• 9.158.857 stemmen

Sonic the Hedgehog 2 (2022)

Actie / Avontuur | 123 minuten

Gesproken taal: Engels, Russisch, Spaans, Frans, Grieks en Latijn

Releasedatum: 30 maart 2022

• iTunes Bekijk via iTunes

Plot Sonic the Hedgehog 2

"Welcome to the next level."

Sinds Sonic in Green Hills woont, wil hij maar wat graag laten zien dat hij een echte held is. En die kans krijgt hij als dr. Robotnik terugkeert, die met zijn nieuwe partner Knuckles op zoek is naar een smaragd met een allesvernietigende kracht. Samen met zijn eigen sidekick Tails reist Sonic de wereld over om de smaragd te vinden voordat deze in de verkeerde handen valt.

Tom Wachowski

Sonic the Hedgehog (stemrol)

Maddie Wachowski

Wade Whipple

Miles 'Tails' Prower (stemrol)

Agent Stone

Knuckles the Echidna (stemrol)

Dr. Ivo Robotnik

avatar van Esteban

Esteban

Yeah, I'm in. SONIC 3 is eveneens aangekondigd.

avatar van korenbloem02

korenbloem02

Ik ook. Mits deze een Nederlandse audio versie krijgt.

avatar van The Oceanic Six

Sonic 1 was leuk, dus kijk hier ook naar uit. Ook al blijft Sonic wel vergane glorie als game-character.

avatar van Jotil

Jotil (crew bioscoopreleases)

korenbloem02 schreef:

Ik ook. Mits deze een Nederlandse audio versie krijgt.

Najib Amhali keert ook in dit deel terug in de Nederlandse versie

avatar van The Oceanic Six

Prima vervolgfilm, maar het blijft een reeks die niet verder dan ''best geinig voor een keertje'' komt. Daarvoor blijf ik het jammer vinden dat je in beide films te weinig Sonic-elementen ziet. Het is ook wel lastig, want in tegenstelling tot de Super Mario wereld heeft Sonic niet zo veel herkenbare dingen waar je een film van kan maken. Ik mis al 2 films de loopings en de muntjes uit de games, maar ergens snap ik het wel. In deze film krijgen we wel Tails en Knuckles erbij en dat is wel een prima toevoeging. Ook Jim Carrey keert weer terug als Dr. Robotnik, inclusief een hoop overacting en gekkigheid. Jim Carrey werkt me vaak op de zenuwen, maar doet het toch wel leuk als een karikature vijand.

In Sonic 2 zoeken Sonic en Robotnik een smaragd die ongekende macht geeft, we kennen het allemaal wel. De ene noemt het bij de Avengers de Infinity Stones en hier heeft het weer een ander naampje. Origineel is het niet, maar dit soort films kijk ik daar ook niet voor. Het is jammer dat het middenstuk wat voortkabbelt, want de start is wel goed en het einde met de enorme robot ook. Dat laatste deel gaf me wel weer even dat Sonic gevoel met groteske actie en met de snelheid van Sonic. En hij transformeerde zelfs nog even in een Super Saiyan . Nouja, origineel is het dus niet maar dat zei ik al. De humor is verder een beetje hit or miss, de film een tikje te lang, diverse menselijke personages vrij nietszeggend maar toch is het plezierig te kijken en vind ik het al heel wat dat ze er 2x op rij een gamefilm van hebben weten te maken die de moeite waard is, want dat is vrij zeldzaam. Deel 3 gaat er vast komen, da's geen verkeerd idee.

avatar van xaid

xaid

The Oceanic Six schreef:
En hij transformeerde zelfs nog even in een Super Saiyan .
Super Sonic schijnt dus wel daadwerkelijk gejat te zijn van Dragonball Z . De maker was fan van dbz namelijk

avatar van rep_robert

Zat vanochtend in een zaal met een gezinnetje achter me en daaraan kan je merken of de film slaagt in haar doel: het hele gezin vermaken.
Want voor mij als volwassene is het een trip down memory lane, is de humor voor volwassenen redelijk spot on en voelt de film respectvol aan richting Sonic en de andere personages uit de gamereeks.
Voor de momenten waarop ik dacht dat dit even te kinderachtig is voor mij hoorde ik de kinderen achter mij flink lachen, juichen en dacht ik, ja...als ik een kind was zou ik dit ook fantastisch vinden. En dan zit ik toch met een glimlach in de bioscoop.
Het tempo is hoog in de film en dat is misschien maar goed ook, want er had wel flink geknipt mogen worden in de film. Ondanks dat het qua verhaal allemaal prima uitkomt zorgt de hele Hawaï sequentie ervoor dat de film toch 20 minuten te lang duurt en ook zo aanvoelt. Ook dit kon ik goed aan de kinderen achter mij merken die aan het eind van de film te onrustig werden. Ook heeft de film al ruim 20 minuten voor het eind van de film tot een eind kunnen leiden als ze in de zee vechten om de Smaragd.. Wat dat betreft zijn er net teveel ideeën om de film op de juiste lengte te houden.
Ik ben het ook met A&L eens dat ze net te weinig uit de wereld van Sonic halen. En dat is jammer. Het was leuk geweest als ze met het reizen door de ringen heen in bekende Sonic levels heen reizen. Wat dat betreft laten ze met het einde ruimte over voor een derde deel, want wat mij betreft een mooie finale kan opleveren voor een filmreeks die ik later ook aan mijn kids zou kunnen laten zien.

avatar van rep_robert

xaid schreef:

Klinkt logisch. Moest even graven met deze Super Sonic en het personage in de aftiteling die als tease wordt geintroduceerd. Maar Super Saiyan 1 Sonic kwam als eerste in mijn gedachte inderdaad.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Leuk vervolg met veel actie. Perfect voor mijn zoontjes. Ik vond de NL versie de stemmen verschrikkelijk slecht gecast. Knuckles die als een marokkaanse bontnekkraag praat.

Effecten zijn mwah, maar dat hoeft ook niet voor dit soort films voor kids. Lekker tempo, misschien net iets te lang voor de kids, maar ze hebben genoten

avatar van Shinobi

Shinobi

"Papa's got a brand new 'stache!"

Het vorige deel heeft verrassend goed uitgepakt, al was daar wel een compleet redesign van Sonic voor nodig. Met die basis kan dit vervolg helemaal losgaan.

In 'Sonic the Hedgehog 2' keert Dr. Robotnik met behulp van Knuckles terug naar de aarde. Samen gaan ze op zoek naar een krachtige smaragd. Aan Sonic en zijn nieuwe vriend Tails is het om hen te stoppen voordat de wereld onderworpen wordt aan de grollen van deze gestoorde wetenschapper.

Jim Carrey steelt voor mij weer de show. De manier waarop hij zijn gekkigheid etaleert en de onzinnige dialogen die daarmee gepaard gaan, zijn simpelweg erg grappig te noemen. Het is alleen wel jammer dat er iets te veel aandacht uitgaat naar de menselijke personages; het gedeelte op Hawaï had makkelijk eruit geknipt kunnen worden.

Gelukkig zit er genoeg actie in om je te vermaken. Als kijker krijg je een aantal toffe scènes voorgeschoteld die naar meer smaken. Het is ook kenmerkend dat het lekker groots wordt afgesloten. Wel had ik meer elementen uit de games willen zien, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Al met al een vermakelijk vervolg, maar een tikkeltje te lang. Ik ben benieuwd hoe deel drie gaat uitpakken. Hopelijk is Carrey dan weer van de partij.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van Phantasm

Phantasm

Vermakelijke avonturenfilm waar ik me prima mee heb vermaakt, ik vond dit deel een stuk beter dan zijn voorganger.

avatar van Spoelworm

Spoelworm

Met twee erg enthousiaste kinderen gekeken (in wat vermoedelijk het kleinste bioscoop zaaltje in Noorwegen is) en ik heb mezelf toch ook best vermaakt. Ik hoorde mezelf zelfs een paar keer hardop gniffelen " daar heb ik net zoveel aan als een backstage pas voor limo Bizkit".- die grap behoefte bij de kinderen overigens (gelukkig) enige uitlegging .
Niet hoogstaand maar goed en grappig genoeg én gelukkig bleef die mierzoete laag welke doorgaans aan kinderfilms plakken ons ook een keer bespaart.
Deel 1 heb ik nog niet eens gezien

avatar van davidov

davidov

• 1993 stemmen

Voor een kinderfilm waarbij volwassenen misschien ook nog plezier beleven door de herinneringen aan Sonic uit de jaren 80 en 90, was de 1e film eigenlijk al best geslaagd.

Er zat echter nog wat ruimte in voor meer verwijzingen en knipoogjes naar de games, en bij deel 2 zijn ze helemaal losgegaan. De eerste film had misschien relatief wat weinig verwijzingen, maar had een keurig plot: Sonic is alleen, zoekt vrienden, moet uit de handen van Robotnik blijven en uiteindelijk z'n ringen terugkrijgen.

Ditmaal zit Sonic alleen thuis, de familie is weg, en dan gebeuren er dingen en veranderd het verhaal in een flipperkast, van hot naar her zonder een echt doel (ja, als 1e dat voorwerp vinden, en dan wat?) tot het einde nadert en dan is er pas écht een doel. Het iets rommeligere verhaal maakt men echter dik weer goed met alle verwijzingen..

Wat ik vooral knap vind is hoe krankzinnig veel dingen uit de games op een vrij logische manier in de film zijn verwerkt. Knuckles kan rotswanden klimmen, Tails kan Sonic optillen met vliegen maar raakt moe (van Knuckles tillen), onderwater happen naar luchtbellen, bee-drones, beter pak Robotnik, betere flying egg Robotnik, zelfs een cameo van Robotniks pak uit de games, rennen/dashen over water maar niet kunnen zwemmen (referentie naar Hydrocity Zone in Sonic 3), Surfboarden met Sonic (fuck yes! oh the memories Sonic 3), traps en design van Aquatic Ruins uit Sonic 2 en Labyrinth Zone uit Sonic 1, het vliegtuigje van Tails en later ook Sonic erop (Sonic 3) en later ook schieten met dat vliegtuigje uit hetzelfde spel, een mega robotnik, de chaos Emeralds en de master Emerald, Chilidogs, Heeeeel vaag kon je "Chaos" zien uit Sonic Adventure toen Robotnik berserk ging, een rail grinden zoals in Sonic Adventure... en last but not least dat dingetje dat gebeurd als je alle bonusstages haalt...

En dan heb ik vast dingen gemist...

Verder is de film nét wat kinderlijker dan z'n voorganger, net wat meer poep-en-pies grapjes etc, maar ach het past bij een kinderfilm en ook Sonic (het was altijd best een puberaal ventje).

Beetje klef ook hier en daar over vriendjes maken enzo, maar óók dat is typisch Sonic. De games draaiden om vrolijke kleine diertjes redden, en de cartoons veelal over vrienden maken.

Petje af voor dat schrijfwerk. Dit is juist waarom de meeste gameverfilmingen keihard floppen, of het heeft niks weg van het origineel of het is zo geforceerd dat het niet dezelfde charme heeft. En met deze film slaan ze de spijker op z'n kop, boordevol lore maar in het verhaal verwerkt met kleine momentjes die op dat moment goed uitkomen. Dus niet: we willen level X namaken uit de games, hoe in godsnaam breien we het verhaal aan elkaar. Maar meer: Hey het verhaal komt langs A en B, die games hadden levels met A en B, we kunnen daarvan lenen.

Op en top kinderfilm, en voor de Sonic liefhebber zou ik het haast een absolute must noemen. Enige jammere: ik mis de muziek uit de games! Helaas blijft het bij een paar noten uit Green Hill Zone net als in de 1e film, jammer ik had gehoopt op ietsje meer, zoals bij het snowboarden... maarja misschien zit dat moeilijk met de rechten, ik meen dat er wel originele composers bij betrokken zijn. Echter ik weet ook dat de muziek van Sonic 3 mede gemaakt is door Michael Jackson, maar die trok z'n naam er vanaf, misschien dat dat bijv complicaties nu geeft.

Enfin, kom maar op met deeltje 3, als het zo doorgaat kan dat een prima trilogie worden. Moet wel Jim Carrey weer besluiten te gaan acteren want een andere villain zou een behoorlijke domper zijn.

avatar van Spraakwater 25

Spraakwater 25

Toffe film was dit hoor...

avatar van Superboy

Superboy

Ik ging deze film gisteren kijken, en verwachtte er weinig van. Ik had zo'n air van "De zóveelste sequel ........."

Maar ik werd aangenaam verrast ! De film zat boordevol actie en humor. En Jim Carrey was lekker op dreef !

De film bevatte lekker veel Amerikaanse uitdrukkingen en oneliners. Ik hou daar wel van !

De Special Effects waren supergaaf, en het was geen moment saai ! De film viel mij écht 100% mee !

Een leuke Post Credits-Scene legt de weg open voor een 3e deel ! Laat maar komen wat mij betreft !

avatar van macrobody

macrobody

World domination playlist.

Ach ja, leuk voor een avond. Jim Carrey vind ik prima gecast.

avatar van Doom4

Doom4

Leuke film, miste tails de vorige film al!

avatar van umbra

umbra

Heerlijk vermaakt met deze über feel-good movie Vond de 1 al erg vermakelijk, maar deze was nog dat extraatje vetter.

En desondanks ik totaal geen fan ben van Jim Carrey (zacht uitgedrukt), zowel in z'n favo komische repertoire alsook het meer serieuze werk zoals 'The Truman Show' irriteerde ik me mateloos aan hem n vond hem vaak tenenkrommend, enkel in 'The Cable Guy' vond ik hem als psycho-komische wel goed eruit komen.

Dus bij de eerste 'Sonic' was het in eerste instantie, me niet laten leiden door mn negatief beeld van Jim Carrey. En dat hoefde uiteindelijk niet, omdat het vooral het duo hyper Sonic en Tom Wachowski (James Marsden) die de film dragen, met hun hilariteit en feel-good vibes en dat zoog me vooral mee de film in. Carrey als de komische slechterik, maakte de film ook niet slechter fzo. Zou de film beter zijn met een meer duistere Dr Eggmann? Ik kijk deze vooral vr de luchtigheid en feel-good vibes.

Deze 2de Sonic voorziet duidelijk een grotere n belangrijkere rol voor Carrey als Dr Eggmann en tja eerlijk, het gaat hem gewoon wel af en de constante strijd tussen de antropomorfjes en Dr Eggmann is gewoon amusant vertier. Ook vond ik Knuckles (voice Idris Elba) heerlijk. Dus meer dan geslaagd en zowaar 2 films met Jim Carrey die ik waardeer met 3.5 en 4/5.

avatar van mrklm

mrklm

Dr. Robotnik [Jim Carrey] ontsnapt en gaat met de hulp van de getergde Hedgehog Knuckles [Idris Elba] op zoek naar een op Aarde begraven diamant waarmee Robotnik alleen met zijn gedachten alles kan maken wat hij wil. Sonic [Ben Schwartz] krijgt van Longclaw [Donna Jay Fulks] opdracht om de diamant op te sporen voor het te laat is. Daarbij krijgt hij hulp van de vriendelijke, maar niet bepaald heldhaftige Tails [Colleen O’Shaughnessey]. Een zwak verhaal dat als excuus dient voor meer wisselvallige grappen, een hoop CGI-geweld en de energieke schtick van Jim Carrey. Meer van hetzelfde wat dit maakt tot een typische sequel in de matige zin des woords.

avatar van filmkul

filmkul

• 2092 berichten
  • 2012 stemmen

Leuk en vermakelijk tweede deel. Het verhaal is eenvoudig en biedt voldoende ruimte voor avontuur, actie en humor. De uitwerking is prima. De film kijkt lekker weg, voor zowel jong als oud. Actie, spanning en humor worden voldoende afgewisseld. Carrey zit heerlijk in zijn rol. Visueel ziet de film er goed uit met dito special effects. Leuk voor jong en oud. 3.5

avatar van Rodger

Rodger

Prima vervolg op deel 1, deel 3 in de maak.

3.0 ***

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Een verschrikkelijk ongrappige film, ik heb niet een keer moeten lachen. Zelfs Jim Carrey kan hier niets mee, hij krijgt dan ook geen enkele grappige oneliner over zijn lippen. De combinatie computeranimatie en life action werkt maar zelden en ook hier komt het weer erg fake over. Soms zie je letterlijk de menselijke acteurs totaal naast de geanimeerde wezens staren. Het hele verhaal op Hawaii en de romance tussen Randall en Rachel boeit ook al niet. Wat is die Nathascha Rotwell irritant zeg, weer zo'n typische luide, dikke vrouw die denkt dat ze grappig is door aan overacting te doen. Het enige positieve in deze film is eigenlijk het gestroomlijnde lijf van Tika Sumpter.

avatar van Banjo

Banjo

• 1980 berichten

Zeker beter dan deel 1 maar om het echt leuk of grappig te noemen dat was totaal niet het geval.

avatar van ILDIB

ILDIB

Vermakelijk. Tikkie lang wellicht

avatar van Shadowed

Shadowed

Ben Schwartz blijft een afgrijselijk irritante Sonic, maar regisseur Jeff Fowler maakt gelukkig verder dankbaar gebruik van zijn extra centjes. De finale van dit tweede deel op het populaire gamefiguurtje is dusdanig spectaculair dat je op visueel vlak een grote vooruitgang kan merken. Fowler maakt er verder werk van door wat extra (bekende) figuurtjes zoals Knuckles en Tails te introduceren en daar kon je als kijker natuurlijk op wachten. Het zijn echter beduidend minder interessante verschijningen dan bijvoorbeeld een Jim Carrey, die spijtig genoeg veel van zijn screentime moet inleveren zodat saaiere personages meer de ruimte kunnen krijgen. De humor is buitengewoon kinderachtig (ook voor dit concept) en in het algemeen kan de film alleen zijn profijt halen met enkele uitgesponnen actiesequenties tussendoor. Sonic the Hedgehog 2 duurt bijna een halfuur langer dan zijn voorganger, maar het tempo ramt wat beter door en de visuele kwaliteit heeft een boost gekregen. Het zijn sequenties zoals de bruiloft die het eindresultaat alleen zo afremmen. Buitengewoon vervelende stukjes film die een blockbuster als deze onwaardig zijn. Over de grote lijn vind ik dit vervolg beter dan de eerste film, maar dan hebben we het echt over een grassprietje aan verschil.

avatar van tommykonijn

tommykonijn

De eerste Sonic vond ik best een aardige film, maar ook niet meer dan dat. Voor mij is Sonic niet volop jeugdsentiment, dus daar kan deze reeks bij mij niet op leunen. De personages hebben in mijn jeugd wel een paar keer de revue gepasseerd, bijvoorbeeld in een enkele game met Mario en in de tv-serie Sonic X, waardoor ik de meeste personages wel bij naam ken. Het is echter niet zo dat ik dat ik er écht fan van ben (geweest).

Hoewel dit vervolg ook zeker niet slecht is, en ik graag geloof dat het jongere publiek er een leuk middagje aan beleeft, merk ik toch dat dit geen franchise is die mij heel erg kan blijven boeien. Eigenlijk zou je mijn recensie bij de eerste film kunnen kopiëren en hier kunnen plakken, want ik denk in vrijwel alle opzichten hetzelfde over deze film: leuke personages (ook leuk dat Knuckles en Tails nu meedoen), maar een verhaaltje dat eigenlijk zó basic is en weinig voorstelt dat het nauwelijks beklijft. Slechts een paar weken na het zien van deze film kan ik me er eigenlijk nog maar bar weinig van herinneren. Het nadeel dat deze film dan ook nog heeft ten opzichte van de voorganger: het aandeel van de 'menselijke' personages werkt behoorlijk op de zenuwen. Dat hele stuk op Hawaii voegt weinig toe en de personages daar zijn eerder vervelend dan dat ze op de lachspieren werken.

Gelukkig maakt Jim Carrey wel nog het een en ander goed. Voor mij een sprankelend hoogtepunt in deze films, maar het is dan ook een rol die hem zit als gegoten. Zijn cartooneske stijl komt natuurlijk uitstekend tot zijn recht hier, al zou ik hem ook graag nog eens in een andere film(reeks) aan het werk zien. De overige cast doet het ook aardig, maar is (zoals ik al aangaf) ook vrij inwisselbaar. Van James Marsden en Tika Sumpter kan ik echt niet zeggen dat ze het niet goed doen, maar ze vertolken bordkartonnen personages.

Vervelende zit? Nee hoor, maar echt enthousiast kan ik hier ook niet van worden. Het is geen een-op-een kopie van de voorganger, maar tegelijkertijd voegt het, op de komst van twee nieuwe personages na, weinig toe. Hap-slik-weg popcornvermaak dus. Ook leuk op zijn tijd, maar ik had er stiekem iets meer van verwacht.