• 9.108.540 stemmen

Gesproken taal: Nederlands en Engels

• Videoland Bekijk via Videoland
  • iTunes Bekijk via iTunes

Plot American Animals

"You don't know where the line is until you cross it."

Terwijl Spencer en Warren van een ander leven dromen vatten ze hun studies aan in dezelfde stad, achtervolgd door de angst dat ze voorgoed onbeduidend zullen zijn. Een rondleiding in de waardevolle boekencollectie van Spencers school brengt de vrienden op een idee. Ze plannen een van de meest gedurfde kunstroven uit de recente geschiedenis met de speciale collectie van de universiteitsbibliotheek als doelwit. Ze werven twee andere vrienden aan om de klus te helpen klaren. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Warren Lipka

Betty Jean 'BJ' Gooch

Warren Lipka Senior

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Uitstekende film met spannende ondertoon die niet zo zeer gaat over de beroving zelf, maar dieper ingaat op de frustratie en relatieve uitzichtloosheid van alledag waarin veel vooral jonge mannen zich in de Westerse wereld bevinden. Je zou bijna denken dat Jordan Peterson co-writer is geweest.

avatar van panjoe

panjoe

notoirefilmhater schreef:

Jordan Peterson schrijft daar niets dieps of interessants over though; hij profiteert er alleen financieel van.

avatar van Rickazio

Rickazio

Nogal saai...

avatar van macrobody

macrobody

Interessant. Twee vrienden die niet alleen fantaseren over een inbraak in de bibliotheek van de school maar het ook daadwerkelijk uitvoeren. Dat zoiets ook vaardigheid en oefening vraagt blijkt wel uit het relaas van de echte daders die aan het woord komen en worden vertolkt door acteurs. Geen wilde achtervolgingen, geen explosies, maar een verhaal wat mij betreft boeiend genoeg was voor een verfilming.

avatar van vranque

Niet mijn ding.

Te saai.

avatar van scorsese

• 12093 berichten

Uitstekende film waarin vier jongens hun leven een draai willen geven en besluiten een diefstal te plegen. Gebaseerd op een boeiend waargebeurd verhaal waarbij de direct betrokkenen zelf ook aan het woord komen. De film laat goed zien wat het inhoudt om een roof zoals deze te plannen en uit te voeren en ook wat het met de jongens zelf doet. Redelijk spannend, ook omdat je niet weet hoe het gaat aflopen (met de heist zelf als hoogtepunt).

avatar van Thanos123

Thanos123

nice post

avatar van IH88

IH88

“Do you ever feel like you are waiting for something to happen, but you don't know what it is? But it's that thing that could make your life special."

Intrigerende film over een stel studenten, die willen inbreken in de universiteitsbibliotheek om een aantal kostbare boeken te stelen. Het is interessant om te zien wat deze studenten drijft, en de scenes/interviews met de echte personen voegde ook echt iets toe aan het verhaal.

Fictie en realiteit vloeien moeiteloos in elkaar over, en soms lijkt het bijna een documentaire. American Animals laat ook zien hoe moeilijk het is om een overval te plegen, en de voorbereidingen zorgen voor de nodige humoristische scenes. De overval zelf is spannend in beeld gebracht, en dat alles helemaal mis gaat zal niemand verbazen. Reservoir Dogs wordt genoemd, maar dit zijn uiteindelijk toch een stel amateurs die grote fouten maken. Sterk geacteerd door Peters, Jenner, Keoghan en Abrahamson.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

"Nooit weer ga ik met deze mensen een beroving opzetten"!

Dat zullen gedachten zijn die enige van onze hoofdrolspelers hebben gehad. Een pracht van een film en daarbij een prima verhaal, boeiend, goed gespeeld en.....waar gebeurd.

Kijk eens naar het rijtje namen van de acteurs; Evan Thomas Peters ("American Horror Story"), Barry Keoghan en Blake Jenner. Zeker weten dat we deze namen nog vaak tegen zullen komen in de toekomst.

Van ons een 8!.

avatar van Zinema

Moralistische misdadigers.

Dat regisseur Layton een documentaire kan maken, weten we sinds zijn sterke debuut. Ook hier bouwt hij alles goed op, maar de genremix die hij er dit keer van maakt - een misdaaddrama met een vleugje docu - werkt lang niet altijd. Dat komt omdat je om de haverklap wordt getrakteerd op interviews met de echte hoofdrolspelers die dit waargebeurde drama kennelijk kracht moeten bijzetten, maar er juist de vaart uit halen en weinig toevoegen.

Wat rest is een ietwat saai doch realistisch verteld verhaal, waarin een aantal jongens besluit de dagelijkse sleur te doorbreken door een niet al te ingewikkelde maar spannende overval te plegen. Wegens gewetensbezwaren valt dit echter niet mee. Juist deze invalshoek redt de film deels, maar het blijft onduidelijk welke kant American Animals op wil. De moralistische ondertoon begint op een gegeven moment namelijk een beetje tegen zich te keren.

**½

Met dank aan The Searchers voor het recensie-exemplaar.

avatar van Terminator05

Terminator05

Al bij al best wel een vermakelijke film. Ik vond het wel goed ineen zitten. De flashbacks waren ook oke, dus je kreeg een scene te zien, en daarna de reactie van degene die het in het echt meemaakten, met wat info erover, of dat ze het tegenspreken. Ja, ik vond het wel iets hebben, geen topfilm, maar een leuk tussendoortje.

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede film met een voortreffelijke, voor mij onbekende, cast.

Prima verhaal, al of niet waar gebeurd, dat laat ik in het midden.

Heb me er goed met vermaakt.

Rest me nog één ding te zeggen, een super goede soundtrack heeft deze prent ook !!

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Best goed geacteerd, maar heel erg saai.

avatar van mrklm

mrklm

Sfeervol gefilmde, uitstekende geacteerde reconstructie van een waargebeurd verhaal. In 2004 besloten verveelde jeugdvrienden Spencer Reinhard [Barry Keoghan] en Warren Lipka [Evan Peters] de universiteitsbibliotheek van Transylvania University in Lexington, Kentucky te beroven van een aantal zeer zeldzame boeken. Ze komen al snel tot de conclusie dat ze twee handlangers nodig hebben en die vinden ze in Chas Allen [Blake Jenner] en Eric Borsuk [Jared Abrahamson, die erg veel lijkt op Edward Snowden]. Geen van hen heeft enige criminele ervaring en niemand wil degene zijn die de bibliothecaresse uitschakelt. Maar dat is slechts één van de obstakels die de vier studenten moeten overwinnen voordat ze hun plan met succes kunnen uitvoeren.

De echte hoofdrolspelers verschijnen zo nu en dan in beeld en geven deze misdaadfilm extra diepgang aan een sowieso onderhoudende, vaak wrang humoristische heistfilm.

avatar van james_cameron

Documentairemaker Bart Layton debuteerde in 2012 op indrukwekkende wijze met The Imposter. Zijn eerste speelfilm maakt ook indruk, mede door de originele wijze waarop hij documentaire-elementen integreert in het geheel. Zo duiken de echte versies van de personages te pas en te onpas op in de film, soms zelfs in de nagespeelde scenes, samen met de akteurs. Door een bijzonder kunstig gebruik van montage werkt dit uitstekend, zonder af te leiden van de best spannende en vaak erg grappige gebeurtenissen. De plot stelt eigenlijk niet zo veel voor, maar de levendige hoofdrollen (vooral Evan Peters is hier geweldig) en de opvallend eerlijke interviewfragmenten met de betrokkenen zorgen voor een unieke kijkervaring.

avatar van rondh

rondh

Stom! Irritant gefilmd. Dus geen spanning!

Moet je van houden. Niks sfeervols aan. En erg saai! Als je echt een speelfilm wilt zien kom je bedrogen uit.

avatar van DoctorMovie

DoctorMovie

Wat een ongelooflijk stelletje amateur diefjes. Film is goed opgebouwd en goed acteerwerk maar als deze film op waarheid gebaseerd is dan is het hilarisch te bedenken dat het misschien echt zo gegaan is, wat een prutsers

Dit was inderdaad een prima film met een originele en fijne opzet.

Had werkelijk geen idee wat te verwachten maar een leuke verrassing.