Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Resh

Dat is pas een laaggever dan
subwoofer henk
you get the money you get the power you get the power you get the woman
heerlijk
Paul_Hauer
Fantastische klassieker die nog steeds één van de beste misdaadfilms aller tijden is!
Minotaures
Het is geen overacteren als 't karakter zulke hoogmoedswaanzin heeft.
Dan is het perfect 't karakter aanvullen.
Correct, TM is een arrogante en helemaal een "I can own the world" mannetje.. Dus hij hoort inderdaad dat té-effect te hebben.
matodonner
onzin, ook in deze rol was heus wel ruimte voor subtiel spel. maar dat was (zoals eigenlijk altijd) weer eens niet besteed aan de heer pacino.
lykathea
Oh, je bent er zo een, zeg dat dan meteen.
Waarschijnlijk vind je natuurlijk ook dat elke Pacino rol bijna identiek is aan elkaar, en 't onderscheid in spel tussen een Merchant of Venice, Angels in America, Godfather, Scent of a Woman, Dog Day Afternoon en Scarface niét ziet, en zich alleen maar richt op 't stemgeluid van Pacino?
Sowieso begint Pacino uitermate rustig aan Scarface en veranderd langzamerhand in dé alles willende "this world is mine" Montana, om later als een wanhopige drugsmagnaat z'n tirannie te beginnen.
unknown
geweldig staaltje overacting van meneer pacino.
enorm overgewardeerd, onbegrijpelijk dat deze hoger staat dan goodfellas.(beetje t zelfde genre,vandaar de vergelijking)
Bij deze film zouden ze het moeten verbieden lager dan een 3.5 te mogen geven.
lykathea
Tuurlijk niet, joh. Goed onderbouwde kritiek is toch altijd, nou misschien niet per se welkom, maar nodig.
De waarom vraag is 't belangrijkste. En dan natuurlijk ook bij de mensen die 'm goed vinden, een 5* zonder redenering is net zo nutteloos als een 1* zonder.
unknown
Als je van dit soort films houd kom je er al snel achter dat dit een van de beste is. Als dan ook nog Pacino er in speelt, en de regisseur Brian da Palma is, die er een meesterwerk van maakt met zijn 'kut' eindes wat niet al te vaak voorkomt in al de films die ik heb gekeken maak ik er snel een 5* van.
Het blijft gewoon de beste film die ook niet gaat vervelen als je hem al 10x heb gezien.
Martijnnn
Bij deze film zouden ze het moeten verbieden lager dan een 3.5 te mogen geven.
Pfew daar was ik dan toch bijna misdadig bezig geweest.
juist dat heb ik nou precies zo
Rafke Pafke
Ik heb hem een jaar of 2 geleden op DVD gekocht. Ik heb hem éénmaal gezien en ik heb niet de behoefte om hem nog eens te zien (ik heb hem ook nog wel es ooit op TV gezien).
Persoonlijk vind ik dat er veel sterkere films zijn met Pacino
Persoonlijk vind ik dat er veel sterkere films zijn met Pacino
killerszall
geweldige film, geweldig geacteerd, heb hem al 5 keer gezien ookal duurt die zo lang. echt een topper mijn beste film oooit.
veryy niceeee
M.J.SS
Over een klasieker gesproken, dan hoort deze ergens in de classics top 5...
Jackson07
5* ik vind deze beter dan de godfather
Is hier al eerder gezegd, dat die 2 films echt NIET te vergelijken zijn!!
-I always tell the truth. Even when I lie-
Vreemd dat ik het tot nu toe nooit heb gezien. Dit is echt een klassieker. Ik snap waarom dit zo'n hoge cijfer heeft (en hoge notering) , want scarface is nooit geevenaard, ookal hebben vele regisseurs het geprobeerd.
Overduidelijk 5 ***** en een plekje in mijn top 10
selfhealing
Geweldig foute muziek voor een geweldig foute film. Niks mis mee lijkt mij. Passend was het zeker.

Zo nemen mensen jou niet meer serieus hoor..
- 20609 berichten
Zo nemen mensen jou niet meer serieus hoor..
M.Goodkat
[quote]unknown schreef:
Met 1 jaar tijd ertussen weliswaar, anders komt die film (hoe goed die ook is) je strot uit.
Bart Simpson
Een goede film, niet te beste maar een origineel verhaal.
Een recente film die de meeste wel zullen kennen: American Gangster
heeft wel iets van Scarface. Ik waardeer Scarface meer dan American Gangster, terwijl ik American Gangster al enorm waardeer. Je ziet het al aankomen:
bakatje
Goede film. Het ene moment vond ik Pacino echt geweldig, het andere moment vond ik hem minder acteren.
Had eerlijk gezegd wel wat meer verwacht van deze film, vooral omdat de film zo ontzettend gehyped wordt, nog steeds.
4/5 though, heb me prima vermaakt!
Reservoir Dogs
Voor mij één van de beste films met Al Pacino hij zet zijn rol als Tony Montana steengoed neer.
Weertenaar
Ben met een herzieningsronde bezig aangezien ik een aantal films aan het begin van mijn "moviemeter-carriere" bij nader inzien toch iets te hoog heb beoordeelt. Ik heb ooit eens gezegd dat ik niet aan herzieningen doe, maar daar kom ik nu eenmalig op terug omdat ik nu veel meer films heb gezien en mijn bagage op het gebied van film aanzienlijk is gegroeit. In totaal komen zeven films aan bod in deze eenmalige (ik ga er niet vanuit dat ik 'ooit' nog meer herzieningen zal doen, maar ik zal het niet voor 100% uitsluiten) herzieningsronde, waar Scarface er één van is:
Herziening: van 4.50 naar 4.00
Reden: Ik vind Se7en een betere/leukere/aantrekkelijkere film dan Scarface, en dus vind ik dat Se7en ook beter zou moeten scoren dan Scarface. Se7en heeft de score gekregen die ik op het moment van kijken (en nu nog steeds) gerechtvaardigt vond, Scarface scoort dan dus te hoog. Maar dat is niet de enige reden, want met name de eindscene in Scarface vond ik destijds een enorme afknapper en dat vind ik na het zien van slotscenes in andere films eigenlijk nog veel meer. Toch blijft Scarface een goede film, maar heb ik die toch iets te hoog beoordeelt.
Jeremiah89
4/5 though, heb me prima vermaakt!
Pacino speelt elk moment in de film goed!:P
selfhealing
@Weertenaar dat zijn 2 volledig onvergelijkbare films. Scarface kan je ook als een pionier zien , begin van een nieuw Genre.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war