Genre: Komedie / Mystery
Geregisseerd door: Kyle Newacheck
Met onder meer: Adam Sandler, Jennifer Aniston en Gemma Arterton
Bekijk via Netflix
Plot Murder Mystery
"First class problems. Second class detectives."
Nick en Audrey Spitz - een agent en kapster uit New York - gaan samen op vakantie door Europa om weer een vonk te laten ontstaan in hun huwelijk. Hun reisplan verandert echter op het laatste moment, als ze door de rijke Charles Cavendish worden uitgenodigd voor een feestje op het jacht van zijn oom Malcolm Quince. Echter wordt Quince na een schokkende mededeling vermoord en worden Nick en Audrey als hoofdverdachten gezien.
Nick Spitz
Colonel Ulenga
The Maharajah
Sergei
Matig mysterie.
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, de nieuwste Netflix Original is geen hoogvlieger. De mix tussen komedie en een who-dun-it kent betere voorbeelden, al klinkt de combinatie met Sandler en Aniston best aardig op papier. In de praktijk is het echter een ander verhaal. Van echte chemie is geen sprake en Sandler lijkt er zelfs een beetje bij te hangen. Vooral de grapjes zijn van erbarmelijk niveau.
Waar het soms bij de Sandler-films weet te werken is wanneer het poep- en piesniveau in sneltreinvaart wordt bereikt en de lol dusdanig grof en absurd wordt, dat het weet te vermaken. Hier is dat geenszins het geval en blijft het bovenal braaf. Over smaak valt niet te twisten uiteraard en dus zal er genoeg volk zijn dat hier continu om kan lachen, maar Murder Mystery had veel en veel beter gekund.
Wie de oude Hercule Poirot en Miss Marple films goed vond smaken zal hier wellicht nog wat lol aan beleven, maar vroeger deed men dit doorgaans beter. Ook als er humor moest worden toegevoegd, denk maar eens aan Murder by Death. Helaas wacht de kijker hier een onevenwichtige mix aan onderhoudend popcorn-vermaak, want je blijft wél kijken. De allerlaatste scène met een inspiratieloze knipoog naar het genre zegt eigenlijk alles.
Met dank aan Netflix voor het recensie-exemplaar
max cady
Filmpje wat maar wat voortkabbelt en nergens echt grappig is. Sterker nog, ik heb geen een keer kunnen lachen eigenlijk terwijl ik normaal gesproken dat wel kan om Sandler. Maar zoals hierboven al gezegd, je blijft wel kijken. Wel is dit prentje erg mooi geschoten met oa prachtige beelden van Monaco. En wat blijft die Aniston toch mooi. Niet veel veranderd sinds de beginjaren van Friends (20 jaar terug) Maar goed, wéér een “net niet film” van Netflix als je het mij vraagt. De film deed me steeds denken aan de film(s) “Murder on the orient express” dat zullen ongetwijfeld meerdere kijkers hebben. De dikke knipoog naar deze film in het laatste shot bevestigd dit dan ook wel ?
Matige film waarin een echtpaar na 15 jaar op huwelijksreis gaat naar Europa en onderweg een rijke man ontmoeten. Een uiterst mager plot van deze komische whodunit. Origineel is het zeker niet te noemen en ook wordt het nergens echt grappig. Vervelend wordt het echter ook niet, maar bij de vorige samenwerking deden Adam Sandler en Jennifer Aniston het wel leuker.
Master Blaster
Vond het eigenlijk wel oke
Het gedeelte met het mes uit het lijf trekken en weer terug doen was wel grappig
Best oké.
Sandler en Netflix hebben samen nog geen hoge ogen gegooid, maar af en toe komt er best een degelijke comedy uit voort. Dit is er zo eentje. Niet echt scherp of edgy, maar met een gezapige knipoogdie vooral voor een luchtig sfeertje zorgt.
De setting is luxueus en zomers, Sandler en Aniston vormen een aardig duo en de rest van de cast doet gezellig mee. Allemaal dik aangezette typetjes uiteraard, zoals het hoort in een films als deze. Murder Mystery steekt af en toe een beetje speels de draak met het genre, maar doet even vaak gezellig mee. Newacheck vindt daar een best aardige balans.
Murder Mystery is geen grootse film, maar in een tijd waar het diep graven is om een volbloed comedy te vinden is dit een welgekomen fillertje. Echt memorabel is het niet, maar het vlot lekker, het blijft de hele tijd luchtig en vermakelijk.
Mescaline
Zeker niet origineel en ook zeker niet onvoorspelbaar, veel dingen worden uit andere films gehaald of in ieder geval als groot inspiratiepunt gebruikt. Dit alles lijkt in theorie een vervelende zit maar valt in de praktijk gelukkig heel erg mee! Sandler & Aniston samen acteren duidelijk met een hoop plezier maar het was voor mij vooral Dany Boon die eruit springt als de cliché volle detective. Leuke spoof! Er zijn zeker betere, maar het is prima vermaak.
Met een aangenaam tempo is het zo slecht nog niet.
schumacher
Niet serieus nemen deze film anders moet je er niet aan beginnen.
De klik tussen Sandler en Aniston is er wel en wat blijft het toch een mooie vrouw, mooi verzorgt, daar hou ik echt van.
De film is zeker niet slecht maar het mist iets om het echt heel goed te noemen, het is net iets over de middelmaat voor mij.
Ik heb jaren geleden een andere film met deze 2 gezien en die vond ik wel heel goed: just go with it, die vond ik veel veel beter.
Al bij al toch een vrij vermakelijke nacht gehad met dit filmpje, niet serieus nemen en dan zit je die wel uit.
guchte
Verstand op o zetten en dan kijk je naar zeer vermakelijke film, en wat staan die kleedjes jeniffer Aniston beeldig .
martijn011
- 2034 berichten
Vermakelijke kost.
Het grootste pluspunt van deze film is dat niemand, maar dan ook echt niemand, het allemaal heel serieus neemt. Zo zit het verhaal vol verwijzingen naar andere films (o.a. Murder on the Orient Express, Count of Monte Christo) en de cast neemt het ook allemaal niet zo nauw. Alleen de rol van Danny Boon als Franse detective is al erg vermakelijk.
Anniston en Sandler vormen een leuk koppel met een prima chemie, wat vooral aan eerstgenoemde ligt naar mijn mening. Zij heeft op de een of andere manier de lach aan haar kont hangen, een prima actrice voor dit genre.
De film ziet er goed uit, een uitstekende zomerse sfeer, prachtige plaatjes en het duurt allemaal niet zo heel lang.
Voldoende.
Kliko_Green
Gelukkig niet echt een Adam Sandler film. Deze is gewoon leuk om naar te kijken. Een hoop onzin maar wel leuke onzin!
mjk87 (moderator films)
Best oké, al zakt de film wel steeds verder weg. Zomers sfeertje is lekker, de luxueuze aankleding is fijn en Aniston en Mr. Aardappelhoofd samen doen het wel leuk, al vind ik Sandler op te veel momenten er te ver over gaan. Dan wil hij grappig zijn, gaat forceren en is totaal niet meer grappig. Irritant eerder.
Verhaaltje zelf boeit een pak minder, ook al is het een whodunnit en wil je als kijker wel weten hoe het afloopt, maar dat is eigen aan dit soort film, niet per se door deze film zelf die te veel mikt op slechte komedie dan op spannend avontuur. 2,5*.
AniSter
Van de ene kant simpele, van de andere kant toch een paar leuke grappen. Gewoon lekker weggekeken...
Scriptwriter
Beschouw het als een snack uit de muur. Hap, slik, weg. En niet gaan zeuren over smaak en voedingswaarde.
Uiteindelijk toch behoorlijk ongeïnspireerd formulewerk uit de Happy Madison stal. Dit ondanks een leuk begin en een uitgangspunt dat zichzelf niet te serieus neemt. Eerst vroeg ik me af of alles zich in het vliegtuig zou afspelen en daarna dacht ik hetzelfde over het jacht. Goede whodunnit verhalen spelen zich immers vaak op één locatie af.
Daar zit gelijk ook het euvel van de film. In het begin neemt de film zichzelf niet serieus en krijg je een leuk mysterie voorgeschoteld, maar de film ontaardt al vrij snel in een ren en schiet filmpje vol met standaard achtervolgingen en schietpartijen. Sandler en Aniston vliegen van hot naar her en dat maakt de film ontzettend vermoeiend. Murder Mystery was zo'n chaotische bende dat ik al vrij snel mijn interesse verloor en uiteindelijk boeide het me geen zak meer wie nou uiteindelijk de dader was. Ik bedoel, maakt het überhaupt nog uit na al dat gevlucht, geschiet en hysterisch gedoe?
Nee...
Helaas is Murder Mysterie een typisch voorbeeld van een Sandler productie waarbij een leuk uitgangspunt niet over de streep getrokken kan worden.
wwelover
Voor een Netflix film met Adam Sandler vond ik het nog best leuk. Helaas voor Sandler wil het al jaren niet meer echt lukken (of nou helaas, hij harkt bakken met geld naar binnen). Maar Murder Mystery is een prima nietszeggende film voor tussendoor. Paar leuke grappen en karakters, al krijgen de leukste karakters (David Walliams en Luke Evans) niet heel veel screentime. En Gemma Arterton, wat een mooie vrouw. Moest even denken aan een grap in Long Shot over Jennifer Aniston (dat ze niet echt een filmster is). En dat klopt redelijk. Ze is leuk (en bloedmooi nog steeds), maar als actrice niet heel bijzonder.
MisterD 1985
Niet onaardig, maar het tweede deel zakt toch behoorlijk in. Geen verspilling van mijn tijd, maar zal de film niet lang onthouden...
dualcia
Ik had hier best wel zin in. Ik vind murder mystery-films leuk, ik vind het erg fijn om na een lange werkdag verstand op nul te kunnen zetten en een komedie te kunnen kijken en de trailer zag er qua omgeving sfeervol uit. Toch is het helaas weer één van die vele Netflix-films die even snel uit hun machine lijkt te rollen. Het idee is leuk, maar de uitwerking is middelmatig
Jennifer Aniston doet nog wel een beetje haar best, maar Adam Sandler lijkt echt op de automatische piloot te acteren. Helpt natuurlijk niet echt mee dat Sandler’s personage nogal eikelig doet. Toegegeven, ik ben niet bepaald een Adam Sandler-fan te noemen, maar in films zoals dit waarin hij ‘normale’ personages speelt vind ik hem meestal wel te pruimen.
Het begin waarin de verdachten worden geïntroduceerd is leuk en voelt echt aan als het juiste sfeertje van een murder mystery. Dit geldt ook voor de introductie van Charles Cavendish (een rol die echt gemaakt is voor Luke Evans; ik wil hem in meer van zulke rollen zien) en het moment supreme op het jacht. Helaas vervalt het daarna in standaard actie-taferelen en boeit de ontknoping ook niet echt meer. Wel een leuke knipoog op het eind.
Doordat de omgeving sfeervol, het prima wegkijkt en het begin leuk is een *2.5.
Broek
Ik kon die 2 niet uitstaan. Beide blijkbaar al helemaal binnen en wij zijn zo ontzettend vereerd om te kunnen zien hoe ze nogmaals hun trucje doen. Niet voor mij.. gefeliciteerd jullie mogen met pensioen
Hans Gruber
Dit is zeker geen goede film. De cast was veel belovend maar komen nergens tot wasdom. Aniston ging nog wel maar Sandler was tenenkrommend. Aniston heeft haar looks nog steeds mee en dat scheelt wel. Het verhaal was nog dunner dan flinterdun. En ook vrij vermoeiend dat gehol, gerace en geschiet. En toch blijf je zitten kijken om te kijken of wat jouw vermoeden wie de daders zijn ook klopt. En uiteraard klopt het natuurlijk want het lag er vrij dik bovenop. Al met al net aan 2 sterren waard.
Grindhouse62
- 2065 berichten
Heb het al een tijd niet meer zo op met films van Adam Sandler. Het altijd hetzelfde met onzinnige gekakel van hem in zijn films. Gaat helemaal nergens over. Deze whodunit was eigenlijk wel te genieten en niet vanwege Sandler, maar de rest van de cast. Kan er echter maar magere 2.5 aan geven.
Tarkus
Als ik naar een komedie ga kijken is dat altijd met de nodige argwaan, vooral omdat het een genre is dat ik zelden goed vind.
Deze film is nog redelijk, al had men voor de mannelijke hoofdrol beter iemand anders gekozen dan de irritante Adam Sandler.
Gelukkig dat Jennifer Aniston zorgt voor een perfect tegenspel, en ze blijft ook leuk om naar te kijken natuurlijk.
Het verhaal is er eentje als 13 in een dozijn, simpel en voorspelbaar.
Maar de locatie van de film doet veel goed, Monaco en Italië.
Had het dus slechter verwacht maar heb me er wel mee kunnen amuseren.
Flat Eric
Een luchtige Agatha Christie.
Niet om te schaterlachen maar eentje uit de categorie grinniken. Een paar leuke droge grapjes maken het simpele verhaal onderhoudend genoeg om er een voldoende aan te geven. Sandler en Anniston doen het als koppel erg leuk, de bijrollen zijn overdreven doch niet hinderlijk en met de zonnige locaties ziet het geheel er lekker vrolijk uit. Ach, er valt verder niet veel over te analyseren, het was gewoon prima in zijn soort.
Joy4ever
Ik vond het best een geinig filmpje. Met een paar bijzonder grappige scènes. Flinterdun verhaal maar ik heb me vermaakt. Jennifer Aniston blijft een schatje.
Leuk maar geen kijkcijfer kanon in mijn ogen.
Netflix heeft kijkcijferkanon met 'Mystery Murders' | Filmtotaal filmnieuws
macrobody
Een lekker niemendalletje met Adam Sandler en Jennifer Aniston. Als je deze twee kent dan krijg je precies wat je verwacht. Hier en daar grappig en een paar mooie plaatjes maar dat was het ook wel.
Gesponsord door Amazon en Claritin en blijkbaar wilde Allegra niet sponsoren.
missl
Een flauwe Sandler en een prachtige Aniston spelen op prachtige locaties in deze film. Toch had ik het idee dat ik het allemaal al eens gezien had.
audio.
Wilde t graag kijken omdat ik werd gespamd dat het de 'birdbox' cijfers zou wegblazen. En niet alleen op nu.nl maar ook in andere feeds. Alsnog ging ik daar nuchter in want ik wil mezelf uiteraard niet teleurstellen. Adam sandler heeft ook wat films gemaakt die ik grappig vond en jennifer aniston heeft altijd een plekje in mijn hart . Maar dit vond ik verschikkelijk. Ik vond alles slecht. Te voor de hand liggend en iets wat ik al honderd keer heb gezien. En dat is nog apart van t feit dat ze een knipoog deden voor murder on the oriental express. Grapjes vond ik te flauw en ik vond het niet kloppen dat ze daar uberhaubt waren. En waarom ook. Ik heb m helemaal afgekeken. Ik kon beter mijn tijd ergens anders aan besteden. Ik zou niet altijd nieuwsberichten te letterlijk moeten opnemen. Daar kwam ik al achter toen ze de film 'veronica' engste film aller tijden had genoemd. Nee dat was het niet;)

Murder Mystery 2
2023

Netflix onthult explosieve nieuwe trailer voor 'Murder Mystery 2' met Jennifer Aniston en Adam Sandler

Hotel Mumbai

Ask Dr. Ruth
Documentaire, 2019

How the Beatles Changed the World
Muziek / Documentaire, 2017
monacoyachtjachtagentmoordgelderfeniswhodunittroubled marriagewanted formula one (f1)formula 1