• 9.378.179 stemmen

Met onder meer: Tom Hardy, Michelle Williams en Riz Ahmed

Gesproken taal: Mandarijn en Engels

Releasedatum: 4 oktober 2018

Plot Venom

"The world has enough Superheroes."

Het verhaal volgt een fotojournalist, Eddie Brock genaamd, die verbonden raakt met een symbiont, ofwel een buitenaardse levensvorm. Samen staan ze beter bekend onder de naam 'Venom'. Al snel groeit Eddie onder deze naam uit tot een antiheld die de onschuldigen probeert te beschermen.

Eddie Brock / Venom

Cletus Kasady / Carnage

Mrs. Chen

avatar van mrklm

mrklm

Zoals Ryan Reynolds de perfecte keuze was voor Deadpool (2016), zo is Tom Hardy voortreffelijk gecast als Eddie Brock, een muckraker/journalist die zijn pijlen richt op The Life Foundation, een stichting onder leiding van Carlton Drake [Riz Ahmed] die zegt de mensheid te willen helpen met zijn projecten maar zich in het diepste geheim bezig houdt met het creëren van een symbiose tussen mens en een buitenaards wezen dat tijdens een ruimtevlucht is opgepikt. Wanneer Drakes assistent Dr Dora Skirth [Jenny Slate] besluit haar verhaal te lekken bij Eddie en hem binnensmokkelt bij het laboratorium waar de menselijke proeven plaats vinden, neemt 'symbioot' genaamd Venom plaats in het lichaam van Eddie die daardoor niet alleen enorme krachten blijkt te hebben, maar ook moet proberen de duistere trekjes van zijn 'gast' te beheersen. Samenwerking tussen Eddie en Venom blijkt al gauw noodzakelijk, maar is het op de lange termijn wel mogelijk?

Acteurs in SF-actiefilms staan vaak in de schaduw van de bombastische special effects, maar dit is een aangename uitzondering. Tom Hardy geeft één van de beste vertolkingen van zijn carrière en weet de lastige balans tussen humor en thriller te behouden zonder ooit de geloofwaardigheid en de sympathie van zijn karakter aan te tasten. Zijn stemvertolking als Venom doet erg veel denken aan die van James Earl Jones als Darth Vader. Geen slecht voorbeeld om te volgen! Michelle Williams is ook uitstekend als Eddies (ex-?)vriendin en hoewel de actiesequenties niet altijd even logisch zijn, zit deze film vol met inventieve en vaak grappige momenten die deze Marvel-verfilming absoluut de moeite waard maken. Stan Lee maakte (bij mijn weten) nog nooit zo laat in de film zijn traditionele cameo.

avatar van Psycho-M

Psycho-M

En dan ga je toch naar Venom in de bios, want tja ik laat me niet afschrikken door de gemixte reviews.

Ok Deadpool is de ultieme anti-superheld (en nog R-rated ook), maar ik vond Venom ook altijd wel tof. En natuurlijk had ik graag gezien wat ze van een R-rated Venom zouden maken, maar desalniettemin heb ik me een dikke 100 minuten super vermaakt.
Venom ziet er cool uit, Hardy is top gecast als Eddie Brock en zowel de zaal als ik hebben meerdere keren moeten lachen (met name om de interactie tussen Eddie en Venom).
Hier en daar rommelt het wel en is het wat chaotisch, maar dat doet niets af aan de lol die je kunt hebben met deze film.
Misschien komt het ook wel door de toch ietwat lage verwachtingen, maar Venom heeft me positief verrast.
En als er een tweede deel komt laat Michelle Williams dan maar wat meer in een Venom pakje rondlopen

Kortom heerlijk popcorn vermaak die je op het grote scherm moet zien

avatar van realiteitspaard

realiteitspaard

Het wil niet helemaal lukken.

Dit is een degelijke film, meer niet. Het grootste probleem dat ik met de film had dat was de iets te komische noot die aan de film werd toegevoegd. Het verhaal wordt best serieus aangedragen door het idee van ‘mensenproeven’. Venom is net op aarde en praat direct Engels én redeneert als een mens. De fine-tuning sociale interacties voelt hij moeiteloos aan. Omdat hier geen leercurve aan vooraf ging kwam het geheel ongeloofwaardig over.

Omdat Venom een beetje ‘gelly’ overkomt a la flubber (Robin Williams) komen de actie-scenes ook niet helemaal tot hun recht.

Van het vervolg (wachten tot na de credits!) verwacht ik gelukkig meer.

Voor nu het voordeel van de twijfel.

avatar van Shinobi

Shinobi

"Pussy."

Ruben Fleischer heeft meerdere malen bevestigd dat 'Venom' een Rated R kwalificatie zou krijgen, minder dan dat zou het personage geen eer aan doen. En vervolgens wordt het gras hem voor de voeten weggemaaid door Sony die doodleuk besluit om er een PG-13 rating aan te geven. Het is een ware travestie voor één van mijn favoriete bad guys ooit.

De oorsprong van dit monsterlijke wezen is anders in deze film en men probeert krampachtig alle connecties met Spider-Man te vermijden. Op zich is dat niet erg, want de basis tussen de symbioot die uit is op dood en verderf en journalist Eddie Brock die met een onthullend onderzoek bezig is, is prima. Het zorgt in ieder geval voor een leuke clash.

Tom Hardy is uitstekend gecast om deze dubbelrol te portretteren en weet hierin een goede balans te vinden, wat zich manifesteert in een intrigerende innerlijke strijd. Dit levert een opmerkelijke mix op, gezien de humor en horror die elkaar afwisselen. Op deze manier wordt er dieper ingegaan op de beweegredenen van Brock. Wel moet gezegd worden dat hij niet echt een verandering doormaakt.

Qua tonaliteit is het geheel all over the place; als kijker word je heen en weer geslingerd, terwijl de pacing niet een bepaalde maat kan aanhouden. De actie is weliswaar vermakelijk, maar te braaf voor mijn doen. Waar is het duistere gebleven waar zo lang mee werd gepocht?! Als ik dan berichten lees dat er voor 30 tot 40 minuten aan materiaal uit de film is geknipt, is dat werkelijk om te huilen. Een pleister op de wonde is dat Venom er degelijk uitziet.

Al met al een onderhoudende spin-off, maar diep van binnen had hier echt een betere film in gezeten als dit Rated R was. Ik ben benieuwd of de vervolgen hier nog enige verandering in kunnen brengen. Wel even blijven zitten bij de eindcredits voor twee extra scènes.

Dikke 3,0 sterren.

avatar van RoyW

RoyW

Ik vond het een zeer matige film.

De graphics vond ik tegenvallen, dialogen waren niet bijzonder goed geschreven, film komt sloom op gang en ik vond Riz Ahmed totaal niet geschikt voor de rol, zeer slechte acteerprestaties. Tom Hardy daarentegen speelt weer zeer goed en hij is dan ook degene die deze film enigsinds weet te redden.

Ik geef het 2,5 ster.

avatar van rep_robert

Kon me toch prima door de film heen zetten, laat je niet foppen door de negatieve kritieken en vorm je eigen mening.

En ja, er schort het eea aan de film. Hardy als reporter is niet echt geloofwaardig, de klik met Williams is maar zo zo(hinderde mij niet), Drake als villain is een beetje een lichtgewicht en de film doet er even over voordat je eindelijk van Venom mag genieten. Zou een rated-R rating de film beter maken? Misschien op momenten, maar binnen de PG-13 weet Fleischer het maximale eruit te putten. De film is heerlijk luchtig, de innerlijke dialogen met Venom zijn erg leuk gedaan, de actie is bij vlagen erg bruut (doet een beetje aan Upgrade denken) en de film dendert lekker door na het wat trage begin.

Een leuke toegifte in de aftiteling en zelfs een heuse korte film helemaal aan het einde van de credits maken het uiteindelijk toch een fijne zit.

Het smaakt naar meer...

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Het begint zoals wel vaker veelbelovend. De eerste 10 min heb ik het dan over. Maar uiteindelijk dus alsnog volop zaken die mij een beetje teleurstellen. Tom Hardy is 1 van mijn favoriete acteurs, maar toch vind ik hem hier niet op z'n plaats. En ook Riz Ahmed komt niet helemaal lekker uit de verf. En de film veranderd in een komedie zodra Venom daadwerkelijk verschijnt. Ja, ik heb een paar keer moeten lachen en de meeste grappen waren verrassend leuk, maar als ik de film voor de tweede keer kijk, dan vermoed ik dat de grappen niet meer zo goed binnenkomen als de eerste keer.

Verder wel wat goede actiescènes en de film duurt gelukkig niet te lang! Maar jammer dat Venom over het algemeen dan toch een soort komiek is. Na een tijdje dus wel een overkill aan grappen. De film komt best traag op gang en het is ook niet erg boeiend allemaal, anders zou het niet erg zijn. Maar wanneer Eddie dus besmet raakt, gaat het eigenlijk weer te snel. Dus ja, net even te veel dingetjes die mijn niet bevallen.

Niet slecht, maar vooral geen geweldige film.

avatar van nathaniel177

nathaniel177

Tegenvaller. Tom Hardy is goed als venom maar Riz Ahmed komt niet helemaal natuurlijk over. Begint leuk. De grappen van Venom heb ik ook om moeten lachen, echter is het einde zeer matig. Het voeld heel afgeraffeld aan zo van hup boem klaar. De 12 plus rating snap ik maar dit was veel beter met een 16 plus rating, ook met dat hoofden afbijten, dat is gewoon veelbeter met meer bloed en een 16 plus rating. Ik snap wel waarom ze daar niet voor hebben gekozen in verband met de box office en films samen met spider-man (hopelijk niet met Tom Holland?). Wel leuke cameo van Woody Harrolson op het einde die wijst op een vervolg. In iedergeval verwacht niet al teveel en vooral niet van het einde. Het is wel gewoon een vermakelijke film waar de makers gewoon iets meer uit konden halen.

6-6,5*

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ik heb zelden iemand zo miscast gezien als Tom Hardy in Venom. De beste man lijkt zich uitstekend te redden als hij zelfverzekerde types moet spelen, maar gaat compleet onderuit in deze film, waarin hij met zijn krakende en piepende stem en sullige vragende blik in zijn ogen de hele tijd verbaasd moet spelen. Geestig hoe velen de film afkraken, maar juist Tom Hardy goed vinden en zelfs zien als hoogtepunt. Niets tegen de acteur - hij heeft voortreffelijke rollen gespeeld - maar hier is ie ronduit slecht. Hardy speelt een journalist die bekend is door zijn goedbekeken video's. Video's waarin hij mensen interviews terwijl hij van een notitieboekje leest. Dat klinkt inderdaad als zeer spannende televisie. We zien Hardy in een relatie - waar de hele film geen enkele chemie voelbaar is - en zien hem op zijn werk. Het duurt gevoelsmatig úren voordat hij eindelijk besmet raakt met het Venom virus en dan zien we Hardy dus vooral rondrennen en verbaasd reageren om alles om hem heen. En ik pik het geen moment.

Ik hoopte dan ook dat het Venom personage wat goeds zou doen. Want toen de film voor het eerst werd aangekondigd leek het een soort superheldenfilm met een horrortintje te worden. Dat klonk mij interessant, want wie anders dan Venom is ideaal om een wat duistere film te zijn tussen al die kleurrijke Marvels. Maar nee, het mocht niet zo zijn. Ondanks het succes van Deadpool en Logan maakte men de film PG-13 en dus blijft de film braaf. Heel braaf. Maar wat nog veel erger is; de film is uiteindelijk de meest inwisselbare film aller tijden geworden. De structuur is die van een superheldenfilm zoals we ze al veel vaker zaken. Moest steeds denken aan een The Incredible Hulk met Edward Norton; ook zo'n film die niemand zich meer kan herinneren en die ook niemand zal aanwijzen als zijn of haar favoriet. Gewoon een standaard superheldenverhaaltje waarin aan het einde twee nietszeggende monsters met elkaar op de vuist gaan. In het geval van Venom in één van de lelijkst gedraaide actiesequenties, met een schuddende camera en twee CGI gedrochten die wat tegen elkaar aan rammen. De schurk van het verhaal, het liefdesverhaal; het zal je allemaal gestolen kunnen worden. Enkel Venom zelf zorgt hier en daar voor een paar aardige momenten. Moest wel even grinniken om de 'pussy' grap bij de lift. Maar verder was het veelal verveling. En af en toe plaatsvervangende schaamte.

2 sterren.

avatar van sharkey111

sharkey111

Leuke marvel en eens wat anders dan al die brave films met superhelden. Wel vind ik, net als velen, het jammer dat de film niet r-rated is. Leuke wisselwerking tussen hardy en venom. Met af en toe leuke humor ertussen. Ik had wel graag wat meer verdieping gezien in de wereld van de parasieten en wat achtergrond van riot. De film blijft hierin wat oppervlakkig.

Toch prima avond vermaak! 3.5*

avatar van wwelover

wwelover

Ik weet weinig van comics en heb ook verder geen zwak of iets voor Venom. Dus ik ging er leeg in. Was achteraf een beetje verrast door de negatieve reacties. Heb me namelijk goed vermaakt. Natuurlijk het is niet hoogstaand, maar de actie is prima (wel beetje minimaal) en ik vond de wisselwerking tussen Hardy's karakter en Venom erg goed. Snap wel dat de opbouw wat te lang duren waardoor het vervolgens iets te snel werd afgeraffeld en Riz Ahmed acteerde echt slecht.

Toch nipte 3.5*, zie een vervolg wel zitten. Hopelijk dan wel R-Rated.

avatar van The Oceanic Six

Mja, Venom. Een film met perspectief, maar die de nek een beetje is omgedraaid door de wel heel erg brave uitvoering om maar zoveel mogelijk kijkers naar de bios te kunnen lokken. Dit had gewoon een horror/komedie met Deadpool-achtig geweld moeten zijn. Een parasiet die hoofden eraf hapt en mensen verscheurt moet je niet met een PG-13 rating brengen. Die komt dan ook goed in uiting bij de actiescènes die grotendeels gewoon flauwtjes zijn. Jammer dat studiobazen het maar zelden aandurven om films te brengen zoals je ze hoort te tonen. Deadpool en Logan zijn dan gelukkig van die positieve uitzonderingen die laten zien dat het wel kan. En volgens mij ook gewoon commercieel erg succesvol bleken.

Buiten dat heb ik me nog wel redelijk vermaakt, omdat mijn verwachtingen niet overdreven hoog waren. Tom Hardy doet het niet slecht, al vind ik hem ook niet meteen heel lekker in zijn rol passen. De man is een erg goede acteur, maar de rol past niet zo goed bij hem. Moeilijk om de vinger op de zere plek te leggen, maar dat gevoel overheerste bij mij wel een beetje de hele film. Daarnaast vind ik het verhaal ook te simpel en zitten er een paar erg matige stukken in. Neem nou het moment dat Hardy wordt geïnfecteerd nadat hij meegenomen is door Dr. Skirth naar het onderzoekscentrum. Dan heb je al je vriendin verloren omdat je los bent gegaan en dan doe je het nu weer opnieuw. Trouwens ook wel bizar dat Eddie dan niet even nadenkt dat hij de parasiet hiermee laat ontsnappen. Het kwam ieder geval totaal ongeloofwaardig over. De leukste stukken waren eigenlijk vooral de dialogen met Venom, als deze in zijn hoofd zit. Zeker de lift-scène was wel erg geinig, maar diverse dialogen deden het bij mij wel goed. Het is jammer dat dat de leukste momenten waren, want Venom had natuurlijk moeten overtuigen met de actie, wat niet zo is gelukt. Spijtig, want visueel zag alles er echt top uit. Zeker Venom kwam fantastisch geanimeerd in beeld. En San Francisco is echt een geweldige stad die diverse malen heel mooi in beeld kwam. De motorachtervolging was hier wel een goed voorbeeld van.

Hopelijk komt er een vervolg die wel op de juiste wijze wordt gemaakt. De potentie is er, nu nog wat meer ballen tonen bij de directie van Sony. Marvel geeft ook aan dat ze helemaal niet betrokken zijn geweest bij de productie. Dat valt wel terug te zien, want het voelt allemaal weinig samenhangend aan. Teleurstellend eindproduct.

avatar van r.uni.o

r.uni.o

Niet slecht genoeg voor een onvoldoende, maar had zeker hogere verwachtingen. Had van mij een stuk groffer en duisterder gemogen, zoals bij het character past. Helaas is het echt een kinderfilm geworden. Toch een voldoende gegeven, voornamelijk voor Tom Hardy die het aardig doet.

avatar van Harley Quinn

Harley Quinn

Venom was een project waarnaar ik echt uitkeek, zij het hinkelend over vele twijfels. Met mijn trailerallergie onaangetast, de sobere reviews weggewuifd en een ietwat negatief verwachtingspatroon - vanwege de PG-13 rating - pikte ik vrijdagmiddag de film mee.

Tja, lastig... Ik ben een fanatiek liefhebber van het superhelden-genre en Tom Hardy is een van mijn favoriete acteurs. Wegen die twee dan automatisch op tegen het eindproduct? Ja, nee en mwah.

Allereerst kan Hardy deze rol met zijn ogen dicht spelen. Zijn Eddie Brock bestaat uit hetzelfde lichtvoetige materiaal als diens Tuck Hansen in This Means War. Zulke doorsnee karakters passen hem gewoonweg niet: snel, hip, geen diepgang - you know the drill. Iets wat niet hoeft te storen, maar bij Hardy doet het dat wel. Ik kreeg telkens het gevoel dat hij begrensd werd door middelmatige (script)marges, wat de geloofwaardigheid niet ten goede kwam. De bijna 60 minuten durende aanloop naar de symbioot is niet verkeerd; eerder te eendimensionaal.

Gelukkig doet Venom daarna zijn intrede en vanaf dat moment wordt het een stuk plezanter. De symbioot groeit evenredig met zijn gastheer. Persoonlijk vond ik die aanpak van de symbiose qua wisselwerking goed uitgevoerd. En ja, Venom ziet er vet uit en klinkt indrukwekkend. Plus, er komt meer Hardy om de hoek kijken. Alles bij elkaar beschouwd moet het gezegd worden: dankzij hem blijft de film overeind.

Maar die arme Michelle Williams. Mijn god. Waarom dat 'gordijnenkapsel' dat ongeacht wat er gebeurt intact blijft? Het hele love interest plotje is mij sowieso te geforceerd.

Algehele indruk: ik heb me prima vermaakt, maar jammer genoeg blijft de film te braaf. Hopelijk zijn de geruchten over een unrated cut waar en kunnen we deze versie straks in de thuisbioscoop bewonderen. En stiekem ben ik - naast die ontbrekende 30/40 minuten - erg benieuwd naar deel 2, mocht er dat komen.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Het eerste uur kan de film ook 'Tom Hardy & Friends doen domme dingen om de plot vooruit te helpen' heten. Wat een verschrikkelijke film is dit lange tijd. Hardy is al nergens geloofwaardig als journalist, maar gaat vervolgens het gevecht aan natuurlijk ondanks dat de baas nadrukkelijk iets anders verzoekt. Want ja, anders is er geen film. En de dokter geeft gewoon een mobiel nummer van haar werk, alsof zo'n bedrijf niet alles in de gaten houdt wat men met mail en telefoon doet. Van zulke slimme mensen verwacht je toch meer. En van filmmakers verwacht ik dat ook. En zo gaat het een tijdje door. Totaal niet boeiend en het hangt van clichés aan elkaar. Hardy uiteraard flink aan de alcohol, een overval (zou dat moment nog terugkomen later?) en alles gaat mis om Hardy maar in een zekere positie te krijgen. Wat is een Spiderman dan ongelooflijk makkelijk die per ongeluk wordt gebeten. Overigens klinkt dit als heel wat uitwerking terwijl de film zelf nauwelijks aanloop heeft, of rust; die racet van moment naar moment en weet nergens indruk achter te laten.
Hardy zelf doet zijn best maar is gewoon miscast, Williams weet met nauwelijks rol nog heel knap wat te acte de presence te geven en Ahmed heeft gewoon een vervelend hoofd.

Het tweede uur, eens Venom er is, wordt iets leuker. Venom zelf met zijn stem is indrukwekkend en zeker de innerlijke monologen zijn prima en er komt wat vaart bij. De actie is vooral luid en lijkt indrukwekkend maar is nogal chaotisch in beeld gebracht eigenlijk. nee hel jammer, dit was echt een film waar ik wel naar uitkeek maar slaat op vrijwel alle fronten behoorlijk mis. Daar had geen R-rating wat aan kunnen helpen. 1,5*.

avatar van Lennert

Lennert

Weer het bewijs dat Rotten Tomatoes geen gradatie is voor wat leuk is. De film werd van tevoren overal gebashed door de critici en ik meen zelfs vergelijkingen met Catwoman voorbij te hebben zien komen. Er is een heel groot verschil tussen Catwoman en Venom: Venom is wel leuk.

Ja, de film heeft een trage start met een ongeïnspireerde slechterik, een romance die voor geen meter werkt en een behoorlijke hoop belabberd acteerwerk buiten dat van Hardy na. Op het moment dat Venom eindelijk zijn entree maakt en de actie begint, is het niets minder dan genieten. Hardy doet zijn best om op een absurde bijna Nicolas Cage-achtige wijze over the top te zijn en komt er helemaal mee weg. Sterker nog, zonder zijn rol zou de film beduidend minder leuk zijn om te bekijken. Nu

Blij overigens dat deze film niet in het MCU zit, zou meteen een hele andere vibe hebben gegeven. Moet toegeven dat ik bij het zien van Carnage in de mid-credits scene ook meteen zin kreeg in een vervolg. De PG-13 viel me nog best mee. Gebroken ledematen en nog best wat bloed te zien. Had net stoerder gekund, maar was gewoon erg vermakelijk.

avatar van horizons

horizons

Wat een dikke pret! Geheel onverwachts ook nog eens.

En dit is Venom zoals ik hem ken uit de comics die ik heb gelezen dus dat geschreeuw om r-rated slaat nergens op. Het zou de film geen enkele meerwaarde geven. Net zoals het in Deadpool een gimmick is die tien minuten leuk is en daarna niets meer toevoegd. En om een verdere vergelijking te maken met Deadpool: de humor in Venom is wel leuk. Dosering werkt gewoon veel beter dan in Deadpool.

De opbouw wordt zich verassend veel tijd voor genomen maar Hardy heeft er duidelijk zin in en overtuigd gewoon goed in de opbouw maar er gaat nog een stapje bovenop als Venom eenmaal aanwezig is.

Ja het is veel CGI maar het ziet er goed uit en de actie bied tempo en blijft op alle momenten noch opvallend overzichtelijk ook. Goed werk van Fleischer en de rest van de crew.

Leuker!

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Zo! Daar had ik toch iets meer van verwacht, had bijzonder weinig om het lijf. Hardy doet het aardige met de nodig humor en het ziet er allemaal bijzonder gelikt uit, muziekje en sfeer wel goed, en sommige humor is wel geinig maar verder....onthutsend weinig verhaal of plot. Erg jammer, had wel iets meer van te maken geweest lijkt me.

avatar van Shadowed

Shadowed

Leuk!

Niet verwacht, de reviews hier in Nederland zijn niet denderend terwijl een Marvel film vaak wel positief ontvangen wordt. Hij is me verrassend goed bevallen, Tom Hardy heeft echt een koppie voor deze rol, de humor werkt en het is nooit saai.

Iedereen acteert redelijk, de effecten zijn weer bovengemiddeld en er zit genoeg actie in om te blijven boeien. Veel effectiever dan films zoals Rogue One en Black Panther waarin al het geweld simpelweg saai is. Erg tof allemaal.

Wat dan wel jammer was, was de rating. Een R rating had hier PERFECT in gepast. Soms schreeuwt de film zelfs om een R rating. als dat beest 'Venom' een kop eraf eet verwacht je eigenlijk wel wat lomp geweld. maar dat was voor mij geen ongelooflijke stoorzender.

Duurt geen minuut te lang. Leuk gedaan.

avatar van IH88

IH88

“Eyes! Lungs! Pancreas! So many snacks, so little time!”

Tom Hardy is een held. Als je ziet wat voor dialogen hij soms moet uitkramen en op wat voor manier hij eigenlijk twee personages speelt, dan kun je hem alleen maar complimenteren met wat hij hier laat zien. Hij schmiert erop los, maar dat werkt hier goed. Ik had een donkere horror/superheldenfilm verwacht, maar vooral het tweede gedeelte is meer een buddy cop komedie/horror. Eigenlijk had van mij de gehele film wel uit het samenspel tussen Eddie Brock en Venom mogen bestaan, want al het andere is matig.

Williams en Ahmed lijken wel in een andere film te acteren dan Hardy, en Jenny Slate heeft een veel te kleine rol. Jammer, want het zijn sterke acteurs, en van mij hadden ze wat meer het ‘over the top’ acteren van Hardy mogen kopiëren. Vooral het eerste gedeelte is veel te serieus, en hopelijk hebben de makers hiervan geleerd voor de nu onvermijdelijke sequel. Meer een Deadpool vibe, meer Eddie en Venom, sowieso meer Hardy, zorg ervoor dat Michelle Williams wat meer loskomt en misschien Tom Holland? Dan komt het wel goed met Venom.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Erg leuke actie/fantasie/horror film. Tom Hardy is een knappe vent met flink wat zelfspot. Hij doet het erg goed in deze film. De special effects waren supergoed. Vooral de achtervolg scenes door de stad met de motor en de drones. Maar ook de gevechten tussen de twee Venoms. Ik ben soms wel een beetje klaar met al die Marvel films, maar deze was weer erg verfrissend en goed. Zeker de moeite waard om te kijken in de bios. Flink wat spektakel.

avatar van Recensie

Recensie

Ik vond het een leuke, goed opgezette film.

Vaak moeten lachen, vanwege de akties die leuk met humor verweven waren,

Goed acteerwerk van Tom Hardy met zijn droge humor.

Heb me geen moment verveeld met deze film.

avatar van EVIL '84

EVIL '84

Jammer, ik had er meer van verwacht. Ontzettend simpel en voorspelbaar verhaal. Special effects en Venom zelf zagen er wel goed uit. Verder niets bijzonders. Laatste cameo van Stan Lee (RIP)! Had stiekem verwacht nog meer cameo´s te zien van Marvel karakters, zoals wat andere bekende badguys uit de Spiderman universe of Spiderman zelf, maar er komt overduidelijk een vervolg aan, dus wie weet?! Wacht dus even na de aftiteling...

avatar van knusse stoel

knusse stoel

Om eerlijk te zijn had ik er toch meer van verwacht.

Het verhaal begint goed, een mooie opbouw van de film en we weten gelijk wie de goede en de slechte personen zijn. Leuk vond ik het om Rizwan Ahmed in de film te zien.

Hij speelde een fantastische hoofdrol als een verdachte in de 8-delige serie "The Night Of" (2016) met zijn steun en toeverlaat, de advocaat John Stone gespeeld door John Turturro en Paul Sparks die de stiefvader is van Andrea, het slachtoffer. Sorry voor deze zijweg maar vond dit een geweldige serie, vandaar.

The Night Of | Serie | MijnSerie

Terug naar "Venom" waar we na ongeveer een half uur de 'fantastische' empathische eigenschappen van Carlton Drake leren kennen. Hij gaat hierbij letterlijk over lijken en na verloop van tijd gaat Journalist Eddie Brock zich op verzoek weer in de bedrijfsvoering van Drake roeren. Dat wordt natuurlijk niet op prijs gesteld en daaruit voortvloeiend komen we in de gekste situaties terecht. Leuk om eens te zien maar om nu te zeggen dat het een topfilm in zijn genre is?

Een 7-.

avatar van joolstein

joolstein

Venom is een puinhoop die soms niet verveelt. Het Venom-personage in de comics is onlosmakelijk verbonden met Spider-Man, iets waar deze versie zich weinig van aantrekt. Sterker ze willen er juist krampachtig vandaan blijven. Andere probleem is dat deze fascinerende antiheld en quasi-slechterik nergens voluit gaat omdat alles kindvriendelijke werd gehouden. Met als resultaat een ontzettend middelmatige superheldenfilm! Het is niets minder dan een standaard-actiefilm gecombineerd met onnozele slapstick.Tom Hardy deed het nog aardig maar niet spectaculair. Van enige chemie tussen Williams en Hardy was geen sprake en Williams voerde meer een modeshow op met diverse pakjes dan dat ze een goede toevoeging was. De visuele effecten waren bij momenten nog goed te doen en de schizofrene onderonsjes tussen Eddie en Venom (die ik liever angstaanjagend zag) waren soms nog wel jolig. Financieel hebben ze blijkbaar wel de juiste keuze gemaakt maar inhoudelijk is deze start van het SUMC (Sony's Universe of Marvel Characters) een inferieure B-superheldenfilm vergeleken bij de MCU.

avatar van filmkul

filmkul

Leuke Marvel film. Het verhaal is aardig maar niet top en kent wat plotgaten. Verder is de opbouw prima en de hoofdrolspelers worden voldoende genoeg voorgesteld. De vaart zit er ook goed in. Actie en humor worden leuk afgewisseld. Het geweld is soms grof, maar wordt niet uitgebreid getoond, vandaar 12 jaar. De special effects zijn van goede kwaliteit. Hardy zet een goede rol neer. Tijdens aftiteling komt er nog een leuke teaser en introductie van een nieuwe Bad Guy. Prima vermaak. 3.5/4.0

avatar van james_cameron

Een beetje een rommeltje, maar best vermakelijk. Tom Hardy gaat in ieder geval helemaal los in de hoofdrol. Soms is dat misplaatst, soms hilarisch, vooral in de scenes met zijn monsterlijke alter ego. Daar had ik wel meer van willen zien. De opbouw van de film is helaas veel te lang en de rol van Michelle Williams waardeloos, maar op gegeven moment komt de vaart er goed in en stoomt de boel lekker door naar de spectaculaire finale. Uiteindelijk niet heel onderscheidend en binnen het Marvel Universum niet meer dan een middenmoter, maar net leuk genoeg.

avatar van blackwolves

blackwolves

waw gisteren geken online voor mij de beste film van marvel. humour actie speciale effecten

neen geen klagen zal nog wel wat duren voor hij uitkomt om te kopen op dvd en blu ray maar ja deze zal hem wel kopen ook al is deze meer voor tieners dan nog. wat anderen zeggen laat mij koud ik heb hem gezien en ik ben meestal niet zo te vinden voor die verfilmingen van die strip boeken. maar sommige vond ik wel goed maar oke dat heb je bij alle films. dus dacht ik laten we kijken we zien wel en in het begin was het inderdaad niet veel maar eens venom in het lichaam zat van tom hardy was er volop spanning en actie.

de speciale effecten vond ik tof het wezen dat verandert in een soort spiderman. de rollen voor de acteurs waren goed ik kan niet echt iets negatief bedenken alles zat prima in elkaar.

avatar van coumi

coumi

Prima vermaakt met deze. Had hier vooraf weinig verwachtingen van en dat kan dan helpen bij de uiteindelijke beeldvorming. Herinner me Venom vooral als wazige en figuurlijk kleurloze vijand uit Spiderman 3, maar Fleischer maakt van zijn stand alone versie een enerverende, temporijke ervaring. Verhaal zit goed in elkaar, Hardy is eigenlijk erg goed in de ondankbare rol van de nerveuze anti held Brock, en ook de bijrollen zijn goed ingevuld. Jammer dat de rol van Williams zo slecht is uitgewerkt, lijkt wel of deze geschreven is door een op hol geslaagde feministe. Andere negatieve kanttekening is dat Venom zelf en nogal belachelijk onecht uitziet, had wel wat beter gekund. Gelukkig maar dat hij pas na bijna een uur, en dan nog slechtst sporadisch, voorbijkomt, zodat je je niet bovenmatig hoeft te ergeren aan dit minpunt. Al met al geslaagde Marvel. Hopelijk(maar we weten wel beter) komt er geen vervolg want het lijkt me bij voorbaat al een mission impossible om aan dit verhaal nog iets met meerwaarde toe te voegen. Die verplichte sequentie bij de aftiteling maakte me dan weer wel nieuwsgierig naar meer.

avatar van Warning

Warning

Net voldoende. Jammer van het over het algemeen slappe karakter van Tom Hardy, prima stem van de 'symbiont' en 'symbiont' zelf, IMO. Goede grappen. Met het introduceren van 'Carnage' volgt het de lijn van de comics. Vond je dit al grof? Als het de lijn van de comics doortrekt met 'Carnage' zal het veel groffer worden: leden van datzelfde SWAT team zouden dan doorklieft worden.