Genre: Actie / Fantasy
Met onder meer: Charlize Theron, KiKi Layne en Matthias Schoenaerts
Gesproken taal: Engels, Arabisch, Frans, Russisch en Italiaans
Bekijk via Netflix
Plot The Old Guard
"Forever is harder than it looks"
Vrouwelijke strijder Andy leidt een geheim select gezelschap onsterfelijke huurlingen met de mysterieuze gave zichzelf te genezen. Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze onder de radar proberen te blijven. Wanneer dit team wordt ingehuurd om in Zuid-Soedan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling blootgesteld.
- IMDb (6,7 / 208449)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Old Guard (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Quynh
Dizzy
Dr. Meta Kozak
Fikse tegenvaller.
Een interessant gegeven, maar het is een film zonder interessant verhaal. In vampierenfilms wordt wel eens meer en wat leukers gedaan met 'onstervelijkheid'.
De bordkartonnen personages weten niet echt te boeien en de acteurs lepelen allemaal ongeïnspireerd hun teksten op.
De actie in de film maakt het ook niet beter, vooral omdat het totaal niet spannend is.
Visueel maakt The Old Guard geen indruk. Het ziet er soms zelfs erg goedkoop uit.
Het is al met al toch wel zonde van de 'grote' acteurs.
Meest opvallend is dus nog het kapsel van Charlize Theron en de Belgische en Nederlandse inbreng van Schoenaerts en Kenzari. Maar zij zullen vooral content kunnen zijn met het opgestreken salaris.
Sergio Leone
Slecht.
Vrij nietszeggend actiefilmpje van iets en niks. Charlize Theron noch één van haar collega's kan overtuigen, maar dat is hen nauwelijks kwalijk te nemen. Het script is flinterdun en men had daarom beter volop op actie kunnen inzetten. Hoewel dat ook niet veel voorstelt, is dat het enige waar ik potentieel in had gezien. Het had op z'n minst voor wat fun en schwung kunnen zorgen, iets waar de film in ieder geval zwaar in tekort schiet.
UmbraVitae
Wat een saaie bedoening was me dit weer sech. Dit is gewoon een uiterst matige fantasy actiefilm. In dit genre zijn zoveel zalige films, daartegenover verbleekt deze volledig. Ik ga hier streng voor zijn, want film deed me totaal niets, echt 2u verveling. 3/10.
Luudje10
Een beetje tegenvallende standaardfilm. Het begin begon aardig en ik dacht we gaan er voor zitten. Na 20 minuten zakte de film in, zoals veel met Netflix films de laatste tijd. Maar goed je wil toch het eind zien. ik heb 3 sterren gegeven omdat ik een zwak heb voor Charlize Theron. Hier kan je beter op liggen als op het kerkhof
Ik keek niet erg uit naar deze film, omdat het thema gewoon niet aansprekend voor me is. Onsterfelijkheid. Dat is eigenlijk het saaiste onderwerp voor een film. Wat er ook gaat gebeuren, die lui gaan niet dood. Dat gevoel hield ik dan ook tot het einde toe. Ze spelen wel met de diepere laag, hoe mensen zich voelen die het zijn, maar dat boeide me nou eigenlijk niks.
Buiten dat is het ook gewoon heel middelmatig. De actie is saai, de cast blinkt niet uit, het verhaal is langdradig en flauw en ondanks een Netflix-budget overstijgt het qua looks niet het niveau van een b-film. Het is weer een typische Netflix Original film, met een fors budget, maar met een matige uitwerking. Toch jammer dat ze het met hun series wel kunnen, maar met hun films zelden. Had hier gewoon een snoeiharde actiefilm van gemaakt die een minuut of 90 had geduurd, dan had ik me nog wel een beetje kunnen vermaken. Nu is het gewoon helemaal niks. En oja, Charlize Theron heeft er ook wel eens sexyer uitgezien dan met dit kort pittige kapsel.
mackie
Aardige Film maar ik mis toch wel de uitwerking van het verhaal
In deel 2 wat er waarschijnlijk wel komt hoop ik toch meer uitwerking te zien.
Waarom word en verliest iemand zijn onsterfelijkheid. Mogen / kunnen er maximaal 5 rondlopen op de wereld? of heeft het te maken met een soort relikwie te maken de bijl van Andy, het kruisje van Nile en het lijkt dat Joe en Nicky elkaars relikwie zij
zijn best een paar punten waarop je verder kan gaan mijns inzien.
Maar waarschijnlijk zal het wel gaan over de wraaktoer van Quynh
cor1946
Was weer echt een Netflix film. Matig en te lang. Wanneer komt Netflix is met goede films de serie zijn oke maar de rest is waardeloos.
Myers91
Hou absoluut van films die in het dagelijkse leven niet kunnen.. een Batman of Spiderman..
Maar nadat ik ergens na de 20e minuut van de film zag dat mensen werden doorzeeft door honderden kogels en vervolgens weer springlevend opstonden alsof het de normaalste zaak van de dag is ben ik gestopt..
Wat een drama.. dit kan toch niet..
1,5
m1701
keek best lekker weg.
Moeie vechtscenes, ok verhaal.
Heb me goed vermaakt
filmkul
Redelijke actiefilm. Het verhaal is best aardig maar wordt helaas niet helemaal verklaard, waardoor de film wat vlak blijft. Van opbouw is daarom nauwelijks sprake. Je hebt als kijker het idee dat je halverwege de film invalt. Buiten dat is het prima vermaak. De film dendert in een sneltrein vaart voorbij en bevat flink wat actiescenes die vakkundig in beeld worden gebracht. Verder zitten er een aantal spannende scènes in, met name het einde is flink spannend. Het acteerwerk is verder ok. Visueel zit de film er in orde uit met goede special effects. Met wat meer intelligentie had er wellicht meer in kunnen zitten, maar desondanks een prima film. 3.5
Doido
Twee hele magere sterren. Voordat ik ga überhaupt een film ga kijken check ik eerst de Moviemeter, IMDB en Tomatoes scores. Alles onder de 2,5 hier sla ik sowieso over. Maar hij stond hier op meer dan 3. Onbegrijpelijk, voor zo'n slappe film. Laat ik beginnen met de acteerprestaties. Die waren matig tot slecht. Nergens kwamen ze overtuigend of geloofwaardig over, laat staan dat je enige binding kreeg met een personage. De rol van Ejiofor kwam ook totaal niet tot zijn recht. En dan Harry Melling als bad guy, zo makkelijk en goedkoop allemaal. Je verwacht van actionhero's ook wat meer dan enkel onsterfelijkheid. Ze lieten zich gemakkelijk verslaan en gevangen nemen. En dan die kerel die voor zo'n idioot zijn hele eeuwenoude familie zomaar verraadde. Ongeloofwaardiger wordt het niet. Het plot was ook nog eens flinterdun. Het verhaal had qua inhoud verterkt kunnen worden door de verschijning van die vrouw die ze verdronken hadden, maar die gebruikten ze als cliffhanger voor een tweede deel. Beter hadden ze hier een langdradige Netflix Sci-Fi serie van gemaakt, dan had deze film als 1 of 2 episodes nog wel volstaan.
schram101
The Old Guard is een wel erg matige Netflix Original. Wat een zielloze en soms zelfs lelijke film is dit geworden. Toegegeven, de trailer was al enorm matig; je hoopt soms echter toch verrast te worden.
Idioot genoeg lijkt de film zichzelf veel te serieus te nemen, met bijzonder misplaatste muziek tijdens dramatisch bedoelde scènes en een balans tussen actie en verhaal die doet lijken alsof dit meer moest zijn dan een actiefilm. Een totaal verkeerde keuze. Hoewel, de actie die we voorgeschoteld is zo matig geschoten dat het nauwelijks een aflevering van CSI ontstijgt. Nog los van de onlogica tijdens de actie tussen de getrainde onsterfelijken en een bataljon amateurs.
Laat Netflix alsjeblieft geld in een waardig vervolg op Extraction steken dan kunnen we dit met zijn allen snel vergeten.
john mcclane 2
Door een paar puike actie scène kijkt het Best goed weg .
Maar verder niet zo bijzonder . Had meer ingezeten .
En er zitten een paar grote gaten ( letterlijk en figuurlijk ) in het verhaal , wat totaal niet word beantwoord .
En dat einde zie je ook van mijlen aan komen .
Toch wel net aan voldoende . 5,5 .
polleke67
Het verhaal is een beetje mager, maar het zou een pilot kunnen zijn voor een serie. Het "HighLander" concept in een modern jasje. De actie en vechtscenes zijn goed. Ik miste een beetje historische diepgang m.b.t. hoe het allemaal begonnen is. Ook het verraad van 1 groepslid is slecht onderbouwd. Maar al-met-al een film die lekker wegkijkt.
rondh
Wegkijker. Alleen vind ik het allemaal net niet. Actie is prima, verhaal ook wel, alleen erg matig uitgewerkt. Acteerwerk is ook niet eens heel slecht. Maar op de automatische piloot. De karakters zijn te karakteristiek. Geen voldoende.
KingJ
mmwahhh
niet slecht maar ook niet goed.....
had veel meer in gezeten als ze duidelijk voor een genre hadden gekozen.... nu is het een mengelmoes van alles wat helaas
pindope
Ik weet niet echt wat ik ervan moet vinden, de ene kant zegt dat het een redelijke film is. Maar aan de andere kant is het weer met een sadistische baas met een bedrijf due tot hrt uiterste gaat. Dat irriteerde me mateloos. Wat ik had verwacht was een redelijke actiefilm die lekker hard was. Maar het is netflix waar alle 2de keus films eindigen. Jammer maar ik kon mijn concentratie er op een gegeven moment er niet meer bijhouden. Soms ging het allemaal veelste traag. Had echt veel meer ingezeten.
RuudC
Oprecht wel genoten van deze film met goede actie, leuke personages en een intrigerend plot waar misschien net te weinig mee gedaan wordt en dan mag je op MoMe een complete reeks aan zure reacties lezen.
Zure reacties of ben jij misschien een van die weinige kijkers van TOG die niet kritisch durft te zijn? Goede actie, leuke personages en een intrigerend plot. Dat ontbreekt dus volledig hier.
RuudC
Hallo opperzuurpruim. Dat zijn allemaal subjectieve beoordelingen. Als je het niet ziet, wellicht omdat je zintuigen afgestompt zijn, wil het niet zeggen dat het er niet is. Ik ben hier vaak genoeg kritisch geweest en dat weet je best.
horizons
Net zo subjectief als je eigen mening.
Nee, joh, het waren helemaal geen interessante personages of leuk verhaal.
RuudC
Tuurlijk. Maar je hebt altijd de verontwaardigde happers en degenen die nog luchtig kunnen reageren. Ik heb er wel dingen uitgehaald die ik mooi vind, zoals knipogen naar historische gebeurtenissen, bepaalde actiescenes (Uit het raam duiken met de badguy), de dramatiek achter bepaalde gebeurtenissen (ijzeren maagd Of de chemie tussen bepaalde spelers.
Sommige mensen fakkelen de film al af omdat het een netflix original is.
Grotendeels futloze mix van Highlander en Blade, degelijk gemaakt en gespeeld maar niet bepaald opwindend en al helemaal niet spannend. Hier en daar een aardige aktiescene, maar de plot is te weinig onderscheidend en er zijn teveel oeverloze dialogen die de vaart danig uit de film halen. Bepaalde details en subplots zijn best interessant en op zich kan een tweede deel eventueel nog wel wat worden, maar de thematiek komt hier nog amper uit de verf.
UmbraVitae
Sommige mensen fakkelen de film al af omdat het een netflix original is.
Niet persé omdat het een Netflix film is, maar is vaak wel de conclusie...weer een matige tot zwakke film uit Netflix hoek...niet meer maar ook niet minder.
En voor jou is een andere kijk op een film/mening = zuurpruim...beetje kortzichtig en dom
Dat is niet wat ik zeg. Beetje beter lezen Umbra
Gina Prince-Bythewood is overduidelijk geen actieregisseur en dat valt aan the Old Guard af te zien. Het is een middelmatig werkje geworden met weliswaar veel vaart in de film, maar het is soms wel een vermoeiende zit. Dit komt mede door het plot. Dit schijnt gebaseerd te zijn op een graphic novel, maar dat interesseert me bij het kijken niet heel erg. De mythe die wordt gecreëerd wordt niks leuks mee gedaan en is uiteindelijk niet meer dan een kapstok om het verhaal aan op te hangen. Wat volgt is een generiek actiefilmpje zoals ze zovelen verschijnen de laatste jaren. Absoluut niet mijn genre en helaas weet Bythewood met het fantasy aspect in deze film ook totaal geen raad. Waardoor ik met tegenzin de film zit te kijken. De bad guy is lame en eigenlijk draait deze hele film om net niets. Het verhaal is gewoon totaal niet boeiend.
Tel daarbij de soms erg slecht gefilmde actie en de waardeloze muziekscore op en je hebt helaas een nietszeggende Netflix exclusive. Maar even serieus, wie heeft in vredesnaam bedacht om telkens tijdens actiescenes 50 Shades of Grey achtige softporno muziek op te zetten? Zoiets verzin je toch niet! Echt hilarisch slecht! Het verbaast me dat ik bij alle 21 overige meningen hier maar 1 iemand over deze bizarre soundtrack hoor reppen (pun intended).
Jammer, want met de kleinere films weet Netflix me wel maandelijks te verrassen. Maar nee, dit soort troep domineert de top 10 lijstjes, terwijl Netflix toch echt veel leuke Originals uitbrengt. Dit soort bagger wil ik het liefst zo snel mogelijk vergeten.
1,5* omdat de cast erg zijn best doet om er toch nog wat van dit werkje te maken.
bloodysjaak
Prima vermaakt met deze film! Genoeg actie en ergens intrigerend.. wat mij betreft deel ll
Naos
Ik vond dit een top film heb vanaf begin tot eind ervan genoten wat mij betreft zeker een deel 2

The Old Guard 2
2025

Netflix Original 'The Old Guard 2' verovert binnen één dag de koppositie

Langverwacht vervolg op actiefilm 'The Old Guard' nu te zien op Netflix

Netflix haalt Charlize Theron terug: 72 miljoen mensen zagen deel 1

Charlize Theron geeft update over 'The Old Guard 2': 'Ik ben er heel enthousiast over'

David Attenborough: A Life on Our Planet
Documentaire, 2020