• 8.897.050 stemmen

Geregisseerd door: Kyle Newacheck

Met onder meer: Adam Sandler, Jennifer Aniston en Gemma Arterton

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Murder Mystery

"First class problems. Second class detectives."

Nick en Audrey Spitz - een agent en kapster uit New York - gaan samen op vakantie door Europa om weer een vonk te laten ontstaan in hun huwelijk. Hun reisplan verandert echter op het laatste moment, als ze door de rijke Charles Cavendish worden uitgenodigd voor een feestje op het jacht van zijn oom Malcolm Quince. Echter wordt Quince na een schokkende mededeling vermoord en worden Nick en Audrey als hoofdverdachten gezien.

Nick Spitz

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Denssb schreef:

heb jij ook zo'n vrouw dan als er miljoenen van rondlopen?

Durf te wedden van niet???

nee natuurlijk niet,gelukkig niet.....kwestie van smaak hè.?

avatar van Kondoro

Kondoro

Wat een ongelooflijk saaie prent was dit. Deze Netflix Original heeft me sowieso wederom niet weten te vermaken en dat was eigenlijk al van ver te zien. Het erg saaie concept was voor mij de valreep, waardoor de film erg saai en flauw word om te volgen en om naar te kijken. Sandler gaat voor mijn gevoel in niveau steeds lager, dan houd je Jennifer Aniston over die voor mij de film nog een beetje interessant wist te houden. Nee, dit was totaal niet mijn film: voorspelbaar, saai en ongelooflijk cliché. Ik kwam een beetje van de koude kermis thuis.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

• 2000 stemmen

Tsja. Ik verwachtte er niet veel van en kreeg dat ook niet. Sandler en Aniston op de automatische piloot.

Hoe afgezaagd een typische 'whodunnit' ook is, het is al een tijdje niet meer gedaan. Zeker niet met een flauwe insteek. Maar dit is wel héél flauw. Terwijl ze soms letterlijk struikelen over de lijken, rennen Aniston en Sandler met een grijs door de film heen. Dat geen enkele moord of dreiging enige indruk op hen maakt, werkt vervreemdend en maakt dat de film je nooit echt pakt.

Prima, het sarcasme van de hoofdpersonen is de gimmick van de film - maar het had zoveel beter gekund met grappigere en originelere dialogen.

Had in plaats van Sandler bijvoorbeeld een Seth Rogen gecast (had prima gepast, naast een iets jongere dame in plaats van Aniston). Had de kliek van Judd Apatow (die veel werkt met Rogen) laten sleutelen aan de dialogen en het zou al 10x beter geweest zijn.

2,5 sterren

avatar van LostCauze

LostCauze

Ik was in de mood voor een domme wegkijkfilm, maar ik heb deze echt met tegenzin uitgekeken.

Sandler en en Aniston klinkt als een recept voor minimaal een zesje maar dit was echt heel slecht.

3/10

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

Niet echt een goede film en ook niet een leuke film. Best wel irritant eigenlijk. De enige persoon die het nog aardig deed was Luke Evans. Echt een 'waste of time' als je iets beters had kunnen doen.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

Na recent geleden nog eens Just Go with It te hebben gezien, een aardige komedie die toch wat minder was dan ik me meende te herinneren, en de relatief slechte ontvangst van deze film waren mijn verwachtingen voor Murder Mystery wel getemperd. Toch had ik ergens nog wel de hoop dat dit een leuke film kon worden.

Gelukkig bleek die hoop niet helemaal onterecht, want Murder Mystery is een erg vermakelijke 'whodunnit'. De humor is wel nogal wisselvallig. Je krijgt een hoop grappen voorgeschoteld die niet aanslaan en dan is het toch een beetje pijnlijk als je ze Adam Sandler met een brede grijns ziet presenteren. Daar staat tegenover dat er ook een hoop scènes wél werken; momenten waar ik hardop om kon lachen. Die momenten worden ongeveer evenwichtig verzorgd door Jennifer Aniston en Sandler, die hier voor de tweede keer bewijzen een goed team te zijn. Overigens vond ik de chemie tussen hen hier misschien nog wel wat beter dan in Just Go with It, maar dat hangt er mogelijk mee samen dat ze in die film vooral om elkaar heen draaien daar ze in Murder Mystery al vanaf het begin een stel zijn.

De bijrollen zijn ook leuk. Sandler's vriendengroep dit keer thuisgebleven, waardoor de meligheid beperkt blijft. Luke Evans, Gemma Arterton en Dany Boon komen prima uit de verf. Ze spelen lopende karikaturen, maar in een filmpje als dit weet dat niet te storen. Natuurlijk is het een leuke bijkomstigheid dat je zelf als kijker ook de Sherlock Holmes mag uithangen, hetgeen er ook wel voor zorgt dat je bij de les blijft. Bovendien zijn de schitterende locaties in Italië vanzelfsprekend een groot pluspunt.

Een luchtige wegkijker met een aangenaam zomers sfeertje. Onwaarschijnlijk dat de film de meesten van ons lang zal bijblijven, maar ik vond dit een prima werkje van Adam. Hij heeft wel eens betere films gemaakt, maar ook veel slechtere. Wat mij betreft mag hij de samenwerking met Jennifer Aniston in de toekomst zeker nog eens opnieuw aangaan.

avatar van remorz

remorz

• 1914 berichten

I’m just having fun, it’s a boat!

Ik had het niet verwacht maar dit is een prima stukje pretentieloos vermaak. Sandler en Aniston delen een ongedwongen chemie als de kibbelende Spitzes, die elkaar te kakken kunnen zetten maar niettemin van elkaar houden. Als enigszins verlopen echtpaar worden zij tijdens een Europese trip van onverwachte luxe betrokken bij (jawel) een moordmysterie.

Het is niet meer dan een kluchtige variatie van een aflevering van Poirot - denk aan de toon van Scooby Doo - met alle verdachtmakingen, lukrake motieven en onthulling van dien. Het heeft niet veel om het lijf maar is geinig genoeg om te volgen en het baant de weg voor genoeg grappige observaties van onze hoofdrollen.

De uiteenlopende bijrollen bestaan vooral uit dik aangezette typetjes, voorzien van flauwe trekjes met net genoeg houdbaarheid om de speelduur te vermaken; het is het terloopse sarcastisch commentaar van vooral Sandler die het bij elkaar weet te houden.

Met mooie Europese locaties als achtergrond en het zomerse jetset-leven als setting is er genoeg ruimte voor onderzoekend gefluister en kinderlijk vormgegeven complotjes, die een goede anderhalf uur weten te boeien. Klein en vermakelijk: 3*

avatar van UltraMovieKiller

UltraMovieKiller

Viel mij tegen. De grappen zijn vaak net te flauw om echt te kunnen lachen, er is geen daadwerkelijke spanning en geen echte drama. Er is eigenlijk niets.. je kijkt naar een voortkabbelend geheel, maar pijnlijk slecht is het ook weer niet.

Het leukste uit de film was hoe het gedrag en manier van praten van Amerikanen door Aniston en Sandler een beetje bespot wordt in deze Europese setting.

avatar van Corran

Corran

Sandler wilde op vakantie naar Monaco op kosten van Netflix en voilà, de hele familie zit mee in de film en we hebben nog meer ongeïnspireerde bagger met een weinig enthousiaste Sandler die zich door een comedy mysterie worstelt, ontdaan van enige vorm van comedy en/of mysterie, waarin niets of niemand vermakelijk is.

avatar van reteiP

reteiP

Op aanraden van de schoonbroer deze film toch maar eens bekeken ondanks de lage score. Kon echter zowel mij als mijn vriendin geen moment boeien. Je hoopt dan dat er toch een aantal grappige scènes gaan zijn, maar verder dan een halve grijns kwam ik nergens.

avatar van Malse filmpies

Malse filmpies

Aardig.

Zowel Sandler als Aniston zijn favorieten van mij binnen dit genre. De chemie tussen die twee is ook in deze film aanwezig en dat doet al erg veel goed. Wel spelen ze behoorlijk op de automatische piloot, maar dat heeft mij weinig gedeerd. De humor slaat redelijk aan en dat zorgt voor een vermakelijk filmpje.

Weinig memorabel, maar zeker leuk om een keertje mee te pakken.

Zelden met zoveel moeite een film uitgekeken.

avatar van Redlop

Redlop

Prima als luchtig tussendoortje na 12 afleveringen Making a Murderer op Netflix.

avatar van Shadowed

Shadowed

Een beetje vreemd.

Lijkt vooral een film waaraan twee verschillende regisseurs hebben gewerkt die allebei een andere film wilde maken. Eentje een flauwe Sandler-komedie, en de ander een charmante murder mystery. Toen hebben ze maar de handen in een geslagen en een combinatie van beide gemaakt.

Sandler is in ieder geval weer ouderwets ongrappig. Ik smaak hem veel beter in serieuzere rollen, omdat hij wel gewoon goed kan acteren. Maar hij zelf lijkt een voorkeur te hebben voor dit soort komedies, en dat zijn dan helaas een beetje de mindere rollen helaas.

Anniston vond ik ook weinig bijzonder eigenlijk. In Friends vond ik haar al niks, net als die serie, en ook hier vind ik het helaas weinig bijzonder. Ook een aantal andere rollen die heel erg hun best doen om grappig te zijn maar dit allemaal niet zijn. Met als dieptepunt Arterton.

Wel is het zo dat de film qua regie regelmatig opvallend charmant geschoten is, wat ook wel bij het genre moordmysterie past, maar in combinatie met een brute Sandler-komedie een beetje verbloemt. Maar dat neemt niet weg dat de boot erg leuk is ingericht en de autoachtervolging op het einde ook opvallend strak in beeld gebracht is.

Duurt ook uiteindelijk niet heel lang en het tempo ligt hoog genoeg, maar ik kan niet zeggen dat ik 1 keer heb gelachen. Beetje geforceerde humor die nooit werkt, en daar ligt het pijnpunt van Murder Mystery. Leuk bedacht, maar het werkt niet.

avatar van Noodless

Noodless

Best wel een aardig opgezet moordmysterie met hier en daar wat humor. De twee hoofdrolspelers zorgen voor goede chemie zonder echt melig te worden. Als koppel hebben ze hun eigen problemen, maar hun aandacht gaat vooral naar de moordzaak waarbij ze betrokken geraken en waardoor ze nog meer in de problemen komen. Goed spel van Sandler en de nog steeds charmante Aniston. Vlot tempo en leuke twisten. 6,5/10

avatar van Mickey b

Mickey b

Whodunnit meets comedy... Moordmysterie was ok met een twist, waarbij de onderzoekers zijnde Jennifer en Adam zelf door politie hoofdverdachten zijn en dus onderzoek voeren om hun eigen onschuld te bewijzen. Tot daar alles goed. Humor daarentegen was genre chaotisch en niet overtuigend. Jennifer kon ik nog enigszins verdragen, Adam daarentegen werkte op mijn zenuwen... Humor vond ik dus niet zo geslaagd. Maar als je een niet al te hoog gegrepen filmpje wilt zien dan kan deze er nog mee door. Geen hit, maar een typisch Netflix-niveau met gekende acteurs... Setting wel leuk: luxejacht en Monte Carlo als mooie locatie. 3* dankzij Jennifer. Zonder haar was dit anders maar een 2* waard...

avatar van jffrfilms

jffrfilms

Slecht! De chemie tussen Aniston en Sandler wekte gewoon meer irritatie op en dat liep eigenlijk heel de film door. En de humor was ook ver te zoeken, plus puntje was de achtervolging vanwege de gave shots.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een nogal flauw komisch niemendalletje dat enkele leuke momenten kent, zoals het gesprek in het vliegtuig aan de bar en later in het toilet. "I'm not getting laid?" Adam Sandler is iets minder irritant dan in zijn eerdere films, hij lijkt door ouder worden wat uitgedoofd en dat valt alleen maar toe te juichen. En met zijn mustache lijkt hij wat op een Amerikaanse inspector Clouseau, maar Sandler is natuurlijk bijlange geen Peter Sellers ondanks dat men hem enkele leuke oneliners in de mond legt ("Stop removing and reinserting the murder weapon in the victim's chest"). Het samenspel tussen het kibbelende koppel Sandler/Aniston is soms wel leuk. "We should test that for fingerprints first!" "Ok, did you pack the fingerprint testing kit?". Aniston is zeker geschikt voor lichte komedie. Ze heeft de komische timing echt onder de knie. Alleen lijkt er iets aan haar gezicht te mankeren, een botox behandeling ondergaan misschien? Mooie beelden in het Middelandse Zeegebied (de autoachtervolging), en het einde lijkt te wijzen op een vervolg op de trein (Orient Express)? Ook het lettertype tijdens de aftiteling doet denken aan die van de bekende Poirot serie. Maar dat zal er wellicht niet komen aangezien deze film geen groot succes was, naar ik hier lees.

Scriptwriter schreef:
Beschouw het als een snack uit de muur. Hap, slik, weg. En niet gaan zeuren over smaak en voedingswaarde.

Leuke opmerking, maar dan toch maar anderhalve punt geven?

avatar van Geno

Geno

Ik heb me op een of andere manier erg vermaakt. Je blijft kijken. Niet zozeer uit spanning, want daar was het echt te luchtig voor, maar wel voor de hysterische wendingen. Als komedie vind ik 'm zeker geslaagd. En natuurlijk blijf je ook kijken voor Jennifer Aniston ... ; ik vond haar (ook) geweldig acteren.

Het viel me overigens op dat de wijze van acteren erg leek op de wijze waarop Woody Allen dat altijd graag had; wat pseudo-choatisch en ongecontroleerd, wat het allemaal wat meer spontaan én naturel maakt, zoals in met name Manhattan Murder Mystery.

Tegen t briljante werk van Woody Allen (dat net zo hysterisch, maar daarentegen superspannend is) kan Murder Mystery natuurlijk niet op. Toch ben ik blij met deze heerlijke aanwinst voor 't genre.

avatar van Film Pegasus

Sandler en Aniston staan nu niet meteen bovenaan mijn lijstje van favoriete acteurs, en dat is ook niet gebeterd na deze film. Een wel heel Amerikaanse versie van Knives Out (dat voor mij een deels Engelse look heeft), maar dan zonder de finesse. Sandler en Aniston spelen een typisch Amerikaans koppel dat enorm irriterend is. Een wonder dat zij niet vermoord werden. Op zich heeft het verhaal wel wat potentie en is er een grap die in betere omstandigheden wel had kunnen werken. Het zal nog even duren voor ik opnieuw een Sandler-film probeer.

avatar van teigertje

teigertje

Verassende en erg leuke komedie film.

Rondom een moord mysterie.

Waarin de twee hoofdrol spelers verzeild raken.

Nadat ze onverwachts spontaan uitgenodigd worden,op een luxe jacht schip.

En in een moord mysterie verzeild raken.

En zei als een soort Sherlock Holmes and Watson zich ontpoppen.

Fantastisch gespeeld door Adam Sandler en Jennifer Aniston.

Een beetje in de stijl, van Murder on the Oriënt expresse.

Genieten en zeer geslaagde komedie film.

avatar van stratmans

stratmans

leuke film met soms aardige grappen

avatar van willemfilm

willemfilm

Niet mijn kopje thee. Pfffff. Flauw maar niet leuk.

avatar van Collins

Collins

Murder Mystery is geen geweldige komedie. In plaats van consequent de eigenschappen van een misdaadverhaal aan te grijpen om die eens heerlijk en doordcht in het absurde te trekken, bestaat de film voornamelijk uit platte, voor de hand liggende en vervelende grappen en situaties. Adam Sandler en Jennifer Aniston die een detective echtpaar spelen, doen weinig meer dan wild door de film rennen op zoek naar aanwijzingen of in een poging een gevaarlijke situatie levend te ontvluchten. Hectisch, maar niet bijzonder humoristisch.

Het voordeel van die enorme bewegingsdrift is wel dat de film rijk is aan tempo, zodat de film die op zich vervelend is, niet echt verveelt. Er gebeurt altijd wel iets. Spannend is het niet. Grappig amper. Maar goed er is in ieder geval wat actie om de zinnen te verzetten.

Murder Mystery is een berekenende film. De typetjes doen precies wat je verwacht en genereren precies de grappige situatie die je verwacht. Heel af en toe is er een schokkend moment. Schokkend, omdat er plotseling iets gebeurt waarom te lachen valt. Ja ja, die momenten zijn er, maar ze zijn schaars. Je moet echt goed opletten. Behalve aan gebrek aan humor lijdt de film aan gebrek aan verrassing. Murder Mystery verrast niet met absurde situaties, met originele humor of met hilarische personages. De film is kleurloos, blijft heel degelijk binnen de lijntjes der verwachting en verrast gewoon niet. Murder Mystery is eigenlijk wel een beetje saai.

En zo is Murder Mystery een film met prima acteurs die niet boven hun gebrandmerkte typetje uitstijgen. Ook is Murder Mystery een film die geen spannend detectiveverhaal vertelt. En tenslotte is Murder Mystery een komedie waarvan de lachspieren niet erg moe worden. Positief is het dat de film vanwege het hoge tempo goed is uit te zitten, maar een heus compliment is dat natuurlijk niet.

avatar van umbra

umbra

Zwakke film met irritante personages. Geen 1 x moeren lachen en qua mysterie ook gewoon ver zoek. Deed gewoon bitter weinig met mij n was blij dat ie gedaan was. Dus zal de nieuwe maar links laten liggen.

avatar van Mansterkas

Mansterkas

Wat een onverwachte leuke verrassing deze film. Ik heb me ontzettend vermaakt met de wisselwerking tussen de hoofdrolspelers en de vaak echt hele leuke humor. Jennifer Aniston ziet er fantastisch uit. Ja, voor mij drie dikke sterren.

avatar van Fisico

Fisico (moderator films)

Een soort van misdaadkomedie met twee voormalige toplisters uit Hollywood. Deze film zal hun carrière zeker geen nieuwe boost gegeven hebben. Sandler opnieuw in zijn vertrouwde rol van een naïeve kluns in een bolderkomedie. Ik vond zijn keuzes voor het dramawerk verrassender en geslaagder. Nu, zijn carrière zit niet echt in het slop natuurlijk, hij blijft maar films produceren… En met Aniston weet je voor 95% zekerheid dat je in een komedie rolt, al dan niet met een vleugje actie, drama of romance. Verrassend is dit dus niet.

Veel karikaturen als personages. Het zou aanstekelijk moeten werken, maar het irriteert net. Het komt clownesk over. Deze Cluedo Knives Out is zeer rommelig en ondoordacht. Alleen al het feit dat zij als verdachten worden beschouwd slaat op niets. Het is één niet grappig en twee totaal ongeloofwaardig.

Het verhaal wordt afgeraffeld, want na de moord is er nog minder dan een uur te gaan. De reden waarom zij ook aan boord werden gehesen, is ook totaal uit de lucht gegrepen. Het is nu niet dat Cavendish zoveel moves maakte naar Audrey. Je krijgt dan een soort van “10 eendjes” plot waarbij er telkens een verdachte wegvalt. Iedereen heeft zo een beetje screentime. Zwak…

avatar van alacer9

alacer9

Vermakelijke film!

avatar van mrklm

mrklm

Kapster Audrey Spitz [Jennifer Aniston] is aangenaam verrast wanneer haar echtgenoot en politieagent Nick [Adam Sandler] voor hun 15-jarig huwelijksjubileum eindelijk die gedroomde vakantie in Europa heeft geregeld. Onderweg naar Europa raken ze bevriend met de welgestelde Charles Cavendish [Luke Evans], die ze een luxueus alternatief biedt door ze uit te nodigen voor de verjaardag van multimiljonair Malcolm Quince [Terence Stamp]. Wanneer een van de aanwezigen wordt vermoord (op een bepaald niet originele manier), heeft iedereen een motief, behalve Nick en Audrey. Daarom is het aan hun om de dader te ontmaskeren. Een futloze poging tot een parodie op het werk van Agatha Christie zonder spanning, zonder verrassingen, of het moet zijn dat er zelfs voor de volhardende fans van Sander en/of Aniston bar weinig te lachen valt. Och mocht James Vanderbilt ook het scenario schrijven voor het nauwelijks te rechtvaardigen vervolg: Murder Mystery 2.

avatar van MovieHolic

MovieHolic

• 1989 stemmen

Lang uitgesteld, maar toch leuker dan ik aanvankelijk verwacht had.

Ben benieuwd of deel 2 ook vermakelijk is.

avatar van BBarbie

BBarbie

Een enkele uitzondering daargelaten (Reign over Me) kunnen de films van Adam Sandler mij niet bekoren. Daar brengt deze who-done-it komedie geen verandering in, ondanks (of dankzij?) de aanwezigheid van Jennifer Aniston.