menu

Captain Marvel (2019)

mijn stem
3,12 (812)
812 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Fantasy
124 minuten

geregisseerd door Anna Boden en Ryan Fleck
met Brie Larson, Samuel L. Jackson en Ben Mendelsohn

Het jaar 1990. Er is een galactische oorlog gaande tussen twee buitenaardse rassen. Carol Danvers, beter bekend als Captain Marvel, is een vrouw met superkrachten die na lange tijd terugkeert naar de aarde. Daar herinnert ze zich zaken uit haar verleden die bij haar vragen oproepen. Intussen neemt ze het samen met haar bondgenoten op tegen de Skrulls, die de gave hebben om van gedaante te veranderen en die onder leiding staan van Talos. Weet één van de meest krachtige superhelden van het universum de vijand te stoppen?

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=wx2c6h6-0h0

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
1,5
Dat dus. Ik vind haar qua fysiek totaal ongeschikt en vooral scenes dat ze stoer moet over komen zijn volledig mislukt, dat kan ze helemaal niet. Vind het normaal wel een goede actrice btw, als de rol bij haar past. In Short Term 12 als maatschappelijk werker geloof ik het wel, als superheld absoluut niet.

Het zijn holle kreten voor mensen die op een discussieplatform komen om hun eigen gelijk te halen (en dat dan honderdduizend keer gaan herhalen) en niet geintresseerd zijn in waarom iemand iets vindt.

avatar van rokkenjager
3,5
Wait, mister blonde en Onderhond delen dezelfde mening?! ? Hell naaa:p

Zwolle84
Al die punten lijken totaal niet op haar te slaan. Hooguit rent ze een beetje raar, viel me op.

avatar van JacoBaco
3,5
Wat bijzonder, een vrouwelijke superheld in een live-action! Een mijlpaal in de filmwereld. Dit soort reacties zie ik geregeld voorbij komen op TV, in een filmrubriek of waar dan ook. En naast Wonder Woman is het net alsof dit de enige twee zijn. Het voelt alsof het iets nieuws is in de filmwereld terwijl in 1984 er al Supergirl was. En wat (vrouwelijke) superhelden betreft hadden we ook al Halle Berry als Catwoman (2004) en Jennifer Garner als Elektra (2005). Geen vrouwelijke superheld, maar natuurlijk mogen Angelina Jolie in Wanted en Salt tevens niet vergeten. En nu we toch bezig zijn. Sigourney Weaver in (vooral) Aliens, Pamela Anderson in Barb Wire, Lori Petty in Tank Girl en Charlize Theron in Atomic Blonde. Een semi hoofdrol, maar Linda Hamilton in Terminator 2 was in 1991 toch wel opvallend badass.

Maar goed, Captain Marvel dus.. Eindelijk een vrouwelijke superheld in de hoofdrol! En aan Brie Larson de eer. Ik zag haar 9 jaar geleden voor het eerst in Scott Pilgrim vs. the World. En verder voor mij niet echt een vrouw die opvalt. En voor Gal Gadot hetzelfde. Voordat ze haar rol als Wonder Woman kreeg heb ik haar in een paar The Fast & The Furious films gezien en verder ook niet echt opvallend. Maar als Wonder Woman vind ik haar helemaal geschikt en Brie Larson als Captain Marvel is wat mijn betreft een goede keuze. Althans, goed genoeg. Ze is mooi in evenwicht wat betreft het vrouwelijke en het zijn van een sterke stoere held. Maar als ik eerlijk ben had iemand als Emily Blunt wellicht toch een betere keuze geweest. Met nu in gedachte haar personage in Edge of Tomorrow. Een betere charisma deze vrouw.

Dan de film zelf. De eerste pakweg 20 min vind ik niet zo boeiend, maar zodra ze op aarde is in de jaren 90 wordt de film beter/leuker. En hoewel ik echt wel tevreden bent wat Brie Larson betreft is het toch wel Samuel L. Jackson die de show steelt. Maar ja, zijn aanwezigheid zorgt er automatisch al voor dat hij de aandacht opeist. Met de rol van Jude Law kan ik niet zo veel. Een grote ster in een vrijwel nietszeggende rol. En inmiddels lijkt Ben Mendelsohn ook steeds vaker op te duiken in dit soort films. Sinds Star Wars: Rogue One zie ik hem ineens regelmatig in Blockbusters lijkt wel. Ready Player One, Robin Hood en nu dus weer in Captain Marvel.

Verder is de humor in orde, de actie is in orde en de muziek/soundtrack is ook fijn. Ik vind het altijd een beetje een te makkelijk oordeel, maar de film kijkt lekker weg. En je hoeft natuurlijk geen vrouw te zijn om te zien dat Captain Marvel een dubbele agenda heeft. De film biedt entertainment en tegelijk zit de film vol met verwijzingen naar o.a. seksisme en veel vrouwen zullen allerlei zaken duidelijk herkennen. Soms is het op het randje van irritant, maar ach, laat die vrouwen maar eens lekker shinen dan. Mannen hebben het nou eenmaal zo veel makkelijker in de wereld. Maar stel, je bent een acteurs zoals Chris Hemsworth en je wil vooral serieus genomen worden als acteur, maar iedereen ziet je als een sekssymbool. Dat is toch ook niet leuk?

En tot slot: zo verschrikkelijk als Ghostbusters (2016) zal het niet meer worden. Een film maken met een groep vrouwen in de hoofdrol doe je niet zo, maar dat doe je zoals ze dat deden in de film Annihilation.

3,5*

1,5
Zwolle84 schreef:
Al die punten lijken totaal niet op haar te slaan. Hooguit rent ze een beetje raar, viel me op.


Ah een "nietes". Over loze kreten gesproken. Dat is wel een beetje jouw ding als iemand iets vindt waar je het niet mee eens bent, gewoon nog een keer herhalen wat je al gezegd hebt in een poging het van tafel te vegen. Reinbo 2.0

Zwolle84
mister blonde schreef:
(quote)


Ah een "nietes". Over loze kreten gesproken. Dat is wel een beetje jouw ding als iemand iets vindt waar je het niet mee eens bent, gewoon nog een keer herhalen wat je al gezegd hebt in een poging het van tafel te vegen. Reinbo 2.0


Tja, ik kan wel in volzinnen gaan beschrijven dat haar vechtskills prima zijn, ze een goede uitstraling heeft etc., maar dat voegt niets toe aan wat ik al zei.

0,5
Bagger

1,5
Dus het is een loze kreet als jij het er niet mee eens bent, maar jij hoeft niet in volzinnen iets te beschrijven?

En hoe is dit bericht minder een loze kreet dan mijn bericht?

Zwolle84 schreef:
Erg strakke film. Ik had een tussendoortje verwacht richting Endgame, maar dit is absoluut een van de beste Marvels van de laatste jaren. Fijne pacing ook, waardoor de film voorbij vliegt. Brie doet het bovendien erg goed.


En hoe dragen je berichten daarna nog iets bij? Thunderball had gewoon op een normale manier al om opheldering gevraagd. Wat heeft zo'n bericht van jou dan nog als toegevoegde waarde (behalve het proberen afserveren van een mening waar jij je niet in kunt vinden)?

avatar van moviefreak 13
3,5
Ik had lage verwachtingen voor deze film maar ik was aangenaam verrast. Het eerste half uur is wat traag maar daarna heb ik me geen moment verveeld. Ik vond het alleen nogal irritant dat Fury zijn oog verloor door een kat

avatar van horizons
3,5
Ben het eens met Zwolle in aspect dat ik Larson wel een goede rol vond neerzetten met voldoende charisma.

avatar van IH88
3,5
horizons schreef:
Ben het eens met Zwolle in aspect dat ik Larson wel een goede rol vond neerzetten met voldoende charisma.


+1. Vooral qua humoristische kwinkslagen kan het beter, maar ik vond haar een opvallend menselijke en oprechte indruk maken. Sommige hebben het over stoïcijns en emotieloos, maar vooral in de scenes met de jonge Akbar zag ik de actrice uit Room en Short Term 12. Ze zal nooit een RDJ worden, maar dat hoeft helemaal niet.

avatar van horizons
3,5
RDJ?

avatar van Onderhond
1,0
Richard D James, aka Aphex Twin!
Maar het zal wel Robert Downey Junior zijn.

avatar van IH88
3,5
Robert Downey jr. inderdaad.

avatar van thunderball
3,5
Nog bedankt voor jullie uitleg Onderhond en Mister Blonde.
Ben het er in zoverre niet mee eens, dat het mij totaal niet is opgevallen, maar vond eigenlijk de hele film wat ongemakkelijk en rommelig aandoen (de actiescenes waren sowieso totaal niet gedenkwaardig en doorsnee troef) en ben al snel tevreden, wanneer hoofdrolspeelster een leuke, blonde dame is. Zal bij de aankomende Avengersfilm er eens extra op gaan letten.

avatar van Graaf Machine
3,0
Behoorlijk saaie film. Ziet er allemaal prachtig gelikt uit hoor, en Larsson, Law, Jackson, Bening, Mendelsohn... ze speelden hun rol prima. Maar het wilde maar niet op gang komen, en toen was het afgelopen. Heb toch wel amusantere, vermakelijkere superheldenfilms gezien.

avatar van horizons
3,5
IH88 schreef:
Robert Downey jr. inderdaad.

Ok, hoewel die van Onderhond grappiger was.

3,0
Degelijke Marvel in alle facetten die zo lijkt het wel op automatische piloot is gemaakt. Ik zie dit ook eerder als opwarmertje en prelude voor de grand final van Avengers Endgame.

4,0
Captain marvel was zeer aangenaam, heb genoten van Brie en Samuel!! man wat een chemie hebben die 2. Qua verhaal past het naadloos in de tijdlijn van Marvel en maakt het wachten op Endgame alleen nog erger!

Tevens valt het mij op dat er hier wat leden zijn die nogal opzichtig deze film aan het afkraken zijn op niemendalletjes.. het zal wel komen door die “feminism” uitspraken die ze heeft gedaan. Waar ik overigens ook achter sta, en ik raad deze heren ook aan om zich ff in te lezen ipv af te gaan op sensationele headliners

Al met al

Mooie origin film met sterke rollen van Brie en Sam

avatar van Basto
2,0
Gregory.sanchez schreef:


Tevens valt het mij op dat er hier wat leden zijn die nogal opzichtig deze film aan het afkraken zijn op niemendalletjes.. het zal wel komen door die “feminism” uitspraken die ze heeft gedaan. Waar ik overigens ook achter sta, en ik raad deze heren ook aan om zich ff in te lezen ipv af te gaan op sensationele headliners


Geloof niet dar er (bijna) iemand in de Benelux hier over haar feministische uitspraken valt. De ophef daarover is meer iets voor de USA, waar meer dan de helft van de inwoners nog een soort achterlijke Christenen zijn.

4,0
Dit is een aparte tussen de reeks andere Marvels. Maar ik ben eigenlijk positief verrast. Zag een beetje op om deze te zien in de bios vanwege de reacties en score op deze site. De opbouw en verhaallijn is erg origineel. Ik twijfel tussen een 3.5 en 4. Advies: kijken!

avatar van Psycho-M
3,5
Beter dan ik had verwacht deze Captain Marvel.
Ik vond de interactie tussen Larson en Jackson wel geslaagd.
En vooral Jackson die zijn rol als jonge Fury overtuigend neerzet.
Verder is dit zeker niet de beste Marvel film, maar een prima voorgerecht voor endgame van volgende maand.
Dus op naar eind april!

avatar van Shinobi
3,0
"Where's Fury?"

Normaal gesproken kijk ik een Marvel release gelijk in de eerste week, maar de verwachtingen lagen bij deze titel zo laag dat ik vorige week gewoon een andere film heb gecheckt. Deze week is het er dan eindelijk toch van gekomen.

Ditmaal is het de beurt aan Captain Marvel om geïntroduceerd te worden en het daarbij behorende oorsprongsverhaal. Het behelst een nietszeggende oorlog tussen de Kree en Skrulls, welke nooit ofte nimmer interessant wordt. Door omstandigheden beland Danvers op de aarde waar ze Nick Fury ontmoet, om vervolgens de aliens een halt toe te roepen.

Het scheelt sowieso al veel dat Samuel L. Jackson als de jongere Fury hierin meespeelt; wat een toffe verjongingstechniek zeg! Door zijn charme krijgt de film tenminste nog wat leven in de brouwerij, gezien Brie Larson vooral overkomt als een vis op het droge. Niet dat de overige cast erboven uitsteekt met het neerzetten van kleurloze personages, alleen Ben Mendelsohn doet het nog naar behoren.

Desondanks weet 'Captain Marvel' nog best verrassend uit de hoek te komen. Er zitten namelijk een aantal opmerkelijke wendingen en leuke knipogen in verwerkt, zoals de reden waarom Fury een ooglapje draagt. Daarbij zorgt de kat Goose voor vermakelijke momenten. Hierdoor wordt het gebeuren nooit saai, zelfs al wordt de actie nergens echt memorabel. Het enige waar ik mij wel enigszins aan stoorde is de feministische insteek die in bepaalde situaties geforceerd de kop opsteekt, zucht.

Al met al een aardige opwarmer voor 'Endgame'. Uiteraard wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

3,0 Sterren.

3,0
Y&T
eigenlijk niet echt mn ding, toch erg genoten want ; mooi gemaakt.

avatar van CorvisChristi
3,0
Doorsnee Marvel-filmpje. Niets meer, niets minder. Best vermakelijk, maar het blijft allemaal wat saai en standaard.
Jackson is tof, zoals altijd. Larson is leuk, maar weet ook weer niet zo heel erg te imponeren. Goose steelt de show, maar dat is niet zo moeilijk, want ik ben een kattenliefhebber .
En voor iemand die wordt beschouwd als één van de allersterkste personages uit het Marvel-universum, kan ik nou niet echt zeggen dat de krachten van Captain Marvel me uit m'n stoel blazen. Jaja, ze is sterk....dus? Who cares.....
Het doet me allemaal niet zo veel eigenlijk. Komt ook door het warrige verhaal wat ook nog eens niet weet te boeien. Het is wat suffig allemaal. Aan de andere kant vermaakt de film wel en kijkt ie redelijk weg. Daarnaast is de interactie tussen Larson en Jackson geslaagd te noemen.

Na het spectaculaire Alita: Battle Angel wat de vergelijking aankan met een wervelende rit in de achtbaan, ervaar ik Captain Marvel als een slome rit in de draaimolen en dat kan toch ook weer niet de bedoeling zijn geweest.

Als opwarmertje op Avengers: Endgame is ie ok, vandaar alsnog een mager zesje oftewel 3 punten. Net aan een voldoende en dan ben ik eigenlijk nog best positief.

avatar van The_CrY
3,5
Viel me hartstikke mee gisteravond in de bios. De kritieken die ik had gelezen waren heel erg negatief, maar dit is gewoon een vermakelijke film met een toch wel sympathiek neergezette heldin. Geen hoogvlieger in het Marvel-oeuvre, maar zeker ook geen laagvlieger. Wel is Captain Marvel wel heel erg overpowered als ze haar volledige potentie bereikt. Ik vraag me af of Endgame nu niet te simpel gaat worden, maar goed.

avatar van filmkul
3,5
Aardige Marvel film. Het verhaal is best aardig en kent wat kleine verrassingen. De uitwerking is prima. De opbouw is goed en de film bevat de nodige actiescenes en kent genoeg spannende momenten. Ook is er voldoende humor. Captain Marcel is samen met Fury een leuk duo en de chemie tussen beide is prima. Het jammere is dat Captain Marvel zo krachtig is dat richting het einde de spanning wel wat minder wordt. Visueel ziet de film er goed uit met uitstekende special effects. Laat Endgame maar komen. 3.5/4.0

4,0
Film voor hoog in het "rechterrijtje" van de MCU. Een vermakelijk plot, een goede chemie tussen Jackson en Larson, een glansrol voor Goose en Mendelsohn. Actie genoeg, special effects waren echter van middelmaat (geen Ragnarok of Infinity War niveau, meer in de richting van de eerste Guardians-film). De 'arthouse' style paste goed bij de film, al vielen soms de vechtscenes te veel stil door dialoog. Grootste probleem vond ik echter de manier waarop ze Captain Marvel lieten groeien. De "plottwist" leek voor haar eigenlijk niet zo veel uit te maken. No big deal. Maar het was wel een big deal.

Verder een prima, vermakelijke film, omdat ik uit principe voor een MCU-film nooit lager ben gegaan dan 3 (Thor II) ga ik voor 4 sterren.

avatar van FlorisV
3,5
Leuke film met wat onevenwichtigheden. Zo verloopt het verhaal te fragmentarisch en is Captain Marvel op het einde wel erg overpowered, je krijgt de indruk dat ze in haar eentje alle Avengers bij elkaar met gemak aankan. Maar in de tussentijd krijg je een (binnen MCU dan) redelijk origineel verhaal met een aardige twist voorgeschoteld dat ook mooi in beeld is gebracht met genoeg actie. Een met de computer jonger gemaakte Samuel L Jackson steelt de show, naast een kat die alsmaar opduikt. Brie Larson speelt het karakter luchtig en daardoor kan ze nogal vlak (of eerder laconiek) overkomen. Maar dat past wel bij de dialogen. Leuke jaren 90 muziek en verwijzingen (trage modems, pc's en de gameboy) erbij maken het af. Alleen het einde is wat gemakzuchtig door een te hoog Mary Sue gehalte, vergelijkbaar met The Force Awakens, dat had spectaculairder en spannender gekund.

avatar van WMiltenburg
4,0
Afgelopen vrijdag deze leuke film mogen zien.
Normaal gesproken sla ik dit soort films over, maar nu werd ik overgehaald.
Het was vermakelijk, kon wel de hele film geboeid blijven kijken. Dat was bijvoorbeeld bij Avatar niet zo. Het is de verdienste van het goede acteerwerk. Van een lekker wijf in een intergalactisch pakje tot Samuel Jackson die toch eigenlijk wel in iedere film doodgaat maar er hier afkomt met een kapotgekrabt gezicht.
Betreft het verhaal was ik de draad op een gegeven moment een beetje kwijt. Dat vond ik eigenlijk het enige jammere. Wel leuk dat ze het vervolg dat gaat komen in de film verwerkt hebben,

Gast
geplaatst: vandaag om 08:40 uur

geplaatst: vandaag om 08:40 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.