• 9.373.254 stemmen

Met onder meer: Alicia Vikander, Riley Keough en Naoki Kobayashi

Gesproken taal: Engels en Japans

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Earthquake Bird

"Look beyond what you see"

Het jaar 1989. De jonge vertaalster Lucy Fly woont al vijf jaar in Tokio. Ze ontmoet de knappe fotograaf Teiji, die ze niet meer uit haar hoofd kan krijgen. Alles wordt ingewikkelder wanneer de verpleegster Lily in de hoofdstad arriveert en er een driehoeksverhouding ontstaat. Wanneer Lily vermist wordt, is Lucy de hoofdverdachte.

eRCee schreef:

Wat bedoel je als je zegt dat Vikander compleet verzuipt, Onderhond?

Vond haar absoluut niet geschikt voor deze rol. Op zich geen slechte actrice, maar dat wat duistere/mysterieuze ging haar echt niet af, terwijl de film daar duidelijk op probeerde te steunen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Fraai score, erg fraaie digitale look, maar toch weet de film niet helemaal te beklijven. Op momenten is het wat saai allemaal, met name het eerste half uur. De relatie tussen Lucy en Teji komt wat zwijmelig en quasi-interessant over.

Het helpt misschien ook niet altijd dat het bronmateriaal een boek is. In een film kan het toch best lastig zijn een flashbackstructuur zoals die in dit verhaal toe te passen. De geheimzinnige personages maken wel nieuwsgierig, ook al is de film uiteindelijk tamelijk voorspelbaar. Vikander en Keough spelen goed. 3.0*.

avatar van joolstein

joolstein

Sfeervol wel ja maar aan whodunnit mist het iets? Een Zweedse vrouw, in Japan wordt verdacht meer te weten over de verdwijning van haar vriendin Lily. In terugblikken zie je de kennismaking en de romantische perikelen met een fotograaf. Tja...de film zweeft van scène naar scène maar veel gaat over die vriendschap of relatie. De mysterie /thriller-momenten zijn op één hand te tellen. Er lijkt meer interesse in Lucy’s gedachtegang te zijn en over iets van een krakkemikkig relaas rond dood en schuldgevoelens. Alicia Vikander stelt daarbij ook flink teleur, Ze acteert afstandelijk en kijk met uitdrukkingsloze ogen in de camera. Het is leuk voor Vikander dat ze voor haar rol 5 maanden Japans leerde maar het voegt niet veel toe om er een spannender ingrediënt van te maken. Tja het whodunnit was uiteindelijk maar betekenisloos spanningselement en de als compensatie opgevoerde Japanse locaties maakte daaraan verder ook maar weinig goed!

avatar van mrklm

mrklm

Sfeervolle thriller begint wanneer vertaler Lucy Fly [Alicia Vikander] Tokyo door twee detectives [Kazuhiro Muroyama, Ken Yamamura] wordt ondervraagd in verband met de verdwijning van Lily Bridges [Riley Keough], die zij hielp bij het leren van de Japanse taal en cultuur. Lucy maakt een onverschillige indruk, maar in flashbacks ontdekken we dat Lily meer was dan zomaar een cliënt. Westmoreland houdt de spanning goed vast, maar de langverwachte ontknoping is niets minder dan een onvervalste anticlimax.

avatar van lang pee

lang pee

Bij de reviews kwam ik nogal eens het woord dull tegen en dat vind ik absoluut terecht, wat een vervelende fim, krijgt ook meestal terecht niet de beste reviews, is zo een film die je na enkele dagen al helemaal vergeten bent....