Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
blooder600
deze film neemt je mee in de maffia wereld van colombia, voor alle al pacino's fan is dit toch wel een topper om naar te kijken ik heb me zelf erg vermaakt met deze film het was niet DE film van de eeuw dus een een 4*
tip top
Al Pacino zijn beste film als acteur. Brian De Palma zijn beste film als regiseur. En één van mijn favorieten. 5 sterren
combi
- 20609 berichten
GinolaEHV
@Weertenaar dat zijn 2 volledig onvergelijkbare films. Scarface kan je ook als een pionier zien , begin van een nieuw Genre.
Pionier? In deze film zitten tig scènes en gegevens die vrijwel letterlijk zijn overgenomen van de Scarface-film uit 1932.
nacbreda076
Voor mij is dit DE beste film ooit! Al misschien wel 10 keer gezien... Al Pacino op zijn best!! gewoon geniaal!!
dvdfreak123
voor mij is en blijft dit de beste gangsterfilm ooit gemaakt
Nomak
Ik verlaag in elk geval naar 4 sterren en eigenlijk is dat nog te hoog voor deze toch wel overgewaardeerde film.
DONNI
Wat een film!
Acteerwerk van Pacino is om duimen en vingers van af te lekken.
Gehyped, maar zeker met reden!
Fuck,fuck,fuck;fuck,fuck,fucking.......bangelijk!
[quote]s0062423 schreef:
Fuck,fuck,fuck,fuck,fuck,fucking.......slecht
s0062423
- typisch rise & fall verhaaltje (niet origineel), zonder diepgang of gedetaileerde karaktervorming
- Al Pacino acteert nauwelijks; hij herhaalt continu één truc (kwaad kijken, scheef gaan staan en vloeken)
- Film is sfeerloos + zeer conventionele camerastandpunten + typisch jaren 80 muziek (=> waardoor de film nu al de tand des tijds niet weet te doorstaan, hij voelt zeer clichématig aan)
- Slechte Chroma Key effecten (bvb; Sossa's villa)
-...
Waarom is het dan zo'n goede film?
lykathea
Ik stoorde mij ook zo erg aan die Chroma Key effecten. Totaal onaanvaardbaar en wanstaltelijk.
crack1
Behalve het feit dat Pacino na deze ,zo'n goede rol niet meer heeft gespeeld,het verhaal wel degelijk diepgang heeft, en in de jaren 80'' K3 nog niet bestond.(soundtrack!)
Even bijlichten waarom iemand ligt te kankeren over de typische jaren 80-sound,terwijl de film zich daar in afspeeld,moeilijke woorden gebruikt zoals ''chroma key effecten''!
Sfeerloos, niet voor mij. Maar ben wel van deze generatie,is misschien pluspunt!
Natural Born Killers is geen typisch rise & fall verhaal,staat toch in uw top 10.
Nomak
Als je je er zo erg aan stoort is 5 sterren dan niet teveel?
Al Pacino acteert nauwelijks;
In deze prent..................,Kwam volgens mij door de chroma key effecten, Zwaanst na ni he!!
crack1
Als je je er zo erg aan stoort is 5 sterren dan niet teveel?
Volgens mij een grapje!
Nomak
Ok jongens, mijn fout. Ik had effe niet door dat het maar een grapje was.

JanVR
Ik kan me eigenlijk echt geen chroma key effecten herinneren? behalve als ze in de auto rijden, maar bij Sosa's villa???
s0062423
Waarom speelt Pacino dan hierin zo'n goede rol? Het enige wat de man doet is, zoals reeds gezegd, veel vloeken. Hij valt een beetje te vergelijken met die rosse dwerg uit CSI Miami die enkel zijn bril kan afzetten en verdwaast kijken om dan een semifilosofische uitspraak te doen.
Het verhaal heeft geen diepgang: man komt naar Amerika, wordt drugsbaron, krijgt hoogheidswaanzin? geraakt verslaafd aan cocaïne en wordt paranoia waardoor zijn rijk instort. Niet meer, niet minder... of leg het mij uit!
Verder, over de soundtrack; in de jaren 80 werd er zonder twijfel betere muziek gemaakt dan degene die wordt gebruikt... Wat heeft dit met het wel of niet bestaan van K3 te maken?
Chroma key effect of blue screen, allemaal hetzelfde... Toch geen moeilijke termen?
Ik ben geen generatiegenoot, dit neemt niet weg dat een film er moet in kunnen slagen om een sfeer van die betreffende tijd over te brengen!
NBK is o.a. een rise & fall verhaal, maar heeft veel meer te bieden dan enkel dat gegeven... hopeloze vergelijking.
s0062423
Wanneer Tony en Omar aan het onderhandelen zijn met Sosa zitten ze in diens villa op een binnenkoer hier is er een ongelooflijk verschil in felheid en kleur tussen de voorgrond en achtergrond en er zit precies een "veel te vlak"/ fout perspectief in, m.i. is dit te wijten aan een slecht gebruik van blue screen effecten... Mijn technische kennis van filmeffecten gaat echter niet zo ver om dit met 100% zekerheid te zeggen, maar ik interpreteerde het zo.
Al Pacino acteert nauwelijks;
Heb ik toch ook niet gezegd?! Gaan we het proberen om een constructieve discussie te voeren of houd je het liever op nutteloze commentaren geven zonder nadenken? Ik heb gewoon, op vraag van u, mijn mening gegeven over de film en zijn tekortkomingen. Aan zulke antwoorden heb ik dus geen ruk.
Ik kan me eigenlijk echt geen chroma key effecten herinneren?
Geen key, maar blue screen.
JanVR
Sorry man, ik heb net die scene nog eens bekeken en daar is volgens mij helemaal geen gebruik gemaakt van blauwe/groene schermen. Op mijn televisie is er ook geen licht of kleurverschil...

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war