• 9.176.392 stemmen

Met onder meer: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal en David Harbour

Gesproken taal: Engels, Hindi, Frans, Spaans en Bengaals

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Extraction

"When the mission ends, redemption begins"

Een Indiaas jongetje, de zoon van een internationale crimineel die vastzit, wordt ontvoerd in de hoofdstad van Bangladesh en vastgehouden in één van de meest ondoordringbare steden van de wereld. Een bedreven huurmoordenaar, Tyler Rake genaamd, wordt vervolgens ingehuurd om het jongetje te bevrijden en terug te brengen naar zijn familie. Tijdens zijn reddingsmissie is Tyler ook op zoek naar verlossing.

avatar van xxERWINxx

xxERWINxx

Vandaag voor de 2e keer weer eens herbekeken na 2 jaar!

Zelden dat ik zo'n goede film voorbij zag komen en al helemaal bij Netflix, let vooral ook op het puike camarawerk en de verassende scenes!

Zelfs kinderen worden niet geschonden en keiharde actie!

xxERWINxx schreef:

Zeer goede en ook harde actiefilm!

Goed verhaal, veel actie en schietpartijen, explosies, achtervolgingen, al met al een heerlijk spektakel.

Deze film duurt ongeveer 1. 45 uur van begint tot einde heb ik mij hiermee wel vermaakt.

Mooie beelden en erg harde actie scenes komen voorbij.

Dikke 4 sterren!

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Wow! Wat een goede actiefilm. Ik ben normaal niet zo van de actiefilms: te veel onrealistisch gedoe, weinig verhaal en kartonboord karakters. Ik vond deze film juist ontzettend realistisch neergezet. De 'stomme fouten' die personages in de B films zo vaak maken (gewoon omdat dit goed uitkomt voor het verhaal en een spannend script) worden hier bijna niet gemaakt (op één keer na.... waarom heeft hij nadat Saja heeft aangereden met de vrachtauto hem toen niet gedood? Dat is niet realistisch). Er wordt ook nooit om de hete brij gedraaid als er iemand dood moet: als iemand dood moet, dan dood je hem zo efficiënt mogelijk. En ja, de actie is hard en weinig verhullend, maar functioneel. Maar er zijn ook rustmomenten en er zit voldoende ontwikkeling in de karakters zoals de relatie tussen Tyler en Ovi. Ook sterk waren de verassingseffecten. Soms kwamen sommige acties compleet uit het niets wat bijdroeg aan realisme. Camerawerk is ook erg goed: soms is het alsof je in een first shooter game zit en voel je de spanning. Vergeet ik nog bijna de acteerprestaties die bovenverwachting waren. Voor mij zijn de opname locaties in India/Bangladesh de kers op de taart. Minpuntjes zijn er een paar: bij sommige acties gaat het toch nog wat over de top (auto's die zonder reden ontploffen) en tijdens de laatste (op zich indrukwekkende) finale vond ik het wel even genoeg en werd ik wat murf van het doorlopende afschieten van tegenstanders. Tja, en als gaat nadenken over het aantal onschuldige militairen die het leven hebben moeten laten om het leven van één jongen te redden, dan kun je maar moeilijk sympathie opbrengen voor de hoofdpersoon. Maar voor mij zijn dit kleine kritiekpunten op een dijk van een film. Voor mij is dit één van de betere actiefilms die ik heb gezien. 4 sterren.

avatar van The Oceanic Six

Deze week komt eindelijk het vervolg op Netflix, dus het is ook een goed moment om de eerste nog effe weer te kijken. Blijft lekker bruut vermaak waarbij ik Hemsworth goed in vorm vind en waarbij de setting in die gore stad er precies bij past. Eerste uur is top, tweede uur wat rommeliger, maar het is zeker een aanrader als je van actie met niet al te veel plot houd.

3,5* blijven staan

avatar van mrkos

mrkos

Extraction

Hele leuke actiefilm met een badass Hemsworth.

Prima film met een uitstekende Hemsworth. Er zat heel veel actie in de film en met het geweldige camerawerk ook nog eens mooi in beeld gebracht. Ik complimenteerde Hemsworth net, maar eigenlijk vond ik geen één acteur het slecht doen. In het middenstuk zat het drama en dat temperde de flow van de film ook direct.

Deel 2 is net uit zag ik, dus die kan er binnenkort mooi achteraan.

3,5 sterren.

avatar van Mickey b

Mickey b

Goede actiefilm. Genre één man tegen gans leger. Setting Bangladesh met zijn vuile overbevolkte en super drukke straatjes en steegjes geven de film net dat extra om het boeiend te houden. Actiescènes, met name de closecombat in kleine kamertjes, gangen en traphallen zijn wervelend en vlot. Chris Hemsworth toont zich een ware actieheld. Wel weinig dialoog en emotie.

Ook geen cliché humor of oneliners. Is pure actie.

De badguy van dienst komt als drugsbaron goed over maar heeft een soort van achtergrond rol. Alles draait rond Chris tegen de handlangers… Waar het in begin nog gaat over vechtscénes en achtervolgingen gaat het naar de finale toe over in schietgevechten… Maar film verveelde me niet. Twee uur zo gepasseerd en voor Netflixproductie toch wel goed geslaagd als je een actiefilm zoekt zonder al te veel poespas. 3,5* Kijk al uit naar 2de film die nu pas uit is. Was trouwens ook reden dat ik deze bekeken heb….

avatar van mister blonde

mister blonde

Prima setting in die smerige hoofdstad van Bangladesh en op zich een film met bijna alleen actie scènes kan ook leuk zijn. Maar met een betere kapstok (verhaal, personages) en wat creatievere actiescenes had het echt nog een stuk beter gekund. Wat dat betreft bedenk ik me dan weer hoe tof de betere films van John Woo zijn. Het wordt ook allemaal zo bloedserieus en dramatisch gebracht, terwijl je helemaal geen fuck om de karakters geeft. Ach, onvermakelijk was het niet.

avatar van pierre18

pierre18

De actiescènes zijn prima verfilmd en behoorlijk creatief, maar daar blijft het ook dan bij. Het verhaal is er weer één uit duizenden en deze lijkt zelfs op Commando van Arnold de spierbundel. Een kind redden, en daarvoor moeten iets van 100 personen overhoop worden geknald, geen probleem. Wie verzint zuks? Maar goed, popcorn, de lat laag leggen en hopen dat het kind gered wordt in een omgeving die nooit de film naar een aantrekkelijker niveau kan trekken. Je moet er maar van houden.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Een fijn actiefilmpje, zonder meer. Maar dat 'meer' mis je hier echt niet. Extraction weet exact wat het is, en zet dan ook ten volle in op de enerverende actie en de vaart. Geen ellenlange introductie, geen uitgerekte achtergrondverhalen voor de personages, niet al te veel onverdiende sentimentaliteit. Een einde dat wel hint naar een vervolg (uiteraard), maar daar niet al te opzichtig de focus op legt. Nee, qua aanpak steekt dit echt wel ver boven de meeste andere recente actiefilms uit. De sequentie van de daadwerkelijke extraction tot het moment dat Tyler en de jongen uit de truck springen, zo ongeveer een dikke twintigtal minuten, is werkelijk non-stop genieten. Wat een actie, wat een adrenaline. Geweldig gefilmd, met de illusie van een one take. Van die twintig minuten alleen kunnen veel moderne actiefilms nog wel een lesje of tien leren. De rest van de film kan absoluut niet tippen aan die scène, maar steekt gelukkig wel nog steeds heel solide in elkaar, met de laatste lange actiescène als een tweede klein hoogtepuntje. Alleen zonde dat het middenstuk wel wat sleept. Dat rolletje van David Harbour was echt niet nodig, en haalt gewoon tempo uit de film. Dat is het enige puntje waar de film wel echt de mist in gaat; anderhalf uur is meer dan genoeg voor dit. In de jaren tachtig hadden ze dat perfect door.

Maar het smaakt in ieder geval wel naar meer. Chris Hemsworth is ook gewoon prima in de hoofdrol. Ik kan hem ook wel als Thor appreciëren, maar te midden van deze bikkelharde actie komt hij toch nog beter tot zijn recht. Zeer snel Extraction 2 er maar eens achteraan gooien. 3.5*.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een steengoede actiefilm met stoere Australiër Chris Hemsworth. Ik herinner mij dat hij een stuk gespierder was in de Thor films, of waren dat dan fake spieren? Golshifteh Farahani is een bloedmooie vrouw, van Iraanse afkomst. Het beste moment van de film, dat reeds door anderen werd vernoemd, is de ellenlange actiescene die in één take lijkt te zijn opgenomen. Dat is mooie cinema zeg!

Na een uur kakt de film even in als Tyler en Ovie aan bonding gaan doen. Echt ongeloofwaardig dat een badass als Tyler zich zomaar zou gaan openen tegenover een knul, en over zijn gestorven zoontje gaat vertellen met traantjes in de ogen. Na een twintigtal minuten herpakt de film zich en kunnen we weer genieten van pure actie. Alleen jammer dat het truukje met de lange take niet meer wordt gebruikt, maar men overgaat tot het gebruikelijke knip en plakwerk in de regiekamer.

avatar van Film Pegasus

Bij herziening blijkt dat de film toch beter blijft hangen dan verwacht. Het is een mix tussen de harde 80's expendable films en de nieuwe killerfilms als John Wick. Hemsworth doet het verrassend goed in de hoofdrol en kan de film zonder probleem dragen. Het is entertainment natuurlijk, maar de film focust vooral op de actie zonder er overbodige drama of gênante dialogen tussen te gooien. De film kent een heerlijke vaart. De film kent misschien minder charme en finesse als John Wick, qua entertainment zit het best wel goed.

avatar van hader

hader

Bijzondere Netflix film die echt bioscoopwaardig is. Wat een verrassing! Zeer goed verhaal en goede acteurs. Spanning blijft er steeds in zitten. Kan je wel aan "Thor" overlaten. Netflix heeft wel de lat gelegd voor andere streaming maatschappijen. Dit zullen we meer gaan zien; films die niet in de bioscoop uitkomen maar bij individuele streaming diensten. Kost veel geld. Willen zo de klanten aan hun binden. Disney is een geduchte tegenstander samen met Amazon. Deze partijen strijden om de klanten samen met de bioscopen en hun blockbusters. Maar met streamingdiensten hoef je geen 2x te betalen om dezelfde film nog een keer te zien. Wel geldt; hoe meer klanten een streamingdienst geld verdient om deze parels te maken des te populairder. Is niet bepaald goedkoop. Je moet wel kiezen. Je gaat geen abonnementen nemen op 4 streamingdiensten. De een biedt wat de ander niet heeft en visa versa. Marktaandeel.... Bepaalde streamingdiensten dwingen het alleenrecht op bepaald genre films af. De MCU? Disney!

Hebben met deze film er serieus geld er tegenaan gegooid om een goede streaming film te maken. En het resultaat mag er inderdaad er zijn!!! Geweldige film !!!

avatar van redfish71

redfish71

Gelukkig heb ik deel 2 gekeken vóórdat ik deel 1 keek. Als het andersom was geweest had ik deel 2 misschien geskipt en mijn favoriete film van 2023 moeten missen.

Deel 1 is een stuk minder wat betreft de actie.

Er is geen backstory (niet dat dat in deel 2 zo ruim aanwezig is), maar je merkt dat men weinig tijd heeft besteed aan de karakters zelf.

Rake (what's in a name) moet een jongetje redden. Dat verloopt niet helemaal volgens plan en leidt na de opening tot wat traag op gang komende actie waardoor ik halverwege de aandacht wat begon te verliezen.

De finale maakt gelukkig veel goed maar wetende wat deel 2 in petto heeft valt deel 1 gewoon wat tegen.

avatar van Alathir

Alathir

Toch wel een geweldige actiefilm dit. Over the top en niet al te geloofwaardig misschien als je erover nadenkt maar zeker niet onserieus gebracht. Eigenlijk een beetje in het genre van John Wick maar uiteraard minder donker. De vibe is ook zeker anders. Chris Hemsworth en Keanu Reeves zijn ook een heel ander type acteur/mens.

Enfin, vergelijken hoeven we eigenlijk niet te doen. De film staat echt wel op zichzelf. Geen idee waarom ik die in 2020 geskipt had, maar het gebeurt wel al eens dat ik een geweldige film laat links liggen om dan achteraf het toch nog te ontdekken.

avatar van Knorrepot

Knorrepot

Aardige actiefilm. De kwaliteit gaat enigszins verloren door de vele actiemomenten. Weinig diepgang en een flinterdun verhaal. Uiteindelijk heb ik me een kleine 2 uur prima vermaakt bij deze film. Extra aandacht voor het camerawerk. Vermoeiend hoe het beeld alles volgt als door ogen gezien. Zelfs in een val van een hoogte gaat het beeld mee. Persoonlijk vind ik John Wick stukken beter maar dat is persoonlijk. Vanavond deel 2 bekijken.