• 9.373.615 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.349)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Ik heb hem weer gezien gisteren en wat blijft het toch een prachtige film. Die 80's setting

De kleur van de lucht (bijvoorbeeld wanneer Tony z'n ma bezoekt) is zo mooi.

avatar van marviinn

marviinn

Beste film ooit!

Heb nog nooit iemand zo goed zien acteren als al pacino deed in deze film!

avatar van Jobjee

Jobjee

Ik vind dit zo'n geweldige film! echt prachtig

geniaal die uitspraken van Al pacino

avatar van anne65998

anne65998

aller beste film ooit gemaakt

avatar van anne65998

anne65998

Jos2 schreef:

Vond Pacino niet zo goed, eigenlijk.

dat kun je niet menen?

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Begraaf die kakkerlak.

avatar van Zadel

Zadel

alleen de poster straalt al iets uit wat weinig posters doen...prachtige film...al pacino speelt hier zo ongelooflijk goed. verveelt geen moment. prachtig gewoon

avatar van Aaron043

Aaron043

Gewoon beste film ooit gemaakt.

geweldige sfeer, geweldig geacteerd, geweldig verhaal.

meer valt er niet over te zeggen.

avatar van amzy1

amzy1

Dynamics schreef:

Ik vind 'm redelijk matig. Inderdaad, een beetje een standaard rise and fall-verhaal, dat als enige factor om het leuk te maken Tony Montana heeft, en laat zijn personage mij hier nou totaal niet bevallen. Wat leuke quotes, tsja, voor een eenmalige grijns maar met verder weinig inhoud. Van de hele film is er sowieso slechts weinig voor de eeuwigheid bestemd; enkel Tony Montana, en of zijn faam nu terecht is... De wereld is er niet veel beter van geworden, heb ik het idee.

avatar van 3bdelilah

3bdelilah

Ik kom woorden tekort om Scarface te beschrijven, sowieso in mijn top 3 aller tijden. Mijn all-time favoriet blijft The Godfather, maar dat mag de pret niet bederven, hé. Een middelvinger voor de IMDb-stemmers, 8.2 voor dit meesterwerk? Zijn helemaal gek geworden, haha.

avatar van damianus

damianus

say hello to my little friend

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

Weergaloze Pacino.

Die accent, gezichtsuitdrukkingen, taalgebruik

Ook veel harde geweld, schitterende locaties (Miami, New York, de huizen van Lopez en Montana, hacienda van Sosa in Bolivia) en zeer goede muziek uit 80s.

avatar van zerky

zerky

geweldig gewoon een film die iedereen moet gezien hebben

avatar van movies2323

movies2323

Scarface is een hele goede film! Prima verhaal, vooral goed geacteerd van Pacino en ook vernieuwend..Hij is echter geen 5* waard, niettemin een hele prima film!

4,0****

avatar van alberts722

alberts722

Geniale film inderdaad, met een geweldige pacino.

Maar wat vinden jullie van Paul Shenar dan, als Sosa?

Die vind ik eigenlijk iets stoerder dan die cocesnuivende Tony:P

avatar van VforVictor

VforVictor

"I tell the truth even when I lie" meesterlijke film met een super Pacino, 4,5 ster

avatar van filmkenner1

filmkenner1

Het is een prachtige maffia film.

avatar van Al DeNiro

Al DeNiro

alberts722 schreef:

Geniale film inderdaad, met een geweldige pacino.

Maar wat vinden jullie van Paul Shenar dan, als Sosa?

Die vind ik eigenlijk iets stoerder dan die cocesnuivende Tony:P

Inderdaad, echt een gevreesde druglord die een doodseskader ter beschikking heeft van tientallen mannen en zelfs de Boliviaanse leger (generaal Cucombre) aan zijn kant heeft.

En zelfs Tony's indrukwekkende huis verbleekt bij Sosa's hacienda/landgoed.

Toch blijft Tony Montana de beste met zijn accent, taalgebruik, lef, humor en gewelddadige karakter.

avatar van DBTim

DBTim

Na een lange tijd (2 jaar ongeveer) weer eens gekeken. Kan de film (en de dialogen) dromen, maar het blijft genieten. Ik hou van Al Pacino, niemand had Tony Montana beter kunnen portretteren

avatar van sweinsteiger

sweinsteiger

DBTim schreef:

. Ik hou van Al Pacino, niemand had Tony Montana beter kunnen portretteren

avatar van movies2323

movies2323

Ik heb deze nog een keer gezien, en vanwege het acteren van Al Pacino en de sfeer moet ik concluderen dat deze gewoon bril-jant is.

Opgehoogd met een 0,5 *

avatar van Cosa_Nostra

Cosa_Nostra

Super film! Één van de beste films ooit, ik denk ook éen van de weinige films die erna ZOVEEL tshirts truien etc van heeft verkocht

Alleen beetje jammer van de bijnaam, Scarface. Scarface is de bijnaam van Al Capone, vandaar. En aangezien dit tog een fictie verhaal is...

Maar alsnog één van de vele meesterwerken van Al Pacino. ! 5 STERREN

puckb96

Prachtige gangsterfilm. Blijft een favoriet van mij. Al Pacino blijft goed met een aantal geniale quotes.

avatar van t.durden

t.durden

Moet deze toch een halfje verhogen!

Top alles!

berrydrum schreef:

super saaie film

Hoe oud ben je eigenlijk? 12? reageer gewoon normaal en beargumenteer je mening in plaats van zo'n nietszeggende reactie: super saaie film.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Anders reageer je even op een post van een jaar geleden.

avatar van mnrk

mnrk

What about Ernie?.....You wan't a job Ernie?....Thank you Tony !

Een geweldige klassieker van Brian De Palma...natuurlijk wordt de film gedragen door een super Al Pacino ( hij zet een geweldige Tony Montana neer , zijn voorkomen, kleding en spreken zijn heerlijk om naar te kijken)...maar ook Steven Bauer als Manny is dik in orde.

De rol van Michelle Pfeiffer is zeer beperkt ( vooral mooi in beeld zijn en snuiven )maar toch heeft ze een geweldige zin in deze film "Can't you stop saying "fuck" all the time?...

De gehele aankleding en setting in deze film zorgt dat het allemaal mooi en goed overkomt en dat aangevuld met een prima soundtrack.

ERNIE!!!

avatar van DBTim

DBTim

Er is nu ook een bende actief en die heeft door de media de naam 'Scarface-bende' gekregen omdat ze één van de bende leden verkleed als Tony Montana in een tankstation hebben gefilmd. Haha, die gasten hebben echt teveel films gezien, hoe kansloos

avatar van matjeafca

matjeafca

wat een prachtige film is dit toch! zelfs na 4x kijken blijft het leuk!

die uitspraken van tony montana zijn legendarisch!!!

en natuurlijk het geweldige acteerwerk van al pacino, je zou bijna denken dat tony montana echt bestaat.