• 8.760.323 stemmen

Unfriended: Dark Web (2018)

Horror / Thriller | 92 minuten

• meJane Bekijk via meJane
  • Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Unfriended: Dark Web

"Death wants some face time."

De jonge Matias schaft zich een nieuwe laptop aan die gestolen blijkt te zijn en gebruikt is voor duistere praktijken. Hij vindt een reeks verborgen documenten waarin video's van vermoorde vrouwen te zien zijn. Matias komt terecht op het dark web en vraagt hulp aan vrienden die hierdoor betrokken worden bij deze gevaarlijke situatie. Er volgt een kat-en-muisspel waarbij Matias zich moet weren tegen dreigende krachten en onzichtbare tegenstanders.

avatar van Daan258

Daan258

Net als deel 1 wist ook dit deel mij niet te vermaken. Na een kleine 45 min had ik het allemaal wel gezien. Het wist nergens spannend te worden en het verhaal was matig.

Niks voor mij.

avatar van Kondoro

Kondoro

Toen we eigenlijk hoorden dat er een tweede deel van ‘Unfriended’ was, was ik niet echt heel enthousiast. Het eerste deel was prima, en gezien de stem vond ik hem nog best leuk eigenlijk maar dit zijn films waar een tweede deel niet echt veel nut heeft of vernieuwing brengt. Dat zie je ook maar weer bij dit deel, die was eigenlijk best saai te noemen op een paar momenten. Naja en echt heel amuserend om naar te kijken was het natuurlijk ook niet, vrij standaard een constant beeld (van een pc scherm) en daar blijft het dan al gauw ook wel bij.

Het thema was wel interessant, het ‘darkweb’ is uiteraard een plek waar je niet moet lopen kloten. De film lijkt wel een soort extra waarschuwing te geven, al komt die natuurlijk voor geen meter binnen. Je kan hier wel een lap tekst aan gaan hangen over van alles en nog wat maar zo interessant was de film helemaal niet, spannend wist die dan ook echt niet te worden. Acteerwerk was vaak ook niet echt bijzonder te noemen, nou ja dan heb je het al wel bij elkaar. Al om al blijft de film best laag en word het nergens goed, laten we dat voorop stellen maar voor wat tijdverdrijf op de zaterdag middag is de film zeker geslaagd!

avatar van Doom4

Doom4

hmmm ik vond dit een zeer geslaagde film, beter dan deel 1. Spannend en met een goede twist aan het eind.

avatar van hennieman

hennieman

deel 1 was goed, dit is een waardeloze film

slaapverwekkend , na een half uur uitgezet

avatar van Jeilloc

Jeilloc

Hele matige film die geen sequel mag worden genoemd. De hoofdrol speler Matias is de enige die nog een beetje kan acteren en die leipe Brit gaat ook nog wel. Had op z'n minst een cameo verwacht van Laura of Blair uit het eerste deel. 2* voor de moeite.

avatar van Shadowed

Shadowed

Iets beter dan deel 1.

Alleen is het wel een beetje vreemd dat het een vervolg of deel 2 is geworden, aangezien deze film totaal niets met het eerste deel te maken heeft. Niet eens een enkele verwijzing of maar een hint dat er nog ergens een deel 1 te bekennen is.

Wel heeft deze film gelijk een interessant onderwerp te pakken. De dark web is nog steeds een onderwerp dat ik nog niet vaak in films heb gezien. Alleen is er toch minder dark web te vinden dan gedacht in deze film. Vreemd, aangezien de titel.

Ook had ik deze film een stuk gedurfder ingeschat. Zo'n onderwerp als deze moet natuurlijk een beetje verontrustend zijn. Maar deze film blijft toch wel tam en volgt braaf de lijntjes van een horrorfilm. Buiten de originele manier van vertellen is de loop toch wel een klein beetje standaard.

Regelmatig wordt deel 1 ook gewoon herhaald. De meeste dingen hier zijn al eens eerder gedaan in deel 1. Dat maakt de loop iets minder interessant. Maar het voordeel is dat het hier iets effectiever mag zijn. De spanning blijft er iets meer in en de toon ligt net iets donkerder.

Ook is er hier plaats gemaakt voor meer realisme. Geen bovennatuurlijke verschijningen in deze film. Gewoon hackers dus. Dat maakt de film iets realistischer en daarmee iets angstaanjagender. Het blijft voor de rest ook redelijk vlot.

Prima film, wel weer behoorlijk oude acteurs en actrices voor tieners. Gabriel was zelfs al 37 toen. Beetje te veel. Maar goed, prima film, wel iets te tam.

avatar van flurk

flurk

bagger film, enkel computer getok voor de rest is er niets

avatar van DiDa

DiDa

Zo jammer dit! De film bouwt goed op en wordt steeds spannender. Maar het laatste half uur verzuipt de film in zijn eigen onwaarschijnlijkheden en twists. Onmogelijk om dit allemaal zo snel en op deze manier te plannen.

Net onvoldoende....2,5

avatar van mikey

mikey

gast jat de computer van de lokale cyberbullies-gang (die aan moordspelletjes en snuff doet) en betrekt zijn vrienden in een helse nacht die zo snappend is dat de kids hun ogen niet van het scherm kunnen afhouden. . Gelukkig is dit met millennials want boomers moeten al hun wachtwoorden opzoeken in een schriftje. Dan duurt de film 5 dagen. Teveel toevalligheden maar ondanks dat is de film best sympathiek en zo slecht dat het leuk wordt.

Grappig wel. Nu op de netflix

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Je moet wel goed op blijven letten want het lijkt allemaal op elkaar. Echt een super film is het niet maar als je het eenmaal aan het volgen bent dan blijf je toch kijken, tenminste ik. Zoals gezegd, geen topper maar voor een keer te zien gaat het wel.

avatar van LauraCharlotte

LauraCharlotte

Begint braaf maar eindigt best heftig! De film kent een mooie opbouw. Hoewel sommige dingen wat ongeloofwaardig zijn zet het je wel aan het denken over de tegenwoordige mogelijkheden via internet en social media en hoe kwetsbaar je kan zijn.

Ondanks dat de film zich alleen op een computerscherm afspeelt vond ik hem af en toe erg spannend!

avatar van MJ_DA_MAN

MJ_DA_MAN

LauraCharlotte schreef:

Dat klopt zeker, al is het in deze film voornamelijk gebaseerd op verzonnen spookverhalen (creepypasta's) over het dark web. Heeft weinig met de realiteit te maken.

avatar van bjerik76

bjerik76

het was wat wennen in het begin, mijn ogen schoten van hot naar her over mijn tv beeld.

Ook heb ik nog nooit zo'n snelle computer meegemaakt, waarbij alles zo snel ging, en ook waren de jongeren wel heel hoog begaafd hoeveel ze wisten wat waar te vinden was in een computer / macbook.

Toch was het wel even spannend / raadselachtig, maar door het continue heen en weer geklik van schermen, downloads en ook nog eens klakkeloos / foutloos was ik er op een gegeven moment klaar mee.

Hoe kort de film ook duurt ( 92 min) leek het veel langer te duren allemaal.

avatar van Skuller

Skuller

Ik vond deze film echt verrassend goed ,ik snap wel waarom somige mensen dit niets vinden.maar gelukkig verschilt smaak. Daarom ga ik nooit alleen maar op andermans beoordelingen af en bekijk de films gewoon.

avatar van De_Dorstige

De_Dorstige

Skuller schreef:

Ik vond de film ook niet heel slecht. Leuk tussendoortje, maar meer ook niet. Ik kreeg trouwens wel pijn aan m'n ogen.

Nu wil ik het eerste deel ook wel zien.

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Vreselijk......boring........wat een nutteloze vertoning.

avatar van El ralpho

El ralpho

De donkere krochten van het wereldwijde web.

Minder dan het eerste deel. Dit komt met name omdat dit 'vervolg', wat makkelijk op zichzelf kan staan, nooit eng weet te worden. Een groepje moordlustige hackers riep nu eenmaal niet zoveel angst bij mij op. Vooral omdat hun hackkunsten bovennatuurlijk goed waren. Denk aan binnen no time een metro plat kunnen leggen, straat camera's besturen en computer beelden vervormen op het moment dat een van de daders in beeld kwam. Of ging het dan toch om een groep bovennatuurlijke hackers?

Net als het origineel voegt het wel een extra dimensie toe om hier op je laptop naar te kijken. Het maakt de kijkbeleving veel intenser en je voelt je haast een vlieg op de muur binnen de vriendengroep. De opbouw vond ik overigens fantastisch en heel natuurlijk overkomen. Helaas wordt het veel ongeloofwaardiger wanneer de aap uit de mouw is en verliest de film niet alleen zijn mysterie, maar ook zijn charme. Hoewel uitzitten geen probleem voor mij was omdat er genoeg gebeurt, en het tempo hoog lag, moet ik zeggen dat ik hier meer van had verwacht op het gebied van horror. Ik vond dit dan uiteindelijk ook meer een cyber thriller die geen straf om naar te kijken is, maar waar je ook niks aan mist.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

In het begin dacht ik, waar kijk ik naar. Maar na een kwartier was ik geboeid. Creepy low budget filmpje.

avatar van princesspeach

princesspeach

Wel een tof concept alles op een scherm. Bleef voor mij iets te braafjes, en het einde vond ik niet echt een leuke of speciale twist. Na de twee vrienden doodgaan weetje al dat de rest volgt. eerste helft was beduidend beter

avatar van ibendb

ibendb

Duidelijk beter dan zijn voorganger.

Blij dat ze het belachelijke bovennatuurlijke aspect van de vorige film lieten vallen. Nu is het toch wat geloofwaardiger. De film is niet bang om donker te gaan. Jammer genoeg bleef het oppervlakkig, maar de serieuzere toon wist ik wel te appreciëren.

Ook gelukkig geen al te vervelende personages deze keer.

Een goede 3*

avatar van Creative-lady

Creative-lady

Ik heb deze film bekeken op netflix: het was niet saai, misschien ook niet slecht, niet perfect. Misschien tussen de 2.

Het was alleen via skypegesprekken, ja. Het stak me niet tegen, maar ik zie toch liever andere films.

avatar van james_cameron

Waar het origineel zich vooral richtte op het bovennatuurlijke houdt deze middelmatige sequel zich meer bezig met het mythische snuffmovie-gebeuren. Niet dat daar overigens veel interessants mee wordt gedaan. En er gebeuren zoveel onwaarschijnlijke dingen dat je deze film gerust ook bovennatuurlijk kunt noemen. De (compleet andere) personages zijn hier meer volwassen maar al even irritant en de film gaat na een spannende opbouw uit als een nachtkaars.