Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 5 april 1984
Plot Scarface
"The world is yours..."
Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.
Tony Montana
Alejandro Sosa
Bernstein
Chi Chi
Da Jando
Lijkt het zo of verdwijnen er af toe sterren
Weet bijna wel zeker dat ik hier twee weken geleden op gestemd had...
Vreemd. Wij hebben geen stemmen van je ge-delete.
SlingBlade
maar in dit genre kan ik zo wel 20 betere films noemen.
Doe dat is dan, die zou ik namelijk heel graag willen zien
titan
White heat, Godfather 1 t/m 3, Pulp fiction, the killing, Cicade de deus, Heat, L.A. confidential, The sting, The usual suspect, Jackie Brown, On the waterfront, A simple plan, Dog day afternoon, The french connection, Goodfellas, Key Largo, Dial M for murder, Snatch, Sexy beast, Lock, Stock & two smoking barrels en Fargo bijvoorbeeld. Dat zijn er zelfs meer dan 20!
Het heeft overigens geen zin om nu iets te gaan roepen van "die is helemaal niet beter dan Scarface" want dan wordt het helemaal off-topic
Neder
sexy beast en nog meer films die jij noemt zou ik niet rekenen tot hetzelfde genre als Scarface.
welk genre bedoel je?
Dial M for murder van Alfred Hitchcock hoort hier niet bij.
titan
Voor dit soort afdwalende discussies was ik al bang. Ik had het over het misdaadgenre, dus films die op imdb onder "crime" staan of hier onder "misdaad" (Dial M for muder is inderdaad een twijfelgeval, maar als we die niet meerekenen heb ik er nog steeds meer dan 20).
Ik kan nog wel meer films opnoemen, maar ik geloof dat ik mijn punt wel heb gemaakt zo.
zeer goeie film van Pacino!! mijn voorbeeld
deze film vertelt gewoon mijn leven...
herman78
zeer goeie film van Pacino!! mijn voorbeeld
deze film vertelt gewoon mijn leven...
Yeah sure, je bent 17 man.
[L]eet0r
Yeah sure, je bent 17 man.
ben zijn opvolger...
Ja stoer he? Beetje snuiven, vloeken en er op los schieten . Wie zou dat nou niet willen....?
ik!!!
ma zonder snuiven
Nick Kang
Al pacino speelt altijd vaak alsof hij dronken is. Dat doet hij meesterlijk. Maar zou hij dat nou echt spelen of heeft hij dan een 'glaasje' op? Ik denk zelf dat hij gewoon zo goed acteerd. Vooral ook die film waar hij een oorlogsveteraan is en een testritje gaat maken in een ferrari. Hoe heet die film nou ook alweer? Die ga ik dan waarschijnlijk op dvd kopen dan.
Zachery Glass
Dat is "Scent of a woman" - denk ik. Ik kies nog steeds voor "Dog Day Afternoon" als favoriete Pacino-film.
as
vind zelf Serpico nog steeds een van zijn beste films. Dog day mag er ook zijn!
tovenaar
Dat is "Scent of a woman" - denk ik.
Bij deze bevestigd
pjotr
Hahaha...ik hoop wel dat 1SCARFACE6 gewoon een beetje aan het dollen is met zijn berichten......anders is 'ie zeker niet meer te redden
Jordy
haha
geen goede ambassadeur voor ons Scarface-liefhebbers inderdaad
Quekel
Jah het huis in het spel is bijna een replica van de film, de met rode tapijten bekleede traphal en z'n zwart bureau zijn komen in de film voor.
'k vond de films schitterend maar op bepaalde momenten was het wat langdradig ‘k had graag meer uitwerking gezien van hoe hij aan z’n imperium was gekomen, z’n zus hoe die in het milieu geraakt is en al. Al pacino vind ik schitterend spelen, heel goed.
willum
Dit is naast 'The Matrix' de beste film die ik ooit gezien heb. 4,5 * for the master.... Al Pacino in zijn beste rol als the drugsoverlord from cuba.
In deze film is de american dream goed te zien, een niets betekende boot vluchteling (eigenlijk een losgelaten crimineel uit cuba) wordt de koning van de drugs scene in America. Maar.... helaas slaat hij door en krijgt uiteindelijk de hele wereld tegen zich.
Maakt niet uit denkt Tony Montana, "F*ck um All!" Ik kan ze allemaal hebben "You gotta bring an whole army to bring me down!".
Pacino... the man... the mith..... the ruler !!!!
"In this country, you got to get da money first.... then when you got the money, you got da POWER....then you got da POWER!.....THEN you got the woman".
Ramon K
beste film ooit
Nee, alleen het origineel al, dat is veel beter......
(verwijderd)
Ik vind dit werkelijk waar een van de beste films ooit. Al Pacino is zelden zo fenomenaal geweest. Mensen die zijn preformance niet kunnen waarderen zien alleen de macho, als je echter beter kijkt zie je een macho die krampachtig zijn gevoel verbergt. Zoals bij die prachtige restaurant scene. Ook het prachtige epische einde vond ik mooi. En de scene waarin hij Michelle Pfeiffer versiert, brilliant. De geweldige oneliners die nooit geforceerd overkomen komaan, dit is toch een geweldige film! Al bedankt!

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino verdwijnt gauw uit het Netflix-aanbod

Beroemde misdaadfilm 'Scarface' met Al Pacino vanavond te zien op televisie

Dat hebben we al eens gezien: Enkele van de best beoordeelde remakes ooit

'Scarface' komt naar Netflix: 'Wat heeft die Pacino toch een charisma en wat kan die man acteren'

The Godfather

One Flew over the Cuckoo's Nest
Drama, 1975

Goodfellas
Misdaad / Drama, 1990
broer of zus relatiemiami, floridacorruptieverlies van geliefdecubaprohibition eracocaïnegangsterrise and fallremakedrug cartelmaffiagewelddrug lordbitternessrise to powermiami beachcuban refugeesdrug war