- Home
Met onder meer: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal en David Harbour
Gesproken taal: Engels, Hindi, Frans, Spaans en Bengaals
Bekijk via Netflix
Plot Extraction
"When the mission ends, redemption begins"
Een Indiaas jongetje, de zoon van een internationale crimineel die vastzit, wordt ontvoerd in de hoofdstad van Bangladesh en vastgehouden in één van de meest ondoordringbare steden van de wereld. Een bedreven huurmoordenaar, Tyler Rake genaamd, wordt vervolgens ingehuurd om het jongetje te bevrijden en terug te brengen naar zijn familie. Tijdens zijn reddingsmissie is Tyler ook op zoek naar verlossing.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Extraction (MusicMeter)
Rake's Son
Sachin
Arjun
UmbraVitae
Deze is al bij al nog meegevallen, degelijk actie-dramafilm, wel net iets te clean, afgelijnd en braaf voor mij, waardoor het geheel nogal standaard overkomt. Nergens het gevoel van damn. Er werden geen vingertjes afgesneden, ik wil bij zulke films gedetailleerd geweld zien, lekker in beeld gebracht. Wel aanwezig, de nodige drama/flashbacks achtige meuk. Ach zeker leuk vr een keer dat wel, voor op een vrijdagvoormiddag fzo
5 à 6/10
Aardige film waarin een man het ontvoerde zoontje van een drugsbaas probeert te bevrijden. Een simpel verhaal en het komt een beetje over als een jaren '80 actiefilm. Het had wat korter gemogen en de bonding tussen de man en de jongen is wat mager en standaard uitgewerkt. Wel prima actiescenes met vooral tijdens een aantal momenten behoorlijk spectaculair camerawerk. Net geen 3.5 sterren.
jippie2010
Het verhaal is simpel, maar de uitwerking is meer dan prima. Hemsworth zet een uitstekende rol neer en het camerawerk in sommige scènes werkelijk fenomenaal! De langdradigheid nemen we dan maar even op de koop toe. *3,5
Extraction levert een avond vol actievermaak op, dus wat dat betreft is dit gewoon een aanrader. Maar erg veel inhoud zit er niet in, het is geen film die ik me over 10 jaar nog ga herinneren denk ik. Hoeft ook niet, maar dat is bijvoorbeeld een film als Taken wel gelukt. Extraction moet het hebben van erg goed gefilmde beelden, lekker rauw en bruut. De hoofdstad van Bangladesh is smerig, massaal, corrupt en levensgevaarlijk. Dat sfeertje komt wel lekker naar voren. Jammer dat de actie zelf vrij generiek is, dat wil zeggen dat het massaal afschieten van bad guys na een tijdje wel standaard gaat worden. Creatieve kills zoals met die hark zitten maar weinig in de film. Dat vond ik nou momentjes die lekker nasty waren.
Maar nogmaals, ik heb me een avondje prima vermaakt en Chris Hemsworth doet het uitstekend. De Netflix Originals films worden langzaamaan ook steeds acceptabeler.
Garfield13
Ik vond het een geslaagde actiefilm... lekker vlot en heb me geen moment verveelt op deze zaterdagmiddag
... een dikke 8/10
Abe Sjipkop
Goede actie film, goed verhaal, mooie beelden, veel schieten en explosies! Geen moment verveeld
leatherhead
Mweh. Misschien dat ik na films als The Night Comes For Us wat teveel verwend ben qua brute actie, want termen als ''keiharde actiefilm'' en ''zwaar over the top'' kan ik toch niet echt plaatsen. Ik zag gewoon een redelijk middle of the road actiefilmpje dat ook nog eens veel te lang duurt.
Hemsworth vind ik nogal een non-acteur. Tijdens de meer dramatische stukken waar de relatie tussen Tyler en het kind centraal staat zakt de film dan ook steeds als een kaartenhuis in elkaar. Maar hij weet bovenal als actieheld niet echt te overtuigen, mist toch het charisma/coolness. De actiescenes zelf zijn iets beter, maar dan vooral vanwege de setting en omdat er hier en daar nog wel een mooi plaatje geschoten wordt. De choreografieën van de actiescenes zelf zijn aan de saaie kant. Shots van mannetjes die schieten, shots van mannetjes die neervallen en dat ad infinitum. Nu moet ik toegeven dat ik dit soort ''shooter'' georiënteerde actie sowieso vaak wat saaier vind, maar hier zat ook gewoon wel erg weinig dynamiek in.
Verder ook een opvallend gewichtige toon voor een film als deze. Het einde met Hemsworth die sterft komt over alsof het allemaal érg tragisch en zwaar aan moet voelen, maar daar is dit duidelijk de film niet voor. Niet om over naar huis te schrijven dus, 2*.
Shinobi
"You're hoping if you spin the chamber enough times, you're gonna catch a bullet."
Het lijkt een beetje een trend te worden om een overstap te maken van stuntman naar regisseur. Ditmaal is Sam Hargrave degene die deze stap heeft gemaakt, gesteund door de gebroeders Russo als producers en Chris Hemsworth als lead acteur.
Hemsworth komt hier opdraven als een huurmoordenaar die de taak op zich neemt om de ontvoerde zoon van een misdaadbaas te redden. Uiteraard gaat dit niet van een leien dakje af. Verder moet je er niet te veel van verwachten en gewoon genieten van de actie.
Het is duidelijk te zien dat Hargrave een stuntcoördinator is geweest. De actie is namelijk een genot om aan te schouwen. In zulke scènes gaat het er vrij hard aan toe, hoewel het op een gegeven moment wel enigszins repetitief wordt. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de long take van bijna twaalf minuten lang.
Buiten de actie om is er eigenlijk weinig te beleven. Er wordt een poging gedaan om de relatie tussen Tyler en Ovi uit te werken, maar verder dan een paar nietszeggende zinnen komen ze niet. Hemsworth is er ook niet het type voor om serieuze rollen te spelen; hij moet het meer hebben van zijn charme en luchtigheid. Des te opvallender dat David Harbour in zijn kleine rol meer présence heeft dan hij.
Al met al is 'Extraction' een aardige actiefilm om de tijd mee te verdrijven. Laat je trouwens niet afschrikken door de - relatief lange - speelduur, want de eindcredits nemen bijna een kwartier in beslag.
Kleine 3,0 sterren.
Jynxter
Nou vooruit, nog net een zesje.
Want ergens is deze Extraction ook wel weer een soort van jeugdsentiment. Een flinterdun verhaaltje dat nooit spannend wordt. Actie- en gevechtsscènes die compleet idioot zijn op zó veel verschillende levels. De held die een bovennatuurlijk incasseringsvermogen heeft en massa's kanonnenvoer waar hij zijn masculiene superioriteit op kan botvieren. Het voelde een beetje als toen ik als jong broekie films als Commando en Missing in Action fantastisch vond. Maar het grote verschil is uiteraard dat ik inmiddels een wat kritischere filmkijker ben geworden.
En kritiek valt er op Extraction heel erg veel te hebben. Maar dat laat ik voor het gemak verder even aan anderen over. Wat de film wel leuk heeft gedaan, zijn de lange shots tijdens sommige actiescènes. Al doet het niks voor de geloofwaardigheid van die scenes en zijn ze hier en daar wel erg opzichtig geknipt, ze zijn af en toe wel echt tof gedaan. Dat leverde wel weer een beetje extra waardering op van mijn kant. Waardering die overigens met het laatste shot "Zou het hem zijn? Nou?! Nou!?" weer net zo hard verdween.
Shadowed
Prima.
Degelijke avondfiller die vooral voor het vermaak gaat en daar dan ook best in slaagt. Dat dit dan vervolgens een wat minder realistische actiefilm is moet je dan maar genoegen mee nemen. Echter doen ze wel hun best om het allemaal realistisch te laten ogen, maarja, dat is het gewoon niet.
Hemsworth was een logische keuze als hoofdrol. Maar hier zit hij dan ook wel goed in zijn element. Hij ademt actieheld uit. Vind hem dan ook veel beter dan een hoop andere actieacteurs binnen het genre. Amerikaans koppie, maar doet waar hij goed in is. Bovendien ligt de acteerkwaliteit ook net wat hoger bij hem.
Hargrave is stuntman van beroep, en weet daarom wel hoe hij een degelijke actiescène neer moet zetten. Zo zitten er zeker een aantal indrukwekkende actiescènes bij. De 12 minuten durende take waar van alles gebeurd is ook het absolute hoogtepunt. Een tikkie afstandelijk gefilmd, maar genoeg leuke dingetjes te bekennen.
Actie ziet er goed uit, maar het blijft allemaal wat aan de afstandelijke kant. De choreografie laat het net wat te veel afweten. De editing is iets te traag, camerawerk net niet wild genoeg. Daardoor, met een paar momenten uitgezonderd, stijgt de film niet echt het niveau uit van een gemiddelde actiefiller.
Paar matige vormen van CGI, explosies die soms iets te duidelijk geanimeerd zijn. Film doet ook regelmatig zijn best om realistisch te zijn, en die look heeft het wel, maar een Hemsworth die in zijn eentje op rampage gaat oogt natuurlijk weinig realistisch. Daarom denk ik dat wat humor de film goed had gedaan. Het neemt zichzelf aardig serieus in ieder geval.
Film moet het hebben van een aantal gave actiescènes, maar daar blijft het ook weer bij. Aardig vermaak voor een keertje, maar de echt hele gave, adrenalinevolle actie zit er helaas niet in. Wel leuke actie dat vermaakt, met een degelijk tempo. Maar daarom vallen de korte dramamomenten tussendoor wel wat dood.
Macmanus
Jammer.
De film zijn eerste uur is best goed te doen. Stakes zijn duidelijk en dan kan de actie beginnen. Hemsworth moet Dhaka uitzien te komen met het jochie. Er is genoeg budget wat het net wat grootster maakt allemaal. De lange one track is wellicht niet meer zo indrukwekkend anno 2020 maar die scene had wel een lekkere adrenaline rush. De film had moeten kiezen om door te gaan met dit tempo. Helaas door waarschijnlijk de Russo broertjes komt er dan een dip in de film waarin we gevoelens moeten uitspreken. Totaal onnodig om het verhaal van zijn zoon ook echt te horen, was al heel duidelijk, en daarna een totaal stompzinnige dubbelcross. De film komt die dip niet meer te boven. De actie voelt minder snel aan, en doordat alleen soldaatjes worden omgelegd is het ook te herhalend.
Scene op de brug is ook wat slecht gemonteerd, doordat je niet altijd een duidelijk beeld hebt van waar je bent ten opzichte van het einde van de brug, waardoor de spanning ook amper wordt gecreëerd.
Ik ben nog gul, omdat het allemaal nog steeds aardig weg keek. Maar er had veel meer ingezetten zonder die Marvel prutsers.
3 sterren.
Brabants
Extraction is een heerlijke actiefilm waarin alles prima verloopt via de boekjes. In die zin weinig vernieuwend maar dat geeft niet. Het lijkt een beetje op een slap aftreksel van Man on Fire en meer is het dan ook niet. Met het einde van de film wil het zoiets uitstralen maar qua niveau is het net te min. Chris Hemsworth doet het super goed hij is echt de man voor deze rol. Helemaal niets op aan te merken. Deze film is goed vertier maar zoals vele mensen eerder al zeiden het had nog best wat harder gemogen.
filmkul
Lekkere verstand op nul actiefilm. Het verhaal stelt niet zo heel veel voor, maar dat is bijzaak bij dit soort films. Waar het om gaat is de actie en die is er ruim voldoende. Ruim anderhalfuur wordt je als kijker vermaakt. De actiescenes zien er goed en verzorgd uit. In het begin mist de film wat spanning maar richting het einde wordt veel goed gemaakt. Het actierijk slot is spannend en wordt ook vakkundig in beeld gebracht. Het acteerwerk is voldoende en Hemsworth zit lekker in zijn rol. Prima no brainer. 3.5
Standaard plot, cliché personages en holle dialogen, maar op visueel gebied maakt deze aktiefilm wel de nodige indruk. De vele gevechtsscenes zien er qua choreografie geweldig uit en het camerawerk, voorzien van de nodige kleurenfilters, is eersteklas. Vooral een twaalf minuten-durende, ogenschijnlijk in één take opgenomen aktiescene is van wereldklasse. Daar tegenover staat helaas een portie goedkoop sentiment: uiteraard heeft held Chris Hemsworth een trauma, dat in een tenenkrommende scene uitgebreid uit de doeken moet worden gedaan. Dat soort toestanden doet her en der wat afbreuk aan de pret, maar als ongecompliceerd aktiewerkje is Extraction goed te genieten.
Bla
Dit is hoe een actiefilm hoort te zijn: een (anti-)held die enigszins geloofwaardig is, een dun verhaaltje en gewoon knallen. De vaart zit er in en eigenlijk kom je alleen halverwege even van het puntje van je stoel. Het camerawerk is echt van hoge klasse. Zeer goed! 4*
Kondoro
“You drown not by falling into the river, but by staying submerged in it.”
Ik was zelf best nieuwsgierig naar deze actie prent van ‘Netflix’. En wellicht kon dit de eerste film uit deze productiemaatschappij komen die ik daadwerkelijk met een dikke voldoende ga bestempelen en me eens mee heb vermaakt. De trailer bracht alleen al niet veel positiviteit met zich mee waar ik deze soms helemaal niet volledig af heb kunnen kijken omdat mijn interesse gewoon weg trok. Ik wou hem al wat eerder kijken maar vandaag had ik er pas wat meer tijd voor om hem op te zetten.
Dit zijn films waar ik al snel voor val, ik ben wat dat betreft best een actie-gekko en ook al kijk ik veel films buiten dit genre om, zo nu en dan een fijne actie knaller er door heen doet mij ook geen kwaad. En de film zit zeker niet stil, we zijn vanaf moment één in volledige actie te verkennen waarna we een kleine introductie met ‘Tyler’ krijgen.
De film kent echter een heel doorsnee en flinterdun verhaal. De zoon van een grootte drugsbaas word ontvoerd waarna er een strijd tussen die twee ontstaat. ‘Tyler’ word opgeroepen om de jonge te bevrijden wat uitloopt naar een oorlog tussen huurlingen en het leger/politie van ‘Bangladesh’. Tijdens deze schietpartijen komen we iets te weten van het verleden wat ‘Tyler’ door had gemaakt maar, daar word door de regisseur echt heel weinig tijd aan besteed. Het ging eerder om de band die ‘Tyler’ kreeg met de jongen.
Voor de rest valt er weinig te ontleden aan de film, de actiescènes zijn gaaf en dat blijft er ook wel in. De film duurde voor mij gelukkig niet zo heel erg lang. Ik zat er lekker in, ‘Chris Hemsworth’ heeft weer wat centjes naar binnen geschoven en hij leek er ook wel plezier in te hebben. Fijne close-up actie beelden, lekker bloed en vooral hard. De one-shot scene vond ik ook erg gaaf, en ik heb me hoe dan ook uitstekend weten te vermaken. Je hebt me ook al gauw binnen met films zoals dit.
Sergio Leone
Goed.
De eerste drie kwartier zijn sterk. De film begint vrij snel en zeker vanaf de ontsnapping is het even genieten met een 11 minuten lange single-take actiescène. Die is behoorlijk gechoreografeerd en tilt de film naar een hoger niveau qua snelheid, adrenaline en vormgeving.
Nadien neemt men helaas tijd voor wat achtergronddrama en breekt het tempo. Dat is zonde. Te meer ook omdat Chris Hemsworth niet echt een groots acteur is. Hij is anderzijds wél charismatisch genoeg voor dit soort actierollen. Dat hij fysiek een beest is, geeft hem nog wat extra voordeel.
De finale op de brug is niet van het niveau van de eerdere actiescènes, maar op zich maakt men er toch wel iets van, want zo'n finale op een beperkte locatie vermakelijk houden is niet altijd evident. Het ietwat ambigue einde stoort me niet, zolang het maar geen voorbode is op een sequel. Dat heeft deze film echt niet nodig.
3,5
FlorisV
Niet India, waar het natuurlijk wel ontzettend op lijkt, maar het naburige (en nog dichtbevolkter) Bangladesh. Dat brengt meteen ook een probleem met zich mee: doordat alles zo ontzettend dichtgebouwd is gebeurt veel (erg snel gefilmde) actie in met name de eerste helft in een erg krappe ruimte, vaak kamertjes en gangetjes in sloppenwijken, waardoor het niet echt tot zijn recht komt met mooie hoeken of decors. De set op het einde, de brug is pas echt de moeite waard als strijdveld en hier wordt de film meteen stukken beter. Vooral door die lange brugscene op het einde vind ik de film uiteindelijk een 3,5 waard, waar het eerder op een 3tje bleef steken. Maar ook goed is dat niet alles een one man show van Hemsworth geworden is.
Het verhaal past op een servetje, de actie had echt wel beter gekund hier en daar (het neigde vaak naar het hyperactieve John Wick, wat ik niet zo geweldig vind) maar al met al een van de betere actiefilms van de laatste tijd, al zegt dat ook niet enorm veel omdat dit genre kwalitatief enorm verschraald is.
Filmkriebel
Chaos in Dhaka
Eén van de beste actiefilms die ik in tijden heb gezien. Deed me vooral denken aan die Indonesische actieflicks in sommige brute scènes. En natuurlijk schiet de held er nooit eens naast. De eerste helft met die achtervolging in Dhaka was echt geweldig gefilmd als een lange tracking shot. Daar zag ik een film op eenzame hoogte in zijn genre. Visueel niet bijzonder? Kom nou. Dit was de top gewoon.
Daarna wordt het wel veel en zelfs teveel van hetzelfde. Vooral de lange climax op de brug bleef maar doorgaan. Hemsworth was best geknipt in de rol van de onverwoestbare huurling en ook die Indiër was goed bezig op die brug. Liefhebbers van zware actie mogen deze film absoluut niet missen. Wie een sterk verhaal wil slaat deze best over want na een kwartier is dat al helemaal niet relevant meer. Filmkriebel zegt : wanneer komt die sequel?
sinterklaas
Gaat het in Amerika toch weer de goede kant op met de grove actiefilms?
Extraction werd omschreven als de nummer 1 op Netflix, maar ik had toch een beetje koudwatervrees. Weer zo'n dik aandoende Amerikaanse huurlingfilm. Maar nee, Extraction is toch net even iets anders. Sterker nog, het doet vaak erg aan als een anti-Amerika film en is onze huurling al geëmigreerd naar Australië.
Chris Hemsworth, bekend van Thor, is Tyler Rake. Hij is geen Amerikaanse held en zo wil hij ook absoluut niet genoemd worden. De man wordt dagelijks achtervolgt door de dood van zijn jonge zoontje en de nieuwe missie die hij krijgt lijkt hij ergens te zien om enkele fouten recht te zetten.
In Bombay wordt de zekere jonge student Ovi ontvoerd door een groep corrupte smerissen en gevangen gehouden in Dhaka. De dichtbevolkte broeierige hoofdstad van Bangladesh en de vader, een drugsdealer die in de gevangenis zit, eist aan zijn kompaan Saju om zijn zoon terug te halen. Deze kruist echter de weg van Tyler en zijn teamleden. En dat gaat er met een hoop geweld hard aan toe.
Want het ritme blijft in stand in deze vette broeierige actiefilm dat zelfs lijkt te hebben afgekeken van de Indonesische actiefilms van Gareth Evans en de Mo-Brothers. In principe moet de zwetende en adrenaline in stand houdende Tyler de hele film door vluchten met de zekere Ovi. Ik vond de rol van Ovi ook zeer sterk neergezet. En dan is niks meer zoals het lijkt... of toch wel? Of zijn je vijanden ineens je vrienden, of omgekeerd?
Extraction is meedogenloos; net zoals de maatschappij in dit soort broeierige arme landen, waar vrouwen en kinderen niet bespaard blijven en waar de overheid een onderdaan is van meedogenloze gangsters. In dit geval opleiders van kindsoldaten/gangsters. Ovi lijkt hierbij teveel risico's met zich te dragen, maar Tyler bijt zich in het stof vast.
De actiesceneś zijn geweldig en doen vaak aan als een videogame. Schieten, messengevechten, hand op hand gevechten, heel veel bloed, rondvliegende hersenen en gebroken botten.... een gave autoachtervolging... en met als kers op de taart het climax op de brug.
Ook die scene waarbij Tyler het op moet nemen tegen die kindgangsters ligt gevoelig.
Natuurlijk mag het melodrama op het einde ook niet ontbreken.
Ook leuk om David Harbour, de man die Hopper speelt in Stranger Things, weer even tegen te komen.
Er lijkt weer veel potentie te komen in de actiefilms, door Netflix. The Night Come for Us, Polar... en deze.
Wat mij betreft mag het tijdperk van de gepolijste, geknutselde en terughoudende R13 troep een vaarwel geroepen worden.
martijn011
- 2034 berichten
Een behoorlijk lompe actiefilm, maar al met al toch best een aardige Netflix-Original.
Het regiedebuut van Hargrave, een man met een achtergrond als stuntman en stuntcoördinator, dus het is geen verrassing dat deze film het niet van de dialogen moet hebben. Over dialoog gesproken, die zijn echt op één hand te tellen. Je krijgt een kleine twee uur keiharde actie voorgeschoteld, ik moet zeggen dat na ruim een uur een paar rustmomenten de film goed had gedaan. De film kent wel een rustmoment, alleen bij lange na niet genoeg voor een wat gebalanceerder geheel.
Toch is de meeste actie echt niet onaardig. Hoogtepunt van de film is al vrij snel in het begin waarin een lange achtervolging geschoten is alsof het één lange take is. Geweldige scène is dat.
Nadeel hiervan is dat alles wat na deze scène komt echt wel tegenvalt, het einde op de brug kon me niet snel genoeg voorbij zijn. Je wordt als kijker zelf ook moe van dat vele geweld.
Hemsworth is leuk als Thor, in standaard films als deze kan hij prima uit de voeten als actieheld, hij heeft in ieder geval het lijf ervoor. Toch had ik graag iets van humor gezien waardoor het allemaal wat minder serieus over zou komen. Nu is het wel een film geworden die heel graag serieus genomen wil worden, alleen wegzakt in het moeras van vele honderden actiefilms als deze.
Voldoende. 3*
cantforgetyou
- 1954 berichten
Zeer onderhoudende actie film met grof geweld. Het verhaal is zo simpel als iets, maar dat maakt het lekker makkelijk om gewoon te genieten van de bommen en granaten en vluchtroutes door de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka.
Wat vreselijk als je daar toch geboren wordt. Wat een verschrikkelijk dichtbevolkt land. Daar is Nederland nog niks bij.
Doordat de actie zich in dit land voordoet, krijgt de film wel een extra dimensie. Krottenwijken, vieze straten, corrupte agenten, etc. Zeer goed gefilmd.
Chris is niet kapot te krijgen.
Zeker de moeite waard om deze film te gaan zien.
hader
Een bijzonder staaltje van Netflix. De hele kwaliteit doet zich niet onder voor een Hollywood productie. Chris laat zien dat dit genre voor hem ook geen moeite kost. Speelt de keiharde huurling met een missie. Deze acteur die we namelijk veelal van de Marvel reeks Thor kennen laat zien dat hij tot meer in staat is. Ik denk dat we hem meer gaan zien in diverse films. Ik vond deze film verrassend goed. Hoop dat Netflix meer van deze goede kwaliteit films gaat maken.
teigertje
- 2078 stemmen
Hierin laat Chris Hemsworth nogmaals zien, dat hij zijn naam vestigt, als een van de nieuwe aktie sterren.
Complimenten ook aan Netflix.
Een gigant, onverschrokken aktie film, op het puntje van je stoel.
Non stop action movie, in het rijtje van de betere.
Fantastische film.
Captain Pervert
Wat mij betreft niet alleen dè verrassing van 2020 maar ook de eerste Netflix-productie die ik echt goed vind. Nee, het is geen Schindler's List, maar de film slaagt 120% in wat het poogt te doen. Dus leg het langs de juiste meetlat en je hebt een topfilm.
Natuurlijk zit er veel actie in, met genoeg creatieve choreografie in de gevechten zodat het pas op het allerlaatst enigszins repetitief wordt. We hebben een plotwending hier en daar, een gekwelde held met een verleden - wat me best wist te raken - en een decor van een heel erg smerige stad in Azië.
Nee, niet alles is verrassend, sommige dingen zie je van verre aankomen. Maar geen enkel ingrediënt in deze film is zwak. De Indiase jongen is ook een prima acteur, net als die Indiër met dat New Kids matje in de nek.
Waarom vind ik deze film een verrassing? Op papier heeft Extraction namelijk alle schijn tegen. Een film met maar één bekende acteur, opgenomen in wat Trump noemt een shithole country, dat doet vooral denken aan Steven Seagal die voor een appel en een ei een film opneemt in Servië of Noord-Macedonië (en dan alles laat doen door een stuntman, behalve fluisteren en moeilijk kijken).
Maar Chris Hemsworth is geen Seagal, hij levert hier een prima film af. Voor de gein mag hij een keer gewoon een Australiër spelen, dus met zijn eigen accent.
Het enige wat ik op de film aan te merken heb is dat op een gegeven moment behoorlijk wat militairen en SWAT agenten in het stof bijten, gewoon jonge jongens die anoniem door onze held overhoop worden geschoten. Allemaal kerels die ook maar gestuurd worden door hun baas.
De makers doen geen enkele poging om dit moreel te verkopen aan de kijker. Dat geeft het een beetje een computerspel-vibe en je leest dat de gemiddelde recensent juist dat aspect zeer matig trekt.
In John Wick lag de bodycount ook zo hoog, maar daar lag nog een stripverhaal-saus over de film en bestond het kanonnenvoer louter uit mafiosi en andere schurken. Hier is dat anders en dat maakt de film, zeker richting het einde, nodeloos gewelddadig. Zou het een leger huurlingen geweest zijn, dan was het daarmee al opgelost.
Anyway, je kunt deze film niet bespreken zonder de weergaloze actiescène te benoemen die je na zo'n drie kwartier voorgeschoteld krijgt. Een scène van bijna een kwartier die -ogenschijnlijk - aan één stuk is opgenomen. Toch wel dé highlight en selling point van deze film. Geweldig gedaan.
Het einde lijkt te hinten naar meer en dat is ook wat makers laten doorschemeren in interviews.
Kom maar door.
4 sterren.
mrklm
De eerste helft van de film bevat een werkelijke adembenemende, vrijwel in één doorlopende take gefilmde achtervolging waarin Hemsworth fysiek tot het uiterste wordt gedreven. Gezien het feit dat de achtervolging plaatsvindt in de smalle straten van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Dat alleen is de moeite van het bekijken waard, want het verhaal stelt niets voor en de pogingen om sympathie op te wekken voor Hemsworth, die de rol speelt van een huurling die de jonge Ovi [Rudhraksh Jaiswal] moet zien te redden, zijn wanhopig melodramatisch.
Noodless
Matige actiefilm die in begin nog wel de aandacht weet vast te houden, maar hoe meer dat de film vordert hoe slapper die aandacht wordt. Het verhaal stelt weinig voor en de personages weten niet te boeien. Uiteindelijk blijft alleen heel veel poef paf over die te bombastisch en te ongeloofwaardig wordt gebracht.
5/10
Sjakie Chapeu
Wat een slappe hap dit zeg. Ik hou van lekkere actie en dat zit er wel in, maar dit is echt wel de top van een slecht verhaal. Bijna zonde van je avond. Ik zou zeggen, even verder zoeken naar een andere actiefilm!!
DonR4mon
Was me dit even een positieve verrassing. Een van de betere actiefilms die ik het laatste jaar gezien heb. Mooi gefilmd en sterk geacteerd. Natuurlijk zitten er wat (kan net niet) momenten in, maar daar is het een film voor. De manier van filmen tijdens de autoscene en de ontsnappingscene in het gebouw werden op een uitstekende manier verfilmd. Had het gevoel dat ik in de film werd gezogen. Erg mooi gedaan. Kon het aantal headshots op een gegeven moment niet meer tellen en ook kinderen werden niet gespaard. Als je van dit soort films houdt(bv John wick), is dit een absolute aanrader! Mag van mij wel een vervolg op komen, mits door hetzelfde team gemaakt.

Extraction II
2023

Chris Hemsworth bevestigt dat 'Extraction 3' nu al in de maak is bij Netflix

Deze VOD-titels kregen de laatste twee jaar de meeste stemmen op MovieMeter

'Extraction 2' wordt dit jaar gefilmd door Netflix, mocht de pandemie dat toelaten

De best beoordeelde Netflix Original-films van 2020

The Dawn Wall
Avontuur / Documentaire, 2017

Just Mercy
Drama / Biografie, 2019
huurlingmumbai (bombay), indiagebaseerd op stripcrime bossrescue missionbased on graphic novelaventureactiondhaka (dacca), bangladesh