bestaan. Is tevens doorspekt met talloze verwijzingen naar oa andere helden. Ook zijn vele historische momenten blijkbaar beïnvloedt door de Eternals. Is op zijn minst origineel te noemen. Moet niet altijd de klassieke Superman / Batman / Spiderman- story zijn. Marvel bewijst met deze ook wel eens een andere weg te durven inslaan. Ook is goed vs kwaad hier niet zo uitgesproken duidelijk. Humor ook ok maar mocht misschien voor mij nog iets meer en beter.

Was verrast om Angelina Jolie nog eens terug te zien.

Leuke film avond gehad.

En zoals gewoonlijk aftiteling uitkijken. Bonus op einde.

avatar van Mondragon

Mondragon

Wat een bagger zeg . Die superhelden troep is nu wel klaar lijkt mij, verzin eens wat origineels.

avatar van The Oceanic Six

Mondragon schreef:

Nou. Vandaar dat de nieuwe Spider-Man ruim boven de 1.5 miljard aan opbrengst al staat in een maandje.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke Marvelfilm, maar geen topper. Het verhaal is best leuk bedacht en refereert zo nu en dan ook Marvel films uit het verleden. De uitwerking kan er mee door. Het werken met flashbacks werkt best goed want het tilt de film daarmee net naar een voldoende omdat het verhaal daarmee niet te recht toe recht aan wordt. De film bevat genoeg actie, maar helaas is dat te bombastisch omdat de helden te veel kracht hebben en daardoor de meeste scenes in overdaad ten onder gaan wat weer ten koste gaat van de spanning. De film kijkt wel lekker weg en verveelt geen moment, maar zenuwslopend of memorabel wordt het nergens. Het acteerwerk is verder in orde, hoewel Jolie wat teleurstelde en er wat verloren bij loopt. Visueel verder dik in orde met goede special effects. 3.0.

avatar van Warning

Warning

Leuke film, maar verdomme Marvel, teveel woke gedoe.

avatar van Warning

Warning

Martijnnn schreef:

Ja inderdaad, of zoenende mannen, dat wordt ook niet geaccepteerd.

Er is altijd wel een groep die het niet accepteerd, dat met die mannen kwam echter wel geforceerd over bij meerdere filmliefhebbers.

avatar van Big-C

Big-C

Rommelige film die niet tot bloei komt.

- Trage opbouw die tot niks leidt.

- Geen spectaculaire figuren

- Wordt niet meegezogen in het verhaal

- stomme grapjes tussendoor passen totaal niet in de sfeer van de film

- het eindigt met een cliffhanger omtrent het vervolg. Ik zou zeggen laat het vervolg maar zitten. Ik ga ieder geval niet kijken.

- Geen aanrader.

avatar van Mondragon

Mondragon

The Oceanic Six schreef:

Als er geen goed alternatief is, gaan mensen daar naartoe. En aangezien we een heel jaar sequels voorgeschoteld krijgen zal het nu weer niet anders zijn. Vroeger keek ik naar uit, nu heb ik het allemaal wel een keer gezien.

Ik had gehoopt dat al die negativiteit niet terecht was, maar helaas kan ik me er volledig in vinden. Ik had halverwege echt moeite met het afkijken ervan en ben zelfs een paar keer weggezakt.

De personages deden me niets, nietszeggende heroes, het verhaal kon me ook niet heel erg boeien. Helaas, het is wat het is. Samen met Captain Marvel absoluut MCU's slechtste films.