Genre: Actie / Avontuur
Gesproken taal: Arabisch en Engels
Releasedatum: 24 april 1986
Bekijk via Disney+
Plot The Jewel of the Nile
"They're back again...and romancing a brand new stone."
Jack en Joan hebben een mooie boot en een rustig leventje, maar raken uitgekeken op elkaar en op deze manier van leven. Joan accepteert een uitnodiging om naar een land in het Midden Oosten te gaan als gast van de sjeik. Daar aangekomen wordt ze ontvoerd en wordt gedwongen om een juweel te vinden. Jack besluit haar te redden met zijn nieuwe partner Ralph.
Jack T. Colton
Barak
Karak
Arak
Jordy
Ik vond Romancing The Stone al niet zo goed, en dit vervolg was in alles nóg iets minder. 2 sterren.
Hemdale
Ik ben niet zo'n liefhebber van Michael Douglas maar toch wel een leuke film, om een keer als tussendoortje te kijken.
darkcity
Het heeft van alles wat maar op al die vlakken is het net niet echt wat het had kunnen zijn.
Leuk om een keer te zien maar verder ook niet.
Idd beetje slappe Indiana Jones rip-off.
Deel 1 is veel leuker. 2.5 ster.
Fangs (crew films)
Alle ingrediënten uit het eerste deel zijn weer aanwezig, maar deze keer is het allemaal net wat minder. Vooral de overdosis aan absurde situaties maakt de film niet zo vermakelijk als het eerste deel, maar ik vond hem ook weer niet slecht. > 3*
dihnjo102
Leuke film, sommige stukken waren erg grappig.
Het verhaal klopte wel aardig en er werd goed gespeeld door Michael Douglas.
4 *
Purmerend
Er gebeurde veel te weinig opvallende dingen in deze film, vrij matig. Alleen die 1 of 2 grappen van Danny DeVito
waren wel aardig.
Matchostomos
Het tij kan soms snel keren
Nu Robert Zemeckis niet meer aan het roer staat, blijft er van de vrij charmante formule uit het eerste deel weinig tot niets meer over. Het resultaat is een overgeromantiseerde avonturenfilm met bitterweinig humor.
De piratenscene bij aanvang van de film laat nochthans een regisseur zien die slim genoeg is om verder te gaan op het elan van Romancing The Stone. De vreugde slaat echter snel over in ontgoocheling, als duidelijk wordt dat men romantiek boven puur avontuur verkiest.
Daarnaast reduceert men Douglas' personage tot een achtervolgend schooljongetje (zijn cynische is haast helemaal verdwenen), waardoor de chemie tussen hem en Turner helemaal verloren gaat; en de dialogen beperkt worden tot lauter roepen en tieren.
Ook de typische jaren '80 muziek verbrot weer een groot deel van het plezier. De film wordt zo volledig afhankelijk van die enkele uitspattingen, waarvan de volgende eruit springt: "It's Space Invaders"..."Great, we're out of quarters" (tijdens een 'Raiders Of The Lost Ark'-achtige scene)
Mescalino
Het mag misschien niet de meest orginele film zijn het blijft gewoon een leuke film met veel spektakel en een geweldige soundtrack van billie ocean.
DragQueen
Leuke opvolger van romancing the stone, die dezelfde formule hanteert, maar toch in alles net ietsje minder is. verder wel weer een leuke cast, met douglas, de vito en turner. gewoon een vermakelijke avonturen/actie film, met een overbekende soundtrack van billie ocean. het nodige spektakel en de humor zijn ook weer aanwezig. 3 sterren.
Reticulated
Leuke film, net zo leuk als Romancing the Stone.
speranza
Dit is de slechtste film die ik ooit gezien heb.
jaspertje3
Dit is de slechtste film die ik ooit gezien heb.
wat een onzin
Uit de tijd dat Raiders de hele filmindustrie domineerde kwam er het verplichte Romancing The Stone wat heel slim de nadruk op humor legde. Waar bij die film het huwelijk tussen avonturen/aktie-film en komedie enigszins geslaagd was, blijft dat bij dit vervolg uit. Een aantal leuke grappen en de goede soundtrack ten spijt. De scheiding werd in gang gezet en er zouden geen kindertjes meer volgen. Gemiddeld.
briek
Al lange tijd niet meer gezien, ik vond deze film lang geleden goed, maar de laatste keer dat ik hem gezien had, vond ik hem al veel minder. Ik zou hem nog eens gezien moeten hebben.
Timothyvdmeer
Leuke avonturen film met een leuke cast. Zitten zeker wel leuke momenten in.
3*.
Mariami
Heel vermakelijke film. Jammer van het einde want ik vond de rest van de film heel leuk en vooral de rol van Danny Devito. Net iets minder dan Romancing the Stone maar op zich nog een harstikke leuke film voor tussendoor.
Van dit soort films zijn er in de jaren 80 wel een stuk of 20 van gemaakt. Dus bijzonder is het allemaal niet en hoogstaand ook niet. Hij kijkt zich wel aardig weg en daar is ook alles meegezegd. Als ik deze film bekijk moet ik altijd direct denken aan die vreselijke muziek video "When the going gets tough, the tough get going" van Billy Ocean.
Freckles
Saaie 80' film.
Komt aan z'n score door amusante fragmenten.
Voor de rest niets bijzonder en zeker niet 'goed'.
Film Fan
Erg leuk vervolg op Romancing the Stone. Ondanks dat deze film door Lewis Teague is geregisseerd en niet door Robert Zemeckis bleef hij overeind staan. Het super trio Michael Douglas, Kathleen Turner en Danny DeVito laten ook nu weer zien hoe je een leuke film moet maken. Ook dat zij mee deden in de clip van Billy Ocean - When the going gets tough, the tough get going staat mij nog steeds bij, erg leuk allemaal.
Rosicky
Vrij matige Indiana Jones rip-off. Verhaal en de speciale effecten zijn tamelijk waardeloos. De humor is bij vlagen wel leuk, maar meestal ook erg flauw.
Malli
Brok jeugdsentiment met Michael Douglas en Kathleen Turner in de hoofdrollen en Danny De Vito als sidekick. Was in mijn herinnering veel beter dan hij in werkelijkheid blijkt te zijn. De humoristische noten hier en daar maken deze film nog net verteerbaar.
movie acteurs
Redelijke Indiana Jones kloon / imitatie. Geen topper en duidelijk een 13 in 12 actie/avonturen filmpje. Nog wel leuk is de begin scene maar het geheel is ietwat te lang en krijgt maar net een kleine voldoende. 2,5.
M.Goodkat
Slappe Indiana Jones kloon maar zeer vermakelijk om te bekijken..
Leuke rollen van Douglas,Turner en DeVito..Als je een leuke film wilt zien waarvan je niet echt veel niet nadenken, special effects niet op neerkijkt dan is deze film altijd leuk voor een lazy woensdagnammidag =)
Fran
- 1953 berichten
Het verhaal is niet echt spannend, filmtechnisch gezien springt het er niet echt uit en het acteerwerk is ook maar gemiddeld, en af en toe onder gemiddeld. En toch geniet ik altijd als ik deze film zie. Ik denk dat het met de chemie tussen Douglas en Turner komt en de mooie setting waarin het verhaal zich afspeelt. Ook vind ik de humor wel leuk. Vooral de scène's met Danny de Vito erin. Hoe hij als één of andere mini driftkikker achter Douglas aangaat vond ik wel heel grappig.
Hans P
Heerlijk slap vermaak voor een duffe zondagavond. 2* is meer dan genoeg.

Romancing the Stone
1984

Videoland verhoogt per 3 maart 2026 opnieuw de abonnementskosten

Gigantisch datalek legt bijna 3,4 miljoen Netflix-gegevens bloot: wat nu?

Le Peuple Migrateur

First Blood
Actie / Thriller, 1982

Goldfinger
Actie / Thriller, 1964
divingdictatorafrikariddlemidden-oostensailboategypteschatontvoeringsailing tripnilepalaceschattenjachtguruvervolgromantiekcaptivewoestijndouble crossarchaeologistnovelistswashbuckleradventurerarcheologysoldier of fortuneromance novelist