Genre: Thriller / Drama
Geregisseerd door: James McTeigue
Met onder meer: Gabrielle Union, Billy Burke en Richard Cabral
Plot Breaking In
"Payback is a mother."
'Breaking In' volgt een moeder die voor niets stopt om haar twee kinderen te redden. De kinderen worden gegijzeld in een huis dat zo ontworpen is dat de beveiliging ondoordringbaar is. Er kan echter geen man en beveiliging op tegen een moeder die vastberaden is in te breken om haar kinderen te bevrijden.
- Trailer (YouTube)
- Breaking In (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Justin Russell
Maggie Harris
Isaac
Spartaan1986
Ik heb wel een zwak voor home invasion Thrillers/Horrors dus had ook wel goede hoop voor Breaking In. Uiteindelijk toch wel een teleurstellende film helaas. De uitgekauwde paden worden belopen, de film bied amper verrassingen en twists die bij zullen blijven. Standaard survival thriller dus. De criminelen kwamen ook niet allemaal even geloofwaardig over, dus dat is wel killing voor een film die het van de suspense moet hebben. Daarnaast is het einde ook 1 groot cliché. Goed gespeeld en goed uit te zitten door de korte speelduur maar hij zal niet lang blijven hangen denk ik.
schumacher
Ik vond hem best te pruimen, natuurlijk hebben we dit al meermaals gezien en ja er zijn er die beter zijn ja maar er zijn er die ook slechter zijn.
Ik heb dit al vaak gepost; een film moet zeker 1 vereiste hebben en dat is dat het niet saai mag zijn en dat was het al helemaal niet, acteurs vond ik ook best spelen.
Leuk avondje gehad, geen topfilm maar wel de moeite om toch die ene keer gezien te hebben.
Pazmaster
Een simpel kat-en muisspelletje waarbij de logica soms ver te zoeken is. Moeder die zich als een soort ninja in en om het huis begeeft om haar kinderen te redden van wat niet al te snuggere criminelen. Het einde laat zich wel raden in deze clichématige thriller met niet al te sterk acteerwerk.
filmkul
Doorsnee thriller. Het verhaal blinkt niet uit in originaliteit en geloofwaardigheid. Maar McTeigue weet er best nog wel wat uit te halen. De opbouw is goed en het wordt al snel spannend. Het feit dat de film niet altijd even logisch is, gaat soms wel wat ten koste van de spanning. Maar de film duurt niet al te lang en verloopt verder vlot. Het acteerwerk van Union is best okay. Prima tussendoortje. 3.0
Matige film over een moeder die met haar twee kinderen naar het landhuis van haar overleden vader afreist. Op zich een prima opzet en de korte speelduur werkt hier in het voordeel. De personages zijn clichématig (vooral de bad-guys). Echt vervelend wordt het niet, maar er zijn betere en spannendere home-invasion films. Net geen 3.0 sterren.
Waku
Zo voorspelbaar als het maar kan natuurlijk.
Alle chiche's kom je in deze anderhalf uur durende thriller tegen.
En toch was "Breaking In" vermakelijk.
Verstand op nul en lekker filmpje voor het slapen gaan na een lange werk week.
3*/3.5*
Beatlestone
Een thriller kan ik het niet echt noemen maar toch heb ik me prima vermaakt met deze film.
Moeder en de twee kids spelen overtuigend alleen de criminelen komen wat ongeloofwaardig over. Ondanks dat blijft Breaking in zeker boeien tot het eind. De film kijkt lekker weg en vertraagt nergens.
Prima filmpje voor de liefhebber van het kat-en muis genre maar verwacht geen topper.
Noodless
Gewoon een vlot, simpel filmpje die voldoende weet te entertainen en waarbij de cast geloofwaardig hun rollen spelen. Lijkt me zo typische tv-film binnen een paar jaar. 6/10
mixmaster
Simpele Thriller die nergens echt spannend is, er zijn duizenden films met hetzelfde verhaal als deze maar dan beter.
Ook de uitwerking is slap, en de film is ook voorspelbaar.
Phantasm
Teleurstellende film met weinig verrassingen. Is inderdaad slap en voorspelbaar zoals mijn bovenbuurman al schreef.
Thomas83
Een goedkope tv-filmversie van Panic Room. Een opbouw waarin de personages nog een beetje uitgewerkt worden ontbreekt. De film brandt gewoon direct los met spannend bedoelde scènes. In een onlogisch plot is de moeder (Union is het enige lichtpuntje) dan af en toe ineens de koele kikker als het de plot uitkomt. De inbrekers zijn natuurlijk volstrekt incompetent, en net als in Panic Room zit er een gevaarlijke gek tussen, erg over de top ook bovendien. Met dat huis wordt ook maar weinig gedaan. 1.5*.
Grindhouse62
- 2065 berichten
We hebben het inderdaad wel eens gezien. Maar ondanks dat is dit een vermakelijke film om naar te kijken. Er wordt redelijk geacteerd en de spanning wordt goed gedoseerd. Een leuke kat en muis spel. Ik heb mij prima vermaakt met deze film.
Shadowed
Te tam.
McTeigue lijkt zijn beste dagen in films maken te hebben gehad. Zijn carrière begon best veelbelovend, en dan is dit filmpje toch wel jammer. McTeigue leunt wel heel, heel erg op de clichés hier en daarbuiten blijft dit filmpje wel iets te "veilig" in zijn genre.
Van Union hoefde ik in Bad Boys II niets te hebben maar in deze film heeft ze eigenlijk wel een positieve vooruitgang gemaakt. Burke is ook best aardig als schurk, heeft er ook wel een koppie voor. Cabral was ok, net als Meaden. Dat kleine ventje was ook goed. Maar niemand doet het ook fantastisch.
De karakters zelf zijn echter wat saai. De schurken zijn nergens erg dreigend en de motieven blijven steeds behoorlijk vervagen waardoor je als kijker regelmatig vraagtekens achter hun acties zet. Maar ook de kinderen en moeder doen een aantal rare dingen.
Film is voor de rest te voorspelbaar. Einde is daarom al in de eerste 5 minuten te raden. Voor een film die het van de spanning moet hebben is dit dan ook weinig soeps. Nergens heel dreigend ondanks de beste pogingen van McTeigue.
Soundtrack is wat duf, locatie is redelijk saai en ondanks dat het huis er mooi uitziet is het duidelijk dat McTeigue niet al te veel budget heeft gekregen. Filmpje zelf houd het allemaal ook wat simpel, maar wat te simpel. Het is veel te veilig.
Belichting is ook vrij brak. Dat is 1 van de grootste elementen die hier de mist ingaat. Door de tamme belichting en weinig interessant cameragebruik is sfeer ver te zoeken. Dan is dit filmpje er alleen voor simpel vermaak, maar je zou niet zeggen dat dit goede cinema is.
snarfje5508
Zeer voorspelbare, matig geacteerde no nonsense film. Weet toch zodanig te boeien dat je netjes de tijd uitzit. Geen onverwachte wendingen, je wordt bediend volgens een bekend recept. Ook wel eens prettig. Vandaar toch nog 2,5 ster....
coumi
Gemaakt volgens het beproefde recept, al 10.000 keer eerder gedaan, maar moet bekennen dat ik het af en toe best lekker vind om zo een thriller die zich afspeelt op één locatie te aanschouwen. Kwalitatief zeker niet het beste in dit genre, is meer een soort Home Alone voor volwassenen dan een nieuwe Wait until Dark, zeg maar. Met hier een moeder die, hoewel ze zelf ook pas nieuw is in dit huis, opvallend genoeg precies weet met welke invalshoeken ze de bad guys kan verrassen. Matig acteerwerk ook, Union is een mooie vrouw maar echte emotie kan ze niet spelen. Idem voor de vier, niet al te snuggere slechteriken : ze kunnen er nog net mee door, maar wakker zal je er geen moment van liggen als deze jongens ooit op de stoeptegels van je eigen huis zouden staan. Erg voorspelbaar en van B niveau dus, men dient het kritisch oogje af en toe dicht te knijpen. Mensen die niet zo houden van dit type film zullen ongetwijfeld een lagere waardering geven dan de drie sterren die ik er voor over had.
Brabants
Breaking In is een film met een concept waarbij je krijgt voorgeschoteld wat je verwacht. Is daar iets mis mee, nee! Sterker nog het maakt het niet minder bijzonder. Als je nu simpelweg van dit soort genre houdt dan moet je hem lekker kijken. Verveelt geen seconde.
Boneka
Teleurstellende thriller die ondanks de mooie beelden anno 2018 toch echt niet meer kan. Hij is zo basic en voorspelbaar dat je nergens van schrikt. Bovendien zijn veel getalletjes nogal knullig uitgevoerd. Vooral de boeven lijken het geheel behoorlijk te rekken. Het is gewoon wachten totdat het misgaat. Weinig verassend overal dat ik niet verder kom dan een 5.
Daan258
Zo vaak eerder gezien.
Veel te standaard, nul verhaal en geen spanning.
mikey
home invasion flick voelt niet als een home invasion flick, het is eigenlijk ook geen home invasion flick maar een die hard rip off over een vrouw die van buitenaf de schurken te lijf gaat om de gegijzelden (haar kids) te redden van enkele inbrekers die het op de kluis hebben voorzien en geen getuigen willen achterlaten. De actie is (aan)matig(end). Zat zojuist the Movies that made us te kijken over een discussie tussen volgens mij craven en z'n dochter over dat de vrouw door het bos struikelt, valt en weer opstaat-cliché en de achtervolger rustig doorloopt... de zgn. hi-tech komt totaal niet uit de verf (okay de film heeft een drone). Het huis is matig in beeld gebracht en verre van eng. Goed, sommige wandjes zijn schuin en de overloop is smal dat de complexiteit van de oorspronkelijke bewoner vormgeeft, maar dat vergt wel veel fantasie van de kijker. De schurken zijn soft (als iemand dood moet, schiet je hem dood toch?). Behalve de nerd. De John Turturro look-a-like is ook wel weer geestig gecast.
regisseur was hier duidelijk niet op zijn plek.
mcdaktari
Best wel een lekker wegkijkertje. Het is natuurlijk wel zwaar overdreven, maar dat kan de pret niet drukken. Ik heb me in ieder geval heel goed vermaakt bij deze thriller. Die eigenlijk van begin tot einde aangenaam is om te kijken. Ook een hele leuke hoofdrol speelster, die ik niet echt ken want de films waar ze in speelt kijk ik niet heel snel, vandaar. Die Richard Cabral is prima gecast voor de rol van psychopaat. Je krijgt meteen als ie in beeld komt al een hekel aan hem, tenminste ik wel. En dan is een acteur goed gecast voor een dergelijke rol.
hatebreeder
Prima film, en ja we hebben het allemaal al wel eens eerder gezien maar is dat niet met 99 procent van de films zo?
Brain on fire
Nee, deze film is niet vernieuwend maar wel vermakelijk. Natuurlijk worden allerlei clichés toegepast en is het hier en daar wat 'over the top'. Maar is dat in de meeste bond-films niet ook zo? Als alles waarheidsgetrouw moet zijn, dan kijk je beter naar een mooie documentaire.
De film heeft wat weg van Panic Room - maar die is echt beter - en van een hele hoop films waarin kwaad achter goed aanzit.
Toch biedt 'Breaking in' voldoende spanning - een aantal keer zat ik opeens wat anders in mijn stoel van schrik - voor anderhalf uur kijkplezier. Er wordt behoorlijk in geacteerd en je ergert je eigenlijk nergens aan. Ja, misschien aan het feit dat de sirenes van hulpdiensten weer precies komen als alles achter de rug is. Mama is behoorlijk boos maar deze keer niet op haar kinderen.
Voldoende voor mij om er 3 sterren voor te geven. Gewoon doen als er even niks op tv is.
Curry
Leuk voor een keertje.
Zodra men ontdekt is door de criminelen is het eigenlijk non stop actie en paniek.
Het was wel ontzettend ongeloofwaardig hoe kwiek Union blijft na ontiegelijk veel meppen en vuistslagen te hebben geincasseerd. Ze bleef maar weer opstaan. Ook de criminelen hadden een te hoog Disney knuffelkarakter (behalve de psychopaat) Die laatste leverde ook 1 scene op die voor het vergelijk van de rest van de film nogal bruut was de keel doorsnij scene met de makelaar
Wat was overigens het nut van de eerste 5 minuten met de hardlopende vader van Union, de link naar de rest van de film is mij niet duidelijk geworden, voegde totaal niets toe.
boemboem27
Best wel spannende film.
Voorspelbaar maar zoiets al eerder gezien.
Allemaal best wel goed spelend
Geen moment verveeld
DjFrankie
De stoere, de zwakke en de leider die zie je helaas bijna altijd terug in zulke films, helaas hier ook, wwaardeoordelen film meer neigt naar een 13 in een dozijn.
Creative-lady
Het was wel iets ... Misschien tussen de 2. Het 1ste ongeluk op straat met die man was ik vreselijk verschoten. En voor de rest was het ook nog wat heel donker. Maar anders heeft het me niet tegengestoken.
sperwer 27
Knap begin. Je denkt met een dief te maken te hebben ...
En dan wordt het iets anders. Je komt huis en je bent blij. Helaas ... van korte duur. Vier mannen bevinden zich ten onrechte in jouw huis en zijn er enkel op uit de kluis met veel geld te openen en ermee aan de haal te gaan.
Maar daarna loopt alles anders ... Spanning tot het einde.
- De film is geen hoogvlieger, maar het is eens iets anders en het boeide me.
Wat moet je nog meer?
sperwer 27
Knap begin. Je denkt met een dief te maken te hebben ...
Maar daarna loopt alles anders ... Spanning tot het einde.
- De film is geen hoogvlieger, maar het is eens iets anders en het boeide me.
Wat moet je nog meer? Knappe rol van Gabrielle Union (Shaun Russell).
pierre18
Van de 13 in een dozijn films zoals deze zit deze toch beter en leuker in elkaar dan gemiddeld. Er zitten aardige schrikmomenten in en er is een moeder die goede vondsten heeft en haar 'mannetje' staat. Natuurlijk zitten er ook weer genoeg cliché's in en kan je de afloop voorspellen, maar die wegen niet op tegen de aardige en goede scènes. Ruime voldoende dus.
Logbia7k
Breaking In is een teleurstellende thriller die weinig verrassingen biedt. Het hele verloop van de film volgt een clichématig script zonder enige opvallende scènes. Het acteerwerk is matig, en eerlijk gezegd vond ik de criminelen interessanter dan de hoofdpersonen. De regisseur slaagt er niet in om spannende momenten te creëren die je op het puntje van je stoel laten zitten. Hoewel de hoofdrolspeelster haar best doet om de wanhopige moeder neer te zetten, ontbreekt het haar aan emotionele impact.

Bijzonder veel series verlengd: zit jouw favoriet er ook tussen?

Upgrade
Sciencefiction / Thriller, 2018