• 9.176.180 stemmen

Minnâ-yatteruka! (1994)

Komedie | 108 minuten

Genre: Komedie

Alternatieve titels: Getting Any? / みんな~やってるか!

Oorsprong: Japan

Geregisseerd door: Takeshi Kitano

Met onder meer: Moeko Ezawa en Takeshi Kitano

Gesproken taal: Japans

Plot Minnâ-yatteruka!

De luie, sullige Asao denkt alleen maar aan vrouwen en seks. Hij is ervan overtuigd dat mooie vrouwen van mannen met auto's houden. Hij gaat naar een autohandelaar, maar heeft slechts geld genoeg om een piepklein autootje te kopen. Zijn verwachtingen omtrent zijn succes komen niet uit en zijn wagen wordt total-loss gereden. Hij moet een grotere auto hebben en koopt een nieuwe met geld dat hij krijgt door organen van zijn opa aan een donorenbank te verkopen. Weer later bedenkt hij dat hij geld moet hebben en dat hij daarom een bank moet beroven. Als dat niet echt lukt, besluit hij een populair acteur te worden, want succes, daar moeten de meisjes voor vallen...

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Head Yakuza 2

Head Yakuza 3

avatar van Observator

Observator

Lol. Je hebt gelijk. Vergeef mijn onwetendheid van twee jaar geleden.

avatar van Freud

Freud

Dit is met afstand de meest lamme film die ik ooit gezien heb. Echt alle grappen zijn slecht... en daardoor vaak erg grappig. Maar of het nu een goede film is? Het begin viel nog mee: er zat een soort rode draad in, korte, droge stukjes, leek sterk op die Leningrad Cowboys film van Kaurismaki die ik gisteren gezien heb, maar dan voorspelbaarder. Dan loopt het helemaal uit de hand: als acteur en mislukte jakuzi wordt het personage wel minder voorspelbaar, maar het wordt gewoon belachelijk. Om vervolgens nóg belachelijker en nóg slechter te worden in een soort Cronenberg-parodie annex studenten-met-stront-komedie. Ik weet het allemaal zo niet hoor.

Ik heb wel moeten lachen. De timing zit meestal ook goed. Origineel is de film zeker ook. Het viel me ook op dat dit soort grappen geweldig werken als Kitano zelf speelt, maar dat het voor andere acteurs erg moeilijk is om dat te evenaren.

Ach, kom op. Ik heb me best geamuseerd en het is eens wat anders - hij krijgt een voldoende. Maar iemand anders dan Kitano hoeft hier niet mee af te komen, dat voldoende krijgt hij voor 50% vanwege het krediet dat hij met zijn andere films heeft opgebouwd

avatar van The One Ring

The One Ring

Ik vond het best een leuke film. Een beetje een komedie met een 'anything-goes'-mentaliteit. Vaak te flauw voor worden, even vaak hilarisch. Lang niet alle grappen werken en sommigen falen enorm, maar dat hoort er een beetje bij. Ik vind de vergelijking met Monty Python niet vergezocht, in ieder geval niet met de tv-serie Flying Circus, waar ook gewoon los wordt gegaan en alles kan gebeuren. Getting Any? schiet wel wat vaker uit de bocht dan die serie en is toch net wat puberaler. Niettemin vind ik de score toch wat al te laag hier. Aan de andere kant, over-the-top-waanzin komedies scoren over het algemeen niet goed op MovieMeter. Soms wel jammer. Voor mij lag het probleem hier dat de film toch steeds minder leuk werd. De eerste helft vond ik erg grappig, de tweede helft had nog steeds leuke stukken, maar teerde vooral op mijn goodwill die opgewekt was in de eerste helft. De parodie op The Fly was helaas verschrikkelijk en bijna een filmkiller helaas. Het leukst vond ik de dansvoorstelling van de piloot en vooral de climax van die grap was sterk.

avatar van Spetie

Een soms behoorlijk flauwe Kitano dit.

Een raar filmpje ook dit. Er zit wel een soort van rode draad door verweven, maar veel scènes ogen ook erg losstaand. Het was voor mij ook even wennen om Kitano zelf niet de hoofdrol te zien spelen, zoals hij meestal wel doet in zijn films.

Er gebeurt in ieder geval van alles in deze film. Het eerste gedeelte van de film is leuk, met de man, die er alles aan doet om vrouwen op de achterbank van de auto te krijgen. Daarna zakt de film wel wat weg. Maar in tegenstelling tot anderen, vond ik het laatste half uur wel weer leuk en dat red gelukkig ook de film. Hoogtepunt was voor mij persoonlijk de Yakuza demonstratie met zwaarden dat steeds verder en verder ging, maar ontzettend grappig was.

Het is zeker geen topfilm, maar de film is te goed voor een onvoldoende.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

De slechtse Kitano die ik tot nu toe heb gezien. Het voelt nogal als een mash-up van sketches uit een slechte TV-show. Om gewoon wat willekeurige kinderachtige onderwerpen te plaatsen in een losstaande scène en er overacterende acteurs in te stoppen werkt niet echt bij mij. Je kan beter, Kitano.

avatar van Totoro

Totoro

Wat moet ik hier nu weer mee? Er zaten genoeg geweldige scènes in. Vooral de eerste probeersels van Asao waren hilarisch, ik sympathiseerde zelfs met de stakker. De film duurde echter te lang. De grappen, sowieso al heel flauw, stapelden zich maar op. Tot vervelens toe. Puberale humor is leuk op zijn tijd, maar zodra er met strond gegooid wordt haak ik af.

Niettemin 3,5 sterren voor de leuke ervaring.

avatar van mister blonde

mister blonde

Ik vond het verrassend leuk. Er zit ook genoeg lijn in de sketches, hij wil gewoon sex. Vond de flauwigheid gelukkig ook vaak gewoon erg grappig. Moest ook denken aan Monty Python, maar ook aan bijvoorbeeld Woody allen. Dit doet er niet veel voor onder. Kitano kan ook niet veel fout doen. 4 sterren opnieuw.

Blijft leuk.

Altijd een beetje afwachten met films als deze. Was toch al lang geleden dat ik hem voor het laatst gezien had, dus ik was wel benieuwd of het nog steeds leuk zou zijn. Nergens voor nodig zo bleek, weer hartelijk kunnen lachen met deze Kitano.

Eigenlijk is het z'n enige echte volbloed comedy, terwijl comedy toch een rode draad is doorheen z'n oeuvre. Maar hier laat hij gewoon alles los en focust hij zich volledig om de humor. Dat wil zeggen dat je van plot en personages niet veel hoeft te verwachten, ook het audiovisuele krijgt betrekkelijk weinig aandacht in vergelijking met z'n andere films.

Maar grappig is het absoluut wel. Veel variatie in de soort humor, van droog tot extreem absurd, van slapstick tot parodie, elke scene biedt wel iets anders of nieuws, maar steeds wel met een typische Kitano knipoog.

Beetje lastig aan te raden, maar wie van Kitano's humor houdt en niet meteen en vlot verhaal nodig heeft, valt deze film nog steeds warm aan te bevelen.

4.0* en een uitgebreide review