• 9.370.166 stemmen

Ontwikkeld door: Tobi Baumann

Met: Luke Mockridge, Cristina do Rego en Lucas Reiber

Oorsprong: Duitsland

Datum van release: vrijdag 27 november 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot ÜberWeihnachten

Voor Basti wordt het echt moeilijk in het festivalseizoen: zijn carrière als muzikant wordt niet met succes bekroond en het vooruitzicht om een nogal deprimerende kerst te moeten vieren na het scheiden van zijn vriendin Fine, haalt de algemene stemming nog meer naar beneden. Een bezoek aan zijn familie tijdens de vakantieperiode belooft een welkome afleiding. Maar wanneer zijn broer Niklas plotseling verschijnt met zijn voormalige vriendin Fine aan zijn zijde, verliest Basti zelfs het laatste beetje hoop op een gelukkige toekomst.

Afleveringen

1. 1. Zuhaus' Is Wo der Baum Is

27 november 2020 (47 minuten)

Na een teleurstellende auditie gaat Bastian voor de kerst naar huis, naar een klein plaatsje in de Eifel. Door een schokkende onthulling krijgt hij ruzie met zijn broer.

2. 2. Kartoffelsalat und Würstchen

27 november 2020 (50 minuten)

Een nieuwe dag breekt aan en nu heeft Basti zijn broer iets te vertellen. Ondertussen hangt er een mysterieuze spanning tussen zijn ouders.

3. 3. Das Schönste Weihnachten des Jahres

27 november 2020 (44 minuten)

Met Kerstmis worstelt Basti met het lot van zijn familie en verkent hij zijn lyrische gevoelens voor Karina. Gaat hij muziek maken of gaat hij weer de fout in?

avatar van Aapje81

Aapje81

Bijzonder sympathieke en leuk uitgevoerde kerstserie die zich afspeelt in de Eifel. Het is een mooie mix van cynisme, zoetigheid en creativiteit. De belangrijkste acteurs doen het erg leuk en geven een frisse draai aan een niet bijster origineel scenario.

Ideaal voor de komende winterse dagen

Nu te zien op Netflix

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2056 berichten

Erg fijne kerstserie! Het bijzondere eraan is eigenlijk dat de hoofdpersoon best een enorme l*l is en dat niet eens verandert gedurende de serie. Dingen worden ook niet écht opgelost, dat houdt het wat realistischer dan de gemiddelde kerstfilm.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne korte serie. Kon hier ook wel af en toe mee lachen. Ook een shout out naar de gave soundtrack.

avatar van The Oceanic Six

Wat een hele fijne serie is dit zeg. Door een bericht in dit topic van vorige week wilde ik dit ook kijken en dat is me dan dit weekend nog gelukt. Kerst is net voorbij, maar het kan nog prima. Dit zijn niet zo snel series die ik in de zomer op zou zetten. Wat ik vooral zo goed vind is dat dit zo realistisch is geschreven. Er zijn geen helden, mensen maken gewoon fouten en dat kan gewild of ongewild gebeuren. De mix van drama, komedie, cynisme en zwartgallige humor werkt geweldig. Ik vond de allerbeste trouwens de oma, wat kwam zij geregeld erg lomp en grappig uit de hoek. Natuurlijk is het einde een beetje voorspelbaar, maar daardoor wel heel warm en menselijk. Moet iedereen veranderen, of moet jij het misschien eens zijn? Los van alles vond ik de beelden van het knusse dorp en de fijne soundtrack erg aangenaam. Normaal komen dit type series uit Noorwegen, maar schijnbaar kunnen de Duitsers het ook. Klasse.