Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
KillaJah
Second edition denk ik. Het stond zo toch aangegeven in de winkel.
Diesel

Heb de Scarface DVD thuis maar ook de SE ga ik dan in ieder geval kopen. Welke winkel trouwens?
Quentin
Second Edition gok ik..
SE is de "normale" afkorting bij dvd's voor Special Edition .... dus een uitgebreidere versie.
Ericinho
en geen banden.bij onze zitten de banden er gewoon in...
natuurlijk wel een alarmpoortje, maar ja, die is ook wel makkelijk te omzeilen als je weet wat je doet.
KillaJah

De fnac in Antwerpen
Justice4All
dj-littl-e
zoon alu tasje voor vriesgoed
NoFutureKid
Heb m gisteravond nog maar weer eens een keertje bekeken en ik snap eerlijk gezegd niet waarom deze film zo hoog gewaardeerd is. T is wel aardig vermaak maar zo fantastisch is het allemaal ook weer niet. De al eerder genoemde muziek is echt tenenkrommend gedateerd, er lopen een paar acteurs in rond die zeer matig presteren (sorry, ook AL is wisselvallig en wisselt briljante momenten af met zichzelf belachelijk maken) en het verhaal is nogal simpel en oppervlakkig. T enige wat ik kan bedenken is dat iedereen in de film zo ultiem zn best doet om cool over te komen dat dit bij een boel mensen toch nog enige indruk weet te maken. Ik zeg niet dat de film helemaal ruk is, maar om nou te verkondigen dat Scarface de misdaad film der misdaad films is lijkt me nogal overdreven. Een Honda CRX is ook geen supersportwagen zullen we maar zeggen. Leuk om te zien, maar je moet er vooral niet te overdreven over doen.
Hey kiddo,
''Why don't you try stickin' your head up your ass -- see if it fits''
Oke, even serieus. Het is voor mij onmogelijk om jou te begrijpen want alles wat ik goed vind aan de film vind jij slecht.
Naar mijn mening bevat Scarface een van de meest effectieve soundtracks ooit. De score, gecomposeerd door Giorgio Moroder, geeft de film een griezelig, bijna angstaanjagend sfeertje. Ook de hitnummers tussendoor zijn gewoon heerlijk en dragen bij aan de hippe zomer sfeer van Miami.
De Palma wist met deze film een angstaanjagend realistische beeld te geven van de opkomst en neergang van een misdadigersimperium. Bijna alle dialogen in deze film zijn, voor mij in ieder geval, onvergetelijk en het acteerwerk van Pacino is bovennatuurlijk goed, ook de rest van de cast is gewoon erg geloofwaardig.
Films als deze worden NOOIT meer gemaakt.
NoFutureKid
Hm, het deed me zeer denken aan de muziek in Clockwork Orange van 12 jaar daarvoor. De hitnummers zijn oke, maar face it, wel gedateerd as hell.
Hoezo realistisch? Wat weet jij daar van? Heb je zelf ook ooit je drugsgeld met een bestelwagen naar de grootste bank midden in de stad gebracht?
Ook dit ben ik niet met je eens. Pacino is goed, zeker als je van zijn overacting houdt, maar met de rest van de cast had ik meer moeite. Mary Elizabeth Mastrantonio (zn zussie) speelt niet best. Ook Pfeiffer is meer mooi dan echt een personage.
De film is oke, maar niet het absolute monument wat een aantal mensen hier beweren. En de argumenten die worden gegeven waarom ie zo goed is zijn flinterdun. Net als de film zelf...
Diesel
De film is realistisch om ongelofelijk veel redenen. In SCARFACE loopt het, in tegenstelling tot veel andere films in dit genre, slecht af met de gangster, net als in het echte leven. Je ziet dat Montana zichzelf langzaam maar zeker kapot maakt, en de manier waarop De Palma dat in beeld heeft gebracht is simpelweg prachtig.
We zullen het toch nooit eens worden. Jij bent van mening dat het geen speciale film is, en ik vind het een zeldzame meesterwerk die het keer op keer kijken meer dan waard is.
De film is realistisch om ongelofelijk veel redenen.
Waarvan geen een valide.
Dream on. Met veel gangsters gaat het prima tot hun natuurlijke dood.
Ik vind het wat corny.
Dollos
ahaha, Meet my little friend. C'mon I can eat your Bullets. Prachtige meesterwerk, alles is mooi in beeld gebracht, en dat nog voor film uit 1983. En trouwens Ik ben het eens met Diesel, alles wat hij zegt is waar. Ik snap niet wat nofuturekid en wouter hebben. Maar........... Magnificent
(verwijderd)
Ik heb 'm gister weer in de bus gezien en ik vind 'm weer fantastisch, ook vind ik er op veel momenten ontzettend veel gevoel inzitten zoals als hij menny dood schiet, en gina moet huilen en de muziek dan d'r bij, na die pure aggressie, 't raakt een snaar bij me ook de spijt daarna Al Pachino´s acteerwerk is werkelijk fenomenaal, scenes waarin hij werkelijk geen woord zegt is hij nog steeds erg aanwezig. Onderuitgezakt en vaag luisterend. Ook de scene waar hij elvira versiert is hilarisch, en prachtig te gelijk. Al Pachino zegt iemand neer die inmens veel charisma heeft en steeds meer wil en steeds meer opoffert, en steeds minder om mensen gaat geven. Ik vind de sfeer van de film echt fantastisch, ook als hij dronken in het restaurant zit, volgens mij heeft iemand nog nooit zo goed een dronken charismatische figuur neergezet. Ook als je constant op Al Pachino let zie je dat hij nooit uit z´n rol is, geweldig. Wat mij betreft mag Al Pachino een award krijgen voor beste acteur allertijden, en overtreft hij Robert de Niro eigenlijk op alle flanken.
(verwijderd)
Overigens vind ik Elvira weldegelijk een karakter. Een ogenschijnlijk arrogante vrouw, die eigenlijk een minachting heeft voor de mensen met wie ze omgaat en haar lege gevoel tracht weg te snuiven, erg goede vertolking wat mij betreft.
malkovich
Ik ben het niet met je eens 'blaauw' met je stelling dat Al Pacino de beste acteur is in de historie. De rollen die hij tegenwoordig vertolkt zijn van mindere kwaliteit. Dat komt ook wel een beetje omdat hij ouder is geworden. Hij heeft nu een extreem rafelende stem gekregen, waardoor hij in elke film een beetje als dezelfde persoon oogt. Ik las zelfs laatst dat hij genomineerd zou zijn voor een Razzie Award voor slechtste bijrol!
Wat ik wel werkelijk een fantastische scene vind (vooral in combinatie met de muziek) is de scene waarin hij de verklikker moet doden met een autobom. Die moeten jullie nog maar eens terugspoelen!
(verwijderd)
sorry overigens dat ik heletijd pachino schreef. Het schijnt overigens dat hij helemaal niet zo slecht heeft geacteerd, maar het feit dat de film gigli was genoeg was om hem te nomineren.
aegron
3* de film is goed gedaan, maar boeide me niet. Ik vond ze goed acteren, maar het macho-gedoe vond ik irritant. Ik vond the godfather (alledrie) en goodfellas stukken leuker.
Fabrice
Iedereen weet natuurlijk al dat er volgende week een dubbel DVD uitkomt van Scarface met veel extra's ??
reveal
idd, ik vond de film zeker niet slecht, maar toch zwaar overschat. Ik denk trouwens dat de film deels zo goed scoort omdat hij opgerakelt wordt door vele rap-ganster-sterren, die blijkbaar verzot zijn op scarface. Niet echt een goede referentie vind ik. Maarja, ieder z'n mening he.
Gorro
[..]
Het is in elk geval aan het IMDb cijfer te zien dat de film de laatste tijd populairder is dan 2 jaar geleden. Toen was het gemiddelde nog 7.5, terwijl dat inmiddels is gestegen naar 7.8. Ik denk zeker dat het feit dat de populariteit van gangsterrap en de populariteit van de film in die kringen geniet en de publiciteit die hij daarmee krijgt, daar mee te maken heeft.
Ik vind het in elk geval een van de meest overschatte films, zeker hier op moviemeter.
2high4words
Kom op zeg wat is dat nou, noem maar eens een film die beter is als scarface in die categorie??????????????????.
Ben benieuwd
SSeagal
In goodfellas deden ze niet macho, dat klopt ja.
Tommeh
Mijn 500ste stem! o/
En wat voor 1. Dit is de ultieme gangsterfilm in mijn ogen. Al Pacino als Tony Montana is de stoerste gangster die ik in een film gezien heb. Het verhaal is goed, de muziek is perfect en het sfeertje is top.

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war