• 9.374.524 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.742)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

Resh schreef:

ga je nog een keer stemmen of dat weer nog net niet ?

de dag dat je 0* kan geven maak ik een inhaalslag!

avatar van Resh

Resh

combi schreef:

de dag dat je 0* kan geven maak ik een inhaalslag!

Dat is pas een laaggever dan

avatar van subwoofer henk

subwoofer henk

you get the money you get the power you get the power you get the woman

heerlijk

avatar van Paul_Hauer

Paul_Hauer

Fantastische klassieker die nog steeds één van de beste misdaadfilms aller tijden is!

avatar van Minotaures

Minotaures

lykathea schreef:

Het is geen overacteren als 't karakter zulke hoogmoedswaanzin heeft.

Dan is het perfect 't karakter aanvullen.

Correct, TM is een arrogante en helemaal een "I can own the world" mannetje.. Dus hij hoort inderdaad dat té-effect te hebben.

avatar van matodonner

matodonner

onzin, ook in deze rol was heus wel ruimte voor subtiel spel. maar dat was (zoals eigenlijk altijd) weer eens niet besteed aan de heer pacino.

matodonner schreef:

dit mag je mij wel is uitleggen.

avatar van 606

combi schreef:

dit mag je mij wel is uitleggen.

zeg dat wel

avatar van lykathea

lykathea

matodonner schreef:

Oh, je bent er zo een, zeg dat dan meteen.

Waarschijnlijk vind je natuurlijk ook dat elke Pacino rol bijna identiek is aan elkaar, en 't onderscheid in spel tussen een Merchant of Venice, Angels in America, Godfather, Scent of a Woman, Dog Day Afternoon en Scarface niét ziet, en zich alleen maar richt op 't stemgeluid van Pacino?

Sowieso begint Pacino uitermate rustig aan Scarface en veranderd langzamerhand in dé alles willende "this world is mine" Montana, om later als een wanhopige drugsmagnaat z'n tirannie te beginnen.

avatar van unknown

unknown

matodonner schreef:

geweldig staaltje overacting van meneer pacino.

enorm overgewardeerd, onbegrijpelijk dat deze hoger staat dan goodfellas.(beetje t zelfde genre,vandaar de vergelijking)

Bij deze film zouden ze het moeten verbieden lager dan een 3.5 te mogen geven.

avatar van lykathea

lykathea

Tuurlijk niet, joh. Goed onderbouwde kritiek is toch altijd, nou misschien niet per se welkom, maar nodig.

De waarom vraag is 't belangrijkste. En dan natuurlijk ook bij de mensen die 'm goed vinden, een 5* zonder redenering is net zo nutteloos als een 1* zonder.

avatar van unknown

unknown

lykathea schreef:

Als je van dit soort films houd kom je er al snel achter dat dit een van de beste is. Als dan ook nog Pacino er in speelt, en de regisseur Brian da Palma is, die er een meesterwerk van maakt met zijn 'kut' eindes wat niet al te vaak voorkomt in al de films die ik heb gekeken maak ik er snel een 5* van.

Het blijft gewoon de beste film die ook niet gaat vervelen als je hem al 10x heb gezien.

avatar van Martijnnn

Martijnnn

unknown schreef:

Bij deze film zouden ze het moeten verbieden lager dan een 3.5 te mogen geven.

Pfew daar was ik dan toch bijna misdadig bezig geweest.

avatar van 606

unknown schreef:

juist dat heb ik nou precies zo

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

unknown schreef:

Ik heb hem een jaar of 2 geleden op DVD gekocht. Ik heb hem éénmaal gezien en ik heb niet de behoefte om hem nog eens te zien (ik heb hem ook nog wel es ooit op TV gezien).

Persoonlijk vind ik dat er veel sterkere films zijn met Pacino

Rafke Pafke schreef:

Persoonlijk vind ik dat er veel sterkere films zijn met Pacino

eens maar het personage wat hij hier neerzet is nog ongeëvenaard.

avatar van killerszall

killerszall

geweldige film, geweldig geacteerd, heb hem al 5 keer gezien ookal duurt die zo lang. echt een topper mijn beste film oooit.

veryy niceeee

avatar van M.J.SS

M.J.SS

Over een klasieker gesproken, dan hoort deze ergens in de classics top 5...

avatar van starwars321

starwars321

5* ik vind deze beter dan de godfather

avatar van Jackson07

Jackson07

starwars321 schreef:

5* ik vind deze beter dan de godfather

Is hier al eerder gezegd, dat die 2 films echt NIET te vergelijken zijn!!

-I always tell the truth. Even when I lie-

Vreemd dat ik het tot nu toe nooit heb gezien. Dit is echt een klassieker. Ik snap waarom dit zo'n hoge cijfer heeft (en hoge notering) , want scarface is nooit geevenaard, ookal hebben vele regisseurs het geprobeerd.

Overduidelijk 5 ***** en een plekje in mijn top 10

Onderhond schreef:

Geweldig foute muziek voor een geweldig foute film. Niks mis mee lijkt mij. Passend was het zeker.

Hebben we hem weer, word jij er blij van goede films af te kraken?

Zo nemen mensen jou niet meer serieus hoor..

selfhealing schreef:

Hebben we hem weer, word jij er blij van goede films af te kraken?;)

Zo nemen mensen jou niet meer serieus hoor..

avatar van M.Goodkat

M.Goodkat

[quote]unknown schreef:

Met 1 jaar tijd ertussen weliswaar, anders komt die film (hoe goed die ook is) je strot uit.

avatar van Bart Simpson

Bart Simpson

Een goede film, niet te beste maar een origineel verhaal.

Een recente film die de meeste wel zullen kennen: American Gangster

heeft wel iets van Scarface. Ik waardeer Scarface meer dan American Gangster, terwijl ik American Gangster al enorm waardeer. Je ziet het al aankomen:

avatar van bakatje

bakatje

Goede film. Het ene moment vond ik Pacino echt geweldig, het andere moment vond ik hem minder acteren.

Had eerlijk gezegd wel wat meer verwacht van deze film, vooral omdat de film zo ontzettend gehyped wordt, nog steeds.

4/5 though, heb me prima vermaakt!

avatar van Reservoir Dogs

Reservoir Dogs

Voor mij één van de beste films met Al Pacino hij zet zijn rol als Tony Montana steengoed neer.

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Ben met een herzieningsronde bezig aangezien ik een aantal films aan het begin van mijn "moviemeter-carriere" bij nader inzien toch iets te hoog heb beoordeelt. Ik heb ooit eens gezegd dat ik niet aan herzieningen doe, maar daar kom ik nu eenmalig op terug omdat ik nu veel meer films heb gezien en mijn bagage op het gebied van film aanzienlijk is gegroeit. In totaal komen zeven films aan bod in deze eenmalige (ik ga er niet vanuit dat ik 'ooit' nog meer herzieningen zal doen, maar ik zal het niet voor 100% uitsluiten) herzieningsronde, waar Scarface er één van is:

Herziening: van 4.50 naar 4.00

Reden: Ik vind Se7en een betere/leukere/aantrekkelijkere film dan Scarface, en dus vind ik dat Se7en ook beter zou moeten scoren dan Scarface. Se7en heeft de score gekregen die ik op het moment van kijken (en nu nog steeds) gerechtvaardigt vond, Scarface scoort dan dus te hoog. Maar dat is niet de enige reden, want met name de eindscene in Scarface vond ik destijds een enorme afknapper en dat vind ik na het zien van slotscenes in andere films eigenlijk nog veel meer. Toch blijft Scarface een goede film, maar heb ik die toch iets te hoog beoordeelt.

bakatje schreef:

4/5 though, heb me prima vermaakt!

Pacino speelt elk moment in de film goed!:P

selfhealing

@Weertenaar dat zijn 2 volledig onvergelijkbare films. Scarface kan je ook als een pionier zien , begin van een nieuw Genre.