• 9.373.160 stemmen

In the Shadow of the Moon (2019)

Thriller / Mystery | 115 minuten

Genre: Thriller / Mystery

Geregisseerd door: Jim Mickle

Met onder meer: Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman en Michael C. Hall

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot In the Shadow of the Moon

In 1988 start de ambitieuze politieagent Thomas Lockhart een zoektocht naar een seriemoordenaar die op mysterieuze wijze om de negen jaar opduikt. Wat de misdaden van de moordenaar zo uitzonderlijk maken is dat er geen wetenschappelijke verklaringen voor te vinden zijn. Tijdens de zoektocht naar de waarheid lijkt de rechercheur zijn gezonde verstand te verliezen, waardoor hij zijn carrière en het leven van zijn familie op het spel zet.

Vanaf 27 september te zien op Netflix.

avatar van 606

Oeh, klinkt goed en spannend zeg

avatar van scorsese

Aardige film waarin een politieagent betrokken raakt bij een reeks moorden die om de negen jaar plaatsvinden. Een prima mix tussen actie, thriller en een vleugje sciencefiction (waarbij de gebruikelijke tijdreis-paradoxen ook weer om de hoek komen kijken). Een spannend en goed eerste gedeelte. Ondanks het onderhoudende plot zakt het hierna soms wel wat in.

avatar van Scriptwriter

Scriptwriter

Het is een beetje van alles en nog wat: sci-fi, thriller, psychologisch drama, mystery. En dat is nu net het probleem. Het plot komt nogal gekunsteld over en echt spannend wil het niet worden. Het 'emotionele einde' werkt eerder komisch dan ontroerend.

avatar van Master Blaster

Master Blaster

Helemaal niet slecht. Deed me erg aan Memento denken

Vond de film sterk beginnen

Vond het een prima film en heb me prima vermaakt! ?

Dikke 9 ?

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Een film die fantastisch begint. Een soort ouderwets buddy-cop verhaal, de 80's, visueel erg fijn met alle rook in de straten steeds, het gedetailleerd maken van eten / ontbijt, noem het maar op. Echter neemt de film halverwege een rare afslag. De film wordt vanuit het niks een sci-fi thriller, die te veel hooi op haar vork neemt (tijdrijzen, rare verklaringen over bepaalde zaken, etc.). Uiteindelijk niet interessant genoeg.

avatar van mikey

mikey

Yep! Tof begin. Maar wanneer het tijdreizen begint wordt het (uiteraard) heel verwarrend. Bovendien laat de film te veel vragen onbeantwoord.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Ik ben verzot op politiethrillers met als verhaal de jacht op een serial killer. Dus bij het lezen van het plot hierboven kreeg ik spontaan een glimlach op het gezicht, had er zin in. Maar bij het starten zag ik meteen een grote rode N prominent in het beeld staan, met het welbekende geluidje van de film- en serie-grutter op de achtergrond. En daar had ik met de laatste prenten niet veel vertrouwen meer in. Hopelijk dat deze het ijs kon breken, dat was mijn uitgang in ieder geval.

Twee namen in de cast die me wat doen, Boyd Holbrook en Michael C. Hall. De eerste kenik vooral van de practige serie Narcos, we tweede kan ik maar niet loskoppelen van het personage Dexter in gelijknamige serie. Daarnaast nog Bokeem Woodbine, een aardige cast kan ik het noemen.

We beginnen met een prachtige setting in 1988, prachtig om dat oude spul allemaal weer eens te zien. Van meet af aan zit je volop in de actie, zo mag ik dat graag zien. De puzzel is compleet, Wie, met wat, waarom en hoe........

Als alles voorbij lijkt, blijkt het tegendeel waarheid, de moorden worden na negen jaar hervat en Lockhart zit wederom bovenop deze zaak.

Maar de film krijgt een vreemde kering waar ik niet op had gehoopt. En de prent kent wat dippen zo nu en dan. Jammer, het Shi-fi sausje had ik niet zien aankomen aangezien het hier niet wordt aangegeven op MM. Wel op IMDB, zou hier er ook vermeld moeten worden om met het plot niet op de verkeerde been gezet te worden.

In het algemeen trek het verhaal en script je vlot door de 115 minuten heen. Er gebeurt genoeg, genoeg actie en de puzzel houd je wel bezig. En dat zijn leuke kenmerken voor een tv-film. Veel cliché en wat plotgaatjes/foutjes maar daar kun je mee leven. Regie is voldoende net als de soundtrack. Het acteerwerk is aardig.

Ach een leuk stukje ontspanning voor een keer. Geen topper, geen slechte prent, genoeg voor 3**.

Een 6,5/10.

avatar van kampsie1

kampsie1

Geen hoogstaand filmpje, maar nergens vervelend. Goed te pruimen

avatar van AniSter

AniSter

Goed in elkaar gezette, onderhoudende film met enkele mysterieuze wendingen die te verwachten waren als je de omschrijving vooraf hebt gelezen. Een beetje een soft einde wat ietsje afbreuk doet aan het geheel.

avatar van Kliko_Green

Kliko_Green

Lekkere film hoor. Het begin is erg sterk. Het einde voelt toch wat afgeraffeld maar dat doet niets af aan het bijzondere verhaal.

Acteer werk is niet super maar door de goede muziek wil ik dat wel vergeven. ?

avatar van Baggerman

Baggerman

Eigenlijk verwachtte ik een soort It-achtig scenario, met een bovennatuurlijke moordenaar. Het wordt echter een Terminator-variant en het script en het effect daarvan bij mij als kijker zakt als een plumpudding in elkaar. Eigenlijk is het leuk tot 2006 en daarna verzandt het in een saai iets.

Qua sfeerschepping vond ik dit echter nog wel okay en is dit voor een keertje nog best aardig.

avatar van platonie

platonie

Begon leuk , maar na mate de film verder ging werd hij verwarrend. Geen knoop aan vast te binden. Muziek was oke

avatar van frans123

frans123

Boyd Lolbrook??/Dan ga ik kijken!!!

En er staat boven..."wat de misdaden zo uitzonderlijk maken is dat er geen wetenschappelijke verklaringen voor te vinden zijn..." Is dat vanuit de wetenschap te verklaren dan?

Ben benieuwd....

Wat een bagger...na een kwartier af gezet. Zonde van mijn tijd.

avatar van Icer

Icer

Film stampvol met clichés en stereotypes in een jaren '80 decor gepropt. Ik heb het een half uur vol kunnen houden voordat volledige ontkoppeling insloeg.

avatar van Sjieve

Sjieve

Zeer matige film met dito script en ondanks de "grote namen" past het acteerwerk ook hierin (ook matig). Typisch Netflix meuk (ik wacht nog steeds op een goede Netflix film).

avatar van mrwhite

mrwhite

Sjieve schreef:

Annihilation (2018)

avatar van jippie2010

jippie2010

Sterk begin, matig middenstuk en een bedenkelijk eind. Lastig te beoordelen. Uiteindelijk is het niet vernieuwend genoeg om te verrassen. *2,5

avatar van Sjieve

Sjieve

Ga ik die ook eens checken.

avatar van cor1946

cor1946

Waarom nou zo achterlijk laatste 1 uur van deze in het begin goede film. Met veel spanning in het 1e gedeelte. Kost punten. Weer Netflix ze leren het nooit geloof ik. De series zijn goed maar sommige films zijn slecht.

avatar van john mcclane 2

john mcclane 2

Sjieve schreef:

Ehm beast of no nation. Bird box ...irishman .

Geef ze de ruimte....

Beste Netflix films: dít is Esquire's top 20

avatar van Dennisj

Dennisj

De film begint veelbelovend en het concept vond ik best vet toen ik het las. Maar naarmate je richting het einde gaat word het allemaal steeds slapper. Met als dieptepunt dat het zijn kleindochter was. Jaja zulke dingen heb ik nou nog nooit gezien.
Nee als het niveau van het eerste half uur aan was gehouden en de film een ietwat andere richting nam was het prima. Maar helaas word er voor een soort makkelijke weg gekozen.

avatar van remorz

remorz

Slap.

Een verhaal dat het waarschijnlijk best goed doet als een sci-fi thriller in boekvorm. Negen jaar intervallen zijn in film best gapende tijdvakken. Je krijgt daardoor nooit echt medeleven voor de personages, noch wordt de dreiging van ‘het grote gevaar’ écht voelbaar.

In korte fragmenten tussen intervallen krijgen we eerst te maken met een reeks mysterieuze doden, dan komen we erachter dat er een verband is dat tijd te boven gaat en vervolgens wat dat verband is. Eenmaal beland bij het laatste tijdvak, wordt er ook nog een emotionele kaart gespeeld en dat kan er ook nog wel bij. De film wilt een verhaal van 30 jaar vertellen, maar doet dat haastig, oppervlakkig en een beetje klungelig. De brandende ‘soort-van-Amerikaanse’ vlag in de openingsscene vertelt zo’n beetje het hele verhaal al.

Ik ken Holbrook van Narcos en Predator en ik mag ‘m wel. Hij lijkt een beetje een charisma-loze morf tussen Brad Pitt en Ryan Gosling maar speelt best oke. Hij krijgt hier gewoon weinig bijval van script of collega’s. Actiescenes zijn werkelijk but: saai, rommelig en totaal ongeïnspireerd.

De film steekt goed van wal, maar heel veel meer heeft het niet te vertellen, en heel veel meer om indruk mee te maken ook niet. Eén grote bluf. 115 minuten om je eigen aandacht te zien verslappen en onverschilligheid te doen toenemen. 1,5*

avatar van Grindhouse62

Grindhouse62

• 2065 berichten

Verhaal technisch is deze thriller de eerste 75 minuten sterk en spannend en voorzien van aardige actie om vervolgens trager te worden. Je moet goed blijven opletten naar het einde van de film, want anders ben je de draad zo maar kwijt van het mysterie. Het einde is zeker niet voorspelbaar. De film heeft mij vermaakt en was in grote lijnen boeiend, maar toch na 75 minuten in kakte ik hem een onvoldoende wou geven. Maar doordat de film grotendeels goed was, ik hem een magere -3.0 geef.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Begon goed, eerste klein uur, maar daarna traagheid en saaiheid troef n uiteindelijk serieus op mijne honger blijven zitten n overheerst teleurstelling.

avatar van princesspeach

princesspeach

Ik dacht eindelijk een goede netflix original. Het begon namelijk erg sterk. Super spannend maar nadat meneer In 2006 was zakte de hele film in als een pudding. Spanning was ver te zoeken en het verhaaltje werd echt heel vaag.

avatar van Mercurio

Mercurio

3.5 vóór de eerste helft, 1.0 voor de tweede helft. Waarom kunnen ze bij Netflix niet gewoon een goede film maken, zonder die verheven pc sh*t.

avatar van PCTERN

PCTERN

Sluit me wel aan bij een aantal eerdere comments. Film met 2 helften, een goede eerste helft en een afgeraffelde tweede helft met een ronduit vervelende en belerende boodschap als afsluiting. Het leek zelfs alsof ze halverwege erachter kwamen dat het budget op was en er nog wat historische citaten tegenaan gegooid werden om het nog wat op te poetsen als afronding.

Het verhaal had beter gepast inclusief diepere verhaal uitwerking van het tweede deel in een 4-delige miniserie met elk deel 1 decennium bijvoorbeeld. Het verhaal of scenario was niet zo heel gek bedacht en ook met een langere filmspeeltijd van bijvoorbeeld een kleine 3 uur was er veel meer uit te halen geweest.

Het beoogde verhaal had wat Terminator aspecten gecombineerd met een gemiddeld tot goed serial killer verhaal. Maar had ook het idee dat men wat worstelde met de diepere boodschap van de film en dat daardoor de film zelf wat de dupe werd. Karakters waren wat oppervlakkig ook. De film was te doelloos op de essentiele punten zoals de primaire verhaallijnen met een nogmaals slecht drie kwartier aan het einde.

Ik kom niet verder dan een onvoldoende tot matig dankzij het slechte ondoordachte 2e stuk. Kom op een gemiddelde van een 3,5 voor het eerste stuk en een 1,5 voor het einde.

avatar van james_cameron

Beetje onwennige mengeling van thriller en science-fiction, met een Terminator-achtig plot. De cast kan er mee door en zowel visueel als inhoudelijk steekt de film vakkundig genoeg in elkaar, maar het script is weinig origineel en slechts sporadisch komt de boel echt tot leven. Het is allemaal wat vlakjes en doorsnee. Regisseur Jim Mickle, wiens eerdere films ik zonder uitzondering kon waarderen, is hier duidelijk uit zijn element.