• 9.375.238 stemmen

Geregisseerd door: Brad Anderson

Met onder meer: Sam Worthington, Lily Rabe en Stephen Tobolowsky

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Fractured

Ray trekt met zijn vrouw Joanne en dochter Peri door het hele land. Op de autoweg stoppen ze om wat uit te rusten, wanneer dochterlief bij een val haar arm breekt. Het gezin rept zich naar het ziekenhuis waar Ray in de wachtkamer in slaap valt. Wanneer hij ontwaakt, blijkt er geen enkel spoor van zijn dochter of vrouw.

Joanne Monroe

Young Father

State Trooper

avatar van SmackItUp

SmackItUp

In B. Anderson heb ik altijd wel vertrouwen. Laat maar komen!

platonie

Trailer zag er goed uit!!!!!

mcdaktari

Dit verhaal doet me aan een andere film denken, waar van ik zo snel niet op de titel kan komen. Is dit soms een remake?

Maar dat houd niet in dat ik hier geen zin in heb, de trailer ziet er iig niet verkeerd uit.

avatar van deepfreezer83

deepfreezer83

flightplan

mcdaktari

Ja die ook deepfreezer83 maar bedoelde toch een andere film.

avatar van max cady

max cady

mcdaktari schreef:

Ja die ook deepfreezer83 maar bedoelde toch een andere film.

Breakdown (1997) - MovieMeter.nl ???

mcdaktari

max cady precies, die bedoelde ik

avatar van rep_robert

Flight Plan, Breakdown, the Forgotten. We hebben ze allemaal al wel een keer gezien. Al neigt deze veel meer naar de laatste betreft de uitwerking van de film.

De synopsis van de film zorgt ervoor dat je vanaf het begin van de film alert bent op hetgeen dat je voorgeschoteld krijgt. Het mysterie ontrafelt zich op een rustig tempo, maar je krijgt al vrij rap al wel door dat de film zich precies op de manier ontwikkelt die je al in gedachten hebt. Weinig verrassingen dus en dat is toch wel jammer. Wat dat betreft heeft Anderson niet een heel fantastisch oeuvre. Op the Machinist na schittert het vooral in wel oké films. Je merkt wel aan alles dat hij bekend is met het genre.

Ik was wel blij dat ik er onbevooroordeeld in kon gaan, want er stond nog geen enkele stem op MovieMeter toen ik de film ging kijken.

Ondanks dat het allemaal een beetje voorspelbaar vind is het wel onderhoudend. Anderson weet de grauwe sfeer goed over te brengen met mooie shots en een beetje koel kleurenpatroon over de hele film heen. Een heel deprimerend gevoel overheerst. Worthington vind ik een prima acteur. Hij heeft al in een aantal kleinere films gespeeld en nooit vond ik hem slecht. Nergens werd de film ongeloofwaardig. Ik geloofde zijn emoties van begin tot eind.

Voor Netflix een prima productie. Weinig op aan te merken. Als je bekend bent met het genre kent de film weinig verrassingen, maar is het wel een aangename aanvulling. Ik heb ze slechter gezien.

platonie

Erg voorspelbaar, des al te mijn een goede film

platonie schreef:

Erg voorspelbaar, des al te min een goede film

avatar van Brabantze

Brabantze

Net gekeken. Niet heel onaardig! Wel beetje voorspelbaar. Maar zeker een prima film.

avatar van scorsese

Redelijke film waarin een meisje haar arm breekt en door vader en moeder naar het ziekenhuis wordt gebracht. Een prima eerste helft, maar daarna zit er wat minder progressie in het verhaal waardoor het soms wat langdradig wordt. Toch doet deze thriller gewoon wat ie moet doen en wordt er genoeg spanning en sfeer gecreëerd. Deze past in ieder geval perfect binnen het oeuvre van Brad Anderson.

avatar van AniSter

AniSter

Met dat waar - niet waar - waar - niet waar - waar -niet waar hadden ze nog uren door kunnen gaan. Afgezien van dat, vond ik het verhaal prima in elkaar gezet en wat het einde betrof..... dat was goed... al was iedere mogelijke afloop goed geweest. Toffe film. Predicaat thriller helemaal waard! Voorspelbaar? Wat maakt het uit.

avatar van MovieXpert

MovieXpert

Grote afknapper! Bijna de volle 100 minuten genept als kijker. Je krijgt verkeerde 'feiten' voorgeschoteld op basis daarvan moet je de verhaallijn van de film begrijpen. Aan het einde van de film lijkt het alsof je de hele film naar een totaal andere film hebt gekeken. Pas in de laatste paar minuten wordt een volledig ander beeld geschetst. Als kijker moet je het maar doen met de gefantaseerde beelden van de filmmaker. Shutter Island met Leonardio di Caprio was nog origineel, alleen de verhaallijn was beter. Je kreeg als kijker nog enigszins aanwijzingen tijdens de film. Hier geen enkele.Dit is geen thriller, dit behoort eerder in de categorieën Drama en Fictie.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Goede apparte film die lekker wegkeek. Acteerwerk was ook goed. 1 van de betere films die ik op netflix gezien heb.

avatar van MisterD 1985

MisterD 1985

Je kijkt de film en je weet dat het niet klopt. Er zijn veel films met dit genre. Ik zat overigens wel een tijd op het verkeerde spoor. Ik dacht dat ze een auto-ongeluk hadden gekregen en dat hij of zijn vrouw en dochter het niet hadden overleefd (iets in die trant).

Leuk om gezien te hebben!

avatar van rep_robert

MisterD 1985 schreef:

Dat kon het idd niet zijn. Eenmaal helder keek hij nog naar buiten en zag hij zijn auto staan. Helemaal spik en span.

Brad Anderson is er weer.

De man van de bovengemiddelde zekerheid. Ondertussen de 9de film die ik van Anderson zie, nog nooit is het tegengevallen. Het is ook zelden écht geniaal, maar voor wat onderhuidse weirdness en een kleine mindfuck zit je bij hem altijd wel goed. En da's eigenlijk volledig wat deze film te bieden heeft.

Het is ook duidelijk dat Anderson al even meedraait in dit genre, want hij speelt een beetje met de genreclichés. Bij dit soort films weet je vaak al snel op welk punt de realiteit verlaten wordt. Anderson weet het echter op zo'n manier aan te dikken dat je als kijker aanvoelt dat er nog een twist achterzit.

Halverwege de film draait hij de rollen dan nog een keertje om, maar wel volgens hetzelfde patroon. En zo zit je uiteindelijk naar een film die kijken die erg voorspelbaar oogt, die erg bekend aanvoelt, maar waar het toch nog steeds alle kanten mee kan opgaan. Dan heb je met een stielman te maken.

De aankleding is verder wel aardig. Netjes geschoten, onderkoeld kleurenpalet met hier en daar een felle accentkleur. Strakke editing verder en een kundige soundtrack. De film kleurt nergens buiten de lijntjes, maar dat kan ook moeilijk aangezien Anderson expliciet met de grote clichés aan de slag gaat.

Het niveau van The Machinist is het nog steeds niet, maar uiterst solide en amusant genrewerk zeker wel. Laat hem maar lekker filmpjes blijven maken.

avatar van appsz

appsz

Een erg vermakend en spannend film van begin tot eind.

avatar van sasschef

sasschef

Wat een heerlijke film! moest een beetje op gang komen, en wennen aan de acteurs, maar gaandeweg de film in een continue spanning gezeten! Gelukkig eindelijk weer eens een lekkere spannende thriller (horror?) Elk moment vraag je je af waar gaat dit heen.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

De film zou ik echt goed hebben
gevonden als het echt een psycho ziekenhuis was geweest. Ik had daarom de laatste 5min niet gezien

Je blijft wel kijken

avatar van schumacher

schumacher

Ik vond dit best een goeie thriller, niet de beste die ik al gezien heb maar zeker eentje die het bekijken waard is en op mss de eerste 10-15 min na (moest wat op gang trekken) is het boeiend vh begin tot het einde.

Het einde was mss voorspelbaar maar ik laat het gewoon graag op me afkomen, vele mensen zitten tijdens een film

nogal hard na te denken, ik laat het liever wat op me afkomen, veel leuker zo.

Wat mij betreft zeker een aanrader in zijne genre (thriller).

avatar van hankdigger

hankdigger

MovieXpert schreef:

Je kreeg echt wel aanwijzingen,die heb je blijkbaar gewoon gemist. Beetje flauw om daarom een zo laag cijfer te geven.

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Inderdaad aanwijzingen zat. Sterker nog je ziet in principe gewoon hoe de hoofdrolspeler alles ervaard.

avatar van horizons

horizons

Bovengemiddelde film in het genre.

avatar van ChantalParis

ChantalParis

Graag meer van deze Netflix

avatar van Eboman

Eboman

Voelde wat saai aan vanwege het mega voorspelbare karakter. Wel sterk geacteerd en helemaal geen slechte film! Heel goed vond ik m anderzijds ook niet, maar dat is per persoon verschillend.

Sam Worthington blijft een goede acteur en is leuk om hem te zien acteren. Je gelooft hem blindelings.

avatar van PeterNL

PeterNL

Verschrikkelijke actrice Lily Rabe

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Een aardige film die ons gisteravond prima heeft vermaakt. Tijdens het kijken hadden we zoiets van we hebben zoiets al vaker gezien, maar er werd sterk in geacteerd en een mysterieus sfeertje opgebouwd. Gefilmd op leuke locaties. Deze psychologische thriller is zeer zeker de moeite waard.Een 3.0

avatar van boemboem27

boemboem27

Aardige film waarbij je op het verkeerde spoor wordt gezet .

Allemaal wat rommelig.

Heb m afgekeken maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Wortington speelt een goede rol