Genre: Western / Actie
Speelduur: 157 minuten / 138 minuten (Amerikaanse versie)
Alternatieve titels: A Fistful of Dynamite / Duck, You Sucker / Once upon a Time... the Revolution
Italië / Spanje / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Sergio Leone
Met onder meer: James Coburn, Rod Steiger en Romolo Valli
Gesproken taal: Spaans en Italiaans
Plot Giù la Testa
"Two daredevils battle for a fortune in gold, and it will take an army to stop them!"
Het verhaal speelt zich af in Mexico tijdens de revolutie in 1913. Juan is de leider van een bandietenfamilie, die graag de grote bank van Mesa Verde wil beroven. Bij toeval ontmoet hij John Mallory, een IRA-explosievenexpert, die op de vlucht is voor de Britten. Juan haalt John over om de bandieten te helpen met het beroven van de bank. John heeft ondertussen contact gelegd met de revolutionaire mensen en is van plan zijn dynamiet voor hun plannen te gebruiken.
Juan Miranda
John's Girlfriend
Sean Nolan
Miguel
neo
dit is de tweede en ook de minste uit de once upon a time trilogy.james coburn en rod steiger spelen goed.de film bevat ook weer van die prachtige close ups,zoals je die gewend bent van leone.ook zit er weer prachtige muziek in.deze film heeft trouwens 4 namen:once upon a time in the revolution,duck you sucker en a fistful of dynamite en giu la testa.
Jos2
Minder dan Leones beste westerns, maar veeeeel beter dan zoveel andere. Evengoed bijna een meesterwerk.
Eva
Ook bekend als Once upon a time the Revolution. Maar vooral als Duck you sucker en Giu la testa.
De Knip
Goed geregisseerd natuurlijk door Leone, maar vind hem minder dan Once upon a time in the West.
***1/2
Jos2
Wanneer komt dit eindelijk eens op DVD? Overigens heet de film in sommige landen: Once upon a time the revolution.
Goodfella
Prachtig camerawerk weer (al worden de close-ups af en toe een beetje te ver doorgevoerd), de muziek is ook weer lekker aanstekelijk en het acteerwerk is dik in orde. Het verhaal is (zoals bij zoveel westerns) wat dunnetjes, maar deze film is (zeker voor een western
) uitermate vermakelijk.
Goodfella
Ik heb ik zoverre iets tegen westerns dat er slechts een kleine handvol van zijn die me kunnen boeien, over het algemeen interesseren films met paarden, stoere cowboys, slechte bandieten/indianen en knallende revolvers mij niet zo. Sergio Leone is wat mij betreft een uitzondering, trouwens. Once Upon a Time in the West vind ik zelfs een klein meesterwerkje
Fabrice
Deze film wordt onterecht als 'minste' Leone film gezien.
De film is spannend, vol humor, drama en kan ook eigenlijk niet een 'western' genoemd worden. Drama, Avontuur, Thriller, Komedie .. je mag deze film een 'cocktail met van alles iets' noemen.
Voor mij is het een kunstwerk met de heren James Coburn en Rod Steiger in de hoofdrol ... Steiger ontving hier trouwens terecht een Acadamy award voor ! Hulde !
Ik hoef niet te beginnen over de geweldige close ups en de prachtige muziek want die zijn we gewend van Morricone !!
Deze film krijgt er ***** van me !
Uitmuntend !
Mee eens Fabrice.
De geweldige Cubaanse accent van Rod Steiger in deze film is inderdaad helemaal geweldig.
No one fires a gun unless I pull the trigger!
Stem verhoogd naar 4,5*
PatrickL
Ik ben het ook volledig eens met Fabrice. Uitstekende film van Leone. Prima acteerwerk van James Coburn en Rod Steiger, wederom een geweldige score van Morricone en natuurlijk weer prachtig camerawerk. 4*
Stem bij herziening verhoogd naar 5*
Tja, van begin tot eind weer geen moment verveeld en het geheel klopt allemaal perfect. Goed acteerwerk, briljante dialogen en een geweldige soundtrack. Simpelweg een onvergetelijke Leone...
ThaMovieVoter
Dit lijkt me wel wat.
Ik ben ook niet een grote fan van oude westerns, ze lijken allemaal hetzelfde.
Maar Sergio Leone was een geweldige regisseur, de films die ik van hem heb gezien, dat zijn er overigens niet veel, vind ik erg goed.
Dit is ook één van de weinige westerns waar Clint Eastwood eens niet in zit, ook hij is een steracteur, maar op een gegeven moment wordt zijn steeds hetzelfde rolletje als stoere cowboy wel wat saai.
Hopelijk wordt deze film nog snel eens uitgezonden op tv, want anders zal ik de dvd moeten kopen en dat zou nog wel eens zwaar kunnen tegenvallen.
Dit is ook één van de weinige westerns waar Clint Eastwood eens niet in zit
Je hebt er vast een boel gezien, zeg.....
Mee eens Fabrice.
Cubaans?
Welnee. Steiger kreeg dat helemaal niet. Sterker nog, Steiger kreeg voornamelijk slechte recensies vanwege zijn over the top performance. Ik vond het heel vermakelijk.
ThaMovieVoter
Ik had deze reactie al verwacht.
Nee tuurlijk heb ik ze niet allemaal gezien, maar wel veel, westerns worden/werden heel vaak uitgezonden op bbc en wdr op middagen, uit verveling ging ik dan vaak kijken.
Een bekende western was meestal met John Wayne of Clint.
Cubaans?
Diesel
Uiteraard maar er is een verschil in accent.
zoutzak
damn, deze wil ik toch erg graag zien!
als grote liefhebber van Westerns, en Leone's in het bijzonder mag ik deze natuurlijk niet missen.
ook om het derde deel uit de 'once upon a time' trilogy' bij de 2 andere te voegen
XfofaXX
Is dit dan de film die Leone heeft verkozen te maken boven The Godfather?
Of was dat nog een andere?
El Duce
Nee, Leone ketste het Godfather-project af voor zijn eigen mafia-flick. Once upon a time in America, de 3e film in zijn "Once upon.. "trilogie. Deze zou echter pas 20 jaar later gefilmd worden.

Sciencefictionfilm 'Prometheus' van Ridley Scott komt binnenkort naar Netflix

C'era una Volta il West