The Midnight Sky (2020)
Met onder meer: George Clooney, Caoilinn Springall en Felicity Jones
Releasedatum: 10 december 2020
Bekijk via Netflix
Plot The Midnight Sky
"There's a universe between all of us."
De wetenschapper Augustine bevindt zich alleen op de Noordpool. Hij poogt in contact te komen met een ruimteschip dat terug op weg is naar de aarde. De bemanningsleden, waaronder de jonge Sully, zijn namelijk op weg naar een planeet die de gevolgen draagt van een wereldwijde ramp.
Augustine Lofthouse
Maya
Jean
Young Augustine
Mason Mosley
Krijgt ook nog een bioscooprelease via The Searchers: vanaf 10 december in de bioscoop.
mcdaktari
Dat muziekje in het begin doet me denken aan "Close Encounters of the third kind" als je begrijpt wat ik bedoel
Flitskikker
Een film die er mooi uitziet, met een prima soundtrack en overtuigende ruimteshots en -VFX, maar die verder erg leeg is.
Clooney zet nog wel een oké personage neer, maar de rest van de personages lijken van bordkarton, waar je geen enkele compassie voor ontwikkelt, of überhaupt iets over meekrijgt qua verhaal/achtergrond.
Hetzelfde geldt voor het verhaal. Het duurt voort en gaat van hier naar daar zonder eigenlijk ooit interessant te worden. Wat de makers desondanks tevergeefs proberen door allerlei ruimtejargon op je af te vuren.
De inhoudelijke elementen die de makers in de strijd gooien (gebeurtenissen, relaties, wendingen), zijn allemaal al zo vaak gedaan dat het allemaal niet meer verrassend is, maar haast voorspelbaar.
Een Netflix-film is niet compleet zonder slechte ondertiteling, en die was ook hier weer aanwezig. De film had een heel rustig tempo, maar de ondertiteling had traditiegetrouw het tempo van een stroboscoop tijdens een hardcorefeest. Alle titels moesten zo kort mogelijk zijn en zo snel mogelijk weer uit beeld verdwijnen. Enorm afleidend van het rustige tempo van de film.
Ondanks dit alles ben ik toch wel blij dat ik deze film in de bioscoop heb gezien. De geluidsmix was erg goed en de ruimtescènes kwamen goed tot hun recht op het grote doek.
Als cijfer kom ik op net aan voldoende, een 5,5. Dat is hier 2,5 of 3 sterren.
Omdat Netflix wederom te beroerd is om ondanks een budget van 100 miljoen dollar wat meer geld uit te geven aan profi ondertiteling en dus kennelijk weinig geeft om de kijker, geef ik ze geen voordeel van de twijfel.
frans123
Trekt mij niks..maar ik geef het een kans Clooney maakt toch geen rommel?
mcdaktari
Alles heeft natuurlijk met smaak te maken, dat snap ik. Maar als ik de stem geschiedenis bekijk van sommigen dan is voor mij alle logica weg. Ik begrijp ook echt niet met wat voor verwachtingen iemand een film kijkt, en bij zijn of haar beoordeling komt.
Morgen eindelijk The Midnight Sky kijken. Ben heel benieuwd wat Clooney er van heeft weten te maken, maar ik hoop dat hij me verrast.
frans123
Hhahaah of toch?/ Is van hem niet die film waar hij in een vlot zit??/ Gaaaaaap...of verwar ik mij met iemand anders,,.?? Vreselijke film.
frans123
Volgens mij moet sciencefiction nog als genre toegevoegd worden.
Dat staat er toch bij s.ffie...
Matige film over een man alleen op de Noordpool die contact probeert te krijgen met de bemanning van een laatste ruimteschip. De film begint op zich goed, maar het verhaal en de personages weten al vrij snel niet meer te boeien. Allemaal al eens eerder en beter gezien. De film ziet er verder wel goed uit (zowel de scenes in de sneeuw als in de ruimte) en hier en daar zijn er wel wat goeie momenten.
mjk87 (moderator films)
Visueel op momenten mooi, en het design vind ik vaak best gaaf. Maar het is een tergend trage film, en dat is de schuld van de regie. Veel nauwelijks interessante scènes aaneen met zeer statisch camerawerk en vlak emotieloos acteerwerk. Geen moment wiest de film mij te boeien. Tegen het eind wordt het iets beter, maar dan is de film daarvoor al reddeloos verloren. Ook wederom iets met een grote ramp maar dat speelt heel erg op de achtergrond en voelt wat lui aan. Als Clooney vervolgens uitlegt wat er speelt valt de verbinding weg en weet je als kijker nog niks. Opzich was dat best leuk gedaan, maar op dat punt zat de irritatie en verveling al te hoog. Enkele losse momenten (vaak die met muziek) helpen de film nog enigszins. 1,5*
schumacher
Netflix films tja, meer slechte dan goeie films terwijl het bij de series voor mij althans net het omgekeerde is en vele series goed zijn.
Deze film duurt lang en is dan nog eens mega traag en saai en die paar leuke scenes die wel cava zijn zijn niet voldoende voor mij om een voldoende te geven voor deze film.
ForrestHanks
oke, als je met je vrouw en een dochter die nog geboren moet worden op een onbewoonde planeet terecht komt dan weet je iig zeker dat het menselijke ras uitsterft. Eerst zullen er nog wat inteelt kindertjes rondhuppelen maar op den duur is het wel klaar neem ik aan.
♀️
karin65
Ik dacht Clooney, zal best goed zijn. Maar helaas. Van begin tot eind saai. Jammer...
frans123
Ik verwijs naar MJK 87 die de ellende prima verwoordt..
.Wat een flop....Wat een misser...Visueel mooi, je kijkt je ogen uit, maar wat een saaie, trage, ellenlange rotfilm. Wat ongein op dat ruimte schip, waar ze aardig aan het neuken zijn blijkbaar Suffe dialogen.
Dames en heren...sla deze film lekker over..Erg zonde van je twee uren. Zet Nocturnal Animals maar op..bv., prima film , of van mijn part Mule, met een 142 jarige Eastwood, want in die films GEBEURT er ten minste wat.
prachkovskiy
Ik heb idee dat Clooney zo leuk vond om in Gravity te spelen, dat hij wilde zelf een zo'n film maken. Maar waar Alfonso Cuaron dicht bij realiteit blijft, zweeft Clooney in onwerkelijkheid. Traag tempo is niet een probleem, het probleem is ongeloofwaardigheid. Mensen die 3 jaar samen op een missie zitten voeren dialogen alsof ze elkaar voor het eerst zien. Gedrag van astronauten buiten de ruimteschip is kinderlijk, binnen ook trouwens. Dood van Maya is prachtig met die druppels bloed, maar zo slecht verzonnen. IJs die midden in de nacht gaat breken, wolven die er rond lopen maar laten meisje gewoon staan... Ik kan alleen voorstellen, dat door medicijnen en eenzaamheid ging de wetenschapper Augustine hallucineren en alles wat we zien is zijn hallucinaties over zijn dochter, aan wie hij nooit aandacht besteedde.
3 2 1 cut
Oei.. Een SF, met Clooney. Daar ga je voor zitten ! Het zitten werd meer een soort van vervelen. Er gebeurt werkelijk niks. Onduidelijke dialogen, acteerwerk van de onderste plank, beelden die je fantasie met rust laten, Clooney die rondloopt zonder enig doel of nut, een onduidelijke setting op meerdere plekken en wat verveelde astronauten.
Snel de prullenbak van mislukte films in. Zonde van je tijd. Clooney onwaardig. Creatieve Lock-down. Niks.
bjerik76
Helaas, ik kwam hier met enorm veel moeite doorheen.
De film begint al erg rommelig, het duurt ook veel te lang voordat je weet wat er met de wereldbevolking is gebeurt. En dan het kind er nog bij .... alles gaat veel te langzaam, echte spectaculaire beelden/ scenes komen niet. en de cast houd zich keurig aan hun ingestudeerde moeilijke woorden, maar of ze zelf de inhoud ervan weten ...
Nee Redford dacht ik...
Mr Grey
Wat een trage slechte en slome film zeg. wel typisch iets voor Netflix vind ik Die bijna nooit top films hebben.
mcdaktari
Ik ben blijkbaar de enige die het toch wel een prima film vond. Maar dat komt wel vaker voor. Mijn smaak is best wel breed. Ik kan van veel soorten films genieten, zo ook van The Midnight Sky. Je moet niet een SF verwachten in de stijl van Star Wars of dergelijke want dan kom je bedrogen uit. Ik heb de film vanochtend gekeken toen ik net wakker was. Op dat tijdstip van de dag kan ik het beste van een film genieten (al kan ik niet heel vaak op dat tijdstip van de dag een film kijken). Visueel zit het wel snor met deze film en het verhaal, ach ik heb me best goed vermaakt, en dat is wat een film moet doen, vermaken, tenminste zo zie ik dat. Ik wil ook niet beweren dat dit een top film is, maar ik zeg eerlijk dat ik hier best hoge verwachtingen van had. Maar na het zien van de vele lage stemmen en negatieve berichten, begon ik toch te twijfelen. Nou hecht ik aan het stem gedrag hier niet echt heel veel waarde maar onbewust werkt het toch op je in. Maar desondanks vond ik de film toch beter dan dat de vele berichten mij deden doen geloven.
maus1983
Wat een slechte film! Geen inhoud, geen spanning en totaal geen verhaal!
WhitecatWendy
Eerste film die ik heb uitgezet na ongeveer 50 minuten..ik was meer in de stemming voor wat spanning en iets meer snelheid. Saaie film.
Dopke
Uiteindelijk komt het erop neer dat een vader nog een keer zijn dochter wilde spreken? Mjah... Ik hoopte dat hier in de commentaren nog iemand een positieve noot achter had gelaten met inzichten die ik heb gemist maar wellicht komen die nog.

Vanaf vandaag op Netflix: 'The Midnight Sky' van George Clooney

Netflix deelt de laatste trailer voor 'The Midnight Sky' van en met George Clooney

George Clooney belandde in het ziekenhuis na extreem gewichtsverlies voor 'The Midnight Sky'

Dit zeggen critici over sciencefictionfilm 'The Midnight Sky' van George Clooney

David Attenborough: A Life on Our Planet
Documentaire, 2020