- Home
Met onder meer: Charlize Theron, KiKi Layne en Matthias Schoenaerts
Gesproken taal: Engels, Arabisch, Frans, Russisch en Italiaans
Bekijk via Netflix
Plot The Old Guard
"Forever is harder than it looks"
Vrouwelijke strijder Andy leidt een geheim select gezelschap onsterfelijke huurlingen met de mysterieuze gave zichzelf te genezen. Al eeuwenlang beschermen zij de sterfelijke wereld terwijl ze onder de radar proberen te blijven. Wanneer dit team wordt ingehuurd om in Zuid-Soedan een groep ontvoerde schoolkinderen te redden, worden hun bijzondere gaven plotseling blootgesteld.
- IMDb (6,7 / 208441)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Old Guard (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Merrick
Quynh
Dizzy
Dr. Meta Kozak
Matige film over een groep onsterfelijke mensen die over de hele wereld acties uitvoeren. Een aardig begin en ook een redelijke finale, maar daar tussenin zakt het soms wel wat in. Vooral ook omdat de personages niet echt boeiend neergezet worden (ondanks hun onsterfelijkheid). De paar actie-scenes weten ook niet echt indruk te maken.
Tommeh
De onsterfelijkheid is ongeveer het enige wat deze film van alle andere standaard actiethrillers onderscheidt. Al moet ik zeggen dat het op sommige momenten wel wat extra's geeft. Jammer dat het richting het einde wel érg melig wordt en dat die CEO een van de meest kansloze karakters is die ik ooit gezien heb. Want verder is dit best weg te kijken. Ben ook aardig benieuwd naar de sequel.
De film had een interessant plot en met de aanwezigheid van Charlize Theron en Matthias Schoenaerts (wiens carrière maar blijft groeien) moest ik de film toch wel zien. Op zich niet veel bijzonder met good guys, bad guys en een wat voorspelbaar plot. Maar kom, als blockbuster is dit wel genieten. Heerlijke popcornfilm die net boven het gemiddelde stijgt door een leuke cast en genoeg actie. Meer hoef je er niet van te verwachten, revolutionair of speciaal wordt het nergens. Ik sta al klaar voor de sequel.
Jynxter
Prima actieprent. Hoewel ik Theron dit maal niet overal even overtuigend vond. En dat verbaasde me wel aangezien ze toch een goede vakvrouw is.
Verder heeft deze film alles wat je van een dergelijke film verwacht. Een rechtlijnig en redelijk simpel plot. Good guys en bad guys. Een hoop schieten en vechten. Een "onverwachte" verrader. En net wat te veel sentiment tegen het einde. Natuurlijk is het niks vernieuwends. Maar daar is het ook niet de film voor.
En alles waar het wel de film voor is, doet het prima.
Een goed ogende en vermakelijke popcornflick. Ik zou eigenlijk meer dan een 6 willen geven. Maar een 7 vind ik weer net te gek. Dus toch maar 3 sterren.
debbietino
Goeie film hoor. De cast is behoorlijk internationaal te noemen en alle stuk voor stuk goede acteurs.
Een Nederlander, Belg, Italiaan, Zuid Afrikaanse en Amerikaanse samen als onsterfelijken die strijden voor het goede, of misschien wel moreel juiste.
Mooie actie momenten en de scènes waar de wonden helen zijn mooi in beeld gebracht. Het feit dat de onsterfelijkheid op een willekeurig moment afgelopen kan zijn maakt dat je bij sommige scènes toch met enige spanning zit te wachten of ze wel weer “wakker” worden.
Ik heb me geen moment verveeld en kijk uit naar het vervolg die gezien het einde een inkoppertje is.
Het is gebaseerd op een comic die als trilogie was bedoeld dus wie weet volgen er meer, maar zal liggen aan of deze film een succes wordt. Wat mij betreft mag deze er dus zeker komen.
Shinobi
"I've been here before."
Dit is de zoveelste nietszeggende Netflix film en toch ben ik er weer in getrapt.
Qua opzet doet de film mij denken aan '6 Underground'. Ook hier krijg je te maken met een groepje huurlingen dat de hele wereld overvliegt om deze beter te maken. De grootste kanttekening is hierbij wel dat deze huurlingen onsterfelijk zijn.
Het aspect van onsterfelijkheid haalt gelijk de angel uit de film, want je weet van tevoren eigenlijk al dat er nauwelijks iets kan gebeuren met dit groepje. Hierdoor ontbreekt enige noodzaak. Niet dat het drama van deze personages überhaupt iets toevoegt, gezien de dialogen enorm cringey zijn; ik kijk jou aan Marwan Kenzari. Het zorgt in ieder geval voor een hoop geneuzel.
De actie is op zich in orde, maar wel erg schaars voor deze speelduur. Er zijn namelijk slechts drie grote momenten. Daarbij is de cameravoering in deze scènes niet helemaal optimaal, waardoor je niet alles meekrijgt. De bad guy à la Martin Shkreli straalt eveneens weinig dreiging uit. Het scheelt dat Charlize Theron - zoals gebruikelijk - haar mannetje staat.
Al met al is 'The Old Guard' een actiefilm waar je werkelijk niets aan mist.
Kleine 2,5 sterren.
Psycho-M
Keek lekker weg, maar inderdaad in het middenstuk verloor de film zijn tempo.
Toch blijft Charlize nog steeds een genot om naar te kijken al redt dat de film maar ten dele.
Al met al een aardige actiefilm maar niet meer dan dat.
blurp194
Wat een volslagen nietszeggend gedoetje is dit weer.
Superhelden ok, maar dit gaat echt wel wat al te makkelijk - en wat ook niet helpt is dat ze onderling niets speciaals hebben. Daarmee steekt Layne er als nieuwkomer makkelijk bovenuit, als enige die iets van een verhaal en een diepgang meekrijgt behalve dat van Theron. Verder allemaal volstrekt inwisselbaar. Net als de hele film eigenlijk al - er komt niets uit wat ik me over een week of twee nog herinneren ga, behalve misschien de teleurstelling. Oh, Kenzari doet het best leuk. Jammer dat het niet in een wat betere film was.
Netflix geeft weer eens een brevet van onvermogen af. Als de McDonalds van de entertainmentwereld - een liefdeloos geproduceerde smakeloze snelle hap die je maar beter zo snel mogelijk vergeet.
Fikse tegenvaller.
Een interessant gegeven, maar het is een film zonder interessant verhaal. In vampierenfilms wordt wel eens meer en wat leukers gedaan met 'onstervelijkheid'.
De bordkartonnen personages weten niet echt te boeien en de acteurs lepelen allemaal ongeïnspireerd hun teksten op.
De actie in de film maakt het ook niet beter, vooral omdat het totaal niet spannend is.
Visueel maakt The Old Guard geen indruk. Het ziet er soms zelfs erg goedkoop uit.
Het is al met al toch wel zonde van de 'grote' acteurs.
Meest opvallend is dus nog het kapsel van Charlize Theron en de Belgische en Nederlandse inbreng van Schoenaerts en Kenzari. Maar zij zullen vooral content kunnen zijn met het opgestreken salaris.
Sergio Leone
Slecht.
Vrij nietszeggend actiefilmpje van iets en niks. Charlize Theron noch één van haar collega's kan overtuigen, maar dat is hen nauwelijks kwalijk te nemen. Het script is flinterdun en men had daarom beter volop op actie kunnen inzetten. Hoewel dat ook niet veel voorstelt, is dat het enige waar ik potentieel in had gezien. Het had op z'n minst voor wat fun en schwung kunnen zorgen, iets waar de film in ieder geval zwaar in tekort schiet.
Ik keek niet erg uit naar deze film, omdat het thema gewoon niet aansprekend voor me is. Onsterfelijkheid. Dat is eigenlijk het saaiste onderwerp voor een film. Wat er ook gaat gebeuren, die lui gaan niet dood. Dat gevoel hield ik dan ook tot het einde toe. Ze spelen wel met de diepere laag, hoe mensen zich voelen die het zijn, maar dat boeide me nou eigenlijk niks.
Buiten dat is het ook gewoon heel middelmatig. De actie is saai, de cast blinkt niet uit, het verhaal is langdradig en flauw en ondanks een Netflix-budget overstijgt het qua looks niet het niveau van een b-film. Het is weer een typische Netflix Original film, met een fors budget, maar met een matige uitwerking. Toch jammer dat ze het met hun series wel kunnen, maar met hun films zelden. Had hier gewoon een snoeiharde actiefilm van gemaakt die een minuut of 90 had geduurd, dan had ik me nog wel een beetje kunnen vermaken. Nu is het gewoon helemaal niks. En oja, Charlize Theron heeft er ook wel eens sexyer uitgezien dan met dit kort pittige kapsel.
Myers91
Hou absoluut van films die in het dagelijkse leven niet kunnen.. een Batman of Spiderman..
Maar nadat ik ergens na de 20e minuut van de film zag dat mensen werden doorzeeft door honderden kogels en vervolgens weer springlevend opstonden alsof het de normaalste zaak van de dag is ben ik gestopt..
Wat een drama.. dit kan toch niet..
1,5
filmkul
Redelijke actiefilm. Het verhaal is best aardig maar wordt helaas niet helemaal verklaard, waardoor de film wat vlak blijft. Van opbouw is daarom nauwelijks sprake. Je hebt als kijker het idee dat je halverwege de film invalt. Buiten dat is het prima vermaak. De film dendert in een sneltrein vaart voorbij en bevat flink wat actiescenes die vakkundig in beeld worden gebracht. Verder zitten er een aantal spannende scènes in, met name het einde is flink spannend. Het acteerwerk is verder ok. Visueel zit de film er in orde uit met goede special effects. Met wat meer intelligentie had er wellicht meer in kunnen zitten, maar desondanks een prima film. 3.5
schram101
The Old Guard is een wel erg matige Netflix Original. Wat een zielloze en soms zelfs lelijke film is dit geworden. Toegegeven, de trailer was al enorm matig; je hoopt soms echter toch verrast te worden.
Idioot genoeg lijkt de film zichzelf veel te serieus te nemen, met bijzonder misplaatste muziek tijdens dramatisch bedoelde scènes en een balans tussen actie en verhaal die doet lijken alsof dit meer moest zijn dan een actiefilm. Een totaal verkeerde keuze. Hoewel, de actie die we voorgeschoteld is zo matig geschoten dat het nauwelijks een aflevering van CSI ontstijgt. Nog los van de onlogica tijdens de actie tussen de getrainde onsterfelijken en een bataljon amateurs.
Laat Netflix alsjeblieft geld in een waardig vervolg op Extraction steken dan kunnen we dit met zijn allen snel vergeten.
john mcclane 2
Door een paar puike actie scène kijkt het Best goed weg .
Maar verder niet zo bijzonder . Had meer ingezeten .
En er zitten een paar grote gaten ( letterlijk en figuurlijk ) in het verhaal , wat totaal niet word beantwoord .
En dat einde zie je ook van mijlen aan komen .
Toch wel net aan voldoende . 5,5 .
polleke67
Het verhaal is een beetje mager, maar het zou een pilot kunnen zijn voor een serie. Het "HighLander" concept in een modern jasje. De actie en vechtscenes zijn goed. Ik miste een beetje historische diepgang m.b.t. hoe het allemaal begonnen is. Ook het verraad van 1 groepslid is slecht onderbouwd. Maar al-met-al een film die lekker wegkijkt.
rondh
Wegkijker. Alleen vind ik het allemaal net niet. Actie is prima, verhaal ook wel, alleen erg matig uitgewerkt. Acteerwerk is ook niet eens heel slecht. Maar op de automatische piloot. De karakters zijn te karakteristiek. Geen voldoende.
pindope
Ik weet niet echt wat ik ervan moet vinden, de ene kant zegt dat het een redelijke film is. Maar aan de andere kant is het weer met een sadistische baas met een bedrijf due tot hrt uiterste gaat. Dat irriteerde me mateloos. Wat ik had verwacht was een redelijke actiefilm die lekker hard was. Maar het is netflix waar alle 2de keus films eindigen. Jammer maar ik kon mijn concentratie er op een gegeven moment er niet meer bijhouden. Soms ging het allemaal veelste traag. Had echt veel meer ingezeten.
Grotendeels futloze mix van Highlander en Blade, degelijk gemaakt en gespeeld maar niet bepaald opwindend en al helemaal niet spannend. Hier en daar een aardige aktiescene, maar de plot is te weinig onderscheidend en er zijn teveel oeverloze dialogen die de vaart danig uit de film halen. Bepaalde details en subplots zijn best interessant en op zich kan een tweede deel eventueel nog wel wat worden, maar de thematiek komt hier nog amper uit de verf.
Gina Prince-Bythewood is overduidelijk geen actieregisseur en dat valt aan the Old Guard af te zien. Het is een middelmatig werkje geworden met weliswaar veel vaart in de film, maar het is soms wel een vermoeiende zit. Dit komt mede door het plot. Dit schijnt gebaseerd te zijn op een graphic novel, maar dat interesseert me bij het kijken niet heel erg. De mythe die wordt gecreëerd wordt niks leuks mee gedaan en is uiteindelijk niet meer dan een kapstok om het verhaal aan op te hangen. Wat volgt is een generiek actiefilmpje zoals ze zovelen verschijnen de laatste jaren. Absoluut niet mijn genre en helaas weet Bythewood met het fantasy aspect in deze film ook totaal geen raad. Waardoor ik met tegenzin de film zit te kijken. De bad guy is lame en eigenlijk draait deze hele film om net niets. Het verhaal is gewoon totaal niet boeiend.
Tel daarbij de soms erg slecht gefilmde actie en de waardeloze muziekscore op en je hebt helaas een nietszeggende Netflix exclusive. Maar even serieus, wie heeft in vredesnaam bedacht om telkens tijdens actiescenes 50 Shades of Grey achtige softporno muziek op te zetten? Zoiets verzin je toch niet! Echt hilarisch slecht! Het verbaast me dat ik bij alle 21 overige meningen hier maar 1 iemand over deze bizarre soundtrack hoor reppen (pun intended).
Jammer, want met de kleinere films weet Netflix me wel maandelijks te verrassen. Maar nee, dit soort troep domineert de top 10 lijstjes, terwijl Netflix toch echt veel leuke Originals uitbrengt. Dit soort bagger wil ik het liefst zo snel mogelijk vergeten.
1,5* omdat de cast erg zijn best doet om er toch nog wat van dit werkje te maken.
Naos
Ik vond dit een top film heb vanaf begin tot eind ervan genoten wat mij betreft zeker een deel 2
filmfan0511
Dit leek me op voorhand echt 10x niks te worden, maar viel uiteindelijk toch nog mee. Vaak mooie beelden (soms wel ook verrassend lelijke, die flashbacks bijvoorbeeld..), wat toffe actie en een paar fijne acteurs. Het verhaal heeft natuurlijk amper iets om het lijf (het concept is echter wel cool, daar kon meer mee gedaan worden), maar dat is ook niet waarom je een film als deze opzet. Wel voor de actie, en die was hier oké. Had veel bruter mogen zijn, maar het moet mainstream blijven natuurlijk.. Charlize Theron heeft zich het laatste decennium heruitgevonden als een actieheldin, en die rol past haar wel goed. Ze is wat te overdreven stoer soms, maar ach. Matthias Schoenaerts zette de beste prestatie neer.
Echt goed is dit natuurlijk niet, daar heb je een beter script voor nodig. Die vervelende edgy popliedjes die er de hele tijd ingegooid worden zijn ook echt vreselijk, laat dat toch uit een film. Vermakelijk? Bwah ja hoor, dat wel. Het einde schreeuwt wel ''we gaan hier nog minstens zes vervolgen op maken''. Hoera.
Collins
Van Netflix. Superhelden. Een film over bovennatuurlijk begaafde personages. En helemaal niet onaardig. De film houdt het simpel met betrekking tot het bovennatuurlijke element. Geen personages die de beschikking hebben over een grote verscheidenheid aan superkrachten, maar die heel basic in het bezit zijn van de gave der onsterfelijkheid en daaraan gekoppeld de kracht bezitten om te herstellen van hun verwondingen.
De film is geen opgewekt actiespektakel waarin het sensationeel kogels en knapperige teksten regent. De film is ook geen psychologische veldslag die ingaat op de vloek der onsterfelijkheid die de onsterfelijke dwingt toe te kijken hoe de mensheid hopeloze ambities nastreeft. Ook humor is er amper. Afgezien van een enkele vechtdialoog bezit de film er weinig van.
De film probeert nog wel even de verdieping op te zoeken door hoofdpersonage Andy (een fijne Charlize Theron) als tragische figuur in het middelpunt van het verhaal te plaatsen. Die edelmoedige poging wordt helaas niet heel intensief uitgeboord en zo is deze interessante component uiteindelijk niet meer dan een emotionele voetnoot in het verhaal. De film kiest toch vooral voor actie, terwijl juist de balans met het drama zo veel belofte inhoudt. Andy is een interessante figuur die best wel wat psychologisch onderzoek verdient te midden van het fysieke en brute geweld.
In plaats van (zoals in films met superhelden gebruikelijk is) in te zetten op een regen van sensationele effecten om daarmee de actiescènes kracht bij te zetten en teveel bruutheid te camoufleren, gaat het er in de film veel meer fysiek aan toe. Het geweld is bruut en realistisch . Een kogel veroorzaakt ook daadwerkelijk zichtbare schade aan lijf en leden. De geweldsscènes zijn niet heel elegant of gracieus geënsceneerd, maar gewoon recht voor z’n raap. Gewoon lekker tot he point. Extra prettig is het dat een clichématige eindeloos durende finale gevechtsscène ontbreekt. Uiteraard is er wel een pandemonium aan het eind, maar die wordt niet eindeloos gerekt. Erg fijn.
Het verhaal is absoluut enerverend en leuk, maar is tevens wat oppervlakkig. Daarom had ik het prettig gevonden om wat meer achtergrond te krijgen bij het fenomeen onsterfelijkheid. Veel meer dan wat flarden persoonlijke geschiedenis van de personages is niet zichtbaar. Zodoende ontbreekt een zweem van mystiek. Personages die al honderden jaren leven, zouden een soort episch gevoel moeten opwekken. Dat gebeurt niet. De helden zijn erg aards en de film eigenlijk ook.
Bij het kijken manifesteerde zich het gevoel dat deze film best eens de eerste uit een reeks zou kunnen worden. De film biedt die ruimte. Van mij mag het. Ik heb me goed vermaakt. Bovendien resten er na het kijken nog onduidelijkheden die vragen om een antwoord. Die kunnen dan in de loop van de franchise mooi worden opgehelderd. Iets om naar uit te kijken.
BBarbie
Het fantasieverhaaltje is eigenlijk het enige bijzondere aan deze film. Voor het overige is het een standaardactiefilm met veel geweld en weinig verhaal. Jammer dat er nogal schimmig wordt gedaan over het verleden van de huurlingen.
Ik zal niet reikhalzend uitkijken naar een eventueel vervolg. De voorgaande films van regisseur Prince-Bythewood zijn mij een stuk beter bevallen.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Na Æon Flux (2005) verschijnt Charlize Theron opnieuw met een kortgeknipt, zwartgeverfd kopje. Maar deze film is erg matig, met onuitgewerkte karakters, een saaie en weinig bedreigende badguy, popmuziek die niet bij de actie past, en een overdosis aan politieke correctheid. De terugblikken op het verleden van de onsterfelijke 'krijgers' zien er onecht uit. De choreografie tijdens gevechtscènes lijkt nergens op, met minstens 4 verschillende camerastandpunten per seconde. Het nieuwe meisje dat door het team wordt opgeleid is ineens tegen geweld, terwijl het een geharde militair moet voorstellen. En Theron zelf was als actieheldin beter in zulke films als Mad Max Fury Road (2015) en vooral Atomic Blonde (2017).
Silvy
Ik kan alleen maar zeggen wat een vette film zeg. Snap ook de mindere reacties niet. Het is zeker niet saai en wordt vlot gespeeld en ook het verhaal vond ik super. Charlize Theron is een geweldige actrice alle acteurs spelen geweldig. Ik hoop dat er een vervolg komt op naar The Old Guard II!
Noodless
Matige fantasiefilm die uiteindelijk gewoon een actiefilm is waarbij de helden een gave hebben dat leidt tot onsterfelijkheid, althans toch voor een zeer lange periode. Het script stelt weinig voor en de badguy is ronduit een zwak personage. Rest nog wat heen en weer schieten, maar ook deze actiescènes weten niet echt te boeien. Tja, hier kan je ook weer heel wat vervolgen op maken, maar ik denk dat ik dan ga passen.
5/10
Chainsaw
Vermoeiende film. Waarom dit soort films - die duidelijk maximaal 80 minuten horen te duren - gerekt worden tot een speelduur van ruim twee uur mag Joos weten, maar het maakt zo’n film echt niet door te komen. De personages zijn dusdanig eendimensionaal dat je na één scène al helemaal klaar met ze bent, maar dan moet het allemaal nog beginnen. Je hoopt op een beetje leuke actie, maar krijgt vooral wat inspiratieloos schietwerk. En dan start er ook geregeld zo’n afgrijselijk popliedje voor dramatisch effect. Die storende factoren blijven hangen, de rest van de film is werkelijk met de snelheid van een kogel het ene oor in en het andere oor weer uitgegaan.
2 sterren.
Alathir
Leuke film met een gaaf concept. Het is niet zozeer een fantasyfilm buiten dat mensen niet ontsterfelijk zijn maar buiten dat is het een echte actiefilm. Een farmabedrijf heeft ook een soort van hoofdrol in deze film. Komen er niet zo goed uit in deze film want het draait natuurlijk allemaal om geld. Het redden van levens dat is maar bijzaak. De actie is wel vet, soms behoorlijk brutaal zelfs. Charlize Theron is hier erg geschikt voor dat zagen we al in Atomic Blonde. Dit is ook eens wat actievoller voor Matthias Schoenaerts die toch vooral in drama's meespeelt. Ging vlot vooruit en een tweede deel mag er wel komen van mij. Het wordt in ieder geval ook gesuggereerd op het einde.
Peter Pan
Goede film, veel actie en een goed verhaal.
Hoewel ik MM Fury Road en Atomic Blonde erg matig tot slecht vond, is Charlize uitermate geschikt voor rollen als deze. Stoer, mysterieus en altijd goed acterend.
Het concept vond ik ook vernieuwend. Hoewel ik bij voorbaat bang was dat dit weer een soort van Marvel super Heroes film zou zijn, was ik toch verrast door de enigszins vele realistischere actie (schieten en combat).
Ondanks het onsterfelijkheid thema ging deze film toch ook nog duidelijk ergens anders over, wat tegen het einde wel duidelijk werd. Met nog een mooie boodschap er in: ik help jou nu, waardoor jij later weer andere kan helpen...
In tegenstelling tot veel andere zie ik graag een film langer duren dan korter. Bij een film van 90 minuten ben ik bij voorbaat al bang dat t niets wordt. Wanneer een film rond de 2 uur duurt, is er tenminste tijd om een verhaal te vertellen zonder dat het afgeraffeld wordt en er veel onduidelijkheden blijven.
Gewoon een goede film, met een zeer waarschijnlijk (veel belovend) vervolg.
7,5

The Old Guard 2
2025

Netflix Original 'The Old Guard 2' verovert binnen één dag de koppositie

Langverwacht vervolg op actiefilm 'The Old Guard' nu te zien op Netflix

Netflix haalt Charlize Theron terug: 72 miljoen mensen zagen deel 1

Charlize Theron geeft update over 'The Old Guard 2': 'Ik ben er heel enthousiast over'

David Attenborough: A Life on Our Planet
Documentaire, 2020