• 9.378.489 stemmen

Gesproken taal: Engels, Hindi, Arabisch, Latijn en Spaans

Releasedatum: 3 november 2021

Plot Eternals

"In the beginning..."

Een onsterfelijk buitenaards ras, gecreëerd door de Celestials, leeft al meer dan 7000 jaar in het geheim op aarde. Een onverwachte tragedie dwingt hen echter om na al die jaren uit hun schaduw te komen. Ze dienen zich te herenigen om de mensheid te beschermen tegen hun slechte tegenhangers, de Deviants.

Nieuwe Chloé Zhao!

Vanaf 3 november 2021 in de bioscoop (Walt Disney)

avatar van Batman2048

Batman2048

Ziet er voorlopig niet zo speciaal uit, beetje saai...

Toch een teleurstelling deze teaser

avatar van clubsport

clubsport

trailer deed mij ook weinig , saai en weer genoeg gelegenheid in het verhaal om een preek te houden over hoe slecht de mensheid wel niet is ( zo'n soort trope zie je al weer aankomen ) en daar zit ik niet op te wachten.

avatar van ZwartSchaap

ZwartSchaap

ai ai ai ...

Wat ziet dit er saai uit, hopelijk krijgen we nog ne veel betere trailer...

Anders wordt dit de eerste keer dat ik een Marvel film thuis zal bekijken i.p.v in de bioscoop...

• 2006 berichten

Nieuwe trailer is ook te zien. Ik vind ‘m maar meh, net zoals deze film mij tamelijk meh lijkt.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

De trailer mag dan saai zijn, maar toch lijkt me dit eindelijk weer eens een Marvel film die het kijken waard is. Het verhaal klinkt goed in ieder geval.

Ik blijf het een raar idee vinden dat Chloé Zhao een Marvel film regisseert.

Total Film covers met de cast

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik ben allang blij dat het een film is en geen serie.

avatar van deridder

deridder

Oh wow! Ik vind Zhao geweldig! De trailer ziet er goed uit: een beetje Therrence Malick meets the Avengers. Heel spannend!

avatar van Seam

Seam

Recensies zijn overwegend slecht/mixed. Jammer dat het bij een relatief 'originele' Marvel moet gebeuren, maar altijd mooi als een Marvel film slecht scoort bij de critici.

• 2006 berichten

Nochtans heeft deze regisseuse zich al bewezen, maar dat zijn wel totaal andere type films. Ik krijg het idee dat Marvel bewust zit te vissen in de vijver van female directors om de verkeerde redenen.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

Uier schreef:

3e matige female Marvel op rij dus, na Black Widow en Captain Marvel. Misschien toch iets meer op kwaliteit sturen, dan telkens zo woke en inclusief te willen zijn. .

20 films met een mannelijke hoofdrolspeler en klaagt dat er dan 2 films uitkomen komen met een vrouw in de hoofdrol, niet eens achter elkaar?

Je hebt het over woke (de term slaat overigens op racisme dus heeft helemaal niks met Black Widow en Captain Marvel te maken) maar ondertussen heeft IMDB het stemmen op Eternals moeten uitzetten omdat de film gereviewbombed werd omdat er 2 mannen in deze film zoenen. Zolang dit gebeurt is het nodig dat Marvel bewust zulke dingen in de films toevoegt.

• 2006 berichten

Ik klaag niet over het gegeven dat er films uitkomen met een vrouw in de hoofdrol. Ik klaag over de kwaliteit van deze films, die niet geheel ontoevallig geregistreerd zijn door een vrouw. De agenda van Marvel lijkt wel vaker gericht op randzaken en niet sec op de kwaliteit van de film.

Daarnaast is woke een term die gebruikt wordt om sociale ongelijkheid aan te tonen, dus je reactie slaat sowieso kant noch wal. De kritiek komt overigens van critics/pers, niet van een stel bekrompen haters.

avatar van IH88

IH88

Uier schreef:

De slechts gewaardeerde Marvel films zijn The Hulk, Thor 2, Iron Man 2 en 3, Age of Ultron en Thor 1. Allemaal geregisseerd door... jawel, mannen. Black Widow heeft trouwens een critic score van 79 en zelfs een audience score van 91, dus met die matige kwaliteit valt het denk ik wel mee. Cate Shortland heeft toch wat goed gedaan .

• 2006 berichten

Op IMDb scoren beiden een matige 6.8 momenteel. Alleen Hulk scoort lager, maar die is ook 13 jaar oud. Ik verwacht dat BW en CM daar nog wel onder gaan komen uiteindelijk. En The Eternals ook.

Ik vond zelf BW nog wel vermakelijk. CM vond ik verschrikkelijk.

avatar van The Oceanic Six

Uier schreef:

Hier ben ik het wel mee eens ja. Marvel probeert de laatste jaren wel heel erg te laten zien dat ze woke zijn. Op zich niks mis met een vrouw of een minderheid in de hoofdrol, maar het voelt wel vaak geforceerd in het script. Zoals bij DC bijvoorbeeld Superman tegenwoordig homo in de comics is.

De berichten rondom Eternals zijn wel negatief voorlopig, maar we gaan het volgende week zien. De verwachtingen liggen niet al te hoog, maar Shang-Chi kreeg ook geen enorme cijfers en die vond ik best wel heel leuk.

avatar van IH88

IH88

Uier schreef:

Ik vond zelf BW nog wel vermakelijk. CM vond ik verschrikkelijk.

Je kan beter RT als referentiekader gebruiken dan IMDb. Zeker sinds ze hun beleid hebben aangescherpt. IMDb is nog steeds een open riool van racisme en misogynie.

avatar van Lennert

Lennert

The Oceanic Six schreef:

De nieuwe Superman (Jonathan Kent, niet Clark Kent) is bi-seksueel, niet homoseksueel

Verder is er echt niets aan Eternals wat me ook maar het minste aanspreekt.

avatar van SunChaser

SunChaser

Meh

Ga er maar aan staan. Eternals verfilmen lijkt me geen pretje. Het zijn allemaal "helden" die bij het grote publiek niet bekend zijn. Dan wordt het al een lastig verhaal, want je moet echt twee handen vol aan nieuwe personages introduceren. Eternals lijdt hier dan ook enorm onder. Het is één grote expositiescene van begin tot eind. Er wordt vooral heel veel gepraat. En wanneer je denkt dat de actie gaat beginnen, gaan ze nog meer praten. En dat begint op een gegeven moment gewoon een vervelende zit te worden. De film duurt 2,5 uur en dat is eigenlijk zo'n drie kwartier te lang. Het is niet zo dat het gegeven niet interessant is. Ik vind het oprecht een boeiend groepje bij elkaar en alles wat in de film gebeurt intrigeert me ook. Ik houd ervan als dit soort films groots aanvoelen en met de Celestials krijg ik wel die kriebels in mijn buik. Dat vind ik leuker dan die loze superhelden die niks kunnen en vechten tegen generic bad guys. De "helden" vind ik ook wel interessant en de balans tussen humor en serieus zijn vind ik ook geslaagd in Eternals. Het duurt alleen allemaal zo lang en er gebeurt gewoon veel te weinig in de film. En tegelijkertijd is het wel nodig omdat er gewoon veel vertelt moet worden.

Ik ben niet zo'n fan van het feit dat Marvel op Disney+ alles in een serie verandert. Maar Eternals had gewoon een serie van 6 afleveringen moeten zijn. Doordat er veel uitleg nodig is kan je het veel beter behappen in afleveringen van rond de 40 minuten. Dan hindert het vele gepraat en het gebrek aan actie gewoon minder omdat je je aandacht niet zo lang erbij hoeft te houden. Je vertelt in de serie een interessant verhaal en je kan ieder personage een voldoende diepgang geven. Dat gebeurt in de film ook wel aardig voor Marvel begrippe. Maar nogmaals, het duurt te lang. Je snakt op een gegeven moment naar het einde van de film en de opzet die deze film eigenlijk geeft in de MCU voelt ook behoorlijk urgent.

En dat einde van de film voldoet prima en het absolute einde van de film vind ik ook wel een soort van after credit teaser waard, want het maakt je nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Tel daarbij de twee after credits senes bij op die ook van belang ogen en je hebt wel een film die urgent voelt in de MCU, maar ten onder gaat aan het feit dat er teveel nieuwe personages zijn die teveel uitleg nodig hebben om dit grote verhaal in een acceptabele speelduur op het grote scherm te tonen. Als iets nou Disney+ serie waardig was geweest, dan was het Eternals wel.

IH88 schreef:

Mwoah. Als voorbeeld: 10 van de 10 reviews met allemaal zesjes en een film heeft een 100% certified fresh. Wat kan je daar nou mee dan? RT zegt me tegenwoordig echt helemaal niets.

SunChaser schreef:

De slechtste en meest overbodige Marvelfilm ooit

De kritieken hier doen de film absoluut geen recht aan. Smaken verschillen, dat begrijp ik. Maar kom op eej. Ik reageer zelden, maar vindt het hier wel nodig.

Ik heb absoluut genoten. 3 uur is voorbij gevlogen.

Dit zijn voor mij de films waar je voor naar de bios gaat. Veel & goed weergegeven actie, met een aantrekkelijk verhaal over goed en fout.

Deze film verdient veel meer lof dan dat hij nu krijgt!

Voor mij een dikke 8.

avatar van Walter S.

Walter S.

rep_robert schreef:

vs

Tony UncleJohnny schreef:

Veel & goed weergegeven actie, met een aantrekkelijk verhaal.

Zeer benieuwd wat het nou is, zou er eigenlijk vanmiddag heen, maar had even geen zin in weer zo’n lange film, dus even voor me uit geschoven.

avatar van The Oceanic Six

SunChaser schreef:

De slechtste en meest overbodige Marvelfilm ooit

Altijd jammer dat mensen die vaak extreme scores geven er nooit uitleg bij zetten.

Waarom is dit een 0,5* waard, het slechtste wat filmland je voor kan schotelen?

Walter S. schreef:

vs

Het is echt een praatfilm hoor. Laat je niet van de wijs brengen door die onderste reactie. Tuurlijk zit er actie in. Maar niet veel en vooral ook kleinschalig, op het einde na. De film is vooral een zoektocht om iedereen weer bij elkaar te krijgen. Dus veel verschillende locaties. En op elke locatie moet iemand weer ongepraat worden. En een keer vindt er een aanval plaats tijdens die zoektocht.Dit gaat vooral het eerste uur gepaard met flashbacks over hoe ze op dit punt zijn gekomen. Vooral veel dialogen ook in die flashbacks.

avatar van Corran

Corran

rep_robert schreef:

Tegenwoordig? Er is toch niets aan veranderd?

Het cijfer op RT wordt gewoon te vaak verkeerd geïnterpreteerd. Een 90% bij 100 reviews wordt gezien als 100 mensen die hem gemiddeld een 9 gaven, daar waar dat gewoon wil zeggen dat er 90 reviewers meer naar goed neigen en 10 reviewers meer naar slecht indien ze een ongenuanceerde zwart/wit keuze tussen die 2 opties moeten maken. Bij deze film kan je dan concluderen dat een hoop reviewers het een niet al te enthousiaste "wel min of meer OK" geven en niemand het echt vreselijk vond.

avatar van Summerland

Summerland

Gezien als Voorpremière in Kinepolis - weer wat anders deze Marvel film - erg verfrissend, ik heb ieder geval een leuke avond gehad.

Corran schreef:

Tegenwoordig? Er is toch niets aan veranderd?

Niet teveel op specifieke woorden gaan focussen jij Maar vroeger wist ik niet precies hoe dat werkte, dus het zag er altijd wel leuk uit als een film scoorde.