• 9.372.663 stemmen

Geregisseerd door: John Whitesell

Met onder meer: Emma Roberts, Luke Bracey en Andrew Bachelor

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Holidate

"Who's your perfect plus-one?"

Sloane en Jackson hebben er beiden een hekel aan om vrijgezel te zijn op vakantie, waar ze voortdurend worden geconfronteerd met het oordeel van hun bemoeizuchtige families. Als deze twee vreemden elkaar ontmoeten, beloven ze voor elke feestelijke gelegenheid van het komende jaar elkaars 'holidate' te zijn.

avatar van Shadowed

Shadowed

Te doen.

Prima avondvullende romcom die niet al te veel om het lijf heeft behalve snel vermaak. Misschien duurt het voor een heel snel tussendoortje te lang maar het weet genoeg te brengen in zijn speelduur van 103 minuten. Al zijn alle fundamenten weleens eerder gedaan.

Acteerwerk is prima, zowel van Roberts als Bracey. Roberts is toch wel echt een stukje beter geworden sinds dat ze een tiener was. Hier en daar zijn er iets te geforceerde momenten maar het was prima. Bracey is een logische keuze maar daarom niet veel minder. Het is in ieder geval meteen duidelijk welk type hij voor moet stellen.

Het verhaaltje stelt niet veel voor al had ik enkel daten tijdens de vakantiedagen nog niet vaak eerder gezien. Met elke feestdag, behalve Halloween, is er ook een leuk sfeertje voelbaar en de sets zijn voldoende ingekleurd. Het was prima om zo tegenaan te kijken, al zullen het nooit hoogtepunten van cinema worden.

Visueel is het verder naar behoren. Genoeg emotie en tempo in het verhaal om niet saai te worden en gelukkig ook niet al te veel sentimentele scenes. Deze film blijft ten alle tijden luchtig en dat heeft zo'n film als deze wel echt nodig. Voelbaar of herkenbaar was het verder niet voor mij maar dat kan per persoon verschillen.

Als avondfilmpje best te doen. Voorspelbaar tot de laatste minuut maar het doet wat het moet doen. Die kijkwijzer is een beetje vreemd, er zit volgens mij maar 1 scene in die met drugs te maken heeft. Je kan deze film gewoon met de kinders kijken. Vermakelijk en simpel, typische film in zijn soort.

avatar van Daan258

Daan258

Niks aan!

Bij het zien van de trailer een tijd geleden had ik wel een leuk kerstfilm verwacht. Helaas vond ik het een erg saaie bedoeling. Er leek geen eind aan te komen.

avatar van Passiebloempje

Passiebloempje

13 in een dozijn; verschrikkelijk voorspelbaar en tenenkrommend.

avatar van Noodless

Noodless

Toch wel een vermakelijke kerstfilm die eigenlijk niet zo de typische mierzoete kerstfilm uiteindelijk is. Dat het allemaal voorspelbaar is,... ach dat weet je al op voorhand hé. De film is luchtig en heeft een goede balans tussen komedie en romantiek zonder daarbij echt te gaan overdrijven. Het gegeven van 'holidate' om elkaars date te zijn tijdens alle feestdagen van het jaar is een origineel idee en geeft de film ook ruimte voor de nodige humor en sfeerschepping. Daarbij zijn zowel Emma Roberts en Luke Bracey prima op dreef in deze film waarbij de chemie tussen elkaar goed aanwezig is. 6/10

avatar van blurp194

blurp194

Triest en gemakzuchtig.

Het plot vermijdt zorgvuldig elke verrassende wending. Dat is al flauw op zichzelf, maar daarmee heeft de film ook helemaal niets meer te brengen. Roberts en Bracey zijn braaf bezig hun hypotheek af te betalen, maar van chemie of vonk is echt geen enkele sprake. Zelfs in het kerstgenre - toch nogal makkelijk scoren - lukt het deze film absoluut niet om iets van de sfeer van vrede op aarde, bezinning en nieuwe liefde te zetten. En dan begin ik nog lang niet over hoop voor het nieuwe jaar.

Voorlopig de op een na slechtste kerstfilm van het seizoen. Nou gaat dit genre op zichzelf nooit goed scoren bij mij, maar behalve dat is dit nog steeds ver onder de maat. Wat ik al eens vaker gezegd heb, geloof ik - hoeveel ijsberen gaan er het loodje leggen omdat iemand deze productie maken wilde. Triest gewoon.

avatar van alacer9

alacer9

Prima romantische film!

avatar van The Oceanic Six

Gemiddelde romcom op Netflix, niks bijzonders maar best te kijken. We volgen twee hoofdrolspelers die uiteraard elkaar ontmoeten, maar weinig met elkaar gemeen hebben maar elkaar toch leuk genoeg vinden. Zeker dat eerste deel van de film vond ik best de moeite. Daarna volgt wel een erg middelmatig middenstuk voordat de film enorm voorspelbaar, maar best warm eindigt. Wel had de film een kwartier korter gemogen, zeker in dat middenstuk. Jammer dat de film niet wat pittiger is qua humor. Ze proberen het wel, maar zetten het nooit door waarna een hoop grappen een beetje dood slaan. Toch vind ik Emma Roberts een leuke meid die deze hoofdrol best leuk in weet te vullen, waardoor het allemaal wel te doen valt.

avatar van Bobo movie fanaat

Bobo movie fanaat

Ik heb hier gemengde gevoelens over. Vaak zijn dit soort films met Emma Roberts erg leuk om te kijken. Ik ga niet zeggen dat deze slecht is, maar heel goed is die ook weer niet. Ik irriteerde me ook wel een beetje aan de zelfvoldaanheid van Luke Bracey.

Het verhaal is leuk bedacht, maar het duurt allemaal wat lang en je ziet alles van 1000 meter aankomen. Als je hersenloos een standaard Netflix romcom wilt kijken, dan is die vermakelijk genoeg. Maar als je op zoek bent naar wat scherpere of droge humor met wat originaliteit dan kan je beter naar iets anders zoeken.