Genre: Actie / Avontuur
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via SkyShowtime
Plot Sonic the Hedgehog
"A whole new speed of hero."
Sonic is een supersnelle antropomorfe blauwe egel. De overheid is erop gebrand om hem te pakken te krijgen. Sheriff Tom Wachowski, een sheriff uit het kleine stadje Green Hills, besluit om naar San Francisco af te reizen om Sonic te helpen in zijn strijd tegen de kwaadaardige dr. Ivo Robotnik.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Sonic the Hedgehog (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Major Bennington
Agent Stone
Vice Chairman Walters
Crazy Carl
'Live-action animated film' gebaseerd op de bekende video game franchise.
Vanaf 13 februari 2020 in de bioscoop (Paramount Pictures, via Universal)
Bijzonder. De hoogtijdagen van Sonic waren de (begin) jaren 90 (dat waren wel erg leuke games overigens). Zeker deze eeuw is hij gewoon een b-gamekarakter. Sega heeft geen eigen console meer, Sonic speelt vooral nog mee in kutgames of een bijrol in Nintendo-games. Om er dan een film van te maken, ik ben benieuwd. Ik vermoed dat ze vooral Japan nodig gaan hebben om er een succesje uit te halen. Ik kijk meer uit naar de Super Mario animatiefilm die onder leiding van o.a. zijn bedenker Miyamoto nu in productie is.
jippie2010
Toegegeven, de trailer zit er leuk uit. Zal allemaal wel vrij standaard zijn met een hoog vermaak gehalte. Ik ben benieuwd!
grovonion
Vind de trailer ook helemaal niet slecht. Alles ver-hollywoodst, en natuurlijk zal dit geen kwalitatieve hoogvlieger worden. Maar degelijk popcorn-vermaak en een echte flop lijkt het me niet te worden.
nathaniel177
o god, de trailer is niet al te best. hoop dat dit nog wat leuks wordt!
Esteban
Sonic zal altijd mijn Mario zijn, ik ben namelijk opgegroeid met de Sega Mega Drive en de blauwe egel is daar voor eeuwig en altijd mee verbonden. Dat deze vandaag enkel nog in slechte games tevoorschijn komt, klopt niet helemaal. Twee relatief recente games kregen zeer goede kritieken en doen het ook goed qua verkoopcijfers. Ook is hij geen b-personage geworden. Het karakter mag dan lang op een dwaalspoor gezeten hebben, zijn status als grote tegenhanger van Mario als iconisch game-figuur is eigenlijk redelijk intact gebleven. Ze spelen dat nog steeds uit trouwens. Het zijn vooral ook de tekenfilms die hem bij het meer hedendaagse publiek in leven gehouden hebben. Zo blijken mijn petekind en de vriendjes hem ook te kennen.
De film dan. Het design van Sonic, daar zal ik mij wel kunnen overheen zetten. Maar dat de CGI betreffende zijn personage van dergelijk niveau is, valt mij serieus tegen. Dit lijkt wel in de categorie Yogi Bear of Woody Woodpecker (live-action) te zitten op dat vlak, alsof de techniek 10 jaar geleden stil is blijven staan. Vergelijk dit eens met Detective Pikachu, bijvoorbeeld.
Lichtpuntje: Robotnik. Wat doe je als het inhoudelijk niet veel voorstelt? Een acteur binnen halen die de boel wat moet opleuken. Jim Carrey is daar perfect voor. Maar ook hij zal afgerekend worden omwille van het feit dat dit eerder een origins-verhaal zal worden wat zijn personage betreft. Wat we aan het eind van de trailer zien, is naar mijn vermoeden één van de laatste scènes van de film. Will they never learn? Iedereen verwacht dus een kale kop en gekke snor te krijgen na een tijd, maar dat zal pas voor de volgende film zijn ... Die vermoedelijk nooit komt.
Enfin, alsnog benieuwd. Al zijn de verwachtingen laag.
Pepino
De design-choice begrijp ik echt niet... Wilden ze een meer realistischere aanpak van Sonic? Zo ja, waarom? Als je van een cartoon iets meer realistisch wil maken, kan je al snel in de uncanny valley belanden; wat hier wel het geval is...
Nou, de trailer. Ik vind het niks. Nog niet eens om het visuele, al is dat weinig fraais, maar vooral omdat ik er geen bal van de wereld van Sonic in herken. Waar zijn de loopings? De muntjes (behalve in het logo)? De speedruns? Ik zie nu Sonic en zijn aartsvijand in een generieke wereld die in elke actiefilm zou passen. Nou missen de Sonic games wel meer een eigen identiteit in vergelijking met bv Super Mario die met z'n Mushroom Kingdom veel herkenbaarder is, maar dit is wel slapjes. Waarom zo'n realistische look? Sonic is een game, maak er dan wat kleurrijks en gamerigs van. En ik blijf erbij, Sonic is anno 2019 een vrij anoniem b-niveau gamekarakter. Waarom zou je daar nu nog een film van maken? Mario is nog steeds relevant, Sonic is vergane glorie. Die was top tot halverwege de 90's. Toen was Sonic oprecht cool. Maar iedereen die jonger dan 20 is zal hem nauwelijks nog herkennen ben ik bang.
CorvisChristi
Zeker mee eens! Voor degenen die er mee zijn opgegroeid (inclusief mezelf), zijn de Sonic-games die in de eerste helft van de jaren '90 verschenen, tot op de dag van vandaag veruit nog steeds de beste die zijn uitgebracht. Daarna begon de kwaliteit van de games danig achteruit te gaan en werd Sonic als personage ook langzaam maar zeker minder populair, buiten misschien de cartoons om.
Als game-icoon echter zal Sonic altijd wel een legende blijven, mede dankzij zijn rol als mascotte voor Sega. Maar om anno 2019 dan opeens met een film aan te komen zetten, tja....wie zit daar nog op te wachten. En dan belooft de trailer ook niet veel goeds. Behalve dan Jim Carrey die ouderwets gestoord mag lopen doen en nog wel eens een schot in de roos zou kunnen zijn als Dr. Robotnik.
Maar waar ik het meest van schrok, is het design van Sonic. Niet mooi en de classic look uit de game zie ik niet terug in deze Sonic.
Esteban
Ik blijf er bij dat Sonic, het karakter op zich, absoluut geen vergane glorie is. Uiteraard was hij in de jaren 90 op zijn hoogtepunt. Maar zijn statuut als game-icoon heeft hij wel weten te behouden. Zo gek is dat overigens niet, in Hollywood (bijvoorbeeld) namen genoeg die al 25 jaar niets opmerkelijks meer gedaan hebben en alleen maar teleurstelden, maar nog steeds op handen gedragen worden door zowat iedereen. Sonic is die figuur uit de game-wereld. De jeugd weet ook écht wel wie Sonic is, dat bleek, tot mijn grote verbazing, al in mijn omgeving. Zowel de 6-jarigen als 11-jarigen. Zelfs mijn ouders, toch al richting 60 en nooit van hun leven een game in hun handen gehad, kennen hem. Enfin, tot daar.
GOOD NEWS, EVERYONE!
'Sonic the Hedgehog' Director Jeff Fowler Says Sonic Will Be Re-Designed - cartoonbrew.com
De "boze fan" heeft gewonnen. Sonic zal een redesign krijgen naar aanleiding van de vele reacties.
Basto
- 11952 berichten
Is Sonic een personage dan? Dat was toch niets meer dan een balletje dat heel snel rolde?
Na talloze games en spin-offs is het moeilijk om geen personage te worden. Wel belachelijk dat ze zich zorgen maken over wat blaaskaken op het web, zelden constructief.
Pepino
Heb nu wel medelijden met de animators die alles moeten herzien, maar niettemin blijft de re-design een goede keuze.
Fonzzz002
Hangt er maar vanaf wat je als "blaaskaken" gedrag beschouwd. Wanneer het merendeel van de kijkers gewoon zegt het design lelijk te vinden, en zelfs de originele maker vol afschuw erover spreekt, kun je jezelf de vraag stellen of dit design wel verstandig was. Is een goede keuze geweest om dit te veranderen, als je het mij vraagt.
Basto
- 11952 berichten
Vooral vreemd dat je dit soort dingen niet eerder test, als je toch niet van plan bent je aan je eigen visie vast te houden. Moet eerlijk zeggen dat ik het design van Sonic nog het minst slechte vind van de hele trailer.
Esteban
Vooral omdat ze hoogstwaarschijnlijk datgene moeten hervormen wat ze al die tijd opgelegd kregen. Ik kan mij moeilijk voorstellen dat character designers zélf vonden dat dit de beste keuze was. Beetje zuur, denk ik.
Wanneer het merendeel van de kijkers
Volgens meerderheden op het web hadden we ook geen Trump of Brexit gehad. Het is maar zelden zo dat luide fanboys het succes van een film bepalen. Al hebben ze natuurlijk wel een perfect excuus als het misgaat ("we hebben nochthans geluisterd naar de fans").
Volgens mij hebben ze grotere problemen met deze film dan het voorkomen van Sonic.
Of de fans nou gelijk hebben of niet, het getuigt van weinig visie en doorzettingsvermogen als je nu nog het design aan gaat passen. Dan voel je aankomen dat het gewoon een drol van een film gaat worden.
PEN15
Ik wil hier al een tijdje iets over kwijt en ik ga het maar zo ga samenvatten, dat ik ga geloven dat ze dit opzettelijk doen. Nu ben ik al sinds dat uitgelekte plaatje overal hilarische kritiek tegengekomen over het ontwerp van Sonic, dat is op zich al een aparte tirade en of ze nou Sonic gaan herontwerpen, dat verandert niets aan de verhaallijn.
In de trailer, die er net zo verschrikkelijk uitziet als Ghostbusters van een paar jaar terug, zie ik al dat het verhaal gaat plaats vinden in de moderne tijd, in onze wereld, waarin het leger achter Sonic aan zit en aan de zijde staat van Eggman, Sonic uit de handen moet blijven van het leger en bevriend raakt met een acteur/s, die waarschijnlijk Sonic verdrukt tot meewerkend voorwerp en de grootste deel van de speelduur invullen. Waar hebben we dit nu allemaal eerder gezien? Het is allemaal weer dezelfde opzet, dezelfde grappen, dezelfde verwijten en leugens als dit gaat floppen, want als ik de trailer zo zie zit dat er dik in.
Dan zal Jim Carrey wel weer gaan beweren dat hij niet wist dat Sonic een bekend video game karaktertje is, net als Bob Hoskins dat destijds deed. Dan zullen de producers en weet ik wie weer de schuld bij de kijker leggen, want kortgezegd; klepzeikers. Of seksist als je Ghostbusters geen goede film vindt, want dat is de logica. Als je kritiek geeft omdat een film er in de trailer al niet uitziet, dan ligt het natuurlijk niet aan henzelf. Heel misschien dat de ontwerpers en degenen met hun oorspronkelijk concept de juiste intentie hadden en dat producers, scenarioschrijvers en de filmstudio's zich er mee gaan bemoeien, "ja, dit moet kleiner hoor, dit moet anders, geen handschoenen, maak hier maar mensenogen van..overheersend CGI, en het verhaal mag niet plaatsvinden in Green Hill Zone, met watervallen, geblokte rotsen, windmolen bloemetjes, achtbanen met inversies, Flickies die Sonic moest bevrijden, het verzamelen van zeven smaragden die hem laten veranderen in Super-Sonic, laat dat allemaal maar weg en laat het plaats vinden in modern times".
En als het flopt, och gut nee, dat zagen we niet aankomen hoor, totaal onverwacht, we hebben geroeid met de riemen die we hadden. Wie kan zich een Sonic voorstellen in een stadse omgeving op aarde? En het lijkt me zeker niet zo dat Sonic onbekend is bij het grote publiek, want er zijn nog jarenlang compilatieuitvoeringen met alle Sonic games verkocht op allerlei hippe generatie spelcomputers, flashback mini-megadrives en kloonmachines. Deze maand komt er nog een nieuw model uit (in Europa verwacht op 4 oktober), waar Sonic I en II op te spelen valt. De jeugd weet echt wel wie dit figuurtje is, dat al bijna dertig jaar zeer geliefd is.
Ik ben het er overigens mee eens dat er sinds Sonic 3 nooit meer een leuk Sonic spelletje gemaakt is. Je had in die tijd ook nog Sonic CD, die flink wordt geprezen. Die heb ik echter nooit wat aan gevonden. Mijn favoriete Sonic is die van de Sega Master System II en ik heb met veel van die liedjes, waaronder Star Light Zone nog piano leren spelen.
RE-DESIGN TRAILER !
SONIC THE HEDGEHOG Official Trailer # 2 (2019) Jim Carrey Movie HD - YouTube
OK. Nu loopt er, nog meer dan voorheen, een tekenfilmfiguur rond in een realistische omgeving. Maar het lijkt wel te werken. Wel grappig, het internet.
2019 Trailer reacties : "Kill it with fire!", "Sonic looks disgusting!", "Awful!", "This will bomb big time!".
2020 Trailer reacties : "Sonic looks absolutely amazing!", "I'm there on day one!", "They got it right!".
Het enige gewijzigde, de 'look' van Sonic.
Wauw, dat ze van deze lachwekkende troep toch nog wat leuks hebben weten te maken met de nieuwe trailer
Ziet er nu leuk uit. Ook veel meer Sonic elementen in de trailer. Hoop wel dat ze wel de games ook een beetje erbij gaan betrekken op een of andere manier.
Donkerwoud
Oef, wat ziet CGI-Sonic er lelijk uit. Doodeng.
Dat hebben ze maar mooi gefikst. Opeens heb ik zin in deze productie. Het blijft onbegrijpelijk dat ze groen licht hebben gegeven om dat foeilelijke gedrocht van eerst wereldkundig te maken..
Esteban
Het strafste is dan nog dat Sonic er nu uit ziet zoals het in de eerste fases voorzien was. Er werd vroeg in de productie beslist dat hij "meer écht" moest ogen en niet zoals een tekenfilmfiguur. Althans volgens iemand die aan de film gewerkt heeft. Dit had dus allemaal vermeden kunnen worden.
Of Sonic nu nog uit de kosten gaat geraken? De 'buzz' rond deze film heeft nu plots wel een gigantische ommezwaai gemaakt, als je op de sociale media mag af gaan.
Baby Sonic - Sonic the Hedgehog (2020) Movie Trailer (Japanese voices) - YouTube
Kijk, het begint een steeds interessanter project te worden. Nu ook duidelijk de klassieke Sonic-wereld in beeld met o.a. de bekende loopings.
Ik denk wel dat ik deze in de bioscoop ga bekijken.
tommykonijn
Wat heerlijk om Jim Carrey weer eens in zo'n rol te zien.
De trailer ziet er goed uit. Sonic is voor mij geen puur jeugdsentiment, maar de tv-serie Sonic X keek ik als kind met plezier en ik ben de personages later nog vaker tegen gekomen in de Mario & Sonic at the Olympic Games spellen. Dat in combinatie met wat lijkt op een terugkeer van Carrey naar zijn 'roots' zorgt er wel voor dat ik hier benieuwd naar ben.
Esteban
Na een vijftal clips gezien te hebben, begin ik eigenlijk te geloven dat dit misschien écht wel eens een verrassend leuke verfilming zou kunnen worden. Jim Carrey is duidelijk helemaal in z'n element als Robotnik en lijkt het maximum uit elke scène te halen. Daarnaast is ook Sonic is effectief grappig bij momenten en best karaktervol. Dat dit sowieso gedoemd is om neergesabeld te worden, daar bestaat weinig twijfel over. Maar of dat ook terecht zal zijn? We'll see. Carrey heeft in ieder geval aangegeven dat hij klaar is voor een vervolg, aangezien dit eerder een origins story is voor Robotnik en hij nog lang niet klaar is met de tweede fase van het karakter.
Ik ga hem ook komende week denk ik bekijken, mits er wel 's avonds een Engelstalige editie draait. Nederlandse stemmen boycot ik. Het is sowieso vrij bijzonder om een game-film te zien op het grote scherm.

Sonic the Hedgehog 3
2024

Sonic the Hedgehog 2
2022

Keanu Reeves voegt zich bij de cast van 'Sonic the Hedgehog 3' als de stem van Shadow

Het MovieMeter-nieuwsoverzicht van week 22

The Lion King
Avontuur / Drama, 2019

Zeby Nie Bylo Sladów
Drama, 2021
videogamesan francisco, californiëvriendschaprondritagentgoed tegen kwaadgebaseerd op videogameroadmoviefarting duringcreditsstingerbar fighthedgehoglive action and animationamistad aventurelive action remakelive action actionfantasyvideojuegoaventuraflossingsonic the hedgehog joyousjoyfulsonic cinematic universeсоник paramount