• 9.373.686 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.349)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

avatar van freddy80016

freddy80016

Mijn favoriete De Palma film en ook een van mijn top 3!

avatar van HTrilla

HTrilla

Mijn favo film. Hoe vaak ik hem ook terugzie, hij blijf me vermaken. geniale dialogen en karakters.

Tony is een held voor mij als grofgebekte anti-communist.

''you know what frogface? you just fucked yourself''

5 ster natuurlijk

avatar van brymj

brymj

goeie film, maar ontzettend overgewaardeerd, vooral door rappertjes en hun aanhang

avatar van niethie

niethie

Klopt helemaal! Maar is 4,5* dan niet wat aan de hoge kant?

avatar van stfuympos

stfuympos

Hahaha, goeie film maar door rappertjes en aanhang met een lage waardering komen hahahaha.

VforVictor schreef:

steek je kop in je kont en kijk of het past gast

Are you talking to me? Because if you f*ck with me, you f*ck with the best

puckb96

Het leukste dan ook zijn de geweldige grove quotes.

puckb96

IJzersterke misdadige film. Hard, sadistisch en realistisch verhaal.

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Ik zie nu pas dat ik nog niet op Scarface gestemd had.

Goeie film natuurlijk, maar ik prijs 'm niet de hemel in ondanks ik er wel een poster van heb. Pacino deed het goed met zijn witte neus.
Lekker sfeertje zit er wel in. Leuk en verassend einde, die val in het water.

Binnenkort maar eens herzien.

Sergio Leone

Gisteren voor het eerst gezien. Redelijk lange zit, maar zelden saai.

Het verhaal vond ik best simpel. Een "rise-and-fall"-concept. Ook de karweitjes en de complotten, zeg maar, waren niet moeilijk om te volgen. Niettemin is alles mooi in mekaar gestoken. Leuke dialogen ook, vooral in't begin. Op het einde als Tony z'n laatste actie doet, vind ik het wel wat minder dat hij nog even blijft doorlallen als hij al doorzeefd is, vooraleer het finale schot hem dood. Ik ken niks van cocaïne, maar ik betwijfel het dat het je zoveel sterker maakt.

Het acteerwerk is over de ganse lijn subliem. Al Pacino zet een ijzersterke rol neer, maar ook de bijrollen vond ik goed, al waren enkele personages voor mij overbodig (die moeder bijvoorbeeld, wat een ellendig mens).

De muziek paste zeer goed bij de film en ook op het camerawerk was niets aan te merken (behalve dat het dan knap gedaan is).

Ik heb genoten van Scarface, maar ergens onbewust maakte ik altijd een link tussen The Godfather-films en deze. Was het omdat Al Pacino hierin meedoet? Geen idee. De link Michael Corleone - Tony Montana, ook al zijn deze verschillend..? Geen idee. Ik verkies uiteindelijk de Godfather-films en Michael Corleone (met toch wel een redelijk niveauverschil) boven Scarface en Tony Montana.
Bij momenten miste ik hier wat sfeer, Tony Montana kwam me iets te macho over en soms werd ik zelfs ellendig van zijn gedrag, maar dat is net wat deze film wilt laten zien, natuurlijk. Het verval van Tony Montana door toedoen van cocaïne.

Ik ga deze film een 4.5* geven, maar als ik zou kunnen, zou het een 4,25 geweest zijn..

avatar van southparkgek

southparkgek

Een goede en een sterke film. Een 4.0

Sergio Leone schreef:

Die link trek ik zelf om de een of andere reden ook altijd. Wellicht doordat het beide een rise-and-fallconcept is, zoals je zelf ook al opmerkt. Alleen vind ik zelf Scarface weer iets beter .

avatar van brymj

brymj

stfuympos schreef:

het is een goeie film, maar geen meesterwerk zoals wel wordt beweerd door o.a. rappertjes en hun aanhang

Akron777 schreef:

De eerste Godfather stevent hoog boven Scarface uit, imo. Numero 2 en 3 zijn min of meer van hetzelfde als Scarface. Maar The Godfathers worden gekenmerkt door de sfeer, bij Scarface miste ik wel eens een typische sfeer.

Akron777

Deze had anders een heerlijk Miami '80's sfeertje, en natuurlijk het hele drugsimperium.

Akron777 schreef:

Bij momenten zeer zeker, maar niet altijd vond ik. Persoonlijke smaak.

Natuurlijk.

puckb96

Hij komt binnenkort eindelijk op bluray!!!!!

Akron777

Ik had gisteravond ineens heel veel zin om deze nog eens op te zetten. En nog even over de vergelijking met The Godfather, het is inderdaad waar dat die film beter is dan deze. Op zich zit The Godfather beter in elkaar. Maar qua verhaal kun je ze uiteraard niet echt vergelijken, ze hebben alleen praktisch dezelfde stijl.

avatar van mug13

mug13

Deze film verveeld nooit,en blijft voor mij de best geregiseerde film van Brian De Palma .Al Pacino en Michelle Pfeiffer zijn twee diamanten in deze filmproductie en dus een genot om naar te kijken .

Movie-Addicted

Een van de beste klassiekers!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Zijn er meer mensen die de cover/poster net zo goed vinden als de film zelf?

avatar van Minotaures

Minotaures

Blu-ray versie komt begin september.

jumpstylemovie schreef:

Zijn er meer mensen die de cover/poster net zo goed vinden als de film zelf?

Een van de beste posters die ik ken, en een van de beste films die ik heb gezien. De poster is gewoon heel simpel maar echt prachtig.

Movie-Addicted

Mr sosa is expecting you

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Al jaren mijn favoriete film en nu bij de zoveelste kijkbeurt weer herbevestigd!

Wat is die Al Pacino toch ontzettend goed in dit meesterwerk..
Ik geniet met volle teugen als ik deze man in deze film zie acteren. Hij zet de rol angstaanjagend goed neer en zorgt ervoor dat ik bij elke andere film waarin hij een rol heeft moet denken aan Tony Montana.

De film kent een groot aantal onvergetelijke scenes.. Voor mij springen de beginscene met het verhoor van Montana, de scene in bad en in het restaurant waar Tony gek wordt en natuurlijk de geweldige eindscene er verreweg uit!

Ook de heerlijke soundtrack, en dan vooral de muziek aan het eind, zorgt voor een supersfeer.
Ja, wat moet ik eigenlijk nog meer zeggen..
Ik heb weinig woorden voor, naar mijn mening, de beste film ooit!
Genieten, genieten!

avatar van MovieKnower

MovieKnower

Simpelweg 1 van de beste films die ik ooit gezien heb. De rol van Al Pacino is legendarisch en blijft me altijd bij. Grof, keihard en weinig subtiliteit. De ultieme gangsterfilm! (samen met the Godfather natuurlijk, maar die is van een ander soort).

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de hele sfeer die in de film hangt, en de geweldige retro muziek. Een echte klassieker.

Movie-Addicted

Rush rush to the yeyo, rush rush give me yeyo

avatar van indo88

indo88

een van mijn favoriete films. top film van brian de palma!!!

avatar van filmliefhebber92

filmliefhebber92