Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
mister blonde
de vergelijking met de Godfather wordt hier regelmatig gemaakt. Deze vergelijking vind ik echter wat teveel eer voor deze film. Begrijp me niet verkeerd; dit is een prima film en dito rol van Pacino.... maar haalt nergens het niveau van eerder genoemde trilogie. Verder is het eind ook zwaar "over the top" ... dat had wel iets subtieler gemogen... 3 1/2 sterren.
dat je een vergelijking met the godfather teveel eer vindt voor scarface, maar op het feit dat pacino in beide films speelt en het allebei gangster films zijn, na zijn er in mijn optiek geen vergelijkingen mogelijk.
M. Rodriguez Fan
Geweldige film!! Al Pacino in 1 van zijn beste rollen van zijn carriere. Ik vind hem beter dan The Godfather dat is mijn mening. Dit is DÉ Film voor mij.
Freddy Voorhees
Prachtige, goede film. Al Pacino in 1 van zijn beste rollen ooit. GEWOON 1 VAN DE BESTE FILMS DIE ER ZIJN
mister blonde
Dat is voor hem GEWOON een van de beste films die er is. Niet overal op reageren.
Jos2
Dat is voor hem GEWOON een van de beste films die er is.
Er ontgaat me wat daar GEWOON aan is.
roda
na zoveel positieve reacties had ik besloten de dvd maar eens te kopen,maar toch vond ik hem niet zo geweldig als de rest van jullie.had er meer van verwacht
zoals iets meer geweld en belangrijker een beter verhaal.al pacino levert weer (zoals gewoonlijk)een fantastische acteerprestatie dat wel.2.5 sterren.
Daantje
Scarface is zoveel meer dan alleen geweld en gevloek, ook al is dat een groot deel van de film. Maar er zit ook een politiek tintje aan, kritiek op de maatschappij, en bovendien vertelt de film het verhaal van de rise and fall van een ambitieuze man, die alleen maar the American Dream probeert te leven. Wat kan ik zeggen, ik ben gek op deze film!
Jos2
Kortom, alles wat de Godfather reeks beter doet...
Daantje
Toch is The Godfather veel minder politiek, in die films zijn de familie relaties juist weer 1 van de belangrijkste thema's. Maar ik begrijp dat als je iets niet goed/leuk vindt, dat mijn mening daar niks aan kan veranderen, iedereen heeft zijn eigen smaak toch?
Diesel
SCARFACE is één van de beste films ooit gemaakt. Sterke regie, geweldige soundtrack (gecomposeerd door Giorgio Moroder), realistisch en Pacino speelt de rol van zijn leven.
NERD
Of het realistisch is weet ik zo net niet. Vond vooral tegen het einde het behoorlijk over the top worden.
Diesel
Over the top? Je hebt het zeker over de eindscene. Hij is onder invloed van DRUGS, dan voel en zie je dingen erg anders. Het verhaal en de manier waarop het uitgewerkt is, is gewoon zo realistich als het maar kan.
Jos2
Maar dit ging wel heeeel ver....
Yekezzez
Het einde had niet beter of anders kunnen zijn, of dacht je dat hij plotseling zijn leven ging beteren en dansles ging geven aan oudere mensen. Ik vond de film een meesterwerkje.
Yekezzez
Ja, gewoon tegen de grond dat zou ook een mooi einde geweest zijn. Ik wou dat alle films zou afliepen, oh nee dat doen ze al.
(of ze gaan trouwen) Maar ik blijf het een meesterlijke scene vinden die gewoon klopt in het beeld van het verhaal.
NERD
Ik zeg niet dat het einde slecht of ongepast is...ik zeg alleen dat het erg over the top is, en niet noemenswaardig realistisch is.
Dat is gewoon een feit. Staat los van of je het goed of slecht vindt
Dat is gewoon een feit. Staat los van of je het goed of slecht vindt
Het probleem was ook niet of het realistisch was, want dan zouden we zoveel films weg kunnen strepen (zeker 80% van alle top 10 films). Maar mij stoorde meer de opmerking dat het over de top zou zijn, wat ik al eerder zei dus totaal niet is. En dat is geen feit maar mijn mening en daarmee sluit deze discussie hierover
SE7EN
Naar mijn mening de beste misdaadfilm ooit,
Say hello to my little friend!!....
5 ( hoeveel??) ja 5 sterren.
Diesel
80% van de top 10 films wegstrepen gaat je niet lukken.
De Knip
Heerlijke misdaadfilm, had em nog niet eens gezien
Pacino in misschien wel zijn beste rol.
****1/2
lindastuurman
had em nog niet eens gezien
****1/2
Ik heb hem ook ooit nog eens niet gezien.
Mr. Rogers
De film was niet wat ik er van had verwacht en ik vond het einde zelfs lachwekkend. Ondanks dat heb ik me toch nog wel redelijk vermaakt.
***
Da Jando
Ok, het einde was een beetje over the top. De muziek was verschrikkelijk (mischien goed in die tijd
) maar desalniettemin vond ik het een hele toffe en bikkelharde film met een meesterlijke rol van Pacino. Hij heeft me de volle 163 minuten weten te vermaken. Zeker een van de beste in het "drugsbaron gerne". 4*

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war