Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
mafiabaas
Het is gewoon een super film geen twijfel mogelijk, al Pacino speelt een fantastische rol, die film moet je zeker eens gaan bekijken als je van mafiafilms houd.
landrover
Helemaal mee eens, maar ik persoonlijk vind Carlito's Way ietsie beter...maar dees heb ik ook 5 sterren gegeven :S
MarkFish
Mooi hoe die zijn eigen ondergang inluidt, met zijn onuitstaanbare arrogantie en gebrekkige zelfkritiek. Je ziet wel van verre aankomen dat ie zichzelf de vernieling in werkt. Eigenlijk vanaf het moment dat ie zich tegen Frank keert. Maar hij is wel supercool!
fathi
ik vind deze film zo wat de beste ooit egt goe gemaakt vers al pacino is de best
Diesel
de muziek in de film vindt ik wel erg slecht.
(verwijderd)
geheel mee eens ook prachtige muziek als hij menny doodschiet ik krijg er nu weer kippenvel van.
SSeagal
De beste gangsterfilm die ik heb gezien. (Nee, ik vind the godfather niet beter) Al Pacino zet een angstaanjagende rol neer en doet dat echt goed. Mooi verhaal en een tijdloze klassieker! Keer op keer het bekijken waard, *****
lukske00
kdacht dat deze film meer klasse had (ik had er veel te veel van verwacht).Soms vond ik em met momenten zelfs vervelend
maar toch nog ****
Carlito's way is stukken beter en daarin komt al pacino ook cooler over.
(verwijderd)
Hier vind ik 'm persoonlijk 'cooler' overkomen. Meer humor en een kick jong broekie met een enorme lading arrogantie wat hem uiteindelijk fataal wordt.
Jordy
Je moet de hele film met een korreltje zout nemen, zul je zien dat je er ook van kan genieten de volgende keer...
Het 'Scarface' theme is wel leuk
Ook in de Mobb Deep versie trouwens
Heb de dvd. Zal nog wel even duren voor ik de film herzie.
EmDee
Deze film begint echt geweldig en is hard op weg naar 5 steren. Tot het moment dat Frank Lopez wordt vermoord.
Dan volgt er onder totaal niet passende muziek een versnelling van gebeurtenissen in de film die ook nog eens oninteressant overkomen.
Op het eind wordt het dan weer interessant met helaas wel een voorspelbare ontknoping.
Koen@moviemeter
Wat een prachtige film is dit toch. Misschien is dit appels met peren vergelijken, maar ik vond hem beter dan the godfather. Het is prachtig om de "dappere" Pacino te zien opklimmen in die wereld, en wat dat met hem doet.
5,0 sterren
B.Rabbit
wel zeer goeie film hij staat ook in mijn top 10 film lijst zou ik zeggen hij is wel 5 sterren waard alleen het einde is een beetje te stom iemand kom van achter knalt em dood einde verhaal is toch niks aan ze hadden het anders moeten doen maar ja neus ook maar eens rond in de andere films van al pacino hij heeft er wel een paar goeie bij zitten
laterrr
B.Rabbit
een van de meest gejatte videos uit videotheken...
owja joh hahaha lachu
Yak
Hallo, zeg! Valt even binnen, verklapt het einde van de film en tabee maar weer. Lachu man!
Juist.
Ow ja Shady, en kom niet aanzetten met die onnodige opmerkingen.
Justice4All
owja joh hahaha lachu
en geen banden.
KillaJah
Ik zag in de fnac een aankondiging voor de se DVD. Dit is goed nieuws want ik ben al lang er naar op zoek maar vond hem nergens.
Diesel
Kun je mij vertellen wat dat precies is?

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war