Genre: Actie / Fantasy
8,4 (1.351.435)
Releasedatum: 25 april 2018
Bekijk via Disney+
Plot Avengers: Infinity War
"Destiny arrives all the same."
Vier jaar na de gebeurtenissen uit 'Guardians of the Galaxy Vol. 2' slaan Peter Quill en consorten de handen in elkaar om samen met de Avengers een nieuw gevaar tegen te gaan. Een gevaar in de gedaante van de gestoorde titaan Thanos die alle zes Infinity Stones, artefacten met onvoorstelbare krachten, wil verzamelen voor een gauntlet. Deze zullen hem toestaan overal zijn wil op te leggen. Het lot van de aarde en van het bestaan zelf is nog nooit zo onzeker geweest.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Avengers: Infinity War (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
- Kijk op meJane
Tony Stark / Iron Man
Steve Rogers / Captain America
Thor
Thanos
Bruce Banner / Hulk
Natasha Romanoff / Black Widow
James Rhodes / War Machine
Doctor Strange
Peter Parker / Spider-Man
T'Challa / Black Panther
JacoBaco
Hoe gaat het 2e deel van Infinity War heten reloaded?
Nou, toch leuk dat je even zo'n (slechte) grap kan maken hè? Vooralsnog Avengers: Infinity War - Part II
Maar op IMDb heeft de film nog geen officiële titel. Het zal wel reloaded worden ofzo.
StefkoC2002
Beetje overhyped en overrated. Geen slechte film maar het kon op verschillende punten veel beter. Alsnog 3 sterren gegeven.
MRDammann
Ik had gehoopt op een goede film, eigenlijk ook wel verwacht, maar dit had ik echt niet verwacht. Ik vond superheldenfilms vaak wel tof, maar ik heb eigenlijk nooit zo'n emotionele binding met een superheldenfilm gehad. Deze film deelt namelijk op het eind een enorme mokerslag uit, vergelijkbaar met the Empire Strikes Back, 38 jaar geleden. Ik ben daarom enorm benieuwd hoe het verder gaat, bijna misdadig dat we een heel jaar moeten wachten
!
Maar de film heeft uiteraard humor, een enorme vaart en de fijne karakters die we al kennen. Het overlijden van sommige karakters deed me echt wel wat, iets dat ik niet had verwacht.
Daarnaast is het geniaal en uniek dat Marvel alle karakters in één film weet te proppen en ze allemaal wat belangrijks te doen geeft. Heel bijzonder, chapeau voor Marvel!
wwelover
Genoten. Niet de beste denk ik van alle films, maar het heeft alles. Was bang dat het te rommelig zou worden met zoveel karakters, maar vind dat ze dat erg goed hebben verwerkt. Er worden ook risico's genomen waar ik blij mee ben. Ze spelen niet op safe. Het ziet er goed uit. De humor is sterk en gelukkig niet te lollig wat ze soms doen bij Marvel. En Thanos is ook gewoon een hele goede villain.
horizons
Herhaling van wat? Serieus benieuwd. En het was wonderwel overzichtelijk in mijn optiek.
Ik ben zelden zo gehyped een film in gegaan als gisteravond.
Na 18 films en nog veel meer after-credit scènes (blijf bij Infinity War ook zeker tot na de aftiteling wachten!) is het eindelijk zo ver: De ultieme bad guy Thanos maakt zijn opwachting en hoe....
Dit is tot nu met speels gemak de meest indrukwekkende bad guy uit de MCU. Nadat ik van de week Avengers 1, 2 en 2.5 heb gezien viel me gisteravond eigenlijk pas op hoe erg de MCU een bad guy nodig heeft die de total package bevat. Die drie films kunnen in mijn ogen niet op tegen wat ik durf te stellen, nu de beste film in de MCU tot nu toe is.
Thanos heeft menselijke trekjes, wordt verbazingwekkend goed uitgewerkt en heeft precies de goede hoeveelheid screentime in Infinity War. Soms als hij rondloopt ziet de CGI er een beetje houterig uit, maar van dichtbij ziet het er allemaal levensecht uit. Hij is groot, stoer, gespierd en iemand waar je ontzettend bang voor zou moeten zijn. Het mooie aan Infinity War is ook dat hij een uitgediept personage is die (veel) screentime krijgt en niet een bad guy is omdat er verplicht één moet zijn.
Dat is ook de reden dat ik er totaal niet mee zit dat Infinity War in twee delen wordt opgesplitst. Een episch verhaal kost gewoon tijd om verteld te worden. De wanhoop moet voelbaar zijn en dat is moeilijk om in anderhalf tot twee uur te proppen.
De film voelt voor mij verder ontzettend gebalanceerd aan. Er is geen onnodige poespas en het gaat gelijk heerlijk los. Voor introductie op de personages hebben we de 18 andere films wel gehad.
Het beste aan de film is ook dat de vele superhelden zich niet geforceerd groeperen. Er zijn verschillende groepen verspreid over het hele universum met elk voldoende screentime. Het enige personage waar de gebroeders Russo een beetje mee worstelen is Groot, maar heel hinderlijk is het eigenlijk nooit. En wanneer je net denkt dat het te lang duurt met Wanda en Vision, gaat het gelijk al weer lekker los. Om los op elk personage in te gaan is wat te veel werk. Maar ik heb genoten van alle helden. Er zit gelukkig ook niet zoveel slap moraal gelul in de film als bv. in Civil War
Infinity war is bij vlagen ontzettend grappig, maar tegelijkertijd blijft die duistere toon op de achtergrond. De dreiging voelt echt en de superhelden krijgen af en toe een flink pak slaag. Helemaal kansloos wordt het ook weer niet. Waardoor er leuke gevechten ontstaan met daarbij ook leuke kills (Vooral bij het grote gevecht in Wakanda) .
En wat ik het meeste kan waarderen. Ik heb geen flauw idee waar de tweede helft van Inifinity War naar toe gaat. Dus voorspelbaar, een herhalingsoefening en clichématig.. Absoluut niet...
[Spoiler alert]
Als de film echt doet wat er nu is gebeurd en er geen gekke trucjes uithaalt, is driekwart van de MCU gewoon met een "snap in the fingers" gevaporiseerd in stofdeeltjes. Doei Spider-Man, Guardians of the Galaxy, Nick Fury, dr. Strange, Black Panther (de reden waarom ik twijfel of ze nu echt dood zullen blijven) etc. etc. . Maar in deze film is het daadwerkelijk een ballsy move en zat ik toch met een flinke shock in mijn stoel na afloop van de film.
Ik ben wellicht een beetje gehyped door de hele film. Maar het is echt laaaaaaaaaaaaang geleden dat een blockbuster/superheldenfilm in de MCU of DCU bij mij alle verwachtingen waar heeft gemaakt en niet teleurgesteld heeft op wat voor vlak dan ook.
Voorlopige 4,5*
IH88
Ik ga maandag (eindelijk 5 dagen vakantie). Ben benieuwd en heb er ontzettend veel zin in. Wordt nog drie dagen spoilers vermijden
tbouwh
Wat een slimme, sterke zet in het laatste kwartier. Je legitimeert nog weer een jaar of drie (?) aan sequels, want nee: de dood is bij Marvel nooit het einde en ja: er was veel minder perspectief geweest als Infinity War inderdaad die grote climax was geweest in termen van nederlaag en overwinning. Glory, Glory Avengers, Thanos de vernieling in. Niets ervan. Hier geen overwinnaars - Marvel durft risico's te nemen (ik dacht vooral ook aan de grote jonge(re) doelgroep), ook al is het duidelijk dat ze dit niet alleen doen om het superheldengenre enigszins op z'n kop te zetten. De Russo's doen hier immers een beetje wat een Rogue One al deed en wat Game of Thrones altijd al doet: ze benadrukken dat 'overwinning' ambigu kan zijn, offers vergt. Thanos krijgt een simpel motief mee met tal van historische antecedenten: het idee dat je soms moet vernietigen om te kunnen creëren/bloeien prikkelt, en geeft de film net even iets extra's. Daarbuiten vond ik het helaas wel een redelijk magere bedoeling. De kenmerkende balans tussen schijtlolligheid, massaspektakel en melodrama wordt weer gehandhaafd- soms succesvol, soms op tenenkrommende wijze - maar het is in de eerste anderhalf uur te duidelijk dat de personages allemaal hun screentime moeten krijgen. De vertelling lijdt daaronder. Ze is sterk fragmentarisch en inhoudelijk te leeg voor de (imaginaire) kijkers die zich niet tot de Marvel-fanbase rekenen. Uiteraard was dat ergens ook gewoon onvermijdelijk met zo'n grootse opzet. Maargoed, zogezegd: voor mij persoonlijk maakte de slotfase veel goed.
tbouwh
rep_robert is een no go met al die vervolgfilms die al bevestigd zijn/op de planning staan. Ook van Spider-Man bijv. Die gaan ze niet allemaal in het MCU-verleden laten spelen.
Interessantste is nu misschien nog wel hoe ze in die (verder voor mij op voorhand weinig boeiende) Ant-Man sequel gaan omspringen met het einde van IW.
horizons
Ant-Man zal misschien iets met quantum realm te maken hebben. Mid en after end credits zullen aan IW gekoppeld zijn met Hawkeye en Captain Marvel. denk ik.
orko82
Soms is inderdaad less is more. Voor mij geldt dat voor deze film. Leuke film met leuke actie en special effects, maar te veel van het goede met alle personages. Het voelt (te) vaak of ze te geforceerd allemaal even een paar minuten screentijd moeten pakken. Als ik Avengers 1 vergelijk met deze, dan was de eerste versie vooral relaxter om naar te kijken omdat je met één clubje tegen de bad guys vecht in één stad. Maar goed, ze hebben naar deze film toegewerkt, en als je fan bent van vele Marvel-helden, dan kom je zeker aan je trekken met deze Marvel-porno.
mjk87 (moderator films)
Wat ik me dan wel afvraag, al die mensen die direct de eerste dag al in de bios zitten maar meteen de zaal uitlopen als de film klaar is. Weten die na zoveel films dan nog niet dat er een after credit scene aankomt?
Wel benieuwd naar Captain Marvel nu.
CorvisChristi
Dat viel me afgelopen woensdag in de zaal ook al op. Dat houd in dat er blijkbaar mensen zijn die zonder kennis van al de vorige films, laat staan ze gezien te hebben, deze film gingen kijken. Anders hadden ze het absoluut geweten en waren blijven zitten.
CorvisChristi
A.s. zondag gaan we voor de tweede keer. En ik probeer de film dan zoveel mogelijk vanuit het perspectief van Dr. Strange te bekijken. En niet vanuit die van Thanos, want die is me nu duidelijk. Ik heb namelijk het idee dat Dr. Strange een heel belangrijke schakel in het verhaal gaat blijken. Namelijk dat hij, nog voordat hij aan het eind verdwijnt, samen met al die anderen, hij Thanos al een paar stappen voor is. Hij geeft de Time Stone namelijk wel héél gemakkelijk weg. En alhoewel het einde nog steeds behoorlijk intens en zelfs hartverscheurend is, is wellicht niets wat het lijkt....
Een tripje langs Google bevestigd alleen Spider-Man 2 na IW in juli 2019 (zit ongeveer twee jaar tussen de gebeurtenissen in Homecoming en IW, dus sequel kan zich krapjes nog voor IW afspelen maar lijkt me idd sterk. Tussendoor nog Ant-Man and the Wasp, dat zich volgens mij voor IW afspeelt (antwoord op je vraag) en Captain Marvel (dito, het einde zal wel aansluiten op IW denk ik) . Venom zal zich denk ik niet in de MCU afspelen.
Marvel heeft verder ook nog niks bevestigd verder ivm Avengers 4.
Maar een nieuwe melkkoe als Black Panther nu al afschieten lijkt me ook sterk, daarom zeg ik ook binnen de context van deze film is het een ballsy move en we moeten nog een jaar wachten voordat we een antwoord krijgen en waarschijnlijk zullen zien hoe een aantal weer tot leven zullen komen. Tot die tijd is het gissen.
Psygothic
Ik heb alle Marvel films gezien, weet ook dat er aftercredits zijn en heb ze allemaal gezien, maar was blij dat de film afgelopen was en ben voor de aftercredits weggegaan. Bovendien staan alle aftercredits ook op YouTube. Die van IW zal er binnekort ook wel opstaan.
horizons
Maar je geeft ook aan niets aan Marvel films te vinden. Dus dat verklaard.
Wel knap dat je ze dan toch allemaal hebt gezien trouwens. Dwang?
Zwolle84
Ik heb alle moderne Marvels op blu-ray en kan me dus best wel een fan/liefhebber noemen, maar ik blijf ook nooit zitten tot na de eindcredits. Vind die korte fragmenten zo nietszeggend. Thuis spoel ik de credits nog wel even door, maar ik blijf er geen 10 minuten voor in de bios zitten.
tbouwh
Zijn die 10 minuten je zo dierbaar?
Ik vind die stukjes meestal even nietszeggend, maar blijven zitten is een kleine moeite, die twee keer per jaar. En je hebt nu wel mooi gemist hoe SLJ op de valreep nog even z'n vaste dialogue-cheque kwam innen
Zwolle84
Ja, gevoelsmatig wel. Zeker als de blaas na 2,5 uur film protesteert.
Maar er is vooral geen reden om wél te blijven zitten.
YouDrunkGoHome
De film voelt voor mij verder ontzettend gebalanceerd aan.
“Perfectly balanced, as all thinks should be.”
LOTR-lover
Gisteren in plaats van Koningsdag te vieren op de vrijmarkt een bezoek aan de bios gebracht om Avengers: Infinity War te gaan kijken. Wat een rollercoaster van emoties werd dit zeg. Tijdens de aftiteling, wachtend op de aftercredits scene, vlogen er tal van emoties door me heen. Verbazing, shock, verdriet, blijdschap, trots, mededogen. Serieus... Ik heb weinig keren zo in de bios gezeten na een Marvel film.
Ook vind ik Thanos echt een hele toffe 'bad guy'. De reden waarom ik bad guy tussen haakjes zet? Ondanks het feit dat hij natuurlijk volledig ontoerekeningsvatbaar is omdat hij genocide een toepasbare oplossing vind voor overbevolking, is hij niet slecht puur uit beweegreden. Hij is niet all for het vernietigen van het universum o.i.d. In zijn eigen twisted mind red hij het universum juist. Maar hierdoor krijgt hij wel een extra laag en dat vind ik heel cool.
Al met al blown away door deze film en kan niet wachten op alles wat nog gaat komen.
9/10 (IMDB)
brawljeff
Ik blijf ook zelden zitten bij Marvel films tijdens de credits. Ik heb het maar één keer de moeite waard gevonden en dat was de onthulling van Thanos jaren geleden. Is het hier, zonder spoilers, wel de moeite waard om tot het einde te blijven?
Morgenochtend de film maar eens gaan zien. In 2D en hopelijk lekker rustig. Zin in!
mjk87 (moderator films)
Of ze dachten bij die enorme box office: shit, we hebben de verkeerde laten doodgaan in IW?.
CorvisChristi
Gewoon voor de totale filmbeleving. Of het nou de moeite waard is of niet....
Als ik een film fantastisch vind, blijf ik meestal ook gewoon zitten totdat een film helemaal is afgelopen.

Avengers: Doomsday

Avengers: Age of Ultron
2015

The Avengers
2012

'Avengers: Doomsday' en 'Secret Wars' zijn uitgesteld: opvallende zet die MCU en bioscoopschema flink opschudt

De tien best beoordeelde films van de jarige Chris Evans (43) buiten Marvel om

De tien best beoordeelde films met de vandaag jarige Benedict Cumberbatch (46)

De beste films met de vandaag jarige Vin Diesel (55)

I Swear
Drama, 2025