• 9.383.255 stemmen

Geregisseerd door: Shawn Linden

Met onder meer: Camille Sullivan, Devon Sawa en Summer H. Howell

Plot Hunter Hunter

"Hunt or be hunted."

Joseph woont met zijn vrouw Anne en dochter Renée in de wildernis waar ze hun kost verdienen als pelsjagers. Ze kunnen de eindjes maar moeilijk aan elkaar knopen doordat hun werk, volgens hun, door een wolf gehinderd wordt. Terwijl Joseph eropuit trekt om het roofdier op te sporen, worstelen Anne en Renée met zijn langdurige afwezigheid. Op een dag vindt Anne de gewonde Lou die voor dood achtergelaten werd.

avatar van Rickyman

Rickyman

Een aardig mysterieus thrillertje, waarbij een boze wolf in het spel schijnt te zijn, het kabbelt rustig voort... maar wow wat een einde zeg. Dat zag ik toch niet aankomen.

avatar van joolstein

joolstein

Fijne grimmige thriller. Een soort overlevingsverhaal over een gezin van drie personen dat in de afgelegen wildernis wonen. Een ronddolende wolf bedreigt hun voedsel, inkomen en levens. Prachtig hoe eenvoudig de spanning en angst werd opgewekt. Elk geritsel van een tak of het breken van een twijg zette de vrouwen en dus de kijker op scherp. Je kan niet zeggen of het alleen maar de wind is die door de bomen waait of een hongerige wolf die hen besluipt. En dan gaat manlief op jacht naar de grote boze wolf. De gebeurtenissen die dan volgen begeven zich wat meer op het bekender terrein maar tjonge...wat was het einde sterk! Ja dat was een zeer spannende thriller met een klein horror-randje.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Indrukwekkend einde, zoals mijn bovenburen al aangaven. Echter is er 80 minuten aanloop ernaartoe dat niet altijd de aandacht weet vast te houden. Erg vage carrière ie Stahl heeft tegenwoordig trouwens, begin ‘00 leek ie een prominente naam te worden echter tegenwoordig draaft ie in de meest absurde rollen op, naast deze ook dat O.J. Simpson gedrocht. Maar goed, nipte voldoende.

avatar van Seam

Seam

Het script is helaas wel wat mager ja, maar ik vond het wel een aangenaam (en verrassend) dat de film veel op sfeer leunt en probeert de personages wat diepgang te geven. Het is een rustige opbouwende thriller, zeker geen horror of mysterie. Verder was er niet zoveel te beleven: acteerwerk is redelijk, camerawerk aardig, maar het is nergens echt goed.

De film zal verwacht ik ook niet lang blijven hangen bij me. Dan vond ik deze film over jagen een stuk sterker (hoewel het overigens ook even duurde voordat ik op de naam van deze film kwam): The Silencing (2020) - MovieMeter.nl.

Het einde is overigens wel aardig, maar indrukwekkend vond ik het nou ook niet hoor. Niet genoeg om alleen daarvoor de film te kijken.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Met de sfeer zit het wel goed, en ja dat einde is ook uniek bedacht! (met dit verhaal)

Alleen de aanloop erna toe en het verhaal zelf duurde voor mij wat lang.

avatar van AniSter

AniSter

Dju, het duurde lang voordat het echt op gang kwam, maar het slot maakte veel goed. Grimmig en ook nog een beetje spannend richting het einde. Vond het hoofdzakelijk meer neigen naar een drama dan naar thriller/horror. Best realistisch neergezet en zo goed als onvoorspelbaar. Daar was een momentje dat ik dacht dat Lou in en weerwolf zou veranderen, maar dat zou teveel van het goede zijn geweest.....

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Film moet even op gang komen maar daarna blijft de zaak ook onder stoom.

Joseph (Devon Sawa) met zijn gezin - vrouw Anne (Camille Sullivan) en dochter Renee (Summer H. Howell) - leven in de afgelegen Canadese wildernis als pelsjagers, waar de strijd om te overleven altijd reëel is.

En hun leven wordt er niet gemakkelijker op als je nagaat dat de pelsen ieder jaar goedkoper worden, de materialen en de primaire zaken steeds duurder. Dat is waar Joseph en zijn gezin steeds vaker mee geconfronteerd worden.

Dan komt de wolf in het beeld, een wolf waar ze eerder een confrontatie mee hebben gehad en die zich niet gedraagt als een normale wolf. Dus gaat onze jager er op een bepaald moment alleen achteraan.

Hiermee beginnen de onafwendbare en onomkeerbare problemen voor ons drietal.

Vervolgens blijkt het een rasechte horrorfilm te zijn!

In de film wordt goed en sterk geacteerd, het verhaal kent velerlei verdiepingen in de lagen van het verhaal, het is gebaseerd op familie, natuur, een groots bos, een groezelig verhaal en de uiterste vorm van wraak!

Onze waardering, een ruime 7,

avatar van Frankie Boy

Frankie Boy

Deze film heeft mij aangenaam verrast en met name het einde. Dat zie je niet aankomen en hakt er behoorlijk in. Wat een wraak actie zeg.

avatar van filmkul

filmkul

Redelijke thriller met een aardige horror topping. Het verhaal is eenvoudig maar zit best leuk in elkaar omdat je als kijker niet alles direct weet. Daar zit de grootste kracht van de film. Richting het laatste kwart wordt de film wat voorspelbaarder met uiteindelijk een bizarre climax. Soms is de film wat saai met kent verder wel een continue spanningsboog. Het acteerwerk is dik in orde. Visueel ziet de film er verder goed uit. Prima film. 3.5

avatar van schumacher

schumacher

Gemengde gevoelens: dat eerste stuk vond ik leuk, film begon goed, ik was direct mee in het verhaal maar derna zakte het in en verloor ik wat de concentratie en dan pas op het einde was het nog heftig .

Geen slechte film maar het verslappen vd film vond ik jammer want ik begon effe te zuchten zo van komaan zeg...... daarmee, gemengde gevoelens.

Goede film met sterk eind.

Goed, passend en rustig camerawerk, acteer prestaties konden iets krachtiger.

Verhaallijn vond ik mager met weinig diepgang, toch heeft deze film mij zeker vermaakt!

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Waar is deze film te zien eigenlijk? (Netflix Disney Bioscoop?)

avatar van Corcicus

Corcicus

Je neemt een brave hond, je volgt die hond met de camera terwijl hij wat braafjes rondsnuffelt en je plakt er geluiden onder van een razende ijsbeer uit een National Geographic aflevering: klaar is kees, Hunter Hunter was geboren. Het was mij ook onduidelijk voor wie ik nu moest supporteren, toch zeker niet voor dat gezin van dierenbeulen?

avatar van Nikita1975

Nikita1975

Ik vond het een hele goeie sinds ik niet al teveel boeiends kan vinden is dit wel weereens leuk!

Spanning blijft lekker op tempo idd ieder takje wat breekt denk je oooh daar is Bor de wolf!

En het einde ,ja gaaf!

avatar van Noodless

Noodless

Prima film waarbij het verhaal lang mysterieus blijft en constant een nare dreiging aanwezig is. De locatie speelt natuurlijk hierbij een rol, maar het goede camerawerk en de uitstekende opbouw zorgen voor nog pluspunten. Het slot is gewoon grandioos. 7,5/10

avatar van Jimske

Jimske

vond hier weinig horror aan hoor. was meer thriller met die serie moordenaar. Wolf zag er overigens wel erg fake uit. maar dat was niet eens het grootste probleem. Beetje raar dat de ervaren jager (de man) zich makkelijk liet verschansen door een luidruchtige gek die verder ook niet aangevallen werd door de wolf en al jaren naar het bos kwam om de lijken te dumpen]. het einde waar ze hem dan levend velt, is wel gruwelijk, maar maakt de film niet goed, het is gewoon een erg mager filmpje

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Heel erg stiekem is dit best wel een leuke prent. Vooral de mooie beelden van de natuur, want wat wil je als natuurliefhebber graag daar meteen heen gaan en van die natuur gaan genieten. Maar de natuur is hard, je zult op je hoede moeten zijn. Daarnaast is het acteerwerk simpelweg erg lekker naturel te noemen, dat zie ik graag.

Een lekkere soundtrack helpt om je scherp te houden, want het verhaal is nu niet het beste van de prent natuurlijk. Simpel meeleven kunnen met de personages is niet moeilijk, je wordt rustig bij je handje meegenomen met de ontwikkelingen. De focus wordt verlegd naarmate de prent vordert en ik zag dat niet aankomen.

Het einde is gewoon lekker, revenge op zijn best. Een aardige opzet die het moet hebben van sfeer, niet van verhaal. lekker prentje.

avatar van Collins

Collins

Het script voor Hunter Hunter van regisseur en schrijver Shawn Linden stamt al uit 2007. De survivalthriller werd uiteindelijk onder de vlag van productiemaatschappij IFC Films gemaakt. IFC Films doet in onafhankelijke films (veel genrewerk), select buitenlands (niet-Amerikaans) werk en documentaires. De portfolio van IFC is uitgebreid en bevat bijzonder aardige producties. Zo zag ik recentelijk The Wretched (2019), Rent-A-Pal (2020) en The Other Lamb (2019). Films die me goed bevielen. Hunter Hunter beviel me ook goed.

In Hunter Hunter ontwikkelt zich een duistere verschrikking die lange tijd sudderend aanwezig is zonder concreet te worden. Het eerste halve uur wijdt de film zich geheel aan de dagelijkse bezigheden van een gezin dat afgezonderd van de moderne wereld in de Canadese bossen leeft. Een leven dat niet zonder risico’s is. Die bewustwording ontstaat als een gevaarlijke bijtgrage wolf in hun leefgebied opduikt en vader Joseph de jacht inzet. Vrouw Anne en dochter Renée blijven achter. Twee praktisch ingestelde vrouwen die routineus omgaan met de problematiek van het buitenleven en zich prima redden. Als Joseph echter maar niet terug komt, ontstaan scheurtjes in de relatief behaaglijke routine van het (over)leven in de wildernis en komen nervositeit, spanning en paranoia om de hoek kijken.

De manier waarop Linden en cameraman Greg Nicod erin slagen om het gevoel van vrijheid dat in eerste instantie van het leven in de wildernis uitgaat, te veranderen in een gevoel van onberekenbare dreiging, is meesterlijk. De film baadt zich opeens in een continue beklemmende sfeer gevoed door onheilspellende gebeurtenissen en de daarbij behorende spanningspieken. De spanning ontvlamt ten slotte in een weergaloze en afgrijselijke apotheose die ik niet snel zal vergeten.

In de slotscènes komt de spanning die tot dan toe vooral werd gekoesterd door schimmige en ongrijpbare suspense heel concreet tot een excessieve ontlading. Een afgrijselijke scène die des te effectiever werkt door de fantastische spanningsopbouw die de kijker bijna ongemerkt heel ontvankelijk heeft gemaakt voor een dramatische uithaal.

Ja. Prima film, die aftrapt als een sterk drama dat een scherpe observatie van een gezin presenteert dat in de wildernis leeft. Een film die in het middendeel veel suspense over de kijker uitstrooit die hem in een staat van verontrusting en verwarring brengt. Het middendeel is echter op momenten ook wat aan de taaie en stroperige kant. Dat moet ook gezegd. En tenslotte een film die in de finale een grandioze nietsontziende aanval op de wankele gemoedstoestand van de kijker inzet en er succesvol in slaagt hem te verbijsteren.

Ik was tevreden.

avatar van Brabants

Brabants

Hunter Hunter is een subtiel filmpje wat in vele eenvoud sterk weet uit te blinken. Heb er van genoten van het begin tot het einde.

avatar van Waku

Waku

Deze thriller weet je toch behoorlijk op het verkeerde been te zetten.

Vooral om dat je als kijker gefixeerd blijft op de wolf.

De finale is daarom best verrassend en bruut.

Extra half puntje erbij voor de heerlijke gore slot scenes.

avatar van mrkos

mrkos

Oke oke, wauw deze zag ik niet aankomen..

Film wist me direct te boeien, ook door spannende muziek en de suspense. Uiteindelijk zit de puzzel heel anders in elkaar dan je had verwacht. (lees aub de reacties niet, want daar word je al op gehint). Het einde is dan ook bruut en medogenloos te noemen. Sommige zullen zeggen over the top, maar wie weet wat jij zou doen als je in haar schoenen zou staan?] Ik zelf zou geen idee hebben. Al met al een verrassende film en zeker een voldoende/kijkje waard. 3,5 sterren.

avatar van mrkos

mrkos

Corcicus schreef:

Aiii, jij moet niet naar Amerika, het hoge noorden. Daar houden ze van om animals af te schieten en op te eten.

avatar van Corcicus

Corcicus

Als telg van de familie Wyndaele, zowat het bekendste jagersgeslacht van de Benelux, moet ik eens minzaam lachen om die opmerking, mrkos. Jagen met klemmen of vallen is voor lafbekken en beulen, ook in de VS.

avatar van Warning

Warning

Ik heb zelf al heel wat films gezien, maar deze wist me echt te verrassen. Helemaal met je review eens.

[quote]mrkos schreef:

Oke oke, wauw deze zag ik niet aankomen..

avatar van Daan258

Daan258

Sfeervol is de film zeker! Bij momenten ook wel redelijk spannend maar ook vreselijk traag!

Ik wist dat vele erg positief waren over het eind, dus ik wachte op een twist of iets dergelijks. Maar ik vond het allemaal nou niet zo geweldig. Zelfs wat teleurstellend. Ik had veel meer van het eind verwacht.

Naast de sfeer, setting en acteerwerk was het allemaal niet heel bijzonder.

avatar van blurp194

blurp194

Leuk origineel en rauw verhaal dat met een nette spanningsboog verteld wordt - en spannend blijft tot aan het einde het niet precies heel voorspelbare einde er uit komt. Fijn donker, morsig en grauw verteld met een paar prettige karakters er in en een sterke sfeer - waarbij de soundtrack met de gebruikelijke griezelgeluiden de sfeer nog wat dikker aanzet. Er wordt goed gespeeld ook, misschien zijn het geen top acteurs, maar ze zitten wel goed in hun rol en zetten die geloofwaardig neer.

avatar van ibendb

ibendb

Niet helemaal goed.

Hunter Hunter heeft potentieel, maar maakt niet genoeg gebruik van het mysterie. De film ziet er erg goed uit en heeft een sterke cast. De regie zit ook snor. De regisseur weet perfect wanneer hij iets wel, of niet, moet laten zien.

Het einde was best voorspelbaar te noemen. Ook zou ik dit hoogstens een thriller noemen. Nogal een foute marketing om dit als horror te labelen.

avatar van bjerik76

bjerik76

Mooie beelden, spannend muziek, goed acteerwerk en een zeer dreigende sfeer.
Alleen blijven er wel een hoop vragen onbeantwoord (voor mij dan)

blijkbaar wist die familie van die aantal lijken en die moordenaar, of hadden zij er ook een aandeel in ? en hoe wij hier in NL men probeert te overtuigen dat een wolf niet zo gevaarlijk is , is dat hier weer totaal tegenovergesteld...

op t eind word de film dan behoorlijk bruut en bloederig ,maar geef dr geen ongelijk....

avatar van Stef Leuven

Stef Leuven

Hunter Hunter gaat over een pogend professionele pels-Jager in onze tijd die met zijn kleine familie in de bossen leeft en.. een gevaarlijke wolf. Of zo lijkt het eerst! De familie gaat op onderzoek uit. Het grootste gevaar komt echter van menselijke soortgenoten: er zijn in het bos recent enkele vrouwen vermoord! Jager Joe durft deze ontdekking niet delen met zijn vrouw Anne, moeder van hun dochter Renée, en gaat zelf, eigenzinnig en aanmatigend, "op jacht" naar de moordenaar...

Een film die mij opvalt door de intense sfeerschepping en spanningsopbouw, en de waarheidsgetrouwe gebruiken, feiten, praktijken en details in verband met de jacht; en om de beelden van het Noord-Amerikaanse woud.

Een typisch hedendaagse prent, waar die laat zien hoe sterke vrouwen vaak het gezin en de relatie dragen en ook professioneel succesvol & alomtegenwoordig zijn. Hoe ze fysiek kunnen overweldigd worden, maar daarom niet altijd aan het kortste eind trekken.

De man zit eenvoudiger, directer in elkaar, is minder goed in communicatie en werken met emoties, en hij wordt uitzonderlijk ook gewelddadig of zelfs... een moordenaar. Hoewel wat wreedheid betreft de getergde vrouw dus niet altijd moet onderdoen (slotscène).

De strijd om het dagelijks brood verschijnt hier in een extreem voorbeeld, wellicht typisch Amerikaans/Canadees, in deze landen met een sociale zekerheid die inferieur is aan de West-Europese. We krijgen verder een boeiend beeld van de houding en het lot van het soort mensen die met grote goesting de stedelijke beschaving trachten te vermijden om dicht bij de natuur en de wilde dieren in het bos te leven. Dit bestaan wordt echter overtuigend geproblematiseerd. Dat leven is geen sinecure. Het slot is een harde reflectie op de mens en zijn waanzin wanneer hij/zij door wraaklust gedreven wordt. Die wraakzuchtige waanzin komt echter niet uit de lucht gevallen: het is een impulsieve manier van de geest om expressie te geven aan plotse, intense gevoelens van groot verlies, verdriet, rouw en woede. Si non è vero, è ben trovato.

avatar van frans123

frans123

De film begint goed maar zakt halverwege weg op het moment dat Joseph niet terugkomt. Gaaaap ...het einde maakt je weer wakker. Begin 3* middenstuk 2* einde 4* = 3 *