• 9.377.126 stemmen

Geregisseerd door: Sanjay Leela Bhansali

Met onder meer: Madhuri Dixit

Gesproken taal: Hindi

Plot Devdas

"A grand saga of timeless love."

Devdas en Paro hebben sinds hun kindertijd een zeer hechte band met elkaar. De liefde tussen hun blijft groeien, ook al heeft het lot bepaald (o.a. door standsverschil) dat zij elkaar nooit meer kunnen zien. Paro huwt een andere man en Devdas sluit een innige vriendschap met alcohol en een prostituee die op haar beurt alle mannen aan haar voeten heeft. Het hart van Devdas kan ze echter nooit winnen. Devdas wil Paro nog eenmaal zien.....

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Devdas Mukherjee

Bhuvan's mother

Sumitra Chakraborty

avatar van BBarbie

BBarbie

Intens liefdesdrama met een aangrijpend verhaal. Te midden van sprookjesachtige settings levert regisseur Bhansali forse kritiek op de traditionele Indiase standenmaatschappij en het fenomeen uithuwelijken. In vergelijking met andere Bollywood producties waren de muziek en balletten naar mijn gevoel wat minder meeslepend. En Shah Rukh Khan heeft wel betere rollen gespeeld.

Ik heb al heel wat Bollywood films gezien en ik vind deze film zeker niet de beste. Maar het is bepaald geen straf om drie uur lang te mogen kijken naar ex-Miss World Aishwarya Rai, volgens sommige “kenners” de mooiste vrouw van de wereld. Daar kan ik een heel eind in meegaan, maar er lopen in Indiase films vrijwel altijd waanzinnig mooie vrouwen rond (Priyanka Chopra, Shilpa Shetty, Kangana Ranaut, enz.)

avatar van Ajacied16

Ajacied16

Mijn eerste Bollywoodfilmervaring. En direct de laatste denk ik. Hier volgt even een kleine opsomming waarom: Het duurt veel te lang, het is slecht geacteerd, het camerawerk vond ik vervelend, al die liedjes zijn irritant, het was veel te dramatisch met om de paar minuten wel gejank en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dacht eigenlijk dat deze films altijd een happy end hadden, maar dat bleek hier dus niet. Dat was voor mij een kleine verrassing. Een beoordeling op deze film plakken ga ik niet doen. Dat zou namelijk voor nu 1* zijn. Maar misschien is het in de Bollywoodwereld wel een van de betere films en dan zou een hogere waardering terecht zijn. Ik heb alleen niet echt de behoefte om daar achter te gaan komen.