Tenet (2020)
Bekijk via Netflix
Bekijk via Prime Video
Plot Tenet
"Time runs out."
Een geheim agent maakt deel uit van een team dat een derde wereldoorlog moet voorkomen. Ze moeten de wereld zien te redden van de ondergang, reizend door een schemerwereld van internationale spionage. Een belangrijk onderdeel van de operatie is het mysterieuze sleutelwoord Tenet.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Tenet (MusicMeter)
Sir Michael Crosby
Barbara
Fay
Graaf Machine
Bewust door de regisseur gekozen namen dus.
Het zou ook wel bijzonder toevallig zijn als deze namen niet bewust gekozen zouden zijn.
mcdaktari
Tenet is een film die ik echt nog een paar keer moet kijken want je moet er echt heel goed bij blijven opletten, het zit behoorlijk complex in elkaar. Zeker het begin is best wel verwarrend. Maar gaande weg als je het een beetje begint te begrijpen wordt het toch steeds beter te volgen. Maar zoals ik al zei, ik moet hem zeker nog een keer kijken. Ik lees hier verschillende berichten, sommige vinden hem goed en andere helemaal niks. Ik vind het wel een goeie film. Ik heb nou zo goed als alle Nolan films gezien behalve Inception. Ben er wel al een paar keer aan begonnen maar nog niet verder gekomen dan 15 a 20 minuten. Ik zal er toch echt een keer voor moeten gaan zitten
UmbraVitae
Ik kan dit enkel beamen, heb hem net gezien, maar nogal in een te chille bui (lees concentratie was niet optimaal, vr deze film). Ik ben een grote Nolan fan, al zn films zitten er vaak boenk op, bij deze heb ik paar keer 'kopke krab' moeten doen, was voor dit moment net iets té ingewikkeld, dus moet deze zeker eens met nuchter kopie kijken zonder veel afleiding.
Waku
Wat een enorme deceptie en teleurstelling was dit zeg.
Reikhalzend naar uitgekeken maar ik kwam van een koude kermis thuis.
Het begint met veel actie en spektakel. Wat dat betreft zat de stemming er gelijk goed in.
Maar al snel verzuipt " Tenet" in een warrig te gecompliceerd verhaal waar geen touw aan vast te knopen is.
Ondanks de vele actie scenes spectaculaire beelden heb ik mij uiteindelijk stierlijk verveeld met deze "Tenet". Jammer.
knuppel ihhh
Nou dit ging me allemaal iets te snel. Als je met je ogen knippert heb je al iets gemist. Waag het niet even naar de wc te gaan want dan zijn ze al een paar continenten verder. Deze moet ik zeker nog een keer zien om daadwerkelijk een oordeel te kunnen geven. Ik houd juist wel van dit soort ingewikkelde films maar alles liep nu door elkaar. Maar een film als Inception moest ik ook een 2e keer zien. Er zullen best veel plot-holes in de film zitten. Maar het was zo ingewikkeld dat je die niet ziet. Het laatste gedeelte maar gewoon uitgezeten en geen moeite meer gedaan het verhaal te volgen... Gewoon nog een keer bekijken. Maar niet echt geschikt om met je lief een filmpie te pakken
Grindhouse62
- 2065 berichten
Het verhaal is zeer rommelig, ingewikkeld en dus moeilijk te volgen en daarmee is de speelduur ook nog eens veel te lang. Veel scenes worden onder andere vanuit de toekomst, naar het heden/verleden in beeld gebracht en vervolgens beland je ondertussen ook nog eens in verschillende situaties. Dit is echt niet wat ik van Tenet had verwacht en vind het echt een teleurstelling en hoop dat regisseur Christopher Nolan het roer omgooit, maar dan wel weer in de goede richting. Het camerawerk, decors en locaties zijn wel uitstekend.
GordonShumway
Niet afgekeken! Dat gebeurt me zelden en verklaart de score.
Ik kreeg de indruk dat:
- de film door kinderen met de telefoon gefilmd was.
- scènes willekeurig gerangschikt waren.
- de regisseur in een corona-coma lag.
- de acteurs zelf hun teksten mochten verzinnen.
- de muziek gerandomized was op een oude zx-spectrum in midi-format.
- de achteruit afgespeelde scènes door een dronken editor als grapje ingevoegd waren.

Zonde van de tijd...
pamela200
Niet afgekeken! Dat gebeurt me zelden en verklaart de score.
Ik kreeg de indruk dat:
- de film door kinderen met de telefoon gefilmd was.
- scènes willekeurig gerangschikt waren.
- de regisseur in een corona-coma lag.
- de acteurs zelf hun teksten mochten verzinnen.
- de muziek gerandomized was op een oude zx-spectrum in midi-format.

Zonde van de tijd...
martijn069
Het verhaal is zeer rommelig, ingewikkeld en dus moeilijk te volgen en daarmee is de speelduur ook nog eens veel te lang. Veel scenes worden onder andere vanuit de toekomst, naar het heden/verleden in beeld gebracht.
Ik had hier veel meer van verwacht was eigenlijk een teleurstelling had er veel meer van verwacht.
Als je even niet oplet ben je de draad helemaal kwijt, en weet je niet meer waar het over gaat.
Ik had meer van Nolan verwacht
macrobody
hmm, dat is apart. Een 3,43 sterren gemiddeld op het moment van schrijven maar het gemiddelde op deze pagina zal ergens rond de 2,3 of zo liggen. Zitten de kenners op deze pagina of aan het begin van het stemmen?
Superboy
Het valt me op dat alléén de mensen die een slechte scoren hebben gegeven er een verhaaltje bijzetten
Zowaar het beste wat Nolan in decennia gemaakt heeft, maar nog steeds niet echt boeiend.
eempag
Niet te begrijpen wazig verhaal waarvan je je af kunt vragen of de makers het zelf wel begrijpen of gewoon net doen alsof en kijkers achterlaten die de film nog een keer willen zien en misschien wel nog een keer om het dan toch wat beter te snappen.
Maar bespaar je de moeite want deze film is niet te begrijpen en dat is ook niet de bedoeling.
Dan duurt de film ook nog eens zo'n drie kwartier te lang.
Net of de genoemde makers geen genoeg kregen van dit verhaal waarin onze helden niet alleen de wereld redden en en passant ook het meisje.
Nee het is veel stoerder en nobeler.
Onze helder redden het meisje en redden de wereld daarbij ook en passant mee.
mcdaktari
Als ik zie dat Nolan gemiddeld 3,87 krijgt voor al zijn werk lijkt het er toch verdomd veel op dat het gros er anders over denkt
johnhendrikos
Deze pagina
Basto
- 11976 berichten
Deze pagina heeft m waarschijnlijk op tv op laptop gekeken. De eerdere Pagina’s waarschijnlijk in de bios.
APPEL68
Doorgaans hoef je niet veel na te denken bij een actiefilm, deze moet je toch minstens nog een paar keer kijken om geheel te kunnen volgen
driekes9
Pffff...had zo naar de nieuwe Nolan uitgekeken, maar wat een flut film is dit zeg. Acteurs; perfect, regie; perfect, productie; perfect (logisch gezien het budget) en dan toch nog weten te verkloten! Hoe dan? Het verhaal; valt geen touw aan vast te knopen en durf vergif op in te nemen dat Chris op een gegeven moment ook het spoor bijster was en dat terwijl hij het zelf heeft geschreven. Nolan wilt wel vaker met zijn films appelleren aan het intellect van z'n kijkers en dat maakt hem ook een interessante filmmaker, hier slaat ie de plank totaal mis. Geen slimme film, eerder een domme film.
horizons
Hoe dan? Het verhaal; valt geen touw aan vast te knopen
Zo moeilijk was het verhaal toch niet? Het enige waarin je moet meegaan is het feit dat het mogelijk is. (cq dat die portalen bestaan).
De rest wijst zich, zoals bij elke Nolan film, vanzelf.
Het is geen makkelijke film, maar grotendeels best te volgen. Maar je moet wel genoegen nemen met een hoop tijd-wijsheden. Was ook niet helemaal mijn ding.
Je merkt dat de HD rip uit is. Zonde. Deze film had je gewoon in de bios moeten bekijken, waar 'ie voor gemaakt is. Thuis op je laptop of zelfs tv is dit echt tig keer minder.
horizons
Eens, ik kan me niet voorstellen dat de meesten het thuis aandurven het geluid zo hard op te draaien als de bioscoop dit deed. Volgens Nolan een wezenlijk aspect van de beleving.
Ik heb de hele intro (in het concertgebouw) ooit in de bios gezien. Vond het thuis fijner wegkijken.
Qua comfort kijk ik ook liever thuis, maar soms zijn titels echt voor de bios bedoeld. Nolan helemaal. Dunkirk was ook zo, dat geluid krijg je thuis nooit zo te horen.
Maar goed, uiteindelijk telt uiteraard wel de inhoud en dan kan ik me voorstellen dat mensen Tenet niet boeiend vonden. Denk dat een herziening thuis ook een halfje verlaging op zal leveren.
Gewoon belachelijk lage waardering als je de cijfers bij andere actiefilms ziet.
Dunkirk was ook zo, dat geluid krijg je thuis nooit zo te horen.
Het geluid hoef ik ook niet echt vol te horen, want de soundtrack was eerder bedroevend. Bij zo'n Dunkirk wordt je daar in een bioscoop alleen maar harder mee geconfronteerd.
eRCee
- 1980 stemmen
Het geluid was hoogst irritant inderdaad. Harder is niet altijd beter. Zeker niet met de huidige trend om vooral vol in te zetten op bastonen.
leatherhead
Ik bleek laatst bij het maken van mijn amateurfilm per ongeluk ook opeens Robert Pattinson gecast te hebben. Soms gebeuren die dingen he.
horizons
Had ik eigenlijk niet van je verwacht. Maar ja, dat heb ze zoal met verwachtingen.

Actiefilm 'Tenet' van Christopher Nolan is vanaf vandaag beschikbaar op HBO Max

'Tenet' van Christopher Nolan wordt vanavond uitgezonden op televisie

'Tenet' van Christopher Nolan vanavond (17 december) te zien op televisie

Deze VOD-titels kregen de laatste twee jaar de meeste stemmen op MovieMeter

Joker

The Year Earth Changed
Documentaire, 2021

Krótki Film o Milosci
Drama / Romantiek, 1988
spionzeesluipmoordenaarluchthavennoorwegenbootworkerfire enginewerktimemumbai (bombay), indiatijdreizenespionagelanguage arms dealerspionagecrime sceneterrorismeparadox auto achtervolgingswat teamterrorist attacknuclear weaponsterrorist plotbackwards time traveleralternate timelineoslo, norwaydiepalindrome time paradoxkyiv (kiev), ukraine spy thrillerwords shot on filmtallinn2020s filmed in imax