• 9.373.180 stemmen

Misdaad / Drama | 170 minuten

Genre: Misdaad / Drama

Geregisseerd door: Brian De Palma

Met onder meer: Al Pacino, Michelle Pfeiffer en Steven Bauer

IMDb beoordeling: 8,3 (1.002.232)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 5 april 1984

Plot Scarface

"The world is yours..."

Scarface vertelt het verhaal van Tony Montana, een Cubaanse bootvluchteling die zich langzaam op weet te werken in het cocaïne-circuit van Florida. Na een tijdje de klusjes van anderen opgelost te hebben, begint hij z'n eigen imperium op te bouwen. Als het grote geld binnenloopt wordt de inmiddels verslaafd geraakte Montana overvallen door paranoia, en heeft de plaatselijke misdaadbestrijding het op hem gemunt.

brymj schreef:
Hij was ook niet één van de beste drugsbazen ooitkijk maar hoe het met hem afloopt

Op wat voor manier hoe het met hem afloopt?

avatar van Scarpimp

Scarpimp

Scarface echt beste film ooit goeie muziek in de film wa ge ook ni veel hebt meestal altijd moderne kutmuziek maar hier dus echt ni echt een vette 5 Respect

avatar van brymj

brymj

Drazenko schreef:

Op wat voor manier hoe het met hem afloopt?

op een gegeven moment jaagde Tony iedereen tegen zich in het harnas, geen goede drugsbaas dus.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Scarpimp schreef:

Eg wel man, vet man, gangsta man, Wassaaa!

brymj schreef:

Op het eind idd niet meer.

avatar van by_the_way

by_the_way

Scarpimp schreef:

meestal altijd moderne kutmuziek

Was voor die tijd ook modern hoor.

avatar van JoeCabot

JoeCabot

sinterklaas schreef:

Eg wel man, vet man, gangsta man, Wassaaa!

avatar van Rizico

Rizico

blijft een f*cking vette film

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Zeker een goede film, maar deze film haalt het echt niet bij The Godfather I en II, maar ook niet bij The Goodfellas.

Al Pacino acteert onzettend goed, de film laat de rise and fall van een drugsbaron zien, maar de tegenspelers vallen tegen, alleen Michelle Pfeiffer houdt zich nog staande tegenover Pacino.

Rizico schreef:

blijft een f*cking vette film

wat je zegt zelfs na 5 keer kijken

Hayabusa schreef:

Bauer acteert ook goed.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Ik heb de film ondertussen 2 keer gezien en ben er nog steeds niet uit of ik dit nu een goede film vind of niet. Ik geef daarom toch maar geen punten. Misschien hem eerst nog eens een derde keer zien... Neen, misschien ook maar niet. Heb zo al tijd genoeg besteed aan deze film.

Van twee dingen ben ik echter zeker, de affiche ziet er fantastisch uit en overacting heeft een volledig nieuwe betekenis gekregen door de rol van Pacino als Montana. Hij verheft schmieren tot een ware kunstvorm...

Enkel de prestatie van Reb Brown in Strike Commando komt in de buurt van wat we Al Pacino hier zien doen.

avatar van FredStar

FredStar

Ik ga waarschijnlijk veel mensen tegen de schenen stampen, maar sorry, ik vind dit niet ZO een geweldige film. Ik vind hem nogal overroepen. Ok, in de jaren 80 was dit misschien big, maar ik zie niet wat the big deal is.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

FredStar schreef:

"Al Pacino" beste acteer prestatie ooit op marlon Brando na in the godfather.

avatar van fieko

fieko

is de nummer8 notering meer dan waard

een van de beste acteerprestaties van al pacino

dikke 4 sterren

avatar van Chilli

Chilli

FredStar schreef:

Michelle Pfeiffer vind ik heel goed, maar Al Pacino heb ik toch al véél beter zien acteren. Ik vond het eigenlijk allemaal te overdreven om goed te zijn.

2,5 sterren

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Hmmm... ik vond het nou net omgekeert. Pacino acteerde goed en Pfeiffer vond ik tenenkrommend.

avatar van dr maikel

dr maikel

Pacino god in zijn jonge jaren , Daarom is dit ook een goeie film.

Wel ongeloofelijk dat zoveel mensen het een super film vinden en dat tieners in de leeftijd van 15 tot 17 jaar er vaak helemaal mee weg lopen. Goeie film maar zeker geen Godfather.

avatar van maurice74

maurice74

Beetje jammer dat deze film zo gewaardeerd wordt door al die kids die gangstertje aan het spelen zijn. Denk niet dat er veel van begrijpen, anders waren ze weer met lego aan het spelen.

avatar van wutang36

Al Pacino op zijn best.

gister voor de 6de keer met een collega die het ook geweldig vind

avatar van rja

rja

wel aardige film maar nou niet een dikke klassieker..

3,5

rja schreef:

wel aardige film maar nou niet een dikke klassieker..

3,5

Deze film is misschien niet dat ¨Klassiek¨ wat jij bedoelt, maar bijv. in het genre wel, en de rol van pacino etc..

avatar van fieko

fieko

maurice74 schreef:

gelukkig ben jij een held

avatar van Minotaures

Minotaures

Mijn altime favorite, heel fraai hoe Tony Montana van een nobody naar een van de beste mobboss is gegaan ! Applausje voor Tony.

Mijn nr.1 in m'n top 10 !

avatar van drgonzo

drgonzo

een van mijn lievelingsfilms!

er is ook een spel van gemaakt trouwens

avatar van fanaat

fanaat

Zo grappig, De grootste wens van een van mijn klasgenoten is Tony Montana zijn. Hij zei zelfs een keer tegen de gym leraar: 'You wanna fuck me!!' De hele klas lach toen ook meteen dubbel.

fanaat schreef:

dan zou hij beter bubblehead (leeghoofd) kunnen zeggen

avatar van veron35

veron35

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

fanaat schreef:

Prachtig! Kun je nagaan hoeveel invloed deze film uitoefend.