Genre: Actie / Drama
Met onder meer: Chris Hemsworth, Rudhraksh Jaiswal en David Harbour
Gesproken taal: Engels, Hindi, Frans, Spaans en Bengaals
Bekijk via Netflix
Plot Extraction
"When the mission ends, redemption begins"
Een Indiaas jongetje, de zoon van een internationale crimineel die vastzit, wordt ontvoerd in de hoofdstad van Bangladesh en vastgehouden in één van de meest ondoordringbare steden van de wereld. Een bedreven huurmoordenaar, Tyler Rake genaamd, wordt vervolgens ingehuurd om het jongetje te bevrijden en terug te brengen naar zijn familie. Tijdens zijn reddingsmissie is Tyler ook op zoek naar verlossing.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Extraction (MusicMeter)
Rake's Son
Sachin
Arjun
Garfield13
Ik vond het een geslaagde actiefilm... lekker vlot en heb me geen moment verveelt op deze zaterdagmiddag
... een dikke 8/10
kakstoel1
echt een goede actie film heel de film wel lekker spannend vond ik .
AveMaria
Prima actiefilm in realistische sfeer met uitstekende rollen van Chris Hemsworth, David Harbour én Golshifteh Farahani. Weet iemand wie de man is die aan het einde van de film op het bankje zit bij het zwembad?
Luudje10
Spannende actiefilm in een overbevolkte stad. Thor speelde weer goed als actieheld. Zeker aanrader
b00ts
Zwaar over de top. Voor de liefhebber van botte actie en niet al te best acteerwerk dus smullen.
Vilmkritikus
Thor in India , een redelijk actiefilmpje maar net als alle andere Netflix films het is het allemaal net niet.
AsianFreak
Wat denk je zelf? Dan heb je tijdens de film geslapen.. En dan geef je 4 sterren?
vranque
Ik ga even flauw doen maar dat kan nu: Veel vacatures en dito dates in het vooruitzicht. Aardige actiefilm hoor.
Abe Sjipkop
Goede actie film, goed verhaal, mooie beelden, veel schieten en explosies! Geen moment verveeld
boemboem27
Een man tegen een heel leger.
Kan niet op
Slachtoffers vallen bij bosjes.
Door het vele Indiase gepraat en vele Indiase acteurs voelt het erg bollywoodachtig aan.
Op zich een redelijke actiefilm.
Niet meer en niet minder..
m1701
Visueel en special effects echt een plaatje!
Verhaal niet heel bijzonder
Thiver
Ik geloof niet dat ik uitgebreide zang- en dansscènes heb gezien, hoor...
voyager77
Jezus, ik zie hier niets dan hoge scores voor dit onding. Een doorsnee "made by netflix" is het en die veel leent bij John Wick. De eerste 20 min zijn nog redelijk spannend maar daarna is het gewoon Hemsworth die blindelings de trekker overhaalt en er vallen 10 bad guys neer.
Zoals hierboven al gezegd het lijkt wel een film door en VOOR het Bollywood publiek van India/Pakistan/Bangladesh , dat is zeker geen compliment.
AveMaria
Hi AsianFreak, Ik heb de film écht goed gevolgd maar zag dit niet aankomen. Is het die jongen zonder vinger?
The Brain
Als je dit wilt vergelijken met een bollywood film dan moet je eerst eens zo een film gaan zien, dat heeft dit namelijk niets mee te maken! Ik ben eens in New Delhi naar de bioscoop geweest, een belevenis op zich. Dat er in de film ook bengaals wordt gesproken lijkt mij nogal logisch, het speelt in Bangladesh.
Het is een prima no-nonsense actie film in de traditie van Rambo: honderden doden en de held loopt wat schrammen op. Hemsworth is lekker op dreef en ook de overige cast doet het goed. Een simpel verhaal, mooie beelden, vette actie en verder kun je het beste alles met een pak jozo nemen: uitstekend vermaak dus.
leatherhead
Mweh. Misschien dat ik na films als The Night Comes For Us wat teveel verwend ben qua brute actie, want termen als ''keiharde actiefilm'' en ''zwaar over the top'' kan ik toch niet echt plaatsen. Ik zag gewoon een redelijk middle of the road actiefilmpje dat ook nog eens veel te lang duurt.
Hemsworth vind ik nogal een non-acteur. Tijdens de meer dramatische stukken waar de relatie tussen Tyler en het kind centraal staat zakt de film dan ook steeds als een kaartenhuis in elkaar. Maar hij weet bovenal als actieheld niet echt te overtuigen, mist toch het charisma/coolness. De actiescenes zelf zijn iets beter, maar dan vooral vanwege de setting en omdat er hier en daar nog wel een mooi plaatje geschoten wordt. De choreografieën van de actiescenes zelf zijn aan de saaie kant. Shots van mannetjes die schieten, shots van mannetjes die neervallen en dat ad infinitum. Nu moet ik toegeven dat ik dit soort ''shooter'' georiënteerde actie sowieso vaak wat saaier vind, maar hier zat ook gewoon wel erg weinig dynamiek in.
Verder ook een opvallend gewichtige toon voor een film als deze. Het einde met Hemsworth die sterft komt over alsof het allemaal érg tragisch en zwaar aan moet voelen, maar daar is dit duidelijk de film niet voor. Niet om over naar huis te schrijven dus, 2*.
macrobody
Okay, het verhaal is natuurlijk verre van vier sterren, maar als film in zijn totaliteit met in acht neming dat dit de eerste volle speelfilm is van de stuntman/stuntcoördinator Sam Hargrave, de uitwerking, setting en originaliteit krijgt deze van mij gewoon vier sterren. Misschien omdat ik wel weer eens toe was aan een portie actie na vele slaapverwekkende LGBT propaganda films.
Ik hou deze regisseur in de gaten voor een avondje entertainment. Het enige wat ie achterwege mag laten is het einde al in het begin laten zien. Persoonlijk vind ik dat niet nodig.
macrobody
Er zit niemand op een bankje bij het zwembad. Er staat iemand in de achtergrond wanneer Ovi naar boven komt in het zwembad. Ik neem aan dat ze willen suggereren dat het Tyler Rake is die toch niet dood was al vind ik dat wel heel ongeloofwaardig. Maar je kent ze wel die keiharde huurmoordenaars. Die zijn maar lastig dood te krijgen.
macrobody
Denk dat je een andere film gezien hebt. Deze one liner zit niet in deze film in ieder geval.
Shinobi
"You're hoping if you spin the chamber enough times, you're gonna catch a bullet."
Het lijkt een beetje een trend te worden om een overstap te maken van stuntman naar regisseur. Ditmaal is Sam Hargrave degene die deze stap heeft gemaakt, gesteund door de gebroeders Russo als producers en Chris Hemsworth als lead acteur.
Hemsworth komt hier opdraven als een huurmoordenaar die de taak op zich neemt om de ontvoerde zoon van een misdaadbaas te redden. Uiteraard gaat dit niet van een leien dakje af. Verder moet je er niet te veel van verwachten en gewoon genieten van de actie.
Het is duidelijk te zien dat Hargrave een stuntcoördinator is geweest. De actie is namelijk een genot om aan te schouwen. In zulke scènes gaat het er vrij hard aan toe, hoewel het op een gegeven moment wel enigszins repetitief wordt. Het hoogtepunt is ongetwijfeld de long take van bijna twaalf minuten lang.
Buiten de actie om is er eigenlijk weinig te beleven. Er wordt een poging gedaan om de relatie tussen Tyler en Ovi uit te werken, maar verder dan een paar nietszeggende zinnen komen ze niet. Hemsworth is er ook niet het type voor om serieuze rollen te spelen; hij moet het meer hebben van zijn charme en luchtigheid. Des te opvallender dat David Harbour in zijn kleine rol meer présence heeft dan hij.
Al met al is 'Extraction' een aardige actiefilm om de tijd mee te verdrijven. Laat je trouwens niet afschrikken door de - relatief lange - speelduur, want de eindcredits nemen bijna een kwartier in beslag.
Kleine 3,0 sterren.
harrynebbus
Je bedoeld staat. Dat is Tyler..
harrynebbus
Leuk dat Anthony Russo en Joe Russo van The Avengers er ook aan mee geholpen hebben.. Deze mannen tillen het niveau een stuk omhoog!
Een dijk van een film die zo nu en dan lekker hard en realistisch is.
4 sterren van mij
Jynxter
Nou vooruit, nog net een zesje.
Want ergens is deze Extraction ook wel weer een soort van jeugdsentiment. Een flinterdun verhaaltje dat nooit spannend wordt. Actie- en gevechtsscènes die compleet idioot zijn op zó veel verschillende levels. De held die een bovennatuurlijk incasseringsvermogen heeft en massa's kanonnenvoer waar hij zijn masculiene superioriteit op kan botvieren. Het voelde een beetje als toen ik als jong broekie films als Commando en Missing in Action fantastisch vond. Maar het grote verschil is uiteraard dat ik inmiddels een wat kritischere filmkijker ben geworden.
En kritiek valt er op Extraction heel erg veel te hebben. Maar dat laat ik voor het gemak verder even aan anderen over. Wat de film wel leuk heeft gedaan, zijn de lange shots tijdens sommige actiescènes. Al doet het niks voor de geloofwaardigheid van die scenes en zijn ze hier en daar wel erg opzichtig geknipt, ze zijn af en toe wel echt tof gedaan. Dat leverde wel weer een beetje extra waardering op van mijn kant. Waardering die overigens met het laatste shot "Zou het hem zijn? Nou?! Nou!?" weer net zo hard verdween.
Jynxter
Een dijk van een film die zo nu en dan lekker hard en realistisch is.
4 sterren van mij
Je hebt een typefoutje gemaakt geloof ik. Je hebt per ongeluk "realistisch" getypt.

Komodo Dragon
Heerlijk genoten. Een actiefilm zoals een actiefilm moet zijn.
0nno
Prima actiefilm, met een aantal waanzinnig goed geschoten scenes. Heel knap hoe ze dat gefilmd hebben. Verhaal is verder niet heel bijzonder, maar dat hoeft ook helemaal niet bij dit soort films.
Shadowed
Prima.
Degelijke avondfiller die vooral voor het vermaak gaat en daar dan ook best in slaagt. Dat dit dan vervolgens een wat minder realistische actiefilm is moet je dan maar genoegen mee nemen. Echter doen ze wel hun best om het allemaal realistisch te laten ogen, maarja, dat is het gewoon niet.
Hemsworth was een logische keuze als hoofdrol. Maar hier zit hij dan ook wel goed in zijn element. Hij ademt actieheld uit. Vind hem dan ook veel beter dan een hoop andere actieacteurs binnen het genre. Amerikaans koppie, maar doet waar hij goed in is. Bovendien ligt de acteerkwaliteit ook net wat hoger bij hem.
Hargrave is stuntman van beroep, en weet daarom wel hoe hij een degelijke actiescène neer moet zetten. Zo zitten er zeker een aantal indrukwekkende actiescènes bij. De 12 minuten durende take waar van alles gebeurd is ook het absolute hoogtepunt. Een tikkie afstandelijk gefilmd, maar genoeg leuke dingetjes te bekennen.
Actie ziet er goed uit, maar het blijft allemaal wat aan de afstandelijke kant. De choreografie laat het net wat te veel afweten. De editing is iets te traag, camerawerk net niet wild genoeg. Daardoor, met een paar momenten uitgezonderd, stijgt de film niet echt het niveau uit van een gemiddelde actiefiller.
Paar matige vormen van CGI, explosies die soms iets te duidelijk geanimeerd zijn. Film doet ook regelmatig zijn best om realistisch te zijn, en die look heeft het wel, maar een Hemsworth die in zijn eentje op rampage gaat oogt natuurlijk weinig realistisch. Daarom denk ik dat wat humor de film goed had gedaan. Het neemt zichzelf aardig serieus in ieder geval.
Film moet het hebben van een aantal gave actiescènes, maar daar blijft het ook weer bij. Aardig vermaak voor een keertje, maar de echt hele gave, adrenalinevolle actie zit er helaas niet in. Wel leuke actie dat vermaakt, met een degelijk tempo. Maar daarom vallen de korte dramamomenten tussendoor wel wat dood.

Extraction II
2023

Chris Hemsworth bevestigt dat 'Extraction 3' nu al in de maak is bij Netflix

Deze VOD-titels kregen de laatste twee jaar de meeste stemmen op MovieMeter

'Extraction 2' wordt dit jaar gefilmd door Netflix, mocht de pandemie dat toelaten

De best beoordeelde Netflix Original-films van 2020

The Dawn Wall
Documentaire / Avontuur, 2017

Just Mercy
Drama / Biografie, 2019
huurlingmumbai (bombay), indiagebaseerd op stripcrime bossrescue missionbased on graphic novelaventureactiondhaka (dacca), bangladesh