• 9.461.166 stemmen

Tick, Tick... BOOM! (2021)

Biografie / Muziek | 115 minuten

Genre: Biografie / Muziek

Geregisseerd door: Lin-Manuel Miranda

Met onder meer: Andrew Garfield, Alexandra Shipp en Robin de Jesús

Gesproken taal: Engels, Hebreeuws, Hongaars en Spaans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Tick, Tick... BOOM!

"How much time do we have to do something great?"

Jon, een aspirant-theatercomponist die in de bediening werkt, hoopt dat zijn volgende geschreven stuk 'Superbia' de volgende grote Amerikaanse musical wordt en zijn grote doorbraak is. Jon voelt de druk van zijn vriendin Susan, die het zat is om haar leven in de wacht te zetten voor hem. Ondertussen heeft zijn beste vriend zijn creatieve ambities opgegeven voor een goedbetaalde baan en gaat verhuizen.

avatar van deridder

deridder

In de jaren 90 maakten 20'ers zich zorgen of ze wel de droombaan krijgen die ze willen. Nu maken mijn vrienden en ik ons vooral zorgen of we uberhaupt een baan krijgen. Dat is toch een groot verschil tussen de 90'er jaren en de realiteit vandaag.

Bijvoorbeeld, iemand in de film zegt: "ik was een musicalschrijver met een baan bij de restaurant. Nu ben ik iemand die bij de restaurant werkt met een hobby". Welnu, ik snap niet zo goed wat daar nu zo verschrikkelijk aan is. Een baan met een hobby klinkt, voor jongeren van nu, als een droom.

avatar van K. V.

K. V.

Een wat opmerkelijke musical, vooral qua vorm (speelt zich grotendeels af in een theater), maar daarom niet minder waard om te bekijken. De meeste liedjes klonken wel leuk en zelf Andrew Garfield heeft me aangenaam verrast.

Het verhaal is misschien niet zo speciaal, maar desondanks verveelde het ook niet. Vond het niet mis.

avatar van Alathir

Alathir

Tick, Tick.. Boom! is wel een aangename muzikale film. De muziek vond ik niet altijd even goed. Het is veel tekst en vaak nogal onsamenhangend. Andrew Garfield vind ik op zich geen slechte acteur. Het verhaal van Jonathan Larson kende ik totaal niet. Ik ken helemaal niks van Broadway om eerlijk te zijn. De film Rent moet ik dan ook maar eens zien.

avatar van Timothyvdmeer

Timothyvdmeer

blind ingegaan maar erg verrast. Goede rol van Garfield.

Liedjes waren ok setting ook.