• 9.177.716 stemmen

Clouds (2020)

Geregisseerd door: Justin Baldoni

Met onder meer: Fin Argus, Sabrina Carpenter en Madison Iseman

Plot Clouds

"Don't wait for tomorrow to live for today."

De 17-jarige Zach Sobiech is een vrolijke, muzikaal talentvolle middelbare scholier in zijn laatste schooljaar. Maar aan het begin van zijn laatste schooljaar, vlak nadat hij zijn droommeisje heeft uitgevraagd, komt Zachs wereld op zijn kop te staan als hij hoort dat zijn kanker is uitgezaaid, waardoor hij nog maar zes maanden te leven heeft. In de beperkte tijd die hem rest besluiten hij en zijn beste vriendin en schrijfpartner Sammy hun droom waar te maken en een album uit te brengen.

avatar van schumacher

schumacher

Had het 1ste stukje vd film beter geweest lag mijn cijfer nog een stuk hoger.

In het begin komt het wat mij betreft zo'n beetje slapkes over maar naarmate dat de film verder ging (uiteraard) werd de film steeds beter en beter.

Het is een waargebeurd verhaal ook en die song clouds genaamd is echte pokke goed en blijft in je hoofd spoken haha, zeer leuke song en je hebt zin om het nadien nog eens te horen en nog eens en nog eens.

Ik vond het dus een hele goeie film maar het 1ste deel mocht ietske meer pit in , ik kan het niet zo goed uitleggen.

Allesins een film om met de vriendin te bekijken als je er 1 hebt, zoniet , zoals mij, ook oke ze haha .

avatar van Waku

Waku

Mier en mierzoet dit tiener drama gebaseerd op ware feiten.

Er wordt ongeneerd jacht gemaakt op de tranen van de kijker. De ene sentimentele scene volgt de andere op en elke personage rondom Zach zorgt voor nog meer emotie. En dat bijna 2 uur lang.

Disney verkoopt met deze "Clouds" eigenlijk een film met goedkoop sentiment.

Een goed voorbeeld is hiervan de finale van de film.

Normaal gesproken heb ik hier een bloedhekel aan en krijg ik vlekken in mijn nek hiervan.

Maar het gekke is dat men hier mee wegkomt.

Het schrijnende en vreselijke onderwerp, de ziekte kanker in combinatie met sterk acteerwerk van de jonge cast zorgt er voor dat je TOCH meeleeft met Zach en zijn omgeving. De soundtrack doet de rest.

Het is onmogelijk om "Clouds" met droge ogen te bekijken. Ook ik heb wat liters traanvocht laten lopen gedurende deze film. Knappe van Disney is toch dat je er een feelgood gevoel aan over houdt.

De authentieke beelden tijdens de aftiteling houden het brok in je keel nog even vast.

avatar van scorsese

Goeie film over een tienerjongen met een muzikaal talent die nog maar een paar maanden te leven heeft. Deze tranentrekker is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en doet wat hij moet doen. De personages zijn wel wat geforceerd sympathiek, maar de film weet wel te ontroeren. De op veel vlakken vergelijkbare vorige film van regisseur Justin Baldoni was me net een tikkeltje beter bevallen. Een kleine 3.5 sterren.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Aangrijpende film, die je regelmatig een brok in de keel bezorgd. Goeie verfilming van het korte leven van Zach. Die aan het einde van de film bij de aftiteling zelf in beeld komt.

avatar van BlackBurn

BlackBurn

Dit is zo’n film waarvan je eigenlijk al precies weet hoe die gaat verlopen. Misschien ook wel de rede dat ik hem een tijdje heb uitgesteld. En ondanks dat je weet wat er gaat komen is het gewoon erg goed uitgewerkt.

De film heeft een goed tempo en kleurt overal perfect binnen de lijntjes. Dus eigenlijk nergens echt bijzonder en normaal zou het dan een matig/redelijke film zijn. Echter in dit geval valt voor mij gevoel alles op zijn plek en hoort deze film toch wel bij de betere uitvoeringen, kortom gewoon goed.

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Voorspellende disney-drama, waarin hier en daar mijn emotionele snaar getest werd. Het verhaal zindert echter niet na en dat is het doel niet...

avatar van BBarbie

BBarbie

Waargebeurd tienerdrama dat evenwel te veel aan de oppervlakte blijft. Als regelrechte tranentrekker zonder meer geslaagd, maar over geheel genomen niet bijzonder. Hoewel… Neve Campbell in Lourdes; da’s toch even schrikken.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Sterk drama dat nergens te zwaar wordt ondanks de zwaarte van het onderwerp. Acteerprestaties zijn van hoog niveau en de film blijft dicht bij de waarheid. Alleen heeft Zach in werkelijkheid het nooit uitgemaakt met Amy.... dat is toegevoegd om de karakters sneller de juiste diepte te kunnen geven wat ik kan begrijpen. Uitstekende soundtrack en het geheel komt authentiek over. Sentimenteel? Tja, natuurlijk is het op momenten sentimenteel. Ik vond het niet té zoet en het irriteerde me nergens. De film is weinig verassend, maar ook dat is voor mij niet storend geweest. Sowieso ben je beperkt in het script als je dicht bij de werkelijkheid wilt blijven. In het genre een uitstekend uitgewerkte film in de lijn van The Fault in Our Stars (2014) die ik ook erg kon waarderen. Wat mij vooral bij bleef van deze film is hoe ongelooflijk knap ik het vind van Zach (de echte Zach dus) hoe hij met zijn ziekte is omgegaan, hoe je zo optimistisch blijft en gedurende je laatste jaar / maanden eruit weet te halen wat erin zit. En de onvoorwaardelijke liefde van de mensen om hem heen. Een geweldige film waar eigenlijk maar weinig op aan te merken is. 4,5 sterren (geen vijf omdat de film weinig vernieuwend is en geen risico's neemt).

avatar van schumacher

schumacher

Ik verschiet vd weinige reacties hier, zo weinig mensen deze film gezien?

Is nochtans goed en vooral die song blijft hangen.

Op youtube vinde echte beelden & dergelijke.