- Home
Geregisseerd door: Kyle Newacheck
Met onder meer: Adam Sandler, Jennifer Aniston en Gemma Arterton
Bekijk via Netflix
Plot Murder Mystery
"First class problems. Second class detectives."
Nick en Audrey Spitz - een agent en kapster uit New York - gaan samen op vakantie door Europa om weer een vonk te laten ontstaan in hun huwelijk. Hun reisplan verandert echter op het laatste moment, als ze door de rijke Charles Cavendish worden uitgenodigd voor een feestje op het jacht van zijn oom Malcolm Quince. Echter wordt Quince na een schokkende mededeling vermoord en worden Nick en Audrey als hoofdverdachten gezien.
Nick Spitz
Colonel Ulenga
The Maharajah
Sergei
Matig mysterie.
Om gelijk maar met de deur in huis te vallen, de nieuwste Netflix Original is geen hoogvlieger. De mix tussen komedie en een who-dun-it kent betere voorbeelden, al klinkt de combinatie met Sandler en Aniston best aardig op papier. In de praktijk is het echter een ander verhaal. Van echte chemie is geen sprake en Sandler lijkt er zelfs een beetje bij te hangen. Vooral de grapjes zijn van erbarmelijk niveau.
Waar het soms bij de Sandler-films weet te werken is wanneer het poep- en piesniveau in sneltreinvaart wordt bereikt en de lol dusdanig grof en absurd wordt, dat het weet te vermaken. Hier is dat geenszins het geval en blijft het bovenal braaf. Over smaak valt niet te twisten uiteraard en dus zal er genoeg volk zijn dat hier continu om kan lachen, maar Murder Mystery had veel en veel beter gekund.
Wie de oude Hercule Poirot en Miss Marple films goed vond smaken zal hier wellicht nog wat lol aan beleven, maar vroeger deed men dit doorgaans beter. Ook als er humor moest worden toegevoegd, denk maar eens aan Murder by Death. Helaas wacht de kijker hier een onevenwichtige mix aan onderhoudend popcorn-vermaak, want je blijft wél kijken. De allerlaatste scène met een inspiratieloze knipoog naar het genre zegt eigenlijk alles.
Met dank aan Netflix voor het recensie-exemplaar
Matige film waarin een echtpaar na 15 jaar op huwelijksreis gaat naar Europa en onderweg een rijke man ontmoeten. Een uiterst mager plot van deze komische whodunit. Origineel is het zeker niet te noemen en ook wordt het nergens echt grappig. Vervelend wordt het echter ook niet, maar bij de vorige samenwerking deden Adam Sandler en Jennifer Aniston het wel leuker.
Best oké.
Sandler en Netflix hebben samen nog geen hoge ogen gegooid, maar af en toe komt er best een degelijke comedy uit voort. Dit is er zo eentje. Niet echt scherp of edgy, maar met een gezapige knipoogdie vooral voor een luchtig sfeertje zorgt.
De setting is luxueus en zomers, Sandler en Aniston vormen een aardig duo en de rest van de cast doet gezellig mee. Allemaal dik aangezette typetjes uiteraard, zoals het hoort in een films als deze. Murder Mystery steekt af en toe een beetje speels de draak met het genre, maar doet even vaak gezellig mee. Newacheck vindt daar een best aardige balans.
Murder Mystery is geen grootse film, maar in een tijd waar het diep graven is om een volbloed comedy te vinden is dit een welgekomen fillertje. Echt memorabel is het niet, maar het vlot lekker, het blijft de hele tijd luchtig en vermakelijk.
Mescaline
Zeker niet origineel en ook zeker niet onvoorspelbaar, veel dingen worden uit andere films gehaald of in ieder geval als groot inspiratiepunt gebruikt. Dit alles lijkt in theorie een vervelende zit maar valt in de praktijk gelukkig heel erg mee! Sandler & Aniston samen acteren duidelijk met een hoop plezier maar het was voor mij vooral Dany Boon die eruit springt als de cliché volle detective. Leuke spoof! Er zijn zeker betere, maar het is prima vermaak.
Met een aangenaam tempo is het zo slecht nog niet.
martijn011
- 2034 berichten
Vermakelijke kost.
Het grootste pluspunt van deze film is dat niemand, maar dan ook echt niemand, het allemaal heel serieus neemt. Zo zit het verhaal vol verwijzingen naar andere films (o.a. Murder on the Orient Express, Count of Monte Christo) en de cast neemt het ook allemaal niet zo nauw. Alleen de rol van Danny Boon als Franse detective is al erg vermakelijk.
Anniston en Sandler vormen een leuk koppel met een prima chemie, wat vooral aan eerstgenoemde ligt naar mijn mening. Zij heeft op de een of andere manier de lach aan haar kont hangen, een prima actrice voor dit genre.
De film ziet er goed uit, een uitstekende zomerse sfeer, prachtige plaatjes en het duurt allemaal niet zo heel lang.
Voldoende.
Kliko_Green
Gelukkig niet echt een Adam Sandler film. Deze is gewoon leuk om naar te kijken. Een hoop onzin maar wel leuke onzin!
mjk87 (moderator films)
Best oké, al zakt de film wel steeds verder weg. Zomers sfeertje is lekker, de luxueuze aankleding is fijn en Aniston en Mr. Aardappelhoofd samen doen het wel leuk, al vind ik Sandler op te veel momenten er te ver over gaan. Dan wil hij grappig zijn, gaat forceren en is totaal niet meer grappig. Irritant eerder.
Verhaaltje zelf boeit een pak minder, ook al is het een whodunnit en wil je als kijker wel weten hoe het afloopt, maar dat is eigen aan dit soort film, niet per se door deze film zelf die te veel mikt op slechte komedie dan op spannend avontuur. 2,5*.
AniSter
Van de ene kant simpele, van de andere kant toch een paar leuke grappen. Gewoon lekker weggekeken...
Uiteindelijk toch behoorlijk ongeïnspireerd formulewerk uit de Happy Madison stal. Dit ondanks een leuk begin en een uitgangspunt dat zichzelf niet te serieus neemt. Eerst vroeg ik me af of alles zich in het vliegtuig zou afspelen en daarna dacht ik hetzelfde over het jacht. Goede whodunnit verhalen spelen zich immers vaak op één locatie af.
Daar zit gelijk ook het euvel van de film. In het begin neemt de film zichzelf niet serieus en krijg je een leuk mysterie voorgeschoteld, maar de film ontaardt al vrij snel in een ren en schiet filmpje vol met standaard achtervolgingen en schietpartijen. Sandler en Aniston vliegen van hot naar her en dat maakt de film ontzettend vermoeiend. Murder Mystery was zo'n chaotische bende dat ik al vrij snel mijn interesse verloor en uiteindelijk boeide het me geen zak meer wie nou uiteindelijk de dader was. Ik bedoel, maakt het überhaupt nog uit na al dat gevlucht, geschiet en hysterisch gedoe?
Nee...
Helaas is Murder Mysterie een typisch voorbeeld van een Sandler productie waarbij een leuk uitgangspunt niet over de streep getrokken kan worden.
wwelover
Voor een Netflix film met Adam Sandler vond ik het nog best leuk. Helaas voor Sandler wil het al jaren niet meer echt lukken (of nou helaas, hij harkt bakken met geld naar binnen). Maar Murder Mystery is een prima nietszeggende film voor tussendoor. Paar leuke grappen en karakters, al krijgen de leukste karakters (David Walliams en Luke Evans) niet heel veel screentime. En Gemma Arterton, wat een mooie vrouw. Moest even denken aan een grap in Long Shot over Jennifer Aniston (dat ze niet echt een filmster is). En dat klopt redelijk. Ze is leuk (en bloedmooi nog steeds), maar als actrice niet heel bijzonder.
MisterD 1985
Niet onaardig, maar het tweede deel zakt toch behoorlijk in. Geen verspilling van mijn tijd, maar zal de film niet lang onthouden...
dualcia
Ik had hier best wel zin in. Ik vind murder mystery-films leuk, ik vind het erg fijn om na een lange werkdag verstand op nul te kunnen zetten en een komedie te kunnen kijken en de trailer zag er qua omgeving sfeervol uit. Toch is het helaas weer één van die vele Netflix-films die even snel uit hun machine lijkt te rollen. Het idee is leuk, maar de uitwerking is middelmatig
Jennifer Aniston doet nog wel een beetje haar best, maar Adam Sandler lijkt echt op de automatische piloot te acteren. Helpt natuurlijk niet echt mee dat Sandler’s personage nogal eikelig doet. Toegegeven, ik ben niet bepaald een Adam Sandler-fan te noemen, maar in films zoals dit waarin hij ‘normale’ personages speelt vind ik hem meestal wel te pruimen.
Het begin waarin de verdachten worden geïntroduceerd is leuk en voelt echt aan als het juiste sfeertje van een murder mystery. Dit geldt ook voor de introductie van Charles Cavendish (een rol die echt gemaakt is voor Luke Evans; ik wil hem in meer van zulke rollen zien) en het moment supreme op het jacht. Helaas vervalt het daarna in standaard actie-taferelen en boeit de ontknoping ook niet echt meer. Wel een leuke knipoog op het eind.
Doordat de omgeving sfeervol, het prima wegkijkt en het begin leuk is een *2.5.
Flat Eric
Een luchtige Agatha Christie.
Niet om te schaterlachen maar eentje uit de categorie grinniken. Een paar leuke droge grapjes maken het simpele verhaal onderhoudend genoeg om er een voldoende aan te geven. Sandler en Anniston doen het als koppel erg leuk, de bijrollen zijn overdreven doch niet hinderlijk en met de zonnige locaties ziet het geheel er lekker vrolijk uit. Ach, er valt verder niet veel over te analyseren, het was gewoon prima in zijn soort.
audio.
Wilde t graag kijken omdat ik werd gespamd dat het de 'birdbox' cijfers zou wegblazen. En niet alleen op nu.nl maar ook in andere feeds. Alsnog ging ik daar nuchter in want ik wil mezelf uiteraard niet teleurstellen. Adam sandler heeft ook wat films gemaakt die ik grappig vond en jennifer aniston heeft altijd een plekje in mijn hart . Maar dit vond ik verschikkelijk. Ik vond alles slecht. Te voor de hand liggend en iets wat ik al honderd keer heb gezien. En dat is nog apart van t feit dat ze een knipoog deden voor murder on the oriental express. Grapjes vond ik te flauw en ik vond het niet kloppen dat ze daar uberhaubt waren. En waarom ook. Ik heb m helemaal afgekeken. Ik kon beter mijn tijd ergens anders aan besteden. Ik zou niet altijd nieuwsberichten te letterlijk moeten opnemen. Daar kwam ik al achter toen ze de film 'veronica' engste film aller tijden had genoemd. Nee dat was het niet;)
Psycho-M
Slim gehypet door Netflix en de media.
Maar laten we eerlijk zijn dit is geen film die records zou moeten breken.
Maar goed, ik heb hem ook gekeken dus petje af voor Netflix voor het goed promoten van dit vehikel.
Het is dat Jennifer Anniston altijd een genot is om naar te kijken anders had ik de film nog wat lager gescoord.
blurp194
Agatha Christie.
Ik durf geen vergelijk aan te gaan, want het is wel wat erg lang geleden dat ik een van haar boeken heb gelezen, en zelfs de laatste verfilming is alweer best een tijdje geleden. En, ik moet eerlijk zeggen, ik maakte me ook daarnaast - ik ben niet echt een fan - wel wat zorgen over deze film, want ook van Sandler en Aniston ben ik, ehh, echt geen fan. Een irritante B-acteur, en een van de allermooiste vrouwen, ahem, op zo'n uitspraak zal niemand me ooit betrapt hebben - en een goede actrice is ze wat mij betreft ook zeer zeker niet, met haar irritante maniertjes.
En ja, daar moet ik mijn woorden wel een klein beetje opeten, want zo slecht doen Aniston en Sandler het hier niet. Al ligt dat wellicht vooral aan de regie, die een paar echt goeie grappen met perfecte timing weet te brengen. Dat dan best goed, hoewel ik het wat jammer blijf vinden dat er wat weinig gebruik gemaakt wordt van Arterton. Als je dan al iemand 'een van de allermooiste vrouwen' moet noemen...
VanRippestein
Zet de film aan, ga ondertussen ook wat anders doen en als je gesprek even stilvalt, of hetgene wat je ondertussen leest even niet meer boeit, dan kijk je een scenetje uit de film. Je mist niks als je driekwart niet kijkt en de film is zo luchtig van toon dat je ook nergens echt geinteresseerd bent in de karakters.
De beste grap is dat er mensen zijn die op basis van de synopsis, poster, en acteurs alsnog denken dat dit iets spectaculairs is
De zoveelste Netflix Original film die vooral heel middelmatig is. Murder Mystery is best kijkbaar, maar je bent 'm 5 minuten na het einde alweer vergeten. Positief is dat niemand zichzelf heel serieus neemt en dat zelfs Adam Sandler een keer te pruimen valt. Jennifer Aniston is stabiel (en mooi) als altijd. Daar heb ik meestal weinig op aan te merken. De aankleding van de film is redelijk hip en flitsend en er zitten genoeg mooie en zonnige shots in, wat de film wel wat sfeer geeft. Maar goed, nee. Gelukkig had ik dat ook niet verwacht toen ik 'm begon te kijken.
Donkerwoud
Niet verwacht dat ik na de netflix-sof 'The Ridiculous 6' (2015) nog eens een vehikel met Adam Sandler kon waarderen. 'Murder Mystery' (2019) is simpelweg wat het is: een moordmysterie met een knipoog naar Agatha Christie. Er zijn heus scherpere en originelere films gemaakt in dit parodiesegment, maar Jennifer Aniston en Adam Sandler zijn leuk op elkaar ingespeeld als het Amerikaanse koppel dat meer spanning haalt uit hun gezamenlijke interesse in detectives dan hun ingeslapen huwelijk. Gelukkig biedt zo'n traditionele moordzaak - met verschillende rijkeluismensen die worden buitengesloten van een testament - de mogelijkheid om wat sjeu te geven aan hun gedoemde huwelijksreis. In het vaarwater van puissant rijke mensen op plekken als een eersteklas bar in een vliegtuig of een jachtreis naar Monaco, of sterrenhotels en racetracks. Het moordmysterie zelf is wat slap en voorspelbaar, maar de komedie eromheen maakt veel goed. Mocht Sandler's deal met Netflix nog staan, dan hoop ik dat hier eens een vervolg op komt.
Kondoro
Wat een ongelooflijk saaie prent was dit. Deze Netflix Original heeft me sowieso wederom niet weten te vermaken en dat was eigenlijk al van ver te zien. Het erg saaie concept was voor mij de valreep, waardoor de film erg saai en flauw word om te volgen en om naar te kijken. Sandler gaat voor mijn gevoel in niveau steeds lager, dan houd je Jennifer Aniston over die voor mij de film nog een beetje interessant wist te houden. Nee, dit was totaal niet mijn film: voorspelbaar, saai en ongelooflijk cliché. Ik kwam een beetje van de koude kermis thuis.
Captain Pervert
Tsja. Ik verwachtte er niet veel van en kreeg dat ook niet. Sandler en Aniston op de automatische piloot.
Hoe afgezaagd een typische 'whodunnit' ook is, het is al een tijdje niet meer gedaan. Zeker niet met een flauwe insteek. Maar dit is wel héél flauw. Terwijl ze soms letterlijk struikelen over de lijken, rennen Aniston en Sandler met een grijs door de film heen. Dat geen enkele moord of dreiging enige indruk op hen maakt, werkt vervreemdend en maakt dat de film je nooit echt pakt.
Prima, het sarcasme van de hoofdpersonen is de gimmick van de film - maar het had zoveel beter gekund met grappigere en originelere dialogen.
Had in plaats van Sandler bijvoorbeeld een Seth Rogen gecast (had prima gepast, naast een iets jongere dame in plaats van Aniston). Had de kliek van Judd Apatow (die veel werkt met Rogen) laten sleutelen aan de dialogen en het zou al 10x beter geweest zijn.
2,5 sterren
LostCauze
Ik was in de mood voor een domme wegkijkfilm, maar ik heb deze echt met tegenzin uitgekeken.
Sandler en en Aniston klinkt als een recept voor minimaal een zesje maar dit was echt heel slecht.
3/10
cantforgetyou
- 1954 berichten
Niet echt een goede film en ook niet een leuke film. Best wel irritant eigenlijk. De enige persoon die het nog aardig deed was Luke Evans. Echt een 'waste of time' als je iets beters had kunnen doen.
tommykonijn
Na recent geleden nog eens Just Go with It te hebben gezien, een aardige komedie die toch wat minder was dan ik me meende te herinneren, en de relatief slechte ontvangst van deze film waren mijn verwachtingen voor Murder Mystery wel getemperd. Toch had ik ergens nog wel de hoop dat dit een leuke film kon worden.
Gelukkig bleek die hoop niet helemaal onterecht, want Murder Mystery is een erg vermakelijke 'whodunnit'. De humor is wel nogal wisselvallig. Je krijgt een hoop grappen voorgeschoteld die niet aanslaan en dan is het toch een beetje pijnlijk als je ze Adam Sandler met een brede grijns ziet presenteren. Daar staat tegenover dat er ook een hoop scènes wél werken; momenten waar ik hardop om kon lachen. Die momenten worden ongeveer evenwichtig verzorgd door Jennifer Aniston en Sandler, die hier voor de tweede keer bewijzen een goed team te zijn. Overigens vond ik de chemie tussen hen hier misschien nog wel wat beter dan in Just Go with It, maar dat hangt er mogelijk mee samen dat ze in die film vooral om elkaar heen draaien daar ze in Murder Mystery al vanaf het begin een stel zijn.
De bijrollen zijn ook leuk. Sandler's vriendengroep dit keer thuisgebleven, waardoor de meligheid beperkt blijft. Luke Evans, Gemma Arterton en Dany Boon komen prima uit de verf. Ze spelen lopende karikaturen, maar in een filmpje als dit weet dat niet te storen. Natuurlijk is het een leuke bijkomstigheid dat je zelf als kijker ook de Sherlock Holmes mag uithangen, hetgeen er ook wel voor zorgt dat je bij de les blijft. Bovendien zijn de schitterende locaties in Italië vanzelfsprekend een groot pluspunt.
Een luchtige wegkijker met een aangenaam zomers sfeertje. Onwaarschijnlijk dat de film de meesten van ons lang zal bijblijven, maar ik vond dit een prima werkje van Adam. Hij heeft wel eens betere films gemaakt, maar ook veel slechtere. Wat mij betreft mag hij de samenwerking met Jennifer Aniston in de toekomst zeker nog eens opnieuw aangaan.
remorz
I’m just having fun, it’s a boat!
Ik had het niet verwacht maar dit is een prima stukje pretentieloos vermaak. Sandler en Aniston delen een ongedwongen chemie als de kibbelende Spitzes, die elkaar te kakken kunnen zetten maar niettemin van elkaar houden. Als enigszins verlopen echtpaar worden zij tijdens een Europese trip van onverwachte luxe betrokken bij (jawel) een moordmysterie.
Het is niet meer dan een kluchtige variatie van een aflevering van Poirot - denk aan de toon van Scooby Doo - met alle verdachtmakingen, lukrake motieven en onthulling van dien. Het heeft niet veel om het lijf maar is geinig genoeg om te volgen en het baant de weg voor genoeg grappige observaties van onze hoofdrollen.
De uiteenlopende bijrollen bestaan vooral uit dik aangezette typetjes, voorzien van flauwe trekjes met net genoeg houdbaarheid om de speelduur te vermaken; het is het terloopse sarcastisch commentaar van vooral Sandler die het bij elkaar weet te houden.
Met mooie Europese locaties als achtergrond en het zomerse jetset-leven als setting is er genoeg ruimte voor onderzoekend gefluister en kinderlijk vormgegeven complotjes, die een goede anderhalf uur weten te boeien. Klein en vermakelijk: 3*
Shadowed
Een beetje vreemd.
Lijkt vooral een film waaraan twee verschillende regisseurs hebben gewerkt die allebei een andere film wilde maken. Eentje een flauwe Sandler-komedie, en de ander een charmante murder mystery. Toen hebben ze maar de handen in een geslagen en een combinatie van beide gemaakt.
Sandler is in ieder geval weer ouderwets ongrappig. Ik smaak hem veel beter in serieuzere rollen, omdat hij wel gewoon goed kan acteren. Maar hij zelf lijkt een voorkeur te hebben voor dit soort komedies, en dat zijn dan helaas een beetje de mindere rollen helaas.
Anniston vond ik ook weinig bijzonder eigenlijk. In Friends vond ik haar al niks, net als die serie, en ook hier vind ik het helaas weinig bijzonder. Ook een aantal andere rollen die heel erg hun best doen om grappig te zijn maar dit allemaal niet zijn. Met als dieptepunt Arterton.
Wel is het zo dat de film qua regie regelmatig opvallend charmant geschoten is, wat ook wel bij het genre moordmysterie past, maar in combinatie met een brute Sandler-komedie een beetje verbloemt. Maar dat neemt niet weg dat de boot erg leuk is ingericht en de autoachtervolging op het einde ook opvallend strak in beeld gebracht is.
Duurt ook uiteindelijk niet heel lang en het tempo ligt hoog genoeg, maar ik kan niet zeggen dat ik 1 keer heb gelachen. Beetje geforceerde humor die nooit werkt, en daar ligt het pijnpunt van Murder Mystery. Leuk bedacht, maar het werkt niet.
Noodless
Best wel een aardig opgezet moordmysterie met hier en daar wat humor. De twee hoofdrolspelers zorgen voor goede chemie zonder echt melig te worden. Als koppel hebben ze hun eigen problemen, maar hun aandacht gaat vooral naar de moordzaak waarbij ze betrokken geraken en waardoor ze nog meer in de problemen komen. Goed spel van Sandler en de nog steeds charmante Aniston. Vlot tempo en leuke twisten. 6,5/10
Mickey b
Whodunnit meets comedy... Moordmysterie was ok met een twist, waarbij de onderzoekers zijnde Jennifer en Adam zelf door politie hoofdverdachten zijn en dus onderzoek voeren om hun eigen onschuld te bewijzen. Tot daar alles goed. Humor daarentegen was genre chaotisch en niet overtuigend. Jennifer kon ik nog enigszins verdragen, Adam daarentegen werkte op mijn zenuwen... Humor vond ik dus niet zo geslaagd. Maar als je een niet al te hoog gegrepen filmpje wilt zien dan kan deze er nog mee door. Geen hit, maar een typisch Netflix-niveau met gekende acteurs... Setting wel leuk: luxejacht en Monte Carlo als mooie locatie. 3* dankzij Jennifer. Zonder haar was dit anders maar een 2* waard...
jffrfilms
Slecht! De chemie tussen Aniston en Sandler wekte gewoon meer irritatie op en dat liep eigenlijk heel de film door. En de humor was ook ver te zoeken, plus puntje was de achtervolging vanwege de gave shots.
Duke Nukem
- 1985 stemmen
Een nogal flauw komisch niemendalletje dat enkele leuke momenten kent, zoals het gesprek in het vliegtuig aan de bar en later in het toilet. "I'm not getting laid?" Adam Sandler is iets minder irritant dan in zijn eerdere films, hij lijkt door ouder worden wat uitgedoofd en dat valt alleen maar toe te juichen. En met zijn mustache lijkt hij wat op een Amerikaanse inspector Clouseau, maar Sandler is natuurlijk bijlange geen Peter Sellers ondanks dat men hem enkele leuke oneliners in de mond legt ("Stop removing and reinserting the murder weapon in the victim's chest"). Het samenspel tussen het kibbelende koppel Sandler/Aniston is soms wel leuk. "We should test that for fingerprints first!" "Ok, did you pack the fingerprint testing kit?". Aniston is zeker geschikt voor lichte komedie. Ze heeft de komische timing echt onder de knie. Alleen lijkt er iets aan haar gezicht te mankeren, een botox behandeling ondergaan misschien? Mooie beelden in het Middelandse Zeegebied (de autoachtervolging), en het einde lijkt te wijzen op een vervolg op de trein (Orient Express)? Ook het lettertype tijdens de aftiteling doet denken aan die van de bekende Poirot serie. Maar dat zal er wellicht niet komen aangezien deze film geen groot succes was, naar ik hier lees.
Beschouw het als een snack uit de muur. Hap, slik, weg. En niet gaan zeuren over smaak en voedingswaarde.
Leuke opmerking, maar dan toch maar anderhalve punt geven?

Murder Mystery 2
2023

Netflix onthult explosieve nieuwe trailer voor 'Murder Mystery 2' met Jennifer Aniston en Adam Sandler

Hotel Mumbai

Ask Dr. Ruth
Documentaire, 2019

How the Beatles Changed the World
Muziek / Documentaire, 2017
monacoyachtjachtagentmoordgelderfeniswhodunittroubled marriagewanted formula one (f1)formula 1