Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal en David Harbour
Gesproken taal: Engels, Hindi, Frans, Spaans en Bengaals
Bekijk via Netflix
Plot Extraction
"When the mission ends, redemption begins"
Een Indiaas jongetje, de zoon van een internationale crimineel die vastzit, wordt ontvoerd in de hoofdstad van Bangladesh en vastgehouden in één van de meest ondoordringbare steden van de wereld. Een bedreven huurmoordenaar, Tyler Rake genaamd, wordt vervolgens ingehuurd om het jongetje te bevrijden en terug te brengen naar zijn familie. Tijdens zijn reddingsmissie is Tyler ook op zoek naar verlossing.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Extraction (MusicMeter)
Rake's Son
Sachin
Arjun
Kondoro
Ik hoop dat het weer zo'n lekker wegkijk actie film zal zijn.
Dat hoop ik ook, al ga ik daar wel vanuit.
Heb wel zin in deze film wat dat betreft, laat maar komen!
John Milton
Golshifteh Farahani en Chris Hemsworth in dezelfde film. Dat had ik 5 jaar terug niet snel voorspeld.
Aangename trailer zeg. Lekker bruut (met een r-rating, nice!) en met een interessante cast. Tijdje geleden dat ik nog eens echt naar een Netflix Original film uit heb gekeken.
En geproduceerd door de Russo broers, van de Avenger: Infinity War en Endgame films
NB2000
Ik hoop dat deze film de carrière van Hemsworth weer een impuls geeft...De films die ik afgelopen jaren van hem gezien heb, stelde mij behoorlijk teleur ( MIB International, Ghostbusters, Vacation etc )
Eens hoor, geen beste films. Die eerste twee zijn zelfs tergend slecht. Maar je vergeet jammer genoeg wel zijn rol als Thor, die hij echt goed heeft vervuld de afgelopen jaren in meerdere films.
horizons
Gezien hij Thor speelt in het MCU zal hij zijn rekeningen nog wel kunnen betalen.
NB2000
Oei dat ging niet goed. Dan maar zo
Is helemaal waar, maar om eerlijk te zijn speelde hij natuurlijk in elke Thor film ook weer dezelfde rol. Ik doe totaal geen afbreuk aan z'n kwaliteiten, maar mijn mening is dat hij de afgelopen jaren vaak in slechte films meedeed ( dus niet zelf slecht was )
cmr46
Ben benieuwd ,het is Netflix en die is niet zo goed in zijn film keuzes.
UmbraVitae
Allé nog geen score of recensies hier, zal het er maar op wagen, maar indd Netflix en filmkeuze is vaak geen goed huwelijk. Jeuj kijken met een vooroordeel
UmbraVitae
Deze is al bij al nog meegevallen, degelijk actie-dramafilm, wel net iets te clean, afgelijnd en braaf voor mij, waardoor het geheel nogal standaard overkomt. Nergens het gevoel van damn. Er werden geen vingertjes afgesneden, ik wil bij zulke films gedetailleerd geweld zien, lekker in beeld gebracht. Wel aanwezig, de nodige drama/flashbacks achtige meuk. Ach zeker leuk vr een keer dat wel, voor op een vrijdagvoormiddag fzo
5 à 6/10
DiDa
Lekkere vette old school actiefilm! Niet te veel nadenken en genieten van de rit. De "one take" achtervolging is heel gaaf gemaakt. Daarnaast is Hemsworth een goede actieheld. Ik mag hem wel.
5 à 6/10
Geen snoeihard geweld? Dat is wel waar ik erg op hoopte..
UmbraVitae
Goh kan ook aan mij liggen, dat ik het gewoon te gewend ben geraakt. Er zitten zeker goede actiescènes in, maar voor mij gewoon niet hard genoeg om er boenk op te zitten. Kzou zeggen kijk en oordeel zelf
Aardige film waarin een man het ontvoerde zoontje van een drugsbaas probeert te bevrijden. Een simpel verhaal en het komt een beetje over als een jaren '80 actiefilm. Het had wat korter gemogen en de bonding tussen de man en de jongen is wat mager en standaard uitgewerkt. Wel prima actiescenes met vooral tijdens een aantal momenten behoorlijk spectaculair camerawerk. Net geen 3.5 sterren.
Jake the muss
Prima aktiefilmpje hoor.....keek lekker weg. aardig mee vermaakt. Vecht en schiet scenes deden me wel een beetje aan John Wick denken.
Geen hoogstandje, maar voor een netflixer prima in orde. 3,5
AniSter
Prima filmpje. Gewoon lekkere domme actie. Verstand op nul en kijken maar. Het meest indrukwekkende was de aftiteling: duurde bijna een kwartier.
hannes64
- 1926 berichten
Geweldige film, met alweer een zeer goed spelende Hemsworth.
Leuk verhaal, snoeiharde actie en een goed eind.Wat mij op viel was de one-take actieshot van een minuut of 8 a 10.
Heb mij weer zeer goed vermaakt met deze gelikte actietopper die het in de bios goed zou doen.... als ie d`r al speelde zou ik er zeker heen gaan..
Mooi schot van Golshifteh Farahani (En ook een heerlijk wijffie), maar ze mist de jongen zonder vinger, vreemd.
Laat deel 2 maar komen, ben een fan van dit soort films.
NB2000
Dit is precies de film die ik hoopte te zien: Vol actie, logisch verhaal en goed acteerwerk. Het was geen Oscar materiaal of iets dergelijks ( geen bioscoop materiaal ), maar deze film doet mij weer geloven dat Chris Hemsworth zijn carrière opnieuw een impuls kan krijgen
*3,5
schumacher
Netflix hun films vind ik veelal niet goed, hun series vaak wel.
Maar deze netflix film vond ik echt vet, volledig mijn ding. Veel aktie en ook wel wat brute aktie scenes, i love it....... en vooral omdat het goed in beeld werd gebracht.
Old skool movie, meer van dit.
Het acteren was ook best goed, den Thor acteur is echt goed, die wil je toch in meer goeie films zien meespelen.
Tuurlijk is het verhaal niet nieuw en dunnetjes maar daarvoor keek ik ook niet naar deze film, ik wou vooral goeie en harde en leuke aktie scenes zien en die goed in beeld worden gebracht en zo weze het. Dikke pluim dus voor het camerawerk en als je dit vergelijkt met bv bad boys 3, amaai, zo'n verschil, van topwerk zoals dit hier naar amateurisme bij bad boys 3.
Soit: deze film hier is wat mij betreft een dikke aanrader.
jippie2010
Het verhaal is simpel, maar de uitwerking is meer dan prima. Hemsworth zet een uitstekende rol neer en het camerawerk in sommige scènes werkelijk fenomenaal! De langdradigheid nemen we dan maar even op de koop toe. *3,5
UmbraVitae
Lol vergelijken met Bad Boys 3, mja dan snap ik dat je deze al hard en geweldig vind, ieder zijn definitie van gewelddadige films
Extraction levert een avond vol actievermaak op, dus wat dat betreft is dit gewoon een aanrader. Maar erg veel inhoud zit er niet in, het is geen film die ik me over 10 jaar nog ga herinneren denk ik. Hoeft ook niet, maar dat is bijvoorbeeld een film als Taken wel gelukt. Extraction moet het hebben van erg goed gefilmde beelden, lekker rauw en bruut. De hoofdstad van Bangladesh is smerig, massaal, corrupt en levensgevaarlijk. Dat sfeertje komt wel lekker naar voren. Jammer dat de actie zelf vrij generiek is, dat wil zeggen dat het massaal afschieten van bad guys na een tijdje wel standaard gaat worden. Creatieve kills zoals met die hark zitten maar weinig in de film. Dat vond ik nou momentjes die lekker nasty waren.
Maar nogmaals, ik heb me een avondje prima vermaakt en Chris Hemsworth doet het uitstekend. De Netflix Originals films worden langzaamaan ook steeds acceptabeler.
Leander112
Geen slechte actie film, soms een beetje te Hollywood maar wel de moeite waard

Extraction II
2023

Chris Hemsworth bevestigt dat 'Extraction 3' nu al in de maak is bij Netflix

Deze VOD-titels kregen de laatste twee jaar de meeste stemmen op MovieMeter

'Extraction 2' wordt dit jaar gefilmd door Netflix, mocht de pandemie dat toelaten

De best beoordeelde Netflix Original-films van 2020

The Dawn Wall
Documentaire / Avontuur, 2017

Just Mercy
Drama / Biografie, 2019
huurlingmumbai (bombay), indiagebaseerd op stripcrime bossrescue missionbased on graphic novelaventureactiondhaka (dacca), bangladesh