• 9.201.172 stemmen

The Art of Racing in the Rain (2019)

Komedie / Drama | 109 minuten

Genre: Komedie / Drama

Geregisseerd door: Simon Curtis

Met onder meer: Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried en Kevin Costner

Gesproken taal: Spaans, Engels en Italiaans

Releasedatum: 30 oktober 2019

Plot The Art of Racing in the Rain

"Meet the dog who will show the world how to be human"

Vanuit het perspectief van hond Enzo wordt het verhaal verteld van Denny Swift, een man die de droom heeft autocoureur te worden. Door de innige band onderling heeft Enzo veel inzicht gekregen in de menselijke staat en de technieken die benodigd zijn om alles in het leven te bereiken wat je maar wilt. Deze levenslessen zijn van belang in alle tegenslagen die ze op hun pad zullen tegenkomen.

EDIT:

Bioscooprelease is helaas komen te vervallen.

avatar van macrobody

macrobody

Jammer van de stem van Kevin Costner, daar hadden ze wat mij betreft een wat sympathiekere stem voor mogen uitzoeken. Voor de rest een prima avondvullend drama.

avatar van Uier

Uier

• 1983 berichten

Amper comedy, wel veel sentimenteel drama. Vrij onderhoudend, maar niet mijn cup of tea, zo’n latente tranentrekker.

avatar van Waku

Waku

Film die de sfeer uitademt van de amerikaanse hit serie "This is Us " en dat is niet zo gek met hoofdrolspeler Milo Ventimigila ook in deze film als voornaamste acteur. Uiteraard speelt ook de golden retriever Enzo een primaire rol in dit drama. Een brommende Kevin Costner was niet helemaal het juiste alterego voor de vertederende Enzo en de soms erg gedetailleerde info over de auto sport was een beetje erg ongeloofwaardig voor een hond gedachte. Toch heb ik zeer genoten van deze warme feelgood film met hier en daar een niet te vermijden traan. 3.5*/4*

avatar van schumacher

schumacher

Echt mijn ding, ben natuurlijk een dierenvriend en ik heb zelf een hond maar de film sleepte mij meteen mee.

Het zat goed in elkaar: alleen snap ik niet wrm men altijd komedie bij zet want dit is absoluut geene komedie.

Keven Costner zei een paar grappige dingetjes maar dat was het dan ook.

De acteurs en het acteren waren ook heel goed, het verhaal was mss wat simpel maar zeer leuk en aangenaam om volgen, ja, het plaatje klopte echt wel voor mij.

Ik kijk zoveel films, gisteren ook een paar en die waren dan allebei middelmaat, een opluchting als je dan nog eens zo'n fijne film kan zien.

De enige reden wrm ik geen 5 geef is omdat ik nog net ietske meer wilde zien ook vh racen en Ferrari, deed mij meteen denken aan Schumacher (dat van in de regen). En dan die vader die zei dat zijne zoon hem de beste ooit vind, beter dan Senna, maker vd film een Schumi fan denk ik? .

En dan ging mijne tikker wat sneller ook want mijne droomwagen kwam er ook in voor, hoe zalig moet dat niet zijn om daarmee te kunnen rijden en dat je kan zeggen dit is mijnen oto, ik zal het nog moeten stellen met mijn corsaatjen. .

avatar van pietpuk

pietpuk

Hoog Hallmark gehalte.

avatar van stokvis

stokvis

Heel anders verwacht op basis van de trailer. Grotendeels is deze film een zeer clichévolle tranentrekker, makkelijk scoren bij de vrouwelijke kijkers op veel fronten. Bijna alles wordt wel aangevinkt in rap tempo. Anderzijds wordt de (al dan niet gedwongen) man aan boord gehouden door van tijd tot tijd fraai in beeld gebrachte racewagens. Aparte combi en het verhaal is zeer voorspelbaar. Maar echt slecht gemaakt is het niet en dat maakt het kijkbaar.

avatar van scorsese

Matige film over een beginnend coureur die een hond aanschaft. De film wordt verteld vanuit het perspectief van de hond en mede hierdoor wist het me nergens echt te grijpen. Bovendien wordt de constante voice-over al vrij snel vermoeiend. Er gebeurd op zich genoeg (wellicht wel teveel), maar het is nergens verrassend en vaak sentimenteel.

avatar van Anjin

Anjin

Schitterende film

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Haal de komedie maar weg, want deze film is drama pur sang. Resultaat, een behoorlijke sentimentele film. Voor mij te sentimenteel en het verhaal qua inhoud al vele malen is vertelt, alleen wordt het verhaal ook gevolgd vanuit het perspectief van de hond. Al met al een matige voldoende.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Deze film geeft eigenlijk exact wat je ervan mag verwachten: niet meer en niet minder. Een romantisch drama pur sang. Acteerwerk is voldoende, en het is Enzo die met kop en schouders boven de rest van de cast uitsteekt. Het verhaal is uiteraard al snel voorspelbaar, maar dat is niet echt storend. Verder zijn alle standaard ingrediënten die je in een dergelijk genre verwacht aanwezig. Sommige reviewers geven aan dat het geen komedie is. Dat is wel waar, maar toch vond ik de teksten van Enzo op momenten bijzonder grappig, maar het is zeker geen onderbroekenlol waarbij je van je stoel valt van het lachen. Ik zou zeggen: het is een romantisch drama met de nodige luchtigheid. Een feel good movie en hier en daar een leuke komische noot. De gemaakte opmerkingen over de stem van Kevin Costner ben ik het volledig mee eens: deze stem past echt niet bij de hond: niet sympathiek genoeg, te vermoeid, te oud. Zeker in het begin bij de jonge Enzo. Ik vond het ook jammer dat het racen als decor is gebruikt: daar was veel meer uit te halen (zeg ik ook als race liefhebber). De laatste scene zullen we het maar niet over hebben: dat vond ik echt een aanfluiting. Maar goed, al met al zoals aangegeven een film die je voorschotelt wat je ervan mag verwachten. Ben je daarvoor in de stemming, dan zal The Art of Racing in the Rain niet tegen vallen. Daarom een keurige 3 sterren.