• 9.379.490 stemmen

Met onder meer: Nicolas Cage, Alex Wolff en Adam Arkin

Gesproken taal: Engels en Portugees

Releasedatum: 28 oktober 2021

Plot Pig

"We don’t get a lot of things to really care about."

Rob is truffelzoeker die zich heeft afgezonderd in de wildernis in Oregon. Wanneer zijn geliefde varken en prijsbeest ontvoerd wordt, moet hij noodgedwongen naar zijn vroegere leefomgeving in Portland terugkeren. Daar moet hij afrekenen met zijn verleden.

avatar van Black Math

Black Math

Fraaie ingetogen film, die afgezien van een horeca Fight Club-achtige scene weinig opwinding laat zien en het vooral van introspectie moet hebben. Cage is vrijwel onherkenbaar als een kluizenaar die zich afgekeerd heeft van de wereld. Gaandeweg worden zijn achtergrond en motieven duidelijk, waarbij duidelijk is dat hij oprechtheid in wat iemand als belangrijke, zo niet de belangrijkste waarde beschouwt. Cage acteert ingetogen, een enkele woedeuitbarsting is nooit over de top maar past volledig in het plot en zet wat mij betreft zijn beste acteerprestatie neer (van de films die ik gezien heb). Beelden zijn degelijk, meer dan verzorgd, maar niet veel meer dan dat. Het einde voelt een beetje onbestemd aan, maar zoals vaker is de reis belangrijker dan de eindbestemming. 3,5*.

avatar van schram101

schram101

Waarom Pig zo omarmt is door vooral het filmhuis publiek is me niet helemaal duidelijk. Oké, het tempo ligt zó traag dat Bep en Truus prima even naar het toilet kunnen lopen. Maar verder is het vooral een lege huls. Een quasi intelligente hoofdstukindeling zonder enige toevoeging gaat er bij Bep en Truus wellicht ook in als zoete koek. Misschien is de status dus toch niet heel onlogisch nu ik erover nadenk. Cage is verder interessant en verfrissend in de rol die ondanks het licht komische onderwerp nergens komisch is.

avatar van Movsin

Movsin

Voor zijn debuutfilm laat regisseur Sarnoski ons kennismaken met een kluizenaar-truffelzoeker. Een man van weinig woorden maar in een vorig leven een heel befaamd keukenchef. Zo bekwaam dat hij nog steeds van elke maaltijd die hij destijds bereidde, hij zich nog precies herinnert voor wie hij had gekookt.. Straf. En dat speelt hij handig uit. Straf. En het helpt.

Van dan neemt de film een wending die men bij de aanvang en het verder verloop nooit had verwacht.
Het moet niet altijd uitmonden in een bloederige wraakactie.
Goed, zou ik zeggen. Het geeft de film een menselijker aspect.

Nicolas Cage is verbluffend. Jaren geleden dat ik de man nog aan het werk zag. Ook Alex Wolff is goed in zijn rol.
Denk dat een 3,5 de film, die het trouwens met heel weinig muziek doet, beter staat.

avatar van Shadowed

Shadowed

Het lef kan regisseur Michael Sarnoski niet ontnomen worden om aan een film als deze te beginnen met Nicholas Cage in de hoofdrol. De beste man is vooral (weer) bekend geraakt tegenwoordig vanwege zijn bijdrages aan horrorwerk, maar Pig is daar verre van. Het is eerder een wat kunstzinnigere film die uiteindelijk toegankelijkere paden betreed, maar vergeet om daarbinnen echt indruk te maken. Dat ligt niet aan het meer dan behoorlijke acteerwerk van Nicholas Cage of Alex Wolff, wel aan het inhoudsloze plot. Enkel de plaatjes in het bos zijn de moeite waard, eenmaal op avontuur vergeet Sarnoski zijn visuele doos in te pakken en verzandt de film in een gematigde dramathriller met een dun concept ertegenaan gedrukt om te verhullen dat het niet zoveel te melden heeft. Het ziet er degelijk uit, maar een film als Pig mist gewoon de hoogtepunten om een geheel als deze memorabel op de kaart te zetten.

avatar van Lavrot

Lavrot

Cage is voortreffelijk als de Amerikaanse tegenhanger van onze Hollandse Borgman; een raadselachtig ondergronds (schaduw) figuur, dat tussen symbool en personage laveert. Waar Borgman de gewelddadige of misschien zelfs destructieve elementen in zich herbergt, daar vertegenwoordigt Robin Feld in Pig meer helende en dus verbindende eigenschappen: in wezen brengt hij vader en zoon tot elkaar. Mooie ingetogen film. Top !

avatar van Firecrest

Firecrest

Ingetogen drama. Wat een verademing om een Amerikaanse film te zien die niet eindigt in vuurwapens en een orgie van geweld, hoewel het op bepaalde momenten wel die verwachting wekte door het conflict met de opdrachtgever van de diefstal van het varken. Het rustig voortkabbelende verhaal, ondersteund door aangename muziek, was prettig, ook al dwaalde mijn aandacht soms wat af. Maar dat mag ook bij zo'n film.

avatar van Aapje81

Aapje81

Bijzonder onsympathieke en vervelende film, die onthutsend traag is en veel te pretentieus. Zelfs een doorgaans prettige acteur als Nicolas Cage kan hier weinig van maken.

Nee, voor mij is dit echt een gedrocht van een film, die ik zo snel mogelijk wil vergeten.

Slecht, ondanks dat Cage ontzettend zijn best doet.