• 9.379.368 stemmen

Met onder meer: Kevin Costner, Diane Lane en Lesley Manville

Releasedatum: 3 december 2020

Plot Let Him Go

"Fight for family."

1963. De 24-jarige James Blackledge woont met zijn vrouw Lorna en zijn zoontje Jimmy op de ranch van zijn ouders Margaret en George in Montana wanneer hij bij een ongeluk om het leven komt. Enige tijd later trouwt Lorna met Donnie Weboy. Bij toeval ziet Margaret op een dag hoe Donnie op straat zowel Jimmy als Lorna mishandelt en plots verdwijnt het gezin spoorloos.

Margaret Blackledge

Jimmy Blackledge

Jimmy Blackledge

avatar van Thomas83

Thomas83

Erg fijn dit soort semi-westerns. Zelfs met een soort van pulperig wraakplotje blijft de film vaak aangenaam kabbelen. Het is ook een lekker simpele film waarin het drama meer ingehouden is (meer stille rouw dan dikke tranen) en sommige personages van die lekker aangedikte typetjes zijn. Echt zo'n film die je lekker boos kan maken. Heel meeslepend allemaal. De spanningen worden ook flink opgeblazen en de film is onvoorspelbaar.

Vond Margaret wel vanaf het begin al een beetje over de top bemoeizuchtig en overbezorgd, en je kan je ook afvragen of oma en opa wel echt het recht hebben dat kind mee terug te nemen, maar Lane en Costner spelen hun rollen leuk. Ze vormen een mooi koppeltje. Manville is ook vermakelijk in een over de top rol, net als de wat subtielere Donovan. Vond het einde wel iets minder bevredigend. Het wordt ook wat komisch dat het steeds George is die wordt verwond. Dat kan toch de bedoeling niet zijn geweest. 3.5*.

avatar van mrkos

mrkos

Wauw, wat wordt de connectie tussen Diane Lane en Kevin Costner goed in beeld gebracht, alsof het al jaaaren een echt koppel was. Het einde, samen met het prachtige nummer, werd mij dan ook net iets te veel. Ik voelde echt met ze mee. Hele mooie film met uitmuntende acteerprestaties van bovengenoemde en helaas een einde die ik liever niet had willen zien. Ik geef hem een mooie 4 sterren.

avatar van Kondoro

Kondoro

“Sometimes that's all list is, Margaret. The list of what we've lost.”

Eigenlijk ben ik puur afgekomen om de goeie recensies, de hoge stemmen en ook het hoge stemgemiddelde die deze heeft. Toch na het lezen van de recensies ben ik met veel moed de film in gedoken, ik had er zin in. Echter toen ik was begonnen met de film viel me één ding best tegen, dat is dat het best lang duurt voordat je een beetje lekker in het verhaal zit en ik had er zelf best wel veel moeite mee dat ik zeker een uur mijzelf best heb verveeld want sommige scenes leken wel heel langdradig te worden. Dat de cast dan wellicht het goede puntje is in de film wist mij zeker niet te overtuigen te genieten van de film.

En het is dan echt de verbintenis die ‘Diane Lane’ en ‘Kevin Costner’ laten zien als of de twee jaren lang al aan elkaars zijde staan en wellicht ook buiten de filmwereld. Dit is wellicht ook wel het mooiste om te zien in de hele film want de overige cast deden het wel aardig maar ik vond er nergens echt iemand boven uit springen en dat was zeker wel iets wat ik miste, de twee boven genoemden.

De film kwam heel traag op gang. Het moment dat die man een ongeluk kregen tot het feit dat ‘Lorna’ geslagen wordt daar gaat wel even wat overheen maar ook hun reis naar ‘Lorna’ waarna deze zijn verhuisd naar een andere staat duurt echt veelte lang. Zo sliepen ze een keer in een politiegebouw en was het voornamelijk veel gelul. Na een uur tijd wordt het toch wel wat leuker omdat er dan wat schot in de zaak komt als ze bij de familie ‘Weboy’ aan komen en de film wordt dan ook steeds interessanter, de sfeer wordt grimmiger en het voelde eindelijk wat meer interessant aan. Daarna worden de twee verrast door de komst van de familie in hun hotelkamer en hakken de vingers van ‘George’ eraf en vanaf dan slaat de film over van een vrij trage film naar een volle reddingsactie/ helden film, wellicht meer duidend op ‘wraak’ dan echt een helden film maar, wel te Amerikaans en te typisch dus erg voorspelbaar.

Hoewel ik dus erg hekel op het begin vond ik zeker het tweede uurtje veel interessanter om te volgen en werd de film ook leuker. Het was zeker geen verkeerde zit, het verhaal is vrij simpel en word erg leuk vertolkt door de cast en het concept is wat cliché, niks mis mee. Toch blijft het eerste uur mij achtervolgen waar ik me toch echt niet heb vermaakt en ik wel moeite had de film bij te benen, veel hoofdelementen onthoudt je wel maar er was ook best veel om de film heen wat gewoonweg niet boeiend te noemen was. Best zonde aangezien ik er wel veel zin in had. Maar toch voor het tweede deel van de film en de twee sterren uit de cast die ik hierboven al eens noemde zorgden er toch voor dat ik net op een voldoende uit kom.

avatar van sandrokan

sandrokan

Een echte western, in zijn genre een van de beste. Denk dat als je hier een sergio leone op los had gelaten en een soundtrack van morricone in z'n beste dagen dat je een topfilm had gehad.

avatar van knuppel ihhh

knuppel ihhh

Het verhaal was een beetje raar. De 2 hoofdpersonen willen eigenlijk hun kleinkind kidnappen maar worden neergezet als helden en moorden uiteindelijk een hele familie uit?

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Sterke thriller, goed geacteerd komt wat langzaam op gang. De film boeit en vermaakt. 3.5/4,0.

avatar van Brabants

Brabants

Let him go is een film waarvan ik op het begin tijdens het kijken wel dacht dat het wat zou gaan worden. Het trage tempo is niet verkeerd want dat past prima bij de sfeer. Echter vond ik het toch allemaal wat sappig worden en wat braaf. Had het gevoel dat ik van alles al wat gezien had. Op de een of andere manier kon het me niet geheel bevredigen. Kevin Costner is toch wel nog steeds een top acteur die hier tussen de linies knap werk verricht.

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Ik zit nu zo'n 65 minuten in de film en eigenlijk is er niet veel gebeurd, dus het verhaal wordt tot dusver traag opgebouwd. Ik kan wel zeggen dat de film best wat korter had gekund. Wat verder in het 2e gedeelte van de film komt er wat activiteit in het verhaal, waarvan je al weet dat dit in zijn hoedanigheid zou gebeuren en dus voorspelbaar is. Niet dat de film verveelt, maar het is het net allemaal niet. Een beetje jammer van ster acteurs Kevin Costner en Diane Lane, die hadden wel een beter scenario mogen hebben. 2.0

avatar van BlackBurn

BlackBurn

Laten we vooropstellen dat dit een prima film is. Echter het had meer kunnen zijn in mijn ogen. De film bouwt rustig op en weet de sfeer/spanning goed over te brengen. Mijn inziens wordt het echter op het einde afgeraffeld, ineens gebeuren er veel zaken tegelijk en is de film ten einde. Dit laatste was erg jammer, als ook hier wat meer tijd aan besteed was en wellicht een korte "outro" was meegenomen om weer op adem te komen, dan had de film hoger gescoord.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Mooi ingetogen stuk realistisch drama dat sterk in beeld is gebracht. Het script loopt goed, het acteerwerk bevestigd dit en versterkt het zelfs. Het verhaal mag dan niet erg origineel zijn, je leeft wel weer erg sterk mee.

Men heeft het deels breekbaar neergezet, en dat geeft een krachtig stuk beeld af.

De settings zijn droevig maar zeker mooi te noemen. De oude auto's, de opa en oma. Alsof de regisseur het woord absoleet wil wegpoetsen uit het Engelse woordenboek of het wil vervangen door capable. Daarnaast wordt de toon versterk door het kleurenpallet door de cameraman, of beter gezegd het juist ontbreken ervan. Men heeft de setting bewust droevig willen inzetten en dat is gelukt. Daarmee als gevolg dat het je gevoelens sterk opstelt en kracht geeft aan het geheel. Heel erg goed gedaan kan wil ik vertellen, je wordt vanaf de eerste minuut compleet opgezogen door al het hierboven genoemde. En dan ben ik absoluut geen fan van dramaprenten, ik laat ze normaliter juist liggen.

Kevin Costner en Diane Lane vormen een sterk koppel op beeld en voelen aan hoe de rollen gespeeld moeten worden. Aansturing lijkt niet nodig zijn geweest want ze komen volledig natuurlijk over als een koppel dat genoeg heeft meegemaakt en samen hebben overleefd. Binding is daarin dus erg belangrijk, dat wordt duidelijk zichtbaar wanneer de binding met hun kleinzoon wordt verstoord. Deze wordt meegenomen door zijn stiefvader zonder dit te verwittigen aan de grootouder. De zoektocht is daarmee begonnen. Wat volgt is recht halen en onrecht krijgen.

Prima prent hoor, super acteerwerk en sterk script en regie.

3,5** en 7,5/10.

avatar van Lysander

Lysander

Best een saaie film.

avatar van scorsese

Goeie film over een koppel die na het verlies van hun zoon, op zoek gaan naar hun kleinzoon. Een goed verhaal dat hier een onderhoudende film oplevert. Een aangenaam tempo en een fijne setting (North Dakota, jaren '60). Diane Lane en Kevin Costner zijn perfect gecast samen en hebben een mooie wisselwerking. Een aantal sterke en spannende scenes (zoals het etentje), maar het einde is net wat te gemakkelijk en daarom net geen 4.0 sterren.

avatar van notsub

notsub

Dit is een film met twee gezichten. Het lange eerste deel is vooral drama met de rem erop. Dan tegen het eind schiet de film in de hoogste versnelling als in een eindsprint naar de finish. Dat was wel even schakelen, maar het was als geheel een heel degelijke film. Het acteerwerk droeg de film, waarbij de tegenstellingen in de karakters goed uit de verf kwamen. Geen hoogvlieger, maar toch weet Let Him Go zich in enkele scenes te onderscheiden met sterk tastbare sfeer in ongemakkelijke situaties.

avatar van Drifter

Drifter

Dit is geen thriller, dit is pure drama.

avatar van Zinema

Keurig kippenvel.

Dat Kevin Costner en Diane Lane een goed duo vormen weten we sinds Superman. Zo ook dus hier in deze lome thriller, die zich allereerst als drama aandient. De grens tussen de genres verloopt naadloos en zorgt juist voor extra kippenvel als het keurige tweetal de confrontatie met een asociale familie moet aangaan. Aangevoerd door Jeffrey Donovan weet je al vrij snel hoe laat het is. Het onheil kan beginnen.

Clichés worden niet geschuwd maar de film is ook degelijk en sfeervol. De relatie tussen de twee hoofdrolspelers vormt een goede basis om afschuw op te wekken. Veel gebeurt er niet, maar psychologische oorlogsvoering en een eerste geweldsuitspatting weten de juiste snaar te raken. Ondanks dat de film weinig verrassingen kent - maar gelukkig wel een écht clichématig einde vermijdt - is hij voldoende sterk.

***½

Met dank aan Universal voor het recensie-exemplaar.

avatar van Banjo

Banjo

• 2038 berichten

De film begint heel sterk maar dwaalt na een uur af tot een onwaarschijnlijk verloop van het verhaal.

Maar ik had het gevoel dat de onderneming van het stel de hele film al niet echt logisch was.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Dit is een goed film. Het verhaal speelt zich af in de jaren 60. En dat merk je dan ook wel dat ze toen niet zo snugger waren als nu. Vooral als het gaat om kinderbescherming, etc.

Opa en oma vinden dat hun kleinkind niet goed wordt opgegroeid en willen het kind zelf gaan opvoeden. Dat is eigenlijk waar de film over gaat. En dat gaat natuurlijk niet zomaar.

De spanning tussen de twee families wordt zeer goed overgebracht. Ik kreeg er een akelig gevoel bij. Vooral Lesley Manville speelt fantastisch. Zo'n 'white trash tokkie' moeder. Terwijl ze in 'Another Year' een heel ander type (kwetsbaar) speelt.

Ook Diane Lane speelt geweldig en wat een mooie vrouw om naar te kijken. Ze heeft jammer genoeg niet veel echte goede rollen ooit gekregen. Kevin Costner speelt mooi ingetogen en sterk.

De film is eigenlijk heel simpel, maar zeer effectief. Zeker het kijken waard.

avatar van 3316mixer

3316mixer

Erg sterk tot halverwege de film. Dan word het een ratjetoe van new age gevoelens en hoe geef ik d'r een draai aan. Diane Lane steelt de show tot halverwege de film. Kevin Costner blijft zichzelf dus goed. Dit soort films(drama, western) past bij hem.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Fijne film, die in het begin bij mij erg hoog scoorde, maar zoals hierboven aangegeven halverwege wat minder werd, te over de top. Maar overal een prima film met mooie beelden van de natuur.

avatar van Anjin

Anjin

Wel een goede film,maar geen topper

Diane Lane,wel een top actrice hoor

Kevin Costner had meer een bijrol vond ik..

avatar van Phantasm

Phantasm

Begint wat traag, maar daarna wordt het steeds beter, verder prima in beeld gebracht.

avatar van Movsin

Movsin

Het gewelddadig thriller-einde is natuurlijk hetgeen dat het meest zal bijblijven van deze film al pikten we onderwege toch ook wat mee van de sfeer aldaar van de sixties, hoe politie weinig respect en verantwoording had tov gerechtigheid en ook hoe de oorspronkelijke bewoners (zeg, de Indianen) onheus werden behandeld.
Margaret wou haar kleinzoon, maar betaalde er voor met het verlies van haar man.
Goede vertolkingen, overigens. Lesley Manville als de onvoorstelbare Blanche, deed me af en toe denken aan Kathy Bates in "Misery".

avatar van Boneka

Boneka

Let him go is best een lekker filmpje. Je zou hem zo kunnen kopieren naar een western. Echter dit verhaal speelt zich af begin jaren 50. Ook prima. De hele setting ziet er fantastisch mooi uit (opgenomen in Canada). Het verhaal dat zich mega traag ontwikkeld is goed, maar niet uitmuntend. Hier en daar bespeur ik toch een wat overacting. Met name de overbezorgde "oma" Diana Lane. Wat daarbij jammer is dat er wat weinig dialoog is in het begin. Met name met Kevin Costner. Het is vooral haar gekke plan voor deze actie. Bij een juiste dialoog had ik het misschien wat normaler gevonden. Afijn voor de rest is het een prima film zonder echte hoogte- of dieptepunten. Vond het wel apart dat er niemand reageerde in het hotel met zoveel herrie in de tent! De indiaan was een leuk gegeven, maar had verder geen invloed op de film. Jeffrey Donovan kende ik nog van Changeling 2008. Het eind is een beetje zoals in veel westerns. Zo vind ik deze film ook echt een kopie uit een klassieke westernfilm!

Film 3.5

Beeld 4.0

Geluid 4.5

avatar van Daan258

Daan258

Verassend goede film!

Het moet allemaal een beetje opgang komen voordat het wat spannend word en het verhaal een beetje gaat lopen. Maar beetje bij beetje werd het steeds spannender met een aantal hele sterke scenes er tussen!

Ik snap niet heel goed dat sommige mensen dit echt een trage film vinden, want juist de opbouw van de film is uitstekend gedaan waardoor de spanning goed werd opgebouwd. Dan daarnaast ziet het er visueel heel mooi uit met prachtige beelden en een heerlijke sfeer.

Ook deed de cast het uitstekend. Kevin Costner en Diana Lane weten beide een erg goede en overtuigende rol neer te zetten.

Al met al een sterke thriller!

avatar van Peter Pan

Peter Pan

Het drama genre en met Kevin Costner, dan weet je eigenlijk al wat je te wachten staat: een goede film!

Hèt woord in film beoordelingen van de laatste tijd is blijkbaar "traag", iets wat niet te begrijpen is in dit genre voor mij.

De film heeft een hele goede opbouw en verteld echt een verhaal.
Het heeft de rust en geeft de mogelijkheid tot conversaties en goed acteerwerk met 2 uitstekende hoofdrolspelers die goed en geloofwaardig acteren.
Door deze opbouw komt er geleidelijk aan steeds meer spanning in de film met een behoorlijke onverwachte climax.

Slechts enkele hele kleine minpuntjes: Wat was de rol van die indiaan? Zonder deze was de film exact hetzelfde. Graag had ik iets meer wanhoop en ellende bij Lorna gezien, terwijl het ook grotendeels om haar draaide kwam ze vrij weinig in beeld. Het einde vond ik Margarete toch wat makkelijk over de dood van George heen stappen en leek haar kleinzoon genoeg voldoening te geven . Al met al deed dit verder weinig af op het totaal beeld van de film, waarin overigens een erg mooie 60's sfeer werd neergezet. De huizen, straten, kleding en vooral auto's zagen er perfect uit.

Uitstekende film!

avatar van ValAktaion

ValAktaion

Simpel wraakverhaal dient als kapstok voor desolate midwest-landschappen en ingetogen portret van stel op leeftijd. Beklijft en kent een bevredigende climax. 3.5-4*

avatar van BBarbie

BBarbie

Ik vond het allemaal niet zo bijzonder. Een typisch Amerikaans familiedrama, verpakt als een pseudo-western waarin geweld een vooraanstaande rol speelt. In mijn ogen heeft de film een serieus geloofwaardigheidsprobleem. Wel een mooie rol van Diane Lane.

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Deze film gezien op priimevideo. Mooi. Goed wat er met de slechterikken uiteindelijk gebeurd zijn ...

avatar van teigertje

teigertje

• 2079 stemmen

Prachtige ontroerende drama film.

Met een op sommige momenten beklemmende sfeer.

Met fantastisch realistisch acteer spel.

Van vooral Kevin Costner en Diane Lane.

Met mooie fijne, film muziek.

Zeer geslaagde film.

Ik heb de film op tv gezien vandaag. Het intrigeert mij hoe slechts één gezin of familie een hele stad of regio in de greep heeft tot en met het bevoegde gezag. Dat is schitterend in beeld gebracht. En het eindigt zoals het hoort te eindigen: het kwaad zal NOOIT overwinnen. Het is natuurlijk nogal wat dat je daarvoor je man moet offeren maar ze heeft haar kleinzoon en zijn moeder gered uit een verziekte omgeving. Al met al prachtig in beeld gebracht.